Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
skojotovski

#626 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by skojotovski »

kaze prof. Ugo, niko nece da mu objavljuje tekstove, pa je bio "primoran" pridruziti se Avazovoj bolumenti. isti taj profesor, sa istim "opravdanjem" sutra bi se pridruzio i Hitlerovoj ili bilo kojoj drugoj fasistickoj bolumenti. jer Hico bi objavio ono sto drugovi partizani ne bi. ali on se tim cinom ne bi svrstao na Hicinu stranu, jer samo pise svoje tekstove! koji, sto bi rekao Avdic, IDIOT! :x
zimomor

#627 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by zimomor »

Ugo je jedno od najvecih razocarenja. Ja jos ne mogu da vjerujem da on pise za Radoncica.
nosara

#628 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by nosara »

Pa doticni je sinoc izjavio da je bitno samo duboko i masno korito i on je tu... Ne sumnjam da uzima gutu, i on i neuroticna gospoja mu, tako da ih opravdavam potpuno...

Pacenici koji citaju avazovo smece su odgovorni za to sto se na tim tariguzima stampa... Pacenici koji gotive novog bosnjackog oca bice odgovorni ako isti u oktobru predje cenzus... Tacka...
nokia6170

#629 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by nokia6170 »

Tuzno je bilo gledati sinocnju emisiju i gledati kako pojedinci sute ili se suzdrzavaju osude konkretnog cina fasizma i neprofesionalizma, trazeci opravdanje u ironiji, sarkazmu i cinizmu.

A profesora Ugu bi uputio da procita tekst:

http://www.nezavisne.com/kolumne/vijest ... eznik.html

Jedan dio koji bi se mogao ovdje aplicirati iz ovog teksta Dezulovica je:

Da, bio je to strašan zločin, ALI bio je rat, a u ratu se događaju strašne stvari. Da, jeziv je to i odvratan zločin, ALI zločina je bilo na sve strane. Da, Naši su činili zločine, ALI zločine su činili i Njihovi. Ja sam prvi koji će osuditi i koji je ne jednom osudio taj zločin, ALI valja biti pošten i reći da su zločini počinjeni i nad Našima. "Ubijaju naši, ALI ubijaju i partizani."

Balkanska antiteza postala je službena mantra političara, povjesničara, pravnika, novinara, publicista, analitičara i kafanskih eksperata, efektna završna riječ obrane, svakoj točki optužnice pouzdan alibi.
saibaba

#630 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by saibaba »

skojotovski wrote:kaze prof. Ugo, niko nece da mu objavljuje tekstove, pa je bio "primoran" pridruziti se Avazovoj bolumenti. isti taj profesor, sa istim "opravdanjem" sutra bi se pridruzio i Hitlerovoj ili bilo kojoj drugoj fasistickoj bolumenti. jer Hico bi objavio ono sto drugovi partizani ne bi. ali on se tim cinom ne bi svrstao na Hicinu stranu, jer samo pise svoje tekstove! koji, sto bi rekao Avdic, IDIOT! :x
Oslobođenje su partizani ?
Adriatic

#631 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by Adriatic »

Mene je najviše razočarao Avdić.
Papak, umjesto da ga on najviše podere, on trt mrt.
E moj Senade, čitavu emisiju sam čekao da mu kažeš šta treba, a ono od tebe bolji bili Borka, pa čak i onaj Sinan.
Last edited by Adriatic on 12/02/2010 10:25, edited 1 time in total.
skojotovski

#632 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by skojotovski »

bilo je to vise figurativno :D
poenta je da bi se sUgo prodao bilo kojem fasisti, pravdajuci to kako niko nece da objavljuje njegove tekstove. pisao bi on i za Hitlera...
ultima_palabra

#633 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by ultima_palabra »

Adriatic wrote:Mene je najviše razočarao Avdić.
Papak, umjesto da ga on najviše podere, on trt mrt.
E moj Senade, čitavu emisiju sam čekao da mu kažeš šta treba, a o ono od tebe bolji bili Borka, pa čak i onaj Sinan.
Ma nije on nikad bio britak u usmenom izražavanju :-D
Ali kako profesorica posta pokunjena učenica, kad joj je Emir održao predavanje :lol: Dobila je jednu finu lekciju o fašizmu, od nekoga ko je fašizam osjetio na svojoj koži, pa ga lako prepozna
saibaba

#634 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by saibaba »

skojotovski wrote:bilo je to vise figurativno :D
poenta je da bi se sUgo prodao bilo kojem fasisti, pravdajuci to kako niko nece da objavljuje njegove tekstove. pisao bi on i za Hitlera...
Meni je Senad ispao jedini profesionalac sinoc ostali su svi bili figurativo receno partizani ili fasisti ukljucujuci i voditeljicu ...
skojotovski

