Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prikaz!

Post Reply
biske

#8 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by biske »

bori14 wrote:Image
a što essi crna stolica? :roll:
bori14

#9 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by bori14 »

biske wrote: a što essi crna stolica? :roll:
Cekaj seljace da sve stavim.
biske

#11 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by biske »

bori14 wrote:
mi seljaci nemeremo išČekat našeg ESSa. :izet:
stavi sve u jedan post. :D
bori14

#14 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by bori14 »

biske wrote:
bori14 wrote:
mi seljaci nemeremo išČekat našeg ESSa. :izet:
stavi sve u jedan post. :D
Necu seljace, ovako se moze svaki post za svaku skupstinu citirati i komentarisati.

Jesu svi ti, jesam kojeg preskocio zbog ovog seljaka? Kasnija dodavanja nisu moguca.
biske

#15 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by biske »

hajde sad seljačino, odgovori mi. :D

zašto essi ne upišeš ono što mu pripada nego ga vodiš pod crnom stolicom bez imena???
bori14

#16 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by bori14 »

Ja ne znam sta ovi DF-ovci govore, pa oni su jedino bolji od SDP-a u kantonu Sarajevo? O kakvom oni "uspjehu" pricaju?
biske wrote:hajde sad seljačino, odgovori mi. :D

zašto essi ne upišeš ono što mu pripada nego ga vodiš pod crnom stolicom bez imena???
Ja jesi naporan, zar ti stvarno mislis da sam ja pravio sve ovo?
Last edited by bori14 on 20/10/2014 15:01, edited 1 time in total.
biske

#17 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by biske »

bori14 wrote:Ja ne znam sta ovi DF-ovci govore, pa oni su jedino bolji od SDP-a u kantonu Sarajevo? O kakvom oni "uspjehu" pricaju?
:lol:

tu smo dakle. trollin on a river... :arrow:
O'zone
Globalni moderator

#18 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by O'zone »

biske wrote:hajde sad seljačino, odgovori mi. :D

Sramota :shock: Essu izostaviti :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by Truba »

koliko vidim u goraždu će biti najteže što se stabilnosti vlade čini
a u posavini i širokom najlakše
O'zone
Globalni moderator

#20 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by O'zone »

Black swan wrote:koliko vidim u goraždu će biti najteže što se stabilnosti vlade čini
a u posavini i širokom najlakše
Ja ipak mislim da će Sarajevo biti kao i do sada najveće bojno polje za većinu u klupama.
goodbar

#21 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by goodbar »

Nikako da skontam,zasto samo kod Bosnjaka ima ovoliko lijevih stranaka?Dok Srbi i Hrvati glasaju za svoje nacionalne(nacionalisticke)stranke,glasovi Bosnjaka se rasuse na toliko stranaka,a tek koliko lijevih...zasto kod Srba ili Hrvata nema te lijeve ideje?Zar samo kod Bosnjaka jos uvijek zivi SFRJ?Siguran sam,kad bi danas bio referendum o samostalnosti BiH,velika vecina Bosnjaka bi se izjasnila o ostanku u Jugoslaviji,pa makar Sloba Milosevic bio predsednik,a Radovan Karadzic potpredsednik.I sRatko Mladic ministar odbrane.Ne samo da ima kod Bosnjaka toliko lijevih,nego ima i 2.partije,pokreta,koji zastupaju raspad BiH i to onog dijela,gdje su Bosnjaci vecina-DNZ i Laburisti.E,sad,zamislite da u Banjoj Luci,ili Bijeljini,ili pak u Mostaru ,ili Sirokom,postoje neke stranke koje su protiv velikodrzavne srpske(odn.hrvatske)politike.Nezamislivo,ali kod Bosnjaka moze sve.
Fact

#22 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by Fact »

Ako ništa,počelo je se priznavati da je SDP bošnjačka stranka. :izet:

Napredujemo polako. :thumbup:
Fact

#23 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by Fact »

eskadrila wrote: Ako se dobro sjecam, kad ste Ljubu Beslica birali u Mostaru za gradonacelnika i kad ste preglasavali Bosnjake, tad vam nisu bas bili bosnjacki, pogotovo onaj sto vam se prikljucio, a bio je SDP, pa ste na kraju imali broj ruku da preglasate Bosnjake Mostara i ako SDP kupi iskljucivo glasove na lijevoj obali Neretve.

