Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Moderator: anex
- KoKoBilo
#1 Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Glasajte za Vlasic
http://www.new7wonders.com/nature/en/no ... /c/Vlasic/
http://www.new7wonders.com/nature/en/no ... /c/Vlasic/
- KoKoBilo
#2 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
evo ja glasao, nista ne boli 
- KoKoBilo
#3 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
ma bravo domoljubi, bravo patriote
nigdje nikoga, i kao i obicno
sve nam je bolje od naseg
nigdje nikoga, i kao i obicno
sve nam je bolje od naseg
- Grim_Reaper
#4 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Mene zeza artritis u prstu, ali sam ipak glasao! 
-
nigdje.nikog
#5 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Vlasic je cudo bosanskog urbanizma i konkretan dokaz teorije kaosa!
-
Ponekad s'proljeca
#7 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Jeste lijepa palnina, ali sta je tu tako cudnovato????
ja bih radije uvrstio prenj ili Cvrsnicu!!!!
ja bih radije uvrstio prenj ili Cvrsnicu!!!!
- van Basten
#8 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
čim mi neko objasni zašto baš Vlašić, a prije Treskavice, Zelengore, Prenja... odmah idem na link i glasam.
Iskreno, nema mi nikakvog svjetskog čuda u Vlašiću, osim činjenice da skijaš namjernik na kraju staze se može zaustaviti direktno na stolici restorana, a ako se baš zafurao i u samoj vikendici kraj kamina.
Iskreno, nema mi nikakvog svjetskog čuda u Vlašiću, osim činjenice da skijaš namjernik na kraju staze se može zaustaviti direktno na stolici restorana, a ako se baš zafurao i u samoj vikendici kraj kamina.
- Jazz_Junkie
#9 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Kao svjetska cuda se klasificiraju produkti ljudskih civilizacija. Planinu Vlasic nije napravio covjek i ona jedino spada u prirodnu zastitu (u cemu Bosanci i Hercegovci po "izmanipulisanim" cenzusima prednjace) ili neku vrstu nacionalnog parka.
-
VjecitiStudent
#10 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Glasati za jos jedno cudo bosanske ruznoce?
- cyprus
#11 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Bio na Vlašiću, nije loše gore, jes da tamošnja gradnja prkosi svim zakonima razuma i logike, ali haj fino je na Vlašiću
Ali, svjetsko čudo...ma daj
. Čudi me da nije Visočica, ups Piramida Sunca uvrštena 
Ali, svjetsko čudo...ma daj
- putujucidzindas
#12 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
samo je ispravka sto nije SVJETSKO, nego cudo PRIRODE
- Loulou
#13 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
nigdje.nikog wrote:Vlasic je cudo bosanskog urbanizma i konkretan dokaz teorije kaosa!
Kaže tamo:
"The mountain is a major center for winter tourism thanks to its excellent accommodation for skiing, snowboarding and other winter sports."
Tu je @van Basten odgovorio
"It is also a popular destination for summer visitors and eco-tourists, with many hiking trails and undisturbed wilderness areas."
A mine niko ne spominje
PS. Bez onog užasa od izgađenih objekata, Vlašić bi bio... ono što bi trebao biti. I mina, naravno.
- KoKoBilo
#14 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
odoh da povratim,
sad cu ja doci
Ako nam ne valja nas Vlasic
ok, onda da kandidujemo Košutnjak ili Sljeme, mozda imate vise simpatija prema tamo nekima
jer ocigledno da nase nista ne valja, nista nista nista
ni Babaja i Maca ni Piramide ni ...

ako nas izaberu mozda od njega i napravimo cudo, hajmo u ovom pravcu razmisljati
sad cu ja doci
Ako nam ne valja nas Vlasic
ok, onda da kandidujemo Košutnjak ili Sljeme, mozda imate vise simpatija prema tamo nekima
jer ocigledno da nase nista ne valja, nista nista nista
ni Babaja i Maca ni Piramide ni ...
ako nas izaberu mozda od njega i napravimo cudo, hajmo u ovom pravcu razmisljati
- coek
#16 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:27, edited 1 time in total.
-
jefferson
#17 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Jednostano OBOŽAVAM Vlašić!
zbog toga bi one kretene gore što tvrde da su nekakvi turistički radnici stavio uz zid i streljao!
Takođe, zbog toga što travničkom općinom vladaju talibani Vlašić je postao primjer silovanja prirode i neiskorištavanja dara prirode!
zbog toga bi one kretene gore što tvrde da su nekakvi turistički radnici stavio uz zid i streljao!
Takođe, zbog toga što travničkom općinom vladaju talibani Vlašić je postao primjer silovanja prirode i neiskorištavanja dara prirode!
