I Muhamed Sacirbegovic je bio pravo jak lik, pa je sada pao k**cu za usipenzioner wrote: Naravno da Senka neće nastaviti raditi neki posao novinarčića, znaš li ti ba da je ona pravo jak lik?
vlastimir mijovic - novi urednik oslobodjenja
Moderator: anex
-
titami
penzioner wrote:Naravno da Senka neće nastaviti raditi neki posao novinarčića, znaš li ti ba da je ona pravo jak lik?
bas jak, nije kao glavna urednica, cini mi se 6 godina, napravila niti jedan intervju sa bilo kakvim vaznijom licem bh. politike, a kamoli svjetske.
kakav jak lik samo prinudni v.d.. cuo sam da je plakala kada je saznala.
-
Nancy Drew
-
ninja-san
Iskreno se nadam da ce oslobodjenje stati na svoje noge ,jer je to u osnovi jedan posten i gradjanski list koji cijenim
Medjutim, sa cisto zanatske strane
ono sto se vidi kao razlika izmedju npr. Avaza i Oslobodjenja je da je Avaz privatna firma sa srogom organizacijiom i radnom disciplinom a Oslobodjenje i dalje funkcionira kao nekadasnja drzavna firma u socijalizmu, malo radim malo odmaram , kad me pritisnu odem na bolovanje...
Ono sto treba uciniti za dobrobit Oslobodjenja je uvesti malo jacu "masinu" dakle, zna se norma koliko se mora uraditi , placanje po ucinku, gradjenje svojih izvora informacija .Mislim da oslobodjenje ima koliko-toliko dobre analiticare i komentatore, samo im treba novinara operativaca koji donose vijesti.
Jos jednom iskreno se nadam da ce Oslobodjenje postati aktuelna i kvalitetna novina.
Medjutim, sa cisto zanatske strane
ono sto se vidi kao razlika izmedju npr. Avaza i Oslobodjenja je da je Avaz privatna firma sa srogom organizacijiom i radnom disciplinom a Oslobodjenje i dalje funkcionira kao nekadasnja drzavna firma u socijalizmu, malo radim malo odmaram , kad me pritisnu odem na bolovanje...
Ono sto treba uciniti za dobrobit Oslobodjenja je uvesti malo jacu "masinu" dakle, zna se norma koliko se mora uraditi , placanje po ucinku, gradjenje svojih izvora informacija .Mislim da oslobodjenje ima koliko-toliko dobre analiticare i komentatore, samo im treba novinara operativaca koji donose vijesti.
Jos jednom iskreno se nadam da ce Oslobodjenje postati aktuelna i kvalitetna novina.
-
basta sljezove boje
hoce li se sada konacno moci kupiti Oslobodjenje u Zagrebu?
-
Meda
e posto sam malo iz tog svijeta samo cu reci da je Vlasta super urednik i novinar i da bi se oslobodjenje malo trznulo al sam cula da je privremeno u oslobodjenju i da se senka vraca na svoje urednicko mijesto za izvijestno vrijeme .
a oslobodjenje je jos uvijek zivo i jos uvijek vidim da ga narod kupuje kolko tolko
a oslobodjenje je jos uvijek zivo i jos uvijek vidim da ga narod kupuje kolko tolko
-
titami
100% netacno. opsta nebuloza. zamisli sad senke da se vrati, a zamisli da novinar i urednik poput vlaste nesto stvori i onda ode. pa nije kurafa.Meda wrote:e posto sam malo iz tog svijeta samo cu reci da je Vlasta super urednik i novinar i da bi se oslobodjenje malo trznulo al sam cula da je privremeno u oslobodjenju i da se senka vraca na svoje urednicko mijesto za izvijestno vrijeme .
-
Liska
Ovako sa strane gledajuci prije mislim da je Senka pustila tu glasinu, da bi sebe opravdala na neki nacin. Mijovic je previse ugledan novinar da bi sebi dopustio da bude privremena zamjena Kurtovicki. I najvaznije, ona nista nije uradila s ovim novinama u zadnjih nekoliko godina. U medjuvremenu se promjenila vlasnicka struktura i normalno je da dovede "svoga" urednika.
-
BugsBunny
Krenula je paljba iz Avaza
"Kada je prije petnaestak dana imenovan za novog glavnog urednika Oslobodjenja, niko nije ocekivao da ce Vlastimir Mijovic dotaci dno profesije."
(osim Avaza
)
"... njegova ludost je otisla tako daleko da objavljuje falsificirane racune..."
