KatarinaKosaca wrote:To se zove licemjerje, osobno me ne iznenađuje od Suljagića, sa tako malom naznakom da ovo nije tema "Emir Suljagić all about"ne biti nedorecen wrote:o da emir suljagic se zalagao za mnogo sta pa tako i za gradjansku bih vrijedjajuci s.v. sto je protiv te gradjanske bih jer pise za avaz, a sada tamo vedri i oblaci...kako se to kod vas zove?
srdacan pozdrav,
Sanja![]()
![]()
Još nešto @Sanja... pošto vi ne forumate, nemate iskustva, a vidim da sa citiranjem postoji problem, pa vam radi jačine vaših postova.. ovako.. kad je nešto pod citatom počinje sa"ne biti nedorecen" wrote: ovim (naravno pod znakovima navoda može stajati Katarina Kosača, madner ili ko je već napisao), a završava sa [/ quote] ovim.
Dakle, kad želite citirati samo dio onoga što je napisano to copy pa ondaPostovana KATARINA KOSACA,"nik onoga ko je napisao" wrote: pa onda paste tog copy odnosno onoga što želite pod citat i završite sa [/quote ].Naravno bez ovih razmaka unutar zagrada koje sam svjesno napravila da mi ne ode pod citat. Ovo neka pročitaju i ovi koji vam šalju divljenje, želje, pozdrave i poljupce, a i vi njima uzvraćate sa puno ljubavi i zahvalnosti
, jer kad se citira pa ispod piše komentar, nego kad se stalno isto ponavlja otprilike u stilu i tako u beskonačnosti i tako u krug
Na post ću vam odgovoriti kad budem imala vremena , samo sad da sarajevske stvari se ne rješavaju u Banja Luci gradu koji kontrolira dokazani šovinista Dodik (onaj isti koji neće da mu musimani sude), tako da nije to "sve naše"... Sve naše jeste BIH, ali Sarajevo nije u Banja Luci...
sasvim ste upravu da tema nije suljagic all about, ali je primjer reprezentativan. srazmjerno nije ni divjak ili kljujic all about, pa eto opet posluze u nekim vasim ili bilo cijim drugim tvrdnjama. Hvala za savjete za citate i nacin repliciranja, bice mi dragocjeno to znati. sarajevske i banjalucke stvari treba da se rjesavaju i u sarajevu i u banjaluci. moraju, ako je rijec o gradjanskoj ideje prema definiciji gradjanskog. slozicete se da sve vise sarajevski politicari odlaze kod dodika da dogovaraju ama bas sve, pa tako i brojne sarajevske price i teme. dokazan kao "sovinista" kako vi tvrdite ili ne on je legitiman sagovornik za sve u ovoj zemlji dok god ga ljudi biraju. kao sto je i nikolic u srbiji iako predstavlja veoma radikalnu politicku opciju...
sradacn pozdrav
sanja
Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Moderator: anex
-
ne biti nedorecen
#1726 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
-
ne biti nedorecen
#1727 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Postovani MADNER,madner wrote:Metode otkrivanja klonova su strogo cuvane meta tajne, ne mogu to podjeliti sa vama.ne biti nedorecen wrote:Postovani MADNER,madner wrote:Zato sto se ponasaju kao klonovi i zato sto za neke od njih znam da to i jesu. Olako upotrebljavate izraz vrijedjanje dostojanstva, time ge zapravo trivilizirate.
Mladic je analogija, a ne indukcija. Dakle avazova nagrada nema Mladiceve osobine, nego predstavlja dno dna.
To da li i Emir Suljagic pise ili ne pise u Avazu nema veze sa pitanjem da li je to ispravno i moralno. Medjutim posto se dosad Emir Suljagic nije zalagao za "kulturu dialoga", to je manje licemjerno od vaseg nastupa. Ali svakako, na temi o njemu to mozete navesti.
postujem da mozete imati uvjerenja da jesu u pitanju kolonovi, ali zaboga osim ako ne kontrolirate forum sa neke meta instance kako mozete tvrditi da znate da jesu. ili mozda ste vi jedan od njih? ili? oprostite, ali nije jednostavno za shvatiti....o da emir suljagic se zalagao za mnogo sta pa tako i za gradjansku bih vrijedjajuci s.v. sto je protiv te gradjanske bih jer pise za avaz, a sada tamo vedri i oblaci...kako se to kod vas zove?
srdacan pozdrav,
Sanja
Ono sto mogu reci jeste da stojim iza toga, a svi koji se osjecaju uvrijedjeno mogu se obratiti moderaciji.
Dakle, ako je nesto manje licemjerno ne znaci da nije licemjerno. Medjutim tema su vasi tekstovi i spoj nespojivog, tako da predlazem da argumentirate o tome.
ne mogu vam protivrjeciti kada govorite o otkrivanju klonova jer o tome veoma malo znam. Ali moram izraziti bojazan da i oni koji pisu komentare vs s.v. nerijetko djeluju kao klonovi...ali dobro, ako se ljudi osjecaju ugodno u dvostrukom identitetu to ne bi trebalo da nas uznemirava. treba da im odgovoramo kako god da se predstave, zar ne?
sasvim ste u pravu kada kazete da manje i vise licemjerno jeste licemjerno, kako god. zao mi je ako vam se cini da u tekstovima s.v. ima nespojivog. zao mi je ako mislite da u tim tekstovima ima nesto neutemeljeno i molim vas postavite konkretna pitanja a ja cu se potruditi koliko god budem znala da vam odgovorim. mozda to nece biti odgovor koji ocekujete, ali ja cu vam odgovoriti iskreno i principijelno, to morate unaprijed vjerovati. i hvala, sto konacno poslije 73 str. neko zeli argumentaciju u vezi tekstova.
srdacan pozdrav,
sanja
-
de balzac
#1728 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
joj, sanja, ti sve bukvalno
pa, malo igra rijeci, da opustimo temu
sve neke teske konfrontacije, haman ko igra na zivot i smrt.
dajte, ljudi, pametni, kulturni "dijalogisticari", malo pomirljivijih tonova... nismo na sudu.
svi nesto zapeli, hoce imati pravo, dokazi, kontra-replike, a sve sa tako puno jeda i srdzbe
hajmo, dame, malo suptilnosti, moze se (ba) i drugacije.
i nemojte sad oplesti po meni i mojoj eventualnoj nekulturi, dijaloskoj naravno
p.s. ono za E.S. i rok trajanja u avazu sam mislio ozbiljno.
i tebi srdacan pozdrav,
Honore
p.s.s. poslo bih i pusicu
danas sam bas budisticki blazen 
pa, malo igra rijeci, da opustimo temu
dajte, ljudi, pametni, kulturni "dijalogisticari", malo pomirljivijih tonova... nismo na sudu.
svi nesto zapeli, hoce imati pravo, dokazi, kontra-replike, a sve sa tako puno jeda i srdzbe
i nemojte sad oplesti po meni i mojoj eventualnoj nekulturi, dijaloskoj naravno
i tebi srdacan pozdrav,
Honore
p.s.s. poslo bih i pusicu
- madner
#1729 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Napisao sam ranije komentare o nekom tekstu, tako da nije prva stranica.ne biti nedorecen wrote:Postovani MADNER,madner wrote:
Metode otkrivanja klonova su strogo cuvane meta tajne, ne mogu to podjeliti sa vama.