- Luke Perry
#18 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Pa barem na ovom forumu smo blagovremeno obavijesteni da su na nekim bezveznim stranicama za najbolje proglaseni sarajevsko pivo, neka mineralna voda....hajde mozemo svariti i Vlasic. 
- iz dna duše
#19 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Planina lijepa,ali meni lično Zelengora i Prenj su privlačniji...
A glasala bih da Vlašić nije onako unakažen sa onim građevinama, ovako, zaista ne mogu dati glas...
A glasala bih da Vlašić nije onako unakažen sa onim građevinama, ovako, zaista ne mogu dati glas...
- alica.k
#20 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
vlasic je super, BIO. prije par godina. ove godine sam otisla na samo tri dana, pa to se nemas gdje okrenuti od silnih novoizgradjenih kvazihotela. uzas zivi. jest cudo, al u negativnom smislu. svejedno, glasala sam.
- iz dna duše
#21 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Imam puno prijatelja, koji su pravi zaljubljenici u Vlašić i oni isto tako izbjegavaju mjesta gdje su sada nikli "veleljepni" hoteli, vikendice i kažu da ih užasava što je Vlašić postao nekako mjesto na kojem se okupljaju skorojevići....Hvala Bogu, ima na Vlašiću još mjesta, koja su uspjela ostati netaknuta, tamo idem rado...
-
nigdje.nikog
#22 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
Ja bih da NA VRIJEME upozorim na jos jedno upropastavanje nasih prirodnih ljepota.
Ovaj put je rijec o ROSTOVU.
Kako je izgradjena cesta N. Travnik - Bugojno taj predio je, nazalost, postao veoma pristupacan.
A kako to podrucje drze isti "urbanisti" koji su dopustili sjebavanje Vlasica, znamo dobro sta ce se desiti i sa Rostovom.
Ako se vozite tim pravcem vidjeti cete prve dokaze ovoga o cemu govorim.
Ja ne znam, opet cete me pogresno shvatiti i reci da i ovu temu politiziram, ali ovo je vec postalo i golim okom vidljivom.
Pogotovo u ovim poidrucjima gdje se mijesaju "Hrvatski i Bosnjacki urbanizam".
Nisu dzamije i crkve, te kuce na dvije ili cetiri vode, to sto razlikuje ove prostore. Rijec je naprosto o potpunom odsustvu osjecaja za prostor, red i estetiku u svim podrucjima pod ingerencijom "bosnjackog urbanizma", za razliku od hrvatskih gdje se, ako nista drugo, vidi dobro prepisivanje iz nekih naprednijih sredina.
Evo pogledajte zimski centar Kupres (Hrvati). Ni tamo nema snijega ali ima nekog reda i neke logike. Kupres ce, u to nemam nikakve sumnje, u skoroj buducnosti (ako vec nije) potpuno preoteti dalmatinske (najpozeljnije) turiste od Vlasica.
SPASIMO ROSTOVO DOK NIJE KASNO !
Ovaj put je rijec o ROSTOVU.
Kako je izgradjena cesta N. Travnik - Bugojno taj predio je, nazalost, postao veoma pristupacan.
A kako to podrucje drze isti "urbanisti" koji su dopustili sjebavanje Vlasica, znamo dobro sta ce se desiti i sa Rostovom.
Ako se vozite tim pravcem vidjeti cete prve dokaze ovoga o cemu govorim.
Ja ne znam, opet cete me pogresno shvatiti i reci da i ovu temu politiziram, ali ovo je vec postalo i golim okom vidljivom.
Pogotovo u ovim poidrucjima gdje se mijesaju "Hrvatski i Bosnjacki urbanizam".
Nisu dzamije i crkve, te kuce na dvije ili cetiri vode, to sto razlikuje ove prostore. Rijec je naprosto o potpunom odsustvu osjecaja za prostor, red i estetiku u svim podrucjima pod ingerencijom "bosnjackog urbanizma", za razliku od hrvatskih gdje se, ako nista drugo, vidi dobro prepisivanje iz nekih naprednijih sredina.
Evo pogledajte zimski centar Kupres (Hrvati). Ni tamo nema snijega ali ima nekog reda i neke logike. Kupres ce, u to nemam nikakve sumnje, u skoroj buducnosti (ako vec nije) potpuno preoteti dalmatinske (najpozeljnije) turiste od Vlasica.
SPASIMO ROSTOVO DOK NIJE KASNO !
- osa
#23 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
ja za plitvice, ljepše su, što jes, jes.
- KoKoBilo
#24 Re: Vlasic 7. svjetsko cudo - GLASAJTE
ma crknite