AdnanSA wrote:Kažu da je samo prva generacija pravi vozački auto. Druga i treća joj nisu ni do koljena. Pogotovo ne druga generacija.
To sam samo pročitao u nekim tamo engleskim magazinima. Ličnih iskustava sa MX5 nemam kao ni 99,9 posto korisnika foruma.
Ne znam sta da ti kazem o ovome... Englezi mogu svasta prevaliti preko usta i da im ljudi vjeruju... Nisam doduse probao ni prvu ni drugu generaciju, ali trecu jesam, ne sjecam se doduse dal' 2009 ili 2010, ali je bila sa motorom 1.6, i osim sto nije strelovito ubrzavala jer je konja falilo, nista joj drugo falilo nije... Osjecaj je bio kao nekada u starom Mini morisu, ili u kartingu, kao da dupetom struzes po zemlji... Dobro, dobro sam se trudio da je izbacim iz balansa na suhom, i nije lako islo, jer je konja za klizanje dupetom kroz krivinu falilo, a prednji kraj me je jos vise iznenadio jer uz dosta mog truda da udjem prebrzo u krivinu, ipak uspijevao da "uhvati" krivinu (doduse, imala je odlicne Bridgestone gume), i da nastavi drzati, cak i kad sam pravio nekoliko 8-ica za redom na velikom parkingu... Za velikoserijsko auto ja nisam imao prilike puno vozackiji auto voziti...