Vlasnik RS-a Dodik ili Bobar?
-
ViktorLedenica
#1 Vlasnik RS-a Dodik ili Bobar?
Mene zanima da li je RS premalen bazen za ribe Dodika i Bobara te koja ce od njih isplivati poslije sljedecih izbora kao vlasnik RS-a?
- Real Khan
#2 Re: Vlasnik RS-a Dodik ili Bobar?
Može li malo više detalja... Pravo da ti kažem, ja nisam ni znao da postoji nekakav rivalitet između dotičnih likova. Ako je to nekakav rivalitet, molim te da nas malo uputiš da bismo mogli komentarisati.ViktorLedenica wrote:Mene zanima da li je RS premalen bazen za ribe Dodika i Bobara te koja ce od njih isplivati poslije sljedecih izbora kao vlasnik RS-a?
-
ViktorLedenica
#3 Re: Vlasnik RS-a Dodik ili Bobar?
Pa ne znam ni ja za neki animozitet njih dvojice. Ali ako se pogleda imovinska karta onog drugog vidi se da gazda-Jezda posjeduje pola RS-a, a za onog prvog znamo da se ponasa kao da je cijeli RS samo njegov. Otuda mi se cini neminovnim da se u skoroj buducnosti (= poslije izbora) desi sukob interesa ove dvojice. Jer lova ima svoju logiku, zar ne? :-
- Real Khan
#4 Re: Vlasnik RS-a Dodik ili Bobar?
Nisam nešto upoznat sa Bobarom (znam da ima nekakvu banku, osiguravajuću kuću, itd) ali ne znam kojoj političkoj opciji on pripada. Ako je radikal ili SDS-ovac, onda se može očekivati turbulencija u odnosima sa vlasnikom RS-a Dodikom. Sad, ako je i Bobar samo još jedan od Dodikovih vijernih feudalaca koji bi eto malo u politiku, onda ništa od turbulencije. A ako je nezavisni kandidat i politički neopredjeljen (u šta čisto sumnjam jer je stekao ogromno bogatstvo) onda bi moglo biti svašta... S obzirom da te zanima ova tema, molim te malo istraži ove podatke pa nam javi.ViktorLedenica wrote:Pa ne znam ni ja za neki animozitet njih dvojice. Ali ako se pogleda imovinska karta onog drugog vidi se da gazda-Jezda posjeduje pola RS-a, a za onog prvog znamo da se ponasa kao da je cijeli RS samo njegov. Otuda mi se cini neminovnim da se u skoroj buducnosti (= poslije izbora) desi sukob interesa ove dvojice. Jer lova ima svoju logiku, zar ne? :-
- karanana
#5 Re: Vlasnik RS-a Dodik ili Bobar?
ja isto nisam upoznat sa nekim rivalitetom i sukobima ove dvojice. ne vidim zasto ova dvojica ne mogu egzistirati zajedno, mozda ti znas nesto sto mi ne znamo a vezano je ili za politiku ili biznise koje vode.
ja cijenim gavrila bobara kao biznismena, mislim da je napravio i da pravi jedno jako carstvo koje je diversificirao ali je u istu ruku i napravio da svaki od njegovih biznisa ima koristi od drugog. zaista ne znam njegove politicke misli, ali kao biznismena covjeka izrazito postujem.
ja cijenim gavrila bobara kao biznismena, mislim da je napravio i da pravi jedno jako carstvo koje je diversificirao ali je u istu ruku i napravio da svaki od njegovih biznisa ima koristi od drugog. zaista ne znam njegove politicke misli, ali kao biznismena covjeka izrazito postujem.
-
dalinton
#6 Re: Vlasnik RS-a Dodik ili Bobar?
Zar nije Bobar, SNSD-ov kandidat za načelnika Bijeljine ?
- Real Khan
#7 Re: Vlasnik RS-a Dodik ili Bobar?
...e, onda ide prethodna konstatacijadalinton wrote:Zar nije Bobar, SNSD-ov kandidat za načelnika Bijeljine ?
Real Khan wrote:...ako je i Bobar samo još jedan od Dodikovih vijernih feudalaca koji bi eto malo u politiku, onda ništa od turbulencije.