Ono sto mogu reci jeste da stojim iza toga, a svi koji se osjecaju uvrijedjeno mogu se obratiti moderaciji.
Dakle, ako je nesto manje licemjerno ne znaci da nije licemjerno. Medjutim tema su vasi tekstovi i spoj nespojivog, tako da predlazem da argumentirate o tome.
ne mogu vam protivrjeciti kada govorite o otkrivanju klonova jer o tome veoma malo znam. Ali moram izraziti bojazan da i oni koji pisu komentare vs s.v. nerijetko djeluju kao klonovi...ali dobro, ako se ljudi osjecaju ugodno u dvostrukom identitetu to ne bi trebalo da nas uznemirava. treba da im odgovoramo kako god da se predstave, zar ne?
sasvim ste u pravu kada kazete da manje i vise licemjerno jeste licemjerno, kako god. zao mi je ako vam se cini da u tekstovima s.v. ima nespojivog. zao mi je ako mislite da u tim tekstovima ima nesto neutemeljeno i molim vas postavite konkretna pitanja a ja cu se potruditi koliko god budem znala da vam odgovorim. mozda to nece biti odgovor koji ocekujete, ali ja cu vam odgovoriti iskreno i principijelno, to morate unaprijed vjerovati. i hvala, sto konacno poslije 73 str. neko zeli argumentaciju u vezi tekstova.
srdacan pozdrav,
sanja
Ono sto smatram neutemeljenim jeste vasa ideje pomirenja ideja i historije u ovoj zemlji, kako bi se nasla neka zajednicka historija koja bi bila kompromis. To je jednostavno degutantna zamisao, gdje se validnost ne mjeri istinoscu nego predstavlja neko vaganja sto je prihvatljivo kome.
Drugi problem je sto vi imate problem sa gradjanskim, sto to smatrate prikrivenim nacionalizmom. Tu se bazirate na ideji da je Deyton neka vrsta svetog slova i drustveni kompromis, a ne produkt sile. Dakle moralno je ispravno zalagati se za ukidanje i ustavnih kategorija i diskriminacijiskih rjesenja na osnovu tog sporazuma. Kao sto je i sasvim logicno da postoji grupa ljudi koja sebe smatra u prvoj i drugoj i trecoj liniji Bosancima i tako djeluje. To zapravo branite absurde Deytona i trazite od onih koji normalno razmisljaju da prihvate nametnute kategorije.
-
ne biti nedorecen
#1730 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Postovani HONORE,de balzac wrote:joj, sanja, ti sve bukvalno![]()
pa, malo igra rijeci, da opustimo temu![]()
svi nesto zapeli, hoce imati pravo, dokazi, kontra-replike, a sve sa tako puno jeda i srdzbe![]()
i nemojte sad oplesti po meni i mojoj eventualnoj nekulturi, dijaloskoj naravno![]()
i tebi srdacan pozdrav,
Honore
p.s.s. poslo bih i pusicudanas sam bas budisticki blazen
hvala za rijeci koje opustaju atmoferu, kako velite, cini se da je krajnje vrijeme za takvo nesto... i sama mislim da sve sto je suvise bucno ne moze dugo trajati kao i da te promjene dresova, timova ili cega li vec ne moze dugo trajati nigdje a niti dobro zavrsiti...
sradacan pozdrav,
sanja
- uglavnomja
#1731 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
ne biti nedorecen wrote:Ne, reci za nekoga da je ikebana nije uvreda, pogotovo ako to taj neko prethodno sam kaze da je ikebana. Istina kljujic to nije rekao, ali...uh kako imati neki poseban respekt prema nekome ko je bio relativno anoniman do rata u sarajujevu, a onda ga rat ucinio poznatim i ne tako siromasnim (kao sto je vecina sarajlija bila). Oh, i ne znam na kojim je to ratistima kljujic bio?
rece predratna relativno poznata-neanonimna intelektualka
nazalost, nije smijesno... nekome rat, nekome brat...
da nije bilo stranih nvo i pranja para na supljiranje i debatiranje itd... sv bi dan danas bila nastavnica, poznata samo svojim ucenicima.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1732 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Sad će se na tebe obrušiti jedno 5-6 nikova specijalista samo za ovu temu koji će ti na nekoliko strana objašnjavati kako si silno uvrijedio i nanio duševnu bol , a kako se to ne može i kako se to teško preživljava itd.. To što je rečeno o Kljujiću onoga ko "ne analizira ljude nego događaje"uglavnomja wrote:rece predratna relativno poznata-neanonimna intelektualka![]()
da nije bilo stranih nvo i pranja para na supljiranje i debatiranje itd... sv bi dan danas bila nastavnica, poznata samo svojim ucenicima.
