U jedno ipak da - organizam dnevno zahtijeva kolicinu vode neophodnu za pravilan rad metabolizma. Kakvu vodu vi pijete? U kojim količinama?

Moderator: anex

Meni voda sa cesme ima cudan okus. Tacno se osjeti da ima jos nesto u njoj. Kupovna voda isto tako, ali druga vrsta okusa. Nijedna nije kao ona tekuca s izvora.chuchumbamayumbe wrote:Ja najvise pijem Kiseljak, zatim sokove raznorazne, a u krajnjem slucaju cesmovacu. Ne zato sto je "opasno", nego jednostavno ne volim cesmovacu.
evo je..otkrila toplu vodu..Hierarchia wrote:Meni voda sa cesme ima cudan okus. Tacno se osjeti da ima jos nesto u njoj. Kupovna voda isto tako, ali druga vrsta okusa. Nijedna nije kao ona tekuca s izvora.chuchumbamayumbe wrote:Ja najvise pijem Kiseljak, zatim sokove raznorazne, a u krajnjem slucaju cesmovacu. Ne zato sto je "opasno", nego jednostavno ne volim cesmovacu.
Ne, nego hladnu.prleitihi wrote:evo je..otkrila toplu vodu..Hierarchia wrote:Meni voda sa cesme ima cudan okus. Tacno se osjeti da ima jos nesto u njoj. Kupovna voda isto tako, ali druga vrsta okusa. Nijedna nije kao ona tekuca s izvora.chuchumbamayumbe wrote:Ja najvise pijem Kiseljak, zatim sokove raznorazne, a u krajnjem slucaju cesmovacu. Ne zato sto je "opasno", nego jednostavno ne volim cesmovacu.:D:D

Bosanac sa dna kace wrote:pijem banovicku vuciu sa cesme, kad sam bio sad na raspustu imala je sasvim drugaciji okus, mislim da sam od nje doibo gujavice.
a vamo na Bosforu obavezno flasirnau, u ormaru uvijek imam litrenjacu, na pamet mi ne pad ad se pijem sa cesme, kad imo malo vis epara kupovo bi flasiranu pa se njome kupo.
Dolazi, dolazi ....karanana wrote:Od flasiranih voda, Jana mi je daleko najbolja i najbliza mom poimanju ukusa izvorske vode. "Sarajevska" tj. pivarina, mi smrdi na plastiku a i kad ne smrdi na plastiku kao da je prokuhana i napunjena u flasu. Olimpija mi je suhveli, sumnjam da dolazi sa izvora olimpijskih planina Igmana i Bjelasnice.
a zar ne bude ista kad se prokuha???Hierarchia wrote:Ako cemo pravo, kupanje bi najljepse bilo u mineralnoj.
Da. Problem je sto se o tome do sad sutjelo, pa su govorili kako je voda kvalitetna sa stanovista kakvoce (odakle voda dolazi, sastav), a niko nije spominjao cijevi.Skyfox wrote:Skupa zamjena opasnih cijevi
Azbestno-cementne cijevi čine 13 odsto vodovodne mreže u centralnom vodovodnom sistemu, a njihova najveća zastupljenost je u općini Ilidža, kažu u sarajevskom preduzeću "Vodovod i kanalizacija". Na osnovu ranijih podataka Svjetske zdravstvene organizacije, utvrđeno je kako azbest kancerogeno djeluje na čovjekov organizam.
"Azbestno-cementnih cijevi u općini Ilidža ima 71,3 kilometra, Novom gradu 40 kilometara, Novom Sarajevu 21,5, Centru 10, Starom gradu 3,2, dok ih u Vogošći ima 26,7 kilometara. Spremni smo prihvatiti kantonalnu ili inicijativu općina da ove cijevi budu zamijenjene kvalitetnijim eko-materijalom", tvrde u "Vodovodu i kanalizaciji".
Nadležni u ovom preduzeću kažu kako posjeduju spisak ulica u kojima su postavljene ove cijevi.
"Zbog skupoće projekta finansijski bi trebalo da ga podrže kanton ili općine", rekli su u "Vodovodu i kanalizaciji".
Dok skupe sredstva pomalo cemo se trovati...
Ostatak texta na
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 92&meni=19