vlc player na tv

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rovac13

#1 vlc player na tv

Post by rovac13 »

Ima li neki strucnjak da objasni sta treba uradit.

Komp spojen na bht ruter kablom......ruter baca wifi na koji je spojen tv u drugoj sobi.

Ako hocu da pustim film sa kompjutera na tv u........jednostavno desni klik izaberem play to bravia i film ide......ali prevod ne ide u tom slucaju......niti u tom prozoru ima bilo kakva opcija za podesavanje.

Navodno u vlc se sve moze ustimati pa preko njega pustiti i film i prevod i sve detalje ustimati za video audio prevod .

Instalirao sam VLC ali ne mogu nikako nista pokrenuti na tv-u.

Unaprijed hvala za bilo kakve upute :D
chockad

#2 Re: vlc player na tv

Post by chockad »

zato ja koristim bs player...
Del_Boy1

#3 Re: vlc player na tv

Post by Del_Boy1 »

Ako sam dobro shvatio, čovjek pita kako pomoću VLC-a pustiti film na Smart TV, neće gledat TV putem VLC-a.
Del_Boy1

#4 Re: vlc player na tv

Post by Del_Boy1 »

Pa i on to sve radi zbog titlova.
@rovac13
Da li si probao plex, preko njega možeš puštat filmove sa titlovima.
Napravi se server na kompjuteru i instalira aplikacija na TV-u pa preko te alikacije pristupaš serveru na kompjuteru i puštaš filmove, muziku ili gledaš slike.
rovac13

#5 Re: vlc player na tv

Post by rovac13 »

Nisam probao plex.

Kao sto rekoh jednostavno sam pustao stvari bezicno na nacin samo desni klik na film i izaberem opciju play to bravia......mislim da to ide preko windows media......ali tu titlovi ne idu.

Onda sam dobio informaciju da se to moze uradit iz vlc ....a u vlc postoje sve opcije o podesavanju video audio subtitl......ali ja iz vlc ne mogu nista pokrenut.......tek sam ga instalirao pa bogzna kad cu to skontat napipat.

Ne smeta mi ni neki drugi program ako to moze........bs player imam takodje instaliran.

Ako ima bilo kakav nacin bio bih zahvalan.......ili cu nastavit trpat stikove u komp pa u tv ...pa opet.

Tv je sony w805 ........mislim da je samsung kao smart svestraniji od sony .......mozda i tu moze sta zapet
radiostar

#6 Re: vlc player na tv

Post by radiostar »

rovac13 wrote:Nisam probao plex.

Kao sto rekoh jednostavno sam pustao stvari bezicno na nacin samo desni klik na film i izaberem opciju play to bravia......mislim da to ide preko windows media......ali tu titlovi ne idu.

Onda sam dobio informaciju da se to moze uradit iz vlc ....a u vlc postoje sve opcije o podesavanju video audio subtitl......ali ja iz vlc ne mogu nista pokrenut.......tek sam ga instalirao pa bogzna kad cu to skontat napipat.

Ne smeta mi ni neki drugi program ako to moze........bs player imam takodje instaliran.

Ako ima bilo kakav nacin bio bih zahvalan.......ili cu nastavit trpat stikove u komp pa u tv ...pa opet.

Tv je sony w805 ........mislim da je samsung kao smart svestraniji od sony .......mozda i tu moze sta zapet
mozda ti je najlakse da 'ugradis' titl u film i onda ga pustis preko windows media playera direktno na tv, mkvtoolnix to radi prilicno dobro
Post Reply