-
ne biti nedorecen
#1733 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Postovani UGLAVNOMJA,uglavnomja wrote:ne biti nedorecen wrote:Ne, reci za nekoga da je ikebana nije uvreda, pogotovo ako to taj neko prethodno sam kaze da je ikebana. Istina kljujic to nije rekao, ali...uh kako imati neki poseban respekt prema nekome ko je bio relativno anoniman do rata u sarajujevu, a onda ga rat ucinio poznatim i ne tako siromasnim (kao sto je vecina sarajlija bila). Oh, i ne znam na kojim je to ratistima kljujic bio?
rece predratna relativno poznata-neanonimna intelektualka![]()
cinjenica da je neko nekada (u ovom slucaju bio nepoznat prije rata) sa svojih dvadesetak godina je zaista malo sokantna kao pokusaj povezivanja sa primjerom uvazene KATARINE. s.v. sve i da je silno zeljela u svojoj bezgranicnoj sujeti ili cemu vec nije mogla biti poznata, logicno zar ne? i veoma jednostavno, zar ne? i nije smjesno, kao sto velite, i ja sam rekla kada sam opisivila primjer Kljujica upravo to: nekom rat a nekome brat. a ako ste pri tome mislili na s.v. e onda ste je pomijesali sa nekim. a kada govorite o stranim parama, molim vas budite vrlo, vrlo obazrivi jer nema tog nezavisnog, gradjanski orijentiranog intelktualca: ko-je-ko intelktualca koji svoje pero nije ostrio preko stranih NVO-a kao sto nema niti vodecih sarajevskih gradjanskih polticara i mladje i starije generacije. biti poznat po svojim ucenicima je najveci uspjeh i bogatstvo...rece jedan filozof: najlosije se se zahvali ucitelju ako se dovijeka ostane ucenik.
sradacan pozdrav,
sanja
- uglavnomja
#1734 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
da se ne zavlacim u godista i ko-je-ko u intelektualaca
ove dvije zadnje recenice...
1. "biti poznat po svojim ucenicima je najveci uspjeh i bogatstvo"
ako su vam ovo ucenici sto vas brane, plus oni klinci sto su nas maltretirali svake nedelje ujutro (umjesto da gledamo skijanje, janicu i ivicu
)
2. " najlosije se se zahvali ucitelju ako se dovijeka ostane ucenik."
meni se cini da poslovica glasi: covjek uci dok je ziv... znaci, ucenik je dok ne umre. ili onaj drugi, da ga sad ne imenujem, sto je reakao: ja znam da nista ne znam.
po meni, najgori su oni sto misle da sve znaju
ove dvije zadnje recenice...
1. "biti poznat po svojim ucenicima je najveci uspjeh i bogatstvo"
ako su vam ovo ucenici sto vas brane, plus oni klinci sto su nas maltretirali svake nedelje ujutro (umjesto da gledamo skijanje, janicu i ivicu
2. " najlosije se se zahvali ucitelju ako se dovijeka ostane ucenik."
meni se cini da poslovica glasi: covjek uci dok je ziv... znaci, ucenik je dok ne umre. ili onaj drugi, da ga sad ne imenujem, sto je reakao: ja znam da nista ne znam.
po meni, najgori su oni sto misle da sve znaju
- Veliko Stopalo
#1735 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
pitanje za sanju, zashto vishe ne pishe ni za avaz ni za glas srpske?
-
Anonimka
#1736 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ovo vec granici s opsesijom...KatarinaKosaca wrote:
Sad će se na tebe obrušiti jedno 5-6 nikova specijalista samo za ovu temu koji će ti na nekoliko strana objašnjavati kako si silno uvrijedio i nanio duševnu bol , a kako se to ne može i kako se to teško preživljava itd..
- uglavnomja
#1737 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Anonimka wrote:Ovo vec granici s opsesijom...KatarinaKosaca wrote:
Sad će se na tebe obrušiti jedno 5-6 nikova specijalista samo za ovu temu koji će ti na nekoliko strana objašnjavati kako si silno uvrijedio i nanio duševnu bol , a kako se to ne može i kako se to teško preživljava itd..
cinjenicno stanje, nazalost, a ne opsesija.
samo ste vi sega, (vise vas ne mogu pobrojati, ima cak i jedan nepismen klon, sto ne zna znakove interpunkcije, na ponos i diku ucitelja
navescu samo dvije osobe, sa ove stranice, katarina i madner, to su osobe na jednom drugom nivou, i nijedan debatni klub niti upotreba "velikih rijeci, pojmova" kao ljudska prava, dijalog, sloboda izrazavanja itd... vas nece dovesti tamo dok sami ne pocnete misliti svojom glavom, a ne idolopoklonizirati jednu osobu.
a svi razlozi su navedeni na ovoj temi, argumentirano.
- KatarinaKosaca
#1738 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Koliko mogu pretpostaviti mislite na moj nik, zatim @madner, @vječiti student , @Banksy... uglavnom. Pogledajte pored nika datum registracije na forum. Dakle, "poznajemo" se godinama i pišemo o različitim temama. U malo čemu nam se mišljenja podudaraju. Čak ni na ovoj temi potpuno, ali približno. Meni bih to, na vašem mjestu, bilo indikativno... po vaše stavove, a ne naše identitete. Dakle, niti jednog momenta vi u pitanje ne dovodite vaše pisanje, nego samo drskost forumaša što se drznu da napišu mišljenje o tome.ne biti nedorecen wrote: Ali moram izraziti bojazan da i oni koji pisu komentare vs s.v. nerijetko djeluju kao klonovi
Za razliku od tih i takvih klonova, oni koje tako nazivamo se registriraju samo da forumaju na ovoj temi, a sva diskusija se svodi na kako rekoh "pozdravi, želje, čestitke" za gospođu Sanju V, spočitavanje stvari koje nisu napisane i ljutnju i prezir kad se napiše da SV nije na intelektualnoj razini jednog Hemona ili Jergovića.. Zaista nastojim biti uljudna (ovo je tako tipična riječ SV, "uljudan"), ali to producira smijeh do suza..
Jeste li vi uopće pročitali ove 73 stranice? Hoćete reći da tu nema ništa gdje se navodi neutemeljenost, neprincipijelnost , nego samo onako iz dosade vas netko nešto "napada"? Jel mogućene biti nedorecen wrote: zao mi je ako mislite da u tim tekstovima ima nesto neutemeljeno i molim vas postavite konkretna pitanja a ja cu se potruditi koliko god budem znala da vam odgovorim. mozda to nece biti odgovor koji ocekujete, ali ja cu vam odgovoriti iskreno i principijelno, to morate unaprijed vjerovati. i hvala, sto konacno poslije 73 str. neko zeli argumentaciju u vezi tekstova.
srdacan pozdrav,
sanja
-
Anonimka
#1739 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Mene naprosto odusevljava koliko me ljudi na ovom forumu poznaju. Ja sam, dakle, Sanjin ucenik i debatant kome nedostaju sve navedene vjestine. Sad mi je jasno sta je Katarina htjela reci kad mi je napisala da ne mogu citati misli. To samo valjda ova druga struja mozeuglavnomja wrote:
samo ste vi sega, (vise vas ne mogu pobrojati, ima cak i jedan nepismen klon, sto ne zna znakove interpunkcije, na ponos i diku ucitelja) zato jer ne shvatate da postoje ljudi izvan vaseg kruga, koji su ucili o zivotu i mimo sanje i njenih predavanja, a postoje i ljudi koji odskacu, mentalnom snagom, logikom, obrazovanjem, iskustvom, godinama, elokventnoscu, sposobnoscu zakljucivanja, kontriranja, argumentiranja... itd. od vasih naucenih debatnih metoda i nacina.
navescu samo dvije osobe, sa ove stranice, katarina i madner, to su osobe na jednom drugom nivou, i nijedan debatni klub niti upotreba "velikih rijeci, pojmova" kao ljudska prava, dijalog, sloboda izrazavanja itd... vas nece dovesti tamo dok sami ne pocnete misliti svojom glavom, a ne idolopoklonizirati jednu osobu.
