Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pietje_Bel wrote:Nebih se ja bavio uzgojom. Ako bi nesto poceo u vezi konja onda bih otvorio manezu i to bas u kantonu Sarajevo.
Super je ideja, samo molim te, ostavi Bjelasnicu na miru.
Lukomiru, kojeg je vec pocela da nagrdjuje ruzna nova gradnja, jos samo treba hangar sa konjima
Prvo Arapski cistokrvni konj nije oko 5000 KM da je bogdom makar i u Eurima ta cijena.Nemoj misliti da su danasnji konji sa Borika cistokrvni ,jeste bili su nekad ali je i uvezen da bi se mjesanjem razlicitih rasa napravio izdrzljiviji konj za Austro-Ugarsku Monarhiju.
Ergele sa ovih prostora ne mogu nesto izvesti tj, prodati da bi bili neovisni zato sto nema kvaliteta a i ono sto nam je kvalitetno nema reklame.Ne znaju ljudi ko ima kakvog konja u Bosni.
I dalje ostaje da je to sport za ljude sa malo vise love a kod nas takvi nemaju vremena kao i svi drugi u svijetu.
Ideja ce dobiti svoje ali samo sa dodatnim sadrzajima sto sam i spomenuo u ranijem postu.
Ovako bez iskustva sa konjima nemas ti tu sta traziti a opet je to samo moje misljenje.
Vakcine koje sam spominjao moras imati upisane u papire od konja da bi isti mogao ici na takmicenja,izlozbe znaci osim sto ces zastiti svog ljubimca pomaze ti-- da ljudi vide da nisi iz neke nedodjije pokusao konja dovesti na neku lijepu izlozbu.
Puno srece u biznisu i abd pa da bude i hajra od toga.
Pietje_Bel wrote:Nebih se ja bavio uzgojom. Ako bi nesto poceo u vezi konja onda bih otvorio manezu i to bas u kantonu Sarajevo.
Super je ideja, samo molim te, ostavi Bjelasnicu na miru.
Lukomiru, kojeg je vec pocela da nagrdjuje ruzna nova gradnja, jos samo treba hangar sa konjima
Incub wrote:Prvo Arapski cistokrvni konj nije oko 5000 KM da je bogdom makar i u Eurima ta cijena.Nemoj misliti da su danasnji konji sa Borika cistokrvni ,jeste bili su nekad ali je i uvezen da bi se mjesanjem razlicitih rasa napravio izdrzljiviji konj za Austro-Ugarsku Monarhiju.
Ergele sa ovih prostora ne mogu nesto izvesti tj, prodati da bi bili neovisni zato sto nema kvaliteta a i ono sto nam je kvalitetno nema reklame.Ne znaju ljudi ko ima kakvog konja u Bosni.
I dalje ostaje da je to sport za ljude sa malo vise love a kod nas takvi nemaju vremena kao i svi drugi u svijetu.
Ideja ce dobiti svoje ali samo sa dodatnim sadrzajima sto sam i spomenuo u ranijem postu.
Ovako bez iskustva sa konjima nemas ti tu sta traziti a opet je to samo moje misljenje.
Vakcine koje sam spominjao moras imati upisane u papire od konja da bi isti mogao ici na takmicenja,izlozbe znaci osim sto ces zastiti svog ljubimca pomaze ti-- da ljudi vide da nisi iz neke nedodjije pokusao konja dovesti na neku lijepu izlozbu.
Puno srece u biznisu i abd pa da bude i hajra od toga.
U nizozemskoj cistokrvni arap: Izmedu 3000-4000 eura. U Hrvatskoj, cistokrni arap: 22.000 kuna. U Bosni bi bio nekih 6000 maraka
Zamjenio sam dva termina misleci na punokrvne primjerke napisao sam cistokrvne.
Ove cijene koje spominjes nisu cijene za Araskog konja nego za Shagy Arapskog konja,Borickog Arapskog konja itd...
Beduin kad je vidio neke primjerke od tih "Arapskih" konja i kad su ga pitali za misljenje rekao je- od Arapskog konja se uspjela zadrzati oglavina i rep a sve ostalo...
Imamo razlicite cijene za kvalitet pogotovo.
Incub wrote:Zamjenio sam dva termina misleci na punokrvne primjerke napisao sam cistokrvne.
Ove cijene koje spominjes nisu cijene za Araskog konja nego za Shagy Arapskog konja,Borickog Arapskog konja itd...
Beduin kad je vidio neke primjerke od tih "Arapskih" konja i kad su ga pitali za misljenje rekao je- od Arapskog konja se uspjela zadrzati oglavina i rep a sve ostalo...
Imamo razlicite cijene za kvalitet pogotovo.
karanana wrote:nije li logicno da se najbolji lipicaneri mogu kupiti iz mjesta iz kojeg ta rasa konja i potice a to je Lipik, Republika Hrvatska.
ovo je isto ko da pitas, gdje se u bosni pravi dobar sampanjac, ili gdje je u hrvatskoj dobro leglo bosanskih tornjaka.
Naj bolji lipicaneri se mogu pogledati u Sloveniji u Lipici naj organizovaniji su i maju naj vise cisto krvnih lipicanera i znam da se sa Austrijom svadaju ko ima pravo na tu sortu.
Imamo mi čistokrvnih konja-lipicanera.
Adresa na koju trebaš potražiti, ja mislim da je Alipšaina br.41.
To ti je ona zgrada prije američke ambasade.
Jedino ih treba ukrotiti!