Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
http://www.youtube.com/watch?v=8Qms5P7muck http://www.youtube.com/watch?v=sd3dUFukZ1s http://www.youtube.com/watch?v=KDJsHt4XLaA
Podavno sam gledao ove vido klipove ili filmove o vodi.
Sada sam htio ponovo da pogledam i vidim da li je išta novo urađeno na ovom planu, ali čini mi se da nema ništa.
Čak i onaj drugi dio, koji je kako tamo u komentarima na you tube, kažu zanimljiviji, više se ne može naći.
Interesuje me da li je do sada išta novo otkriveno na ovom polju, ili je zvanična nauka nešto dokazala po ovom pitanju.
Ili ako ima još neki video slične tematike volio bih da ga pogledam.
Eto, ako neko zna nešto, neka pomogne.
salko_dinamitas wrote:
Ne mogu vjerovati da ovo nikoga ne interesuje.
Ne smije ti niko jarane ovo plaho barakat'. Jer ti ovakva saznanja ruše savremenu nauku i način na koji je koncipirana.
A njeno sveto pismo čupa iz korjena.
salko_dinamitas wrote:
Ne smije ti niko jarane ovo plaho barakat'. Jer ti ovakva saznanja ruše savremenu nauku i način na koji je koncipirana.
Jako smiješno nema šta. Vidi se da si osoba sa smislom za humor.
Ti bi da rušiš nauku sa par video klipova. Tek sam se prijavio na ovaj forum jer imam neka pitanja na koja želim dobiti odgovore, ali kad vidim ovako lupanje o nauci diže mi se kosa na glavi.
dzingis khan wrote:
Ja sam to razumio u smislu koliko malo poznajemo svijet u kojem živimo.
A baš nauka ima sveto pismo?
salko_dinamitas wrote:
Ti bi da rušiš nauku sa par video klipova. Tek sam se prijavio na ovaj forum jer imam neka pitanja na koja želim dobiti odgovore, ali kad vidim ovako lupanje o nauci diže mi se kosa na glavi.
Dobro da ti se ne diže šta drugo znači zdrav si (šala).
Nego jesi li ti pregledao išta od ovoga što je postano, pa da pričaš?
salko_dinamitas wrote:
Ne znaš. Pa to ti je ono što je osnova savremene nauke, a već davno je dokazana kao netačna, ali se i dalje svim silama nastoji dokazati kao istina zbog, radi ... eh jbga sad, to je već široka tema.
salko_dinamitas wrote:
Ne znaš. Pa to ti je ono što je osnova savremene nauke, a već davno je dokazana kao netačna, ali se i dalje svim silama nastoji dokazati kao istina zbog, radi ... eh jbga sad, to je već široka tema.
salko_dinamitas wrote:
Zokipfc wrote:
salko_dinamitas wrote:
Pa kad ovdje tesko iko gleda van granica "normale" (tj sta je za njih normalno)
salko_dinamitas wrote:
uh, uh evolucija, gluho bilo. Ti jarane imaš problem sa tom pričicom.
Znaš (sigurno si gledo seriju Jusuf a.s.) kada onaj njegov gazda što ga je kupio, kaže mu kako mrzi Amon-ra i pita njega mrzi li ga i on. A Jusuf njemu kaže: "šta ću mrziti kamen", a ovaj se zavali od smijeha...
http://www.youtube.com/watch?v=q2xeedwFA4U
Glede ove tvoje priče, u pravu si. Ali je Jusuf a.s. i svi pametni u Egiptu znali to, ali su mrzili sistem izgrađen na tom vjerovanju.
Nisam ovo vidio prije. E jesi i našo s kim ćeš me u ekipu. Ovaj čovo je ošo totalno. Samo me strah ako se on stvarno proglasi onako kako se priča. A najgore su mi one hodže koje govore da će ga poduprijeti. Ali ako se on proglasi tako i priključe mu se neki ljudi, onda će se Istambul morati ponovo zauzimati i to će biti ono kako neki tumače onaj hadis o osvojenju krćšanskih centara.
Nisam ovo vidio prije. E jesi i našo s kim ćeš me u ekipu. Ovaj čovo je ošo totalno. Samo me strah ako se on stvarno proglasi onako kako se priča. A najgore su mi one hodže koje govore da će ga poduprijeti. Ali ako se on proglasi tako i priključe mu se neki ljudi, onda će se Istambul morati ponovo zauzimati i to će biti ono kako neki tumače onaj hadis o osvojenju krćšanskih centara.
Ne znam baš o čemu pričaš ovdje. Što se tiče osvojenja Istambula ja znam samo ono gdje se hvali vojskovođa i njegova vojska koji osvoje Istabnul i da su zato mnogi željeli da ga zauzmu, pa ima i onaj poznati ashab koji je poginuo pod njegovim zidinama.
salko_dinamitas wrote:
Ne znam baš o čemu pričaš ovdje. Što se tiče osvojenja Istambula ja znam samo ono gdje se hvali vojskovođa i njegova vojska koji osvoje Istabnul i da su zato mnogi željeli da ga zauzmu, pa ima i onaj poznati ashab koji je poginuo pod njegovim zidinama.
Ako može pojašnjenje ovoga. Ko hvali i koga. Pokušavam da povežem bilo šta od ovog vašeg razgovora, ali baš ništa ne mogu.
Nešto ni ja ne kontam a ovo što pitaš je hadis u kojem poslanik a.s. govori o tome da će muslimani zauzeti dva najsvetija krćanska sjedišta - grada. Pa je za osvajača Istambula rekao nešto u smislu:
"Divan li je to vojskovođa i divna je njegova vojska"!
Tako ba reci. Ovako ja kontam šta je pisac htio da kaže.
A po ovome http://www.youtube.com/watch?v=d-rENgRbJKk
ispada da je savremena nauka razvijena samo u jednom smjeru - samo u eksploatatorskom. Ni malo ne "sarađuje" sa prirodom, a po svoj prilici se i ne trudi na ovom polju.