Katarini i Madneru svaka cast u ovom kontekstu, ti definitivno nisi na njihovom nivou, to cu rado podrzati.
A kao bivsi djak ne one skole u kojoj je Sanja predavala, i nikad ucena debatnim metodama i nacinima, moram ti reci da cu rado uzeti Sanju V. za "idola", a ti molim te zadrzi sve te sto odskacu pa se vi medjusobno argumentirajte na isti ovaj nacin na koji je ova tema cijelim tokom "argumentirana". Jao, komedije!
- uglavnomja
#1740 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
ako si procitala svih ovih 75 strana, a nisi nasla argumente nego "argumente", taman si nasla idola po svojoj mjeri 
- KatarinaKosaca
#1741 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Vjerujem da onda sa istim oduševljenjem čudi I “druga struja” I ovakvi postovi. Ono principijelnosti radi, ako ništa drugo. Vjerujem da sa istim gorčinom reakcija na pominjanje nečije obitelji, ili nekog intimnog čina kao što je plač… I to samo na baz insinuacije, pretpostavke, da ne kažem podmetanja:Anonimka wrote:Mene naprosto odusevljava koliko me ljudi na ovom forumu poznaju. Ja sam, dakle, Sanjin ucenik i debatant kome nedostaju sve navedene vjestine. Sad mi je jasno sta je Katarina htjela reci kad mi je napisala da ne mogu citati misli. To samo valjda ova druga struja moze![]()
Ili ovomackicamijau wrote:Joj Leclerc ote mi riječi iz usta sa tim podacima o Sanji...
No mislim da ne vrijedi. Taman i da postavim Aidinu biografiju sa obrazovanjem u Tripoliju, i prevodom CV-a, mislim da bi maystor opet rekao da je Aida kompetentija. Da nam Maystor nije slučajno Aida?
mackicamijau wrote:Uh, i da
@Katarina, ne znam da je iko od nas plakao jer Sanja nije dobila posao (još!), niti ima namjeru plakati, jer u principu od plača nema koristi... Ali i da ima, i da smo plakali za sanju, zar je tvoj problem? Ako ti možeš za dijete, mogu vala i ja za Sanju. Plaho mi je draga. I da... Dunja, jes' to ti?
ne biti nedorecen wrote:nisam sigurna da rijeci histerija i paranoidni nastup ide zajedno ili ne ovoliko blisko zajedno, a pogotovo kada time zelimo dati opis nekoga. to djeluje u najmanju ruku neozbiljno, povrsno i uvredljivo. znate da javno davanje dijagnoza nije nacin komuniciranja koji je uljudan, zar ne? hm, pa cak je i kaznjiv, zar ne?
Ni ovo se ne uklapa u “školu”…Anonimka wrote:Katarini i Madneru svaka cast u ovom kontekstu, ti definitivno nisi na njihovom nivou, to cu rado podrzati.
A kao bivsi djak ne one skole u kojoj je Sanja predavala, i nikad ucena debatnim metodama i nacinima, moram ti reci da cu rado uzeti Sanju V. za "idola", a ti molim te zadrzi sve te sto odskacu pa se vi medjusobno argumentirajte na isti ovaj nacin na koji je ova tema cijelim tokom "argumentirana". Jao, komedije!
”… nekako mi opet dvojni standardi paraju oči. Pošto ja nisam bolesno sujetna, neću slati pozdrave želje I čestitke na komplimentima, nego opet ukazati da sebi netko daje za pravo ono što drugom uskraćuje. Sa velikom razlikom das u jedno javni nastupi za pare, a drugo forumsko piskaranje sa davanjem para (plaćanjem interneta).ne biti nedorecen wrote: dakako da imate pravo vjerovati da je sanja.v. nezasluzeno "po intelektu" na tv, samo ne cini li vam se da prosudjujete njen intelekt stavljajuci (retoricki dakako) vas iznad njenoga, bez ijednog dokaza o superiornosti koja vam daje za pravo da javno mjerite inteligenciju bilo koje osobe pa tako i nje?
-
ne biti nedorecen
#1742 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Postovani MADNER,
oprostite sto ste cekali odgovor, nije namjerno rastezanje vremena nego splet okolnosti. prije svega iskreno hvala za komentar i postavljena pitanja. raduje me da konacno mogu odgovoriti na nesto sto izlazi iz okvira kvalifikacija licnosti. zao mi je iskreno ako sam propustila prethodne komentare o tekstovima s.v., ne zamjerite.
evo pokusacu vam iskreno odgovoriti na vase prigovore. cinjenice o ovoj zemlji su veoma diskutabilne i ne postoji usaglasen stav o tome, barem ne kod lokalnih povijesnicara. mogu razumijeti da na prvi pogled ideje i cinjenice ne djeluju kao spojivi pojmovi, ali vjerujte moraju biti spojivi. zasto? ako imamo ideju gradjanske, nedjeljive, neraskidive bih onda se mora boriti za tu ideju. ali ta borba ne mozi ici putem produbljivanja sukoba( ne nuzno oruzanih) i nesporazuma nego postizanjem zajdnickih dobrobiti za sve. ideja gradjanske (bih) podrazumijeva i mora podrazumijevati uvazavanje svih u njihovoj razlicitosti, a ne nametanje "nasih" stavova i ideja drugima. znam da ovaj zahtjev nije jednostavan, ali kao neko ko iznosi znanstvene stavove, a ne osobne onda nemam prostor za bilo koje drugacije stanoviste od navedenoga.