A sto se tice desne obale, tamo i onako izbori skoro da i nisu potrebni posto se uvijek identicno glasa. Za HDZ ili odmetnuti HDZ, oni to mogu i bacanjem kockica odluciti, ono da se ne trosi lova bez veze na izbore, kad je uvijek ista ekipa na vlasti.
Srećo,nisam ja iz Mostara.

Prezirem sve nacionalne stranke,pa tako i taj HDZ o kojemu govoriš.

No isto tako i SDP,a i ovu novu bošnjačku nacionalnu stranku DF.

:kiss:
Fact

#24 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by Fact »

eskadrila wrote:[
To ce se vidjeti u Mostaru koliko je ona bosnjacka, a koliko hrvatska. Ja ti garantujem da ce imati prebjega na desnu obalu i ako joj zaista jesu svi glasovi vecinom bosnjacki + ostali, medjutim u Mostaru su vecinom bosnjacki.

Ti govoris i za SDP da je bosnjacki, pa smo vidjeli jednog prebjega iz SDP-a kad ste preglasavali Bosnjake u Mostaru i izabrali Ljubu Beslica za gradonacelnika. Jezicak na vagi je upravo bio jedan iz SDP-a kojeg si ti nazvao bosnjackom strankom i njegov glas je ne samo bio hrvatski, nego je glasao da se tad Bosnjaci preglasaju. Znao je vrlo dobro sta radi.
Tko je preglasavao koga?Ne znam zašto mi se obraćaš u množini,niti sam dio neke političke stranke,a niti neke masovne ideologije.Imam svoje stavove,koji su izvan svega toga,te samo za njih odgovaram.

Nego,nemoj me pogrešno razumjeti,nije nikakav problem to što je SDP probošnjačka stranka.Nego je problem u tome što su se predstavljali kao građanska opcija,a to nisu.Na tu laž i prevaru su dobili prošle izbore i izradili naivno glasačko tijelo.Na sljedećim izborima,koje će DF sigurno dobiti,desiti će se ista stvar.

Tako da je nebitno tko će biti gdje na vlasti,jer možda su dresovi stranaka različiti,ali su ciljevi isti.
Građanske i probosanske opcije nema u ovoj zemlji.

Kakva god vlada bila,nama će biti isto,tako da sve ove šeme i prikazi i nemaju nekog velikog smisla,osim da nacionalisti imaju pomagalo za samozadovoljavanje,jer su eto baš njihovi osvojili najviše mandata.
goodbar

#25 Re: Vlast u kantonima FBIH nakon izbora 2014, graficki prika

Post by goodbar »

Pa,neka Hi,neka glasaju za svoju propast.Ima ona stara,valjda ide ovako-"Ako te prevari jednom,treba ga kazniti,ako te prevari drugi put,kazniti i njega i tebe,ali ako dozvolis da te predje i treci put,onda kazniti samo tebe".Bosnjaci su prevareni ko zna koliko puta.Ima ta neka mahaluska,kod Bosnjaka,neka ljubomora na svoje-samo da nije iz moje mahale,ko ce ga snositi.Ili ono,kad je ribar(ne znam da li je bio Bosnjak)ulovio zlatnu ribicu,a ona mu kaze-pusti me i ispunicu ti jednu zelju,ali pazi,sto ispunim tebi,tvom komsiji cu ispuniti duplo,da ne bi bio ljubomoran.Ovaj ribar mislio,mislio i na kraju rece-odgrizi mi jedno jaje.E,takav je mentalitet u Bosnjaka-samo da nije nas.
Post Reply