Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
medvjed23

#1 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by medvjed23 »

sherbett wrote:Jeste kad kombinirali vlakove
jesam jednom kreno vozom a stigo vlakom
graue_maus

#2 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by graue_maus »

:lol: :lol: :lol: nije se nista promjdnilo znaci ......ja sam isla od minhena o reggio di calabria vozom prije 18 godina......jednom i nikada vise.......
VPSA

#3 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by VPSA »

sherbett wrote:Jeste kad kombinirali vlakove po Italiji? Kupovali karte online? Kak da znam koja odredista su regionalna koja intercity? Sta im je city?
Ovo je luda kuca iovaj trenitalia.. nis ne kuzim.. nadje mi vlak i onda kaze da ne vozi
Kupovo sam ja online na trenitalia.com nekad prije 2 godine, i poslije sve regularno bilo, mada nisam nesto previse kombinovao, nego Trst Verona pa nazad Trst. Kada trazis polaske po linijama imas opciju da izaberes regionalne ili ove Frecce, to su brze i obicno malo skuplje opcije.
Last edited by VPSA on 11/06/2017 01:13, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#4 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by Connaisseur Karlin »

sherbett wrote:Jeste kad kombinirali vlakove po Italiji? Kupovali karte online? Kak da znam koja odredista su regionalna koja intercity? Sta im je city?
Ovo je luda kuca iovaj trenitalia.. nis ne kuzim.. nadje mi vlak i onda kaze da ne vozi
https://www.seat61.com/Italy-trains.htm#Italian train schedules & fares

sve je objasnjeno :thumbup:
spreca

#6 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by spreca »

U naslovu stoji sa iskustvom :mrgreen: .......tu ti mogu pomoci :oops: a za Vlak cemo se vec nekako snaci :mrgreen: ...pitat cemo one koji znaju :lol: :lol:
graue_maus

#7 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by graue_maus »

sherbett wrote:
graue_maus wrote::lol: :lol: :lol: nije se nista promjdnilo znaci ......ja sam isla od minhena o reggio di calabria vozom prije 18 godina......jednom i nikada vise.......
Oooj.. ti si gora od mene :lol: ja bi bar iz Trsta krenula.. ovo od zg do trsta ni ne racunam.. to se moze i autom :skoljka:

Cek malo.. jel tak strasno? :shock:
:D trebala sam samo jednom presjesti i to u rimu , ali voz iz minhena je kasnio skoro 2 sata tako da mi je veza za dalje vec otisla ......na informacijama niko ne prica njemacki ili engleski,citava zeljeznicka se tada renovirala povodom 2000-te godine .......uh nakon nekog lutanja po stanici naletim na neke ljude koji pricaju njemacki i onda su oni pitali za mene .......uglavnom stigla sam na odrediste sa 5-6 sati zakasnjenja .....ono i gladna i zedna ,nisam nista od ljepote uz put primjetila ......put nazad je bio bolji ,jer su mi u hotelu nasli vezu, da sam ujutro stigla u rim i kasno navece onda do minhena :lol: mogla sam na miru pogledati rim ...........
drndalo

#8 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by drndalo »

A da ides avionom?
Connaisseur Karlin

#9 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

sherbett wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
https://www.seat61.com/Italy-trains.htm#Italian train schedules & fares

sve je objasnjeno :thumbup:
Hvala za link :thumbup:
Jel ima mozda datum otkad je clanak?
sad sam provjerila yt video , pise 2012 godina :)
spreca

#10 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by spreca »

kad idemo vozom onda se navozamo, a vlakom se navlacimo
spreca

#11 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by spreca »

sherbett wrote:
spreca wrote:kad idemo vozom onda se navozamo, a vlakom se navlacimo
Ja se navlacim s tobom i bundom godinama :mrgreen:
Pa nije tebi lose skim se navlacis :mrgreen: ....druge ti mogu samo zaviditi :oops: :lol:
Connaisseur Karlin

#12 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

sherbett wrote:
sad sam provjerila yt video , pise 2012 godina :)
E vidis.. to mi onda nije uopce puzdano jer se stosta promijenilo.. al ce biti korisno
tip je postavilo links za sve stranice vean za bookiranje voznje, i za 5 godina, sumanjam da se moglo puno promjeniti,no odes na linkove i provjeris , a mozes otici i na forume vezane za putovanja vozom u IT :)
Connaisseur Karlin

#13 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

sherbett wrote:
sherbett wrote: E vidis.. to mi onda nije uopce puzdano jer se stosta promijenilo.. al ce biti korisno
tip je postavilo links za sve stranice vean za bookiranje voznje, i za 5 godina, sumanjam da se moglo puno promjeniti,no odes na linkove i provjeris , a mozes otici i na forume vezane za putovanja vozom u IT :)
Znam ja sve sta mogu.. to sam i uradila.. al mi treba neko da sam kaze iskustvo. Kuzis..
A i ovo je forum pa sam evo dosla :)
kuzim, nisa isla vlakom kroz IT, jesam druge EU drzave :D

podjela iksustva jeste odlicna ideja, ali ako nisu vezana za kasnjenja vlakova/vozova :)
swanfilter

#14 Re: Vlak/Voz Italija... trebam nekog s iskustvom

Post by swanfilter »

U Ita nit sta pise, nit ko govori engleski. Jednom isao i psihicki me izmorilo. Pa na kraju zaboravih da cekiraju karte automatima, pa me i kondukter poceo maltretirati. Ni on nije govorio rijeci eng ...
Post Reply