kada kazete da ideju gradjanskog s.v. smatra prikrivenim nacionalizmom i da je to degutantno, na prvi pogled vam se uistinu mora povjerovati. pa ko bi jos gradjanski orijentirane politicare, intelektualce...mogao smatrati nacionalistima, bilo kakvim, prikrivenim ili ne? ali tu, vjerujte mi lezi jos jedna nimalo bezazlena zamka. biti gradjanski orijentiran znaci izaci iz okvira nacionalnoga. eh, domaci politicari kada govore o tim izlascima iz okvira govore o onima drugima koji treba da izadju iz okvira nacionalnoga, ali ne i o svome izlasku, a to je veoma opasno. za sebe cesto vole reci da oni imaju jos puno identiteta a ne samo nacionalni. hm, sto bi bilo svodjenje teme do apsurda. priznat cete da nema niti jednog domaceg politicara ( ali nista manje i intelktualca) koji se odrekao svog nacionalnog identiteta, a od drugih ocekuju da ga zanemare. uostalom da su se odrekli tih identiteta ne bi mogli biti visoko pozicionirani, zar ne? dalje prikriveni nacionalizam nije kovanica s.v. nego politickih filozofa koji su brojne knjige posvetili upravo ovoj, nimalo jednostavnoj, temi. inace, kada o ovakvim temama govori s.v. NIKADA, ali bas nikada ne iznosi svoj stav nego pokusava datu situaciju povezati sa doktrinama i poltickim teorijama ne bilo kakvih znanstvenika i filozofa nego onih koji imaju kredibilitet u oblasti. ovu tvrdnju biste trebali prihvatiti kao iskrenu i kao tvrdnju koja bi morala, ne trebala posluziti kao temelj za eventualni dalji razgovor o ovoj temi.
dejtonski sporazum , nazalost, jeste neka vrsta svetog slova, a nama gradjanima bih se to slovo moze ili ne mora svidjati. cak je i hilari klinton neki dan upravo naglasila da dejtonski sporazum jeste jedini dokument u okviru kojega se mogu i trebaju nalaziti najbolja rjesenja za bih. nije taj sporazum olicenje pravde i pravednosti, ali iz njega se, za sada, mora crpiti samo najbolje za sve. niko nece time biti posebno zadovoljan, ali bilo koji pomak je bolji od nicega. slozit cete se da je mnogo bolje(politicko, ekonomsko, intelektualno, umjetnicko....) stanje u ovoj zemlji bilo prije deset godina nego sada....a sve to je rezultat ne pogresno postavljenog dejtonskog sporazuma nego politicke ne/volje. i uostalom dejtonski sporazum nije prepreka federaciji da bude mnogo kvalitetnije koncipirana. i da ne zaboravim, predsjednik najvece gradjanske partije u fbih je ne jednom izjavio da ga ni najmanje ne zanima rs, te kako ce od fbih napraviti zapadnu njemacku???? eh, ovo je vec ozbiljno pogubna tvrdnja, zar ne? Postovani MADNERE, s.v. je zadnja osoba u ovoj zemlji koja bi po svaku cijenu branila dejton kao takav i posljednja osoba kojoj interesi onih "koji normalno razmisljaju" nisu najblizi interesi, ali sasvim privatno govoreci... eto mozda nisam sasvim odgovorila na vasa pitanja-prigovore, ali odgovarala sam krajnje dobronamjerno. bice mi drago ako umjesto(za razliku od drugih na ovome mjestu) budete imali prigovore na napisane recenice, jer bi to uistinu znacilo da imate volju, potrebu i zelju da sa nekim razgovarate o ovim, najtezim, pitanjima za ovu zemlju i sve nas njene gradjane, posebno one koji imaju malu djecu koja odrastaju u nimalo optimisticnom okruzenju.
Srdacan pozrav,
sanja
oprostite sto ste cekali odgovor, nije namjerno rastezanje vremena nego splet okolnosti. prije svega iskreno hvala za komentar i postavljena pitanja. raduje me da konacno mogu odgovoriti na nesto sto izlazi iz okvira kvalifikacija licnosti. zao mi je iskreno ako sam propustila prethodne komentare o tekstovima s.v., ne zamjerite.
evo pokusacu vam iskreno odgovoriti na vase prigovore. cinjenice o ovoj zemlji su veoma diskutabilne i ne postoji usaglasen stav o tome, barem ne kod lokalnih povijesnicara. mogu razumijeti da na prvi pogled ideje i cinjenice ne djeluju kao spojivi pojmovi, ali vjerujte moraju biti spojivi. zasto? ako imamo ideju gradjanske, nedjeljive, neraskidive bih onda se mora boriti za tu ideju. ali ta borba ne mozi ici putem produbljivanja sukoba( ne nuzno oruzanih) i nesporazuma nego postizanjem zajdnickih dobrobiti za sve. ideja gradjanske (bih) podrazumijeva i mora podrazumijevati uvazavanje svih u njihovoj razlicitosti, a ne nametanje "nasih" stavova i ideja drugima. znam da ovaj zahtjev nije jednostavan, ali kao neko ko iznosi znanstvene stavove, a ne osobne onda nemam prostor za bilo koje drugacije stanoviste od navedenoga.
kada kazete da ideju gradjanskog s.v. smatra prikrivenim nacionalizmom i da je to degutantno, na prvi pogled vam se uistinu mora povjerovati. pa ko bi jos gradjanski orijentirane politicare, intelektualce...mogao smatrati nacionalistima, bilo kakvim, prikrivenim ili ne? ali tu, vjerujte mi lezi jos jedna nimalo bezazlena zamka. biti gradjanski orijentiran znaci izaci iz okvira nacionalnoga. eh, domaci politicari kada govore o tim izlascima iz okvira govore o onima drugima koji treba da izadju iz okvira nacionalnoga, ali ne i o svome izlasku, a to je veoma opasno. za sebe cesto vole reci da oni imaju jos puno identiteta a ne samo nacionalni. hm, sto bi bilo svodjenje teme do apsurda. priznat cete da nema niti jednog domaceg politicara ( ali nista manje i intelktualca) koji se odrekao svog nacionalnog identiteta, a od drugih ocekuju da ga zanemare. uostalom da su se odrekli tih identiteta ne bi mogli biti visoko pozicionirani, zar ne? dalje prikriveni nacionalizam nije kovanica s.v. nego politickih filozofa koji su brojne knjige posvetili upravo ovoj, nimalo jednostavnoj, temi. inace, kada o ovakvim temama govori s.v. NIKADA, ali bas nikada ne iznosi svoj stav nego pokusava datu situaciju povezati sa doktrinama i poltickim teorijama ne bilo kakvih znanstvenika i filozofa nego onih koji imaju kredibilitet u oblasti. ovu tvrdnju biste trebali prihvatiti kao iskrenu i kao tvrdnju koja bi morala, ne trebala posluziti kao temelj za eventualni dalji razgovor o ovoj temi.
