VODA SMRDI U BAZENU
Moderator: anex
-
jasko__
#1 VODA SMRDI U BAZENU
Imam plasticni bazen (dimenzije 2.50x0.70).Natocio sam vodu prije 5 dana i voda mi smrdi.Imam filter i radi kako treba.Zna li neko koju kemikaliju bi mogao ubacivati u vodu da ne smrdi.

-
jasko__
#3 Re: VODA SMRDI U BAZENU
u kraju gdje ja zivim nema dovoljno vode pa radi toga i pitam.treba mi neka kemikalija koja ce ubijati bakterije i odrzavati vodu cistom
-
NoriDeNoir
#4 Re: VODA SMRDI U BAZENU
Treba ti Hlor za dezinfekciju i phMinus za snizavanje ph vrijednosti vode.
Nisam nikakv strucnjak ali ja time odrzavam hemijski svoju vodu i po cijelo ljeto je ne mjenjam samo dosipam kad ispari (isti samo malo veci bazen imam).
Takodjer stavljam i sredstvo protiv algi kao i hlorne tablete u plovak koji mi pluta po povrsini vode.
Nisam nikakv strucnjak ali ja time odrzavam hemijski svoju vodu i po cijelo ljeto je ne mjenjam samo dosipam kad ispari (isti samo malo veci bazen imam).
Takodjer stavljam i sredstvo protiv algi kao i hlorne tablete u plovak koji mi pluta po povrsini vode.
-
jasko__
#5 Re: VODA SMRDI U BAZENU
A gdje mogu kupiti te preparate...u bilo kojem trznom ili negdje posebno da trazim???!!!!!!!!!NoriDeNoir wrote:Treba ti Hlor za dezinfekciju i phMinus za snizavanje ph vrijednosti vode.
-
Oticon
#6 Re: VODA SMRDI U BAZENU
Jasko, ako si u Sarajevu...imaš u OBI-ju kupiti i Algicid tečnost i tablete hlora. Isti problem smo imali sa vodom u bazenu.