Voda
Moderator: anex
- starii
#2 Re: Voda
jel to pises doktoratHarryy wrote:Da li mi koristimo čistu vodu, kako možemo provjeriti da li je voda čista potpuno, koliko je opasno ako pijemo vodu koja nije dovoljno čista? Koje bolesti može uzrokovati nečista voda? I koliko je uopšte čovjeku potrebno vode dnevno???
-
Harryy
#3 Re: Voda
MA ne pišem doktorat nego samo me interesuje tako par tih stvari, ništa više....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Voda
Azbestoza, pa kasnije preraste u rak, se dobije ako se pitka voda koristi iz vodovoda od azbestno-cementnih cijevi koje su oštećene, zagrebane pa fina, vlakana azbesta milimikronske veličine (Samo se pod elektronskim mikroskopom mogu otkriti) dospiju u organizam.
Inače, pumpno postrojenje Pejton na trouglu izmedju Otesa, Energoinvesta i Pejtona važi za NEODRŽIVO (Izjavio pomoćnik načelnika opštine Ilidža, Nazif Mahmutović), pa ja za potrebe domaćinstva odlazim na Stojčevac, lokacija Uzunovića sokak, te tamo sa ViK pipe pobodene u zemlju natočim za kuhanje i piće. Česmovaču koristim kao tehničku, za pranje i čišćenje.
Pejton je sav od azbestno-cementih cijevi.
Eto, ja kao u ratu. Komšije me čudno gledaju, a doćiće dan,...
Inače, pumpno postrojenje Pejton na trouglu izmedju Otesa, Energoinvesta i Pejtona važi za NEODRŽIVO (Izjavio pomoćnik načelnika opštine Ilidža, Nazif Mahmutović), pa ja za potrebe domaćinstva odlazim na Stojčevac, lokacija Uzunovića sokak, te tamo sa ViK pipe pobodene u zemlju natočim za kuhanje i piće. Česmovaču koristim kao tehničku, za pranje i čišćenje.
-
Harryy
#5 Re: Voda
E baš ti hvala na odgovoru nisam to znao, i podržavam te što se tiće donošenja vode za piće, jer ja mislim da je došlo vrijeme u BiH takvo da je pitke vode sve manje....PipiDugaDevetka wrote:Azbestoza, pa kasnije preraste u rak, se dobije ako se pitka voda koristi iz vodovoda od azbestno-cementnih cijevi koje su oštećene, zagrebane pa fina, vlakana azbesta milimikronske veličine (Samo se pod elektronskim mikroskopom mogu otkriti) dospiju u organizam.
- IceQueen
#6 Re: Voda
Ne postoji "čista" voda!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: Voda
Tokom rata sam iskusio enterokolitis pijući ustajalu vodu iz karnistera.
Jedan starac u Izbjegličkom centru II gimnazija nije se na vrijeme javio dr. i završio u bolnici.
Umro je, izbjeglica iz Vogošće.
On nikada neće biti registrovan kao žrtva rata.

Jedan starac u Izbjegličkom centru II gimnazija nije se na vrijeme javio dr. i završio u bolnici.
Umro je, izbjeglica iz Vogošće.
On nikada neće biti registrovan kao žrtva rata.