dejtonski sporazum , nazalost, jeste neka vrsta svetog slova, a nama gradjanima bih se to slovo moze ili ne mora svidjati. cak je i hilari klinton neki dan upravo naglasila da dejtonski sporazum jeste jedini dokument u okviru kojega se mogu i trebaju nalaziti najbolja rjesenja za bih. nije taj sporazum olicenje pravde i pravednosti, ali iz njega se, za sada, mora crpiti samo najbolje za sve. niko nece time biti posebno zadovoljan, ali bilo koji pomak je bolji od nicega. slozit cete se da je mnogo bolje(politicko, ekonomsko, intelektualno, umjetnicko....) stanje u ovoj zemlji bilo prije deset godina nego sada....a sve to je rezultat ne pogresno postavljenog dejtonskog sporazuma nego politicke ne/volje. i uostalom dejtonski sporazum nije prepreka federaciji da bude mnogo kvalitetnije koncipirana. i da ne zaboravim, predsjednik najvece gradjanske partije u fbih je ne jednom izjavio da ga ni najmanje ne zanima rs, te kako ce od fbih napraviti zapadnu njemacku???? eh, ovo je vec ozbiljno pogubna tvrdnja, zar ne? Postovani MADNERE, s.v. je zadnja osoba u ovoj zemlji koja bi po svaku cijenu branila dejton kao takav i posljednja osoba kojoj interesi onih "koji normalno razmisljaju" nisu najblizi interesi, ali sasvim privatno govoreci... eto mozda nisam sasvim odgovorila na vasa pitanja-prigovore, ali odgovarala sam krajnje dobronamjerno. bice mi drago ako umjesto(za razliku od drugih na ovome mjestu) budete imali prigovore na napisane recenice, jer bi to uistinu znacilo da imate volju, potrebu i zelju da sa nekim razgovarate o ovim, najtezim, pitanjima za ovu zemlju i sve nas njene gradjane, posebno one koji imaju malu djecu koja odrastaju u nimalo optimisticnom okruzenju.
Srdacan pozrav,
sanja
madner wrote:Napisao sam ranije komentare o nekom tekstu, tako da nije prva stranica.ne biti nedorecen wrote:Postovani MADNER,madner wrote:
Metode otkrivanja klonova su strogo cuvane meta tajne, ne mogu to podjeliti sa vama.
srdacan pozdrav,
sanja
Ono sto smatram neutemeljenim jeste vasa ideje pomirenja ideja i historije u ovoj zemlji, kako bi se nasla neka zajednicka historija koja bi bila kompromis. To je jednostavno degutantna zamisao, gdje se validnost ne mjeri istinoscu nego predstavlja neko vaganja sto je prihvatljivo kome.
Drugi problem je sto vi imate problem sa gradjanskim, sto to smatrate prikrivenim nacionalizmom. Tu se bazirate na ideji da je Deyton neka vrsta svetog slova i drustveni kompromis, a ne produkt sile. Dakle moralno je ispravno zalagati se za ukidanje i ustavnih kategorija i diskriminacijiskih rjesenja na osnovu tog sporazuma. Kao sto je i sasvim logicno da postoji grupa ljudi koja sebe smatra u prvoj i drugoj i trecoj liniji Bosancima i tako djeluje. To zapravo branite absurde Deytona i trazite od onih koji normalno razmisljaju da prihvate nametnute kategorije.
-
ne biti nedorecen
#1743 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Postovani UGLAVNOMJA,uglavnomja wrote:Anonimka wrote:Ovo vec granici s opsesijom...KatarinaKosaca wrote:
samo ste vi sega, (vise vas ne mogu pobrojati, ima cak i jedan nepismen klon, sto ne zna znakove interpunkcije, na ponos i diku ucitelja) zato jer ne shvatate da postoje ljudi izvan vaseg kruga, koji su ucili o zivotu i mimo sanje i njenih predavanja, a postoje i ljudi koji odskacu, mentalnom snagom, logikom, obrazovanjem, iskustvom, godinama, elokventnoscu, sposobnoscu zakljucivanja, kontriranja, argumentiranja... itd. od vasih naucenih debatnih metoda i nacina.
po istoj matrici upravo vi koji ste neistomisljenici klonova treba da prihvatite cinjenicu da postoje ljudi koje ne misle kao vi i vasi istomisljenici....i veoma je dobro da postoje ljudi koji ne misle isto, samo ne treba razgovarati o ljudima nego o mjestima neslaganja... insistirati da li je neko pogresno upotrijebio neki znak je nepotrebna, prilicno besmislena intencija i ne doprinosi raspravi...nemojte zamjeriti ali ste i sami napravili 5-6 ne bezazlenih propusta u tom smislu...pa sta...nije valjda bitniji jedan pogresno postavljen zarez u odnosu na ono sto ste htjeli reci? nije naravno da nije, jer evo meni nije bitno da vas povrijedim zbog toga nego da razmijenimo misljenja. svako vam dobro i
srdacan pozdrav,
sanja
-
ne biti nedorecen
#1744 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Postovani VELIKO STOPALo i KAKAVDANNEISKUSTVU,kakavdanakneiskustvu wrote:Veliko Stopalo wrote:pitanje za sanju, zashto vishe ne pishe ni za avaz ni za glas srpske?
i mene to baš zanima
hvala za pitanje. dakle zasto s.v. vise ne pise za dvije novine u dva entiteta? mislim da je to veoma znacajno pitanje za tok diskusije.
ideja s.v. jeste bila da pise u isto vrijeme za dvije prilicno konzervativne novine u dva entiteta, ali da pise iskljucivo o temama koje se odnose: na kriticko misljenje, retoriku, argumentaciju, politicku filozofiju, jezik mrznje, jezik ulice... ciljna grupa su bili, prije svih, samoproglaseni borci protiv svega toga...eh, onda je to pisanje sa razlicitih strana dobilo razlicite kvalifikacije: od placenickog, izdajnickog, dodvorackog, nacionalistickog.... u jednom trenutku kada su najvatreniji (javni: sa imenom i prezimenom) kriticari pisanja s.v. postali dio svakodnevnice medija u kojima je pisala odlucila je da prestane sa svojim angazmanom jer je taj angazman u tom trenutku izgubio smisao. ili, mozda cak suprotno: pojavljivanje tih osoba, partija, NVO.... u medijima u kojima je ona pisala i cije javne nastupe je cesto analizirala je bio dovoljan dokaz da je sve sto je pisala o njihovim laznim gradjankim nastojanjima bila puka istina. primijetit cete da upravo tada s.v. odlucuje napustiti obje novine: istovremeno...mozda u par dana razlike... dakle prestanak pisanja ima vezu samo i iskljucivo sa principijelnom odlukom kako ne bi prethodni angazman bio zamucen novonastilim geopolitickim kombinacijama koje su pocivale prije svega na vrlo jeftinim interesima....
