VODA SMRDI U BAZENU

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
jasko__

#1 VODA SMRDI U BAZENU

Post by jasko__ »

Imam plasticni bazen (dimenzije 2.50x0.70).Natocio sam vodu prije 5 dana i voda mi smrdi.Imam filter i radi kako treba.Zna li neko koju kemikaliju bi mogao ubacivati u vodu da ne smrdi. :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
kerima1

#2 Re: VODA SMRDI U BAZENU

Post by kerima1 »

Mijenjat cesto vodu :D
jasko__

#3 Re: VODA SMRDI U BAZENU

Post by jasko__ »

u kraju gdje ja zivim nema dovoljno vode pa radi toga i pitam.treba mi neka kemikalija koja ce ubijati bakterije i odrzavati vodu cistom
NoriDeNoir

#4 Re: VODA SMRDI U BAZENU

Post by NoriDeNoir »

Treba ti Hlor za dezinfekciju i phMinus za snizavanje ph vrijednosti vode.
Nisam nikakv strucnjak ali ja time odrzavam hemijski svoju vodu i po cijelo ljeto je ne mjenjam samo dosipam kad ispari (isti samo malo veci bazen imam).

Takodjer stavljam i sredstvo protiv algi kao i hlorne tablete u plovak koji mi pluta po povrsini vode.
jasko__

#5 Re: VODA SMRDI U BAZENU

Post by jasko__ »

NoriDeNoir wrote:Treba ti Hlor za dezinfekciju i phMinus za snizavanje ph vrijednosti vode.
Nisam nikakv strucnjak ali ja time odrzavam hemijski svoju vodu i po cijelo ljeto je ne mjenjam samo dosipam kad ispari (isti samo malo veci bazen imam).

Takodjer stavljam i sredstvo protiv algi kao i hlorne tablete u plovak koji mi pluta po povrsini vode.
A gdje mogu kupiti te preparate...u bilo kojem trznom ili negdje posebno da trazim???!!!!!!!!!
Oticon

#6 Re: VODA SMRDI U BAZENU

Post by Oticon »

Jasko, ako si u Sarajevu...imaš u OBI-ju kupiti i Algicid tečnost i tablete hlora. Isti problem smo imali sa vodom u bazenu.
Post Reply