#635 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by skojotovski »

senad je sinoc ispao obicni mis. osim, ako sUgu ne podere u narednom broju Bosne. ocito postoji neki razlog zasto ga sinoc nije opleo, a mogao je i morao je. fadila mandala je ispreskako u jednoj od ranijih emisija, a ovdje je bio pod rucnom!
skojotovski

#636 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by skojotovski »

djelimicno se slazem za avdicev jezik uzivo. ali sjeti se emisije u kojoj je gostovao fadil mandal i sta mu je senad uradio...moze on i to, kad hoce :wink:
uvjek dobar gost

#637 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by uvjek dobar gost »

Supružnici Vlaisavljević čine samo ono što recimo neki drugi čine već više od deceniju, jesam se razočarao malo u Ugu jer slušao sam ga nekoliko puta i dopala mi se njegova retorika i njegov rezon, sinoć je sam sebe u par navrata demantovao. .... No treba ostati sexi za donatore i vlasnike kapitala !
suncica24

#638 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by suncica24 »

Dok Sanja nikad nije bila veliki intelektualni potencijal, pa njeno piskaranje svuda i svasta i nema neki znacaj, meni licno, moram priznati da mi je izuzetno zao sto je intelektualac koji je svojim mirnim, stalozenim i argumentovanim govorima bio u stanju dobiti paznju gradjana, ali i podici kosu na glavi nasim politicarima, pretvorio se u prodavaca magle i jednog od, sto se mozlo sinoc opaziti, bahatih i nekulturnih kvazintelektualca kojim ova zemlja vrvi.

Jasno je da novac mijenja sve, pa i nas same, ali nekako je steta vidjeti da je u stanju dovesti do ovako korjenite promjene.
Steta, jer nekad sam bas uzivala u Uginim objektivnim i potkrijepljenim analizama naseg drustva, a sad mogu samo da se postedim one povrsne, subjektivne i pristrasne kvazianalize koju nam kolumnisticki plasira.
Vragolan

#639 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by Vragolan »

ma nek se covjek prostituise, njegov problem

meni je vise smetala slijepa odbrana svog misljenja i nametanja istog
a neuvazavanje i neprihvatanje tudjeg
a njegova hanuma prica o kulturi dijaloga, pa trebala bi poraditi malo na njemu

ali mislim da je emisija sinoc otisla skroz u drugom pravcu, to je i sama duska priznala na kraju
sumirprimus

#640 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Usuđuje se uzeti Gojka Berića u usta :x Jednog od nekolicine ljudi u BiH čija je reputacija neupitna
Problem kod tih ljudi je sto,...znate vec sta :evil:
I sto je najzalosnije, to mi svi znamo, i svojim ćutanjem odobravamo i podržavamo. :wink:
Znas ti nas...
ultima_palabra

#641 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by ultima_palabra »

E jbg, (J)ugo i Mandal, ko Chelsea i Pofalićki :oops: Vjerovatno se bojao da ga ovaj đavolji advokat ne ispreskače 8-)
@primus
Berić je nazvao Radončića "kurvinim sinom" u štulićevskom značenju riječi, što i Ugo sigurno zna, ali se pravi Mandal... pardon glup, pa to svodi na prizemnu avazovsku razinu ;-)
Adriatic

#642 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by Adriatic »

ultima_palabra wrote:E jbg, (J)ugo i Mandal, ko Chelsea i Pofalićki :oops: Vjerovatno se bojao da ga ovaj đavolji advokat ne ispreskače 8-)
@primus
Berić je nazvao Radončića "kurvinim sinom" u štulićevskom značenju riječi, što i Ugo sigurno zna, ali se pravi Mandal... pardon glup, pa to svodi na prizemnu avazovsku razinu ;-)
I mene je iznenadilo to za Berića, da je on napisao takvo nešto. Nisam mogao vjerovati. Valjda neko ima link ili članak.
Ipak sam pročitao dovoljno njegovih članaka i ne liči mi to na njega.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#643 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by dr.gog »

Skontao sam da je Senad po prvi put došao u situaciju da kaže "ne mogu da vjerujem šta se dešava"...O Duškinom vođenju emisija uopšteno -ne bih puno, standardno je neurotična i drska(jedino što volim kod nje je njena sama pojava,koliko god smor bila).
Žao mi je,ne mogu da ne primjetim, kad gledam kako je Senad Avdić "razoren" svim shitovima svoga posla...

A profesor...već će on shvatiti u šta je ušao :D i to veoma brzo..uostalom ljudi moji, pa tek je počelo.