ne znam da li odgovor dovoljno detaljan i jasan, ali ako sam bilo sta propustila odgovarajuci vam, slobodno pitajte...valjda cu znati odgovoriti...
srdacan pozdrav,
sanja
- madner
#1745 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Povijest je nauka. Bila ona neusaglasena ili ne, nije moguce praviti kompromise oko iste.ne biti nedorecen wrote:Postovani MADNER,
Teorija evolucije i pseudoteorija kreacije nisu usaglasene, ovu druga zastupa jedna znacajna manjina, ali zbog toga se ne pravi kompromis kod teorije. Dakle znanstveni stav u povijesti je stav koji propagira istinu ili barem ono sto trenutno smatra istinom, dok se drugacije ne pokaze.
Ideja da se ne mozi ici putem produbljavanja sukoba je pogresna. Jedna od opcija jeste da se sve rijesi silom. Medjutim predpostavljam da zelite reci da ne zelite ici tim putem. Problem sa tom idejom je da samo odlazete sukob i zapravo vrsiti podjelu u drustvu, gdje ce dio populacije uciti jedno, dio drugo i produbiti jaz.
To nije tacno, biti gradjanski orijentiran znaci izaci iz okvira etnickog i uci u okvir nacionalnog. Ali nacionalni okvir u Bosni je Bosanaski nacionalni okvir, ne okvir jedne od etnija. Gradjanstvo i nacija su dva jako usko povezana pojma, nedjeljiva.ne biti nedorecen wrote: kada kazete da ideju gradjanskog s.v. smatra prikrivenim nacionalizmom i da je to degutantno, na prvi pogled vam se uistinu mora povjerovati. pa ko bi jos gradjanski orijentirane politicare, intelektualce...mogao smatrati nacionalistima, bilo kakvim, prikrivenim ili ne? ali tu, vjerujte mi lezi jos jedna nimalo bezazlena zamka. biti gradjanski orijentiran znaci izaci iz okvira nacionalnoga. eh, domaci politicari kada govore o tim izlascima iz okvira govore o onima drugima koji treba da izadju iz okvira nacionalnoga, ali ne i o svome izlasku, a to je veoma opasno. za sebe cesto vole reci da oni imaju jos puno identiteta a ne samo nacionalni. hm, sto bi bilo svodjenje teme do apsurda.
Postoji jedan politicar koji je sasvim sigurno izasao iz svog etnickog okvira (etnija i nacija nije isto) a to je Zeljko Komsic. I sasvim sigurno jedan jako veliki dio biracke populacije, jer u suprotnom isti ne bi mogao imati uspjeh.ne biti nedorecen wrote: priznat cete da nema niti jednog domaceg politicara ( ali nista manje i intelktualca) koji se odrekao svog nacionalnog identiteta, a od drugih ocekuju da ga zanemare. uostalom da su se odrekli tih identiteta ne bi mogli biti visoko pozicionirani, zar ne? dalje prikriveni nacionalizam nije kovanica s.v. nego politickih filozofa koji su brojne knjige posvetili upravo ovoj, nimalo jednostavnoj, temi. inace, kada o ovakvim temama govori s.v. NIKADA, ali bas nikada ne iznosi svoj stav nego pokusava datu situaciju povezati sa doktrinama i poltickim teorijama ne bilo kakvih znanstvenika i filozofa nego onih koji imaju kredibilitet u oblasti. ovu tvrdnju biste trebali prihvatiti kao iskrenu i kao tvrdnju koja bi morala, ne trebala posluziti kao temelj za eventualni dalji razgovor o ovoj temi.
Deytonski sporazum je sveto slovo samo ako se prihvati kao takvo. To je okvir koji se ne treba postovati ili raditi u duhu istog. Deyton je jedini dokument zato sto ne postoji mogucnost da se izglasa novi Ustav koji bi verificirao parlament BiH. Jedini nacin da se dodje do konsensusa za promjenu istog jeste tako sto se odredbe tog sporazuma dovode do apsurda.ne biti nedorecen wrote: dejtonski sporazum , nazalost, jeste neka vrsta svetog slova, a nama gradjanima bih se to slovo moze ili ne mora svidjati. cak je i hilari klinton neki dan upravo naglasila da dejtonski sporazum jeste jedini dokument u okviru kojega se mogu i trebaju nalaziti najbolja rjesenja za bih. nije taj sporazum olicenje pravde i pravednosti, ali iz njega se, za sada, mora crpiti samo najbolje za sve. niko nece time biti posebno zadovoljan, ali bilo koji pomak je bolji od nicega. slozit cete se da je mnogo bolje(politicko, ekonomsko, intelektualno, umjetnicko....) stanje u ovoj zemlji bilo prije deset godina nego sada....a sve to je rezultat ne pogresno postavljenog dejtonskog sporazuma nego politicke ne/volje. i uostalom dejtonski sporazum nije prepreka federaciji da bude mnogo kvalitetnije koncipirana. i da ne zaboravim, predsjednik najvece gradjanske partije u fbih je ne jednom izjavio da ga ni najmanje ne zanima rs, te kako ce od fbih napraviti zapadnu njemacku???? eh, ovo je vec ozbiljno pogubna tvrdnja, zar ne? Postovani MADNERE, s.v. je zadnja osoba u ovoj zemlji koja bi po svaku cijenu branila dejton kao takav i posljednja osoba kojoj interesi onih "koji normalno razmisljaju" nisu najblizi interesi, ali sasvim privatno govoreci... eto mozda nisam sasvim odgovorila na vasa pitanja-prigovore, ali odgovarala sam krajnje dobronamjerno. bice mi drago ako umjesto(za razliku od drugih na ovome mjestu) budete imali prigovore na napisane recenice, jer bi to uistinu znacilo da imate volju, potrebu i zelju da sa nekim razgovarate o ovim, najtezim, pitanjima za ovu zemlju i sve nas njene gradjane, posebno one koji imaju malu djecu koja odrastaju u nimalo optimisticnom okruzenju.