"... Mijovic, koji je ogrezao u alkoholu i kocki, svjesno cini krivicno djelo..."
"Tuzilastva imaju zakonsku obavezu da od medijskih reketasa alkoholiziranog Mijovica i njegovih kriminalnih nalogodavaca Selimovica stite one koji grade svoju zemljui posteno posluju."
"... Selimovici preko propalice Mijovica zele skrenuti paznju..."
Ispod slike - Mijovic: Vonj alkohola
"Kada je prije petnaestak dana imenovan za novog glavnog urednika Oslobodjenja, niko nije ocekivao da ce Vlastimir Mijovic dotaci dno profesije."
(osim Avaza
"... njegova ludost je otisla tako daleko da objavljuje falsificirane racune..."
"... Mijovic, koji je ogrezao u alkoholu i kocki, svjesno cini krivicno djelo..."
"Tuzilastva imaju zakonsku obavezu da od medijskih reketasa alkoholiziranog Mijovica i njegovih kriminalnih nalogodavaca Selimovica stite one koji grade svoju zemljui posteno posluju."
"... Selimovici preko propalice Mijovica zele skrenuti paznju..."
Ispod slike - Mijovic: Vonj alkohola
-
Nancy Drew
-
igrac
Lijepo zvuce vase podrske i zelje da se Oslobodjenje digne, ali sa ovim omjerom snaga, ono nema nikakve sanse sa Avazom. Da me se pogresno ne shvati i ne napada kako sa Fahrin placenik, objasnit cu vam da citam sve dnevne novine, to mi profesija nalaze i profesija mi nalaze da ih analiziram.
Dnevni avaz je novina broj 1 zato sto ima uvijek prva informacije, sto se bavi temama koje bi trebala sedmicna novina i sto njeni novinari mogu donijeti eskluzivu s bilo kojeg kraja svijeta. Usto, ova je novina znatno podigla standard pismenosti, koji joj vi konstantno zamjerate. Ocito je da ne citate Avaz ili se pravite da citate, jer da je tako uocili biste kako Oslobodjenje kaska za njim i to nekoliko dana. Nedavno sam reagovao kada je neko napisao kako su novinari Avaza ne pismeni, sad je trend da o tome govori i oni koji su uistinu nepismeni.
Podmetanja da Avaz nema kulturnu rubriku su presmijesna. Zanimljivo je da upravo Nada Salom prepisuje tekstove od Anile Gajevic s vaseg foruma i to dva dana nakon sto ih ona objavi.
Vlastimir Mijovic nece, nazalost, nista promijeniti, jer niti je on kadar za to niti ima kadrove oko sebe. Vrlo je interesantno sto komentarisete danasnju prepisku, a ne spominjete nebulozni tekst iz jucerasnjeg Oslobodjenja u kojem se kaze kako citaoci salju reakcije Avazu na "deal" Radoncic-Miskovic. To oni sjede u redakciji Avaza pa znaju. I uz to napisu kako bi oni toboze objavili te reakcije, ali nemaju prostora. Pa, naravno, gdje bi onda objavljivali dosadne "carsafe".
Dnevni avaz je novina broj 1 zato sto ima uvijek prva informacije, sto se bavi temama koje bi trebala sedmicna novina i sto njeni novinari mogu donijeti eskluzivu s bilo kojeg kraja svijeta. Usto, ova je novina znatno podigla standard pismenosti, koji joj vi konstantno zamjerate. Ocito je da ne citate Avaz ili se pravite da citate, jer da je tako uocili biste kako Oslobodjenje kaska za njim i to nekoliko dana. Nedavno sam reagovao kada je neko napisao kako su novinari Avaza ne pismeni, sad je trend da o tome govori i oni koji su uistinu nepismeni.
Podmetanja da Avaz nema kulturnu rubriku su presmijesna. Zanimljivo je da upravo Nada Salom prepisuje tekstove od Anile Gajevic s vaseg foruma i to dva dana nakon sto ih ona objavi.
Vlastimir Mijovic nece, nazalost, nista promijeniti, jer niti je on kadar za to niti ima kadrove oko sebe. Vrlo je interesantno sto komentarisete danasnju prepisku, a ne spominjete nebulozni tekst iz jucerasnjeg Oslobodjenja u kojem se kaze kako citaoci salju reakcije Avazu na "deal" Radoncic-Miskovic. To oni sjede u redakciji Avaza pa znaju. I uz to napisu kako bi oni toboze objavili te reakcije, ali nemaju prostora. Pa, naravno, gdje bi onda objavljivali dosadne "carsafe".