Kakavdanak, pa daj malo inventivnosti, ili ti nedostaje Neelix ili fakat žališ Safu Oroočevića :D ?

edit:
Vragolan wrote:
ali mislim da je emisija sinoc otisla skroz u drugom pravcu, to je i sama duska priznala na kraju
Slažem se u potpunosti.
Last edited by dr.gog on 12/02/2010 10:36, edited 1 time in total.
Reason: dodat citat
Better Man

#644 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by Better Man »

-----------
ultima_palabra

#645 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by ultima_palabra »

Pohvala Duški, ako ništa zato što nije emisiju iskoristila za samopromociju, niti se pravila žrtvom :)
lala_sa

#646 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by lala_sa »

Ne citam avaz, pa samim tim ni profesorove tekstove... Ukoliko mu pisanje ide uz dlaku sa avazovom politikom, onda, koliko god ja cijenila znanje tog covjeka, se prostituise. No ukoliko govori o necemu sto nije u skladu sa njihovom politikom, ili cak suprotnim stavovima, eh onda mu treba skinuti kapu. Zar ne mislite da je teze progurati tekst koji je protivan stavovima novina u istim, nego objavljivati u novinama koje zastupaju nase isto stajaliste? I iako Sanja istice formu, a ne sadrzaj, mslim da je ovdje kljucna rijec sadrzaj. Mi mozemo osudjivati nju sto pise za onakve novine, ali svi zaboravljamo da je pisala o srebrenici, boli tih majki, pozivala na toleranciju i sl.

Ne znam, kada procitam toliko oprecnih stavova mojem, malo i posumnjam u ljude koje stvarno cijenim. No ipak na umu mi je ona: ako ne mozes izvana, pobijedi ih iznutra. Evo ja recimo smatram da su mediji i obrazovni sistem jedne od najvecih kurvi u drzavi. Uzrok vecine problema. Ali uprkos tome, ja imam zelju da jednog dana radim za jednu od tih kurvi (ova druga). Pa da pokusam uprkos trulom sistemu i jos vise trulim ljudima koji u njemu rade uciniti nesto. Da li je to pogresno, da li znaci da se tako prostituisem?
JThomas

#647 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by JThomas »

da izvinete moj francuski...jeftina si kurva jugoslave.
arzuhal

#648 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by arzuhal »

Ako ne promišljate fenomenološki ili ne ulazite dekonstrukcijom u analizu Uginih tekstova - onda džaba :D Nećete uočiti nikakvu DifferAnce... :lol:
JThomas

#649 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by JThomas »

nikad_izvini wrote:
Fahrini krediti i Bakirova smipatija spram opozicije, isto je to :D
SDA/ZgraBiH krađe na n-tu i opozicija, isto je to :D
uništena zemlja i bila bi uništena zemlja da su ovi vladali kao što nisu, isto je to :D
Avaz te okarakteriše kao ubicu i silovatelja, u S. Bosni piše da imaš kratke ruke, isto je to :D
ovi vladaju i kradu a ovi bi krali da vladaju, isto je to :D
e na ovo se svodi sve u šta nas pokušava ubijediti bračni par vlaisavljević, a u cilju opravdavanja onoga što rade njihovi nalogodavci.

djela nas jebu, sanja i ugo, djela, ono što se u stvarnosti DEŠAVA i RADI nas UBIJA, nas jebe SADRŽAJ, a ne forma i "kultura izražavanja"...zamotaj govno u rozi celofan, ono je opet govno i jednako smrdi, zamotaj fašističku retoriku u oksfordski format debate, ona ostaje fašistička, džaba ti sve...u njemačkoj za sieg heil odeš pet godina u tvorza, bezbeli je i njemačka nedemokratska država za vaše standarde, eto, ne daju da se čuje druga strana, što bi vi rekli...

ali znate vi sve ovo, niste vi glupi, ne daj bože, samo ste prodane duše.
Last edited by JThomas on 12/02/2010 11:30, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#650 Re: Profesor Ugo - intelektualna prostitucija

Post by callmethebreeeze »

ja moram priznati da nisam citao global jer mi je ovdje nedostupan. citao sam samo pojedine tekstove koje bi avaz prenio. ali meni je sasvim dovoljna cinjenica da je ugo prisao radoncicevoj stranci i to sto svaki, ali svaki u boga dan, avaz "odstrijeli" par ljudi koji im se suprotstave. danas sto pisu o juriscki i bericu je fasizam. radoncic radi na cementiranju i stvaranju "dodikovske" bosne. na stvaranju podjele i fizicke i mentalne da je rs srpska, a federacija bosnjacka prcija i da jedna "vlahinja" ne moze komentarisati unutarbosnjacke stvari. znaci, insan nije vise gradjanin, vec srbin, bosnjak, hrvat i ako si manjina nemas pravo da kritikujes vecinu. e, zato ja mislim da su se "intelektualci" poput uge i sanje jefitno prodali.
Last edited by callmethebreeeze on 12/02/2010 11:34, edited 1 time in total.
Post Reply