Srdacan pozrav,
sanja
Stanje u zemlji nije bolje nego prije 10 godina, tada su plate bile manje, u Hercegovini su proglasavali samoupravu
Deyton nije, ali Washingtonski sporazum jeste prepreka Federaciji da bude bolje koncipirana.
Zlatko L. nije izjavio da ga RS ne zanima, nego da mu je cilj srusiti RS tako sto ce od FBiH napraviti Z. Njemacku. Plan je bio dobar, izvrsenje je kakvo jeste.
Vidite, upravo zato sto po sluzbenoj duznosti branite nesto sto privatno ne podrzavate ste licemjerni. Deytonski sporazum moze braniti samo osoba koja razmislja na matrici po kojoj je doslo do istog, a taj stav je potpuno nespojiv sa gradjanskim.
- KatarinaKosaca
#1746 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
@ne biti nedorečen.... vi ste seuključili u ovu diskusiju lamentirajući kako vas netko bez razloga napada, a pišete pod punim imenom i prezimenom itd, itd, da ne ponavljam sad. Branili ste svoje osobno i ljutili se ako netko iznosi u isto vrijeme niste to činili kad isto rade oni koji vas podržavaju na ovoj temi, nego ste im slali pozdrave, želje i čestitke.
Dakle, radi toga i samo radi toga je nit diskusije otišla u tom pravcu.
Hoćemo li o Sarajevu? Zašto i po čemu bi Sarajevo moglo sociološki (vi ste valjda sociolog po profesiji , ako se ne varam) moglo biti otok koji odoljeva oluji u cijelom oceanu.. Sve se promijenilo, svaki grad, svako selo, svaka provincija nakon strašnog rata koji je ovdje bio 4 godine. Onda je nerealno da ne kažem drsko samo od Sarajeva očekivati da bude isto kao prije ili bolje glede građanskog, a ne osvrnuti se, pri tom, na bližu povjest i one koji su ga takvim napravili ratom, pa čak ni na one koji su tome doprinijeli u miru nazivajući ih punim imenom i prezimenom, nego na šačicu građana koja odolijevajući svim nacionalnim, vjerskim i ostalim podjelama i podobnostima istrajava u svojoj ideji. Bar radi dosljednosti, kojom se rijetko ko može pohvaliti nije lijepo, ni elegantno, ni džentlmenski da se baš u njih dira.. Ali, upotrijebili ste izraz ciljna grupa , ja ću rabiti u drugom marketinškom konceptu, vaša ciljna grupa je bio prosječan čitatelj Glasa Srpske i u tom cilju ste pogodili u metu. Objekat vašeg pisanja je ostao iznenađen, šokiran i reagirao je dijelom na forumu, a vi ste bili uvrijedijeni i iznenadijeni...
Da, Avaz i Glas Srpske nisu nikakve konzervativne novine
(to bi se moglo reći za španski El mundo, na primjer) to su dva smeća od ostatka onog najgoreg što ostaje iza rata u neuspješnoj tranziciji. To su nepismeni, primitivni huškački taolet papiri (da ne uvrijedim firmu Violeta sa ovim poređenjem). To što u njima nikad nećete naći ni kolumnu Hemona, ni Dežulovića, ni Jergovića, ni Lovrenovića dovoljno govori. A i ti ljudi pišu za pare i moraju platiti struju, pekara i mesara..
Dakle, radi toga i samo radi toga je nit diskusije otišla u tom pravcu.
Hoćemo li o Sarajevu? Zašto i po čemu bi Sarajevo moglo sociološki (vi ste valjda sociolog po profesiji , ako se ne varam) moglo biti otok koji odoljeva oluji u cijelom oceanu.. Sve se promijenilo, svaki grad, svako selo, svaka provincija nakon strašnog rata koji je ovdje bio 4 godine. Onda je nerealno da ne kažem drsko samo od Sarajeva očekivati da bude isto kao prije ili bolje glede građanskog, a ne osvrnuti se, pri tom, na bližu povjest i one koji su ga takvim napravili ratom, pa čak ni na one koji su tome doprinijeli u miru nazivajući ih punim imenom i prezimenom, nego na šačicu građana koja odolijevajući svim nacionalnim, vjerskim i ostalim podjelama i podobnostima istrajava u svojoj ideji. Bar radi dosljednosti, kojom se rijetko ko može pohvaliti nije lijepo, ni elegantno, ni džentlmenski da se baš u njih dira.. Ali, upotrijebili ste izraz ciljna grupa , ja ću rabiti u drugom marketinškom konceptu, vaša ciljna grupa je bio prosječan čitatelj Glasa Srpske i u tom cilju ste pogodili u metu. Objekat vašeg pisanja je ostao iznenađen, šokiran i reagirao je dijelom na forumu, a vi ste bili uvrijedijeni i iznenadijeni...
Da, Avaz i Glas Srpske nisu nikakve konzervativne novine
- _Saša_
#1747 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Draga Katarina da li ti uopste zivis u Sarajevu?
Ja bas od ovog grada ocekujem da bude iznad provincije, ama bas u svemu... Dok normalni građani ovog grada dočekaju da se seoski kraj Pale i sira okolina kultivizira pa tek onda da pocnemo cistiti nase dvoriste onda mozemo svi sa ovog foruma i nek se nasi unuci bave time u to vrijeme.
Svejedno mi je sto je neko "gradjansku opciju" bas ovog grada "drsko" nazvao nacionalistickom. Vjerovatno zato sto je i ne primjecujem koliko je mala i marginalizirana. A osim toga ko smo mi da ih kudimo ili branimo? Evo forum pa nek se jave ti predstavnici gradjanske opcije pa nek kazu svoje misljenje.... A sad ako je neko iz te "gradjanske opcije" tvoj rod ili blizak prijatelj eto mu prilike da kaze sta on misli o tome osim ako ne mislis da si to ti?
Ta gradjanska opcija? Pa rijeci S.V shvatas kao licnu uvredu?
Ja bas od ovog grada ocekujem da bude iznad provincije, ama bas u svemu... Dok normalni građani ovog grada dočekaju da se seoski kraj Pale i sira okolina kultivizira pa tek onda da pocnemo cistiti nase dvoriste onda mozemo svi sa ovog foruma i nek se nasi unuci bave time u to vrijeme.
Svejedno mi je sto je neko "gradjansku opciju" bas ovog grada "drsko" nazvao nacionalistickom. Vjerovatno zato sto je i ne primjecujem koliko je mala i marginalizirana. A osim toga ko smo mi da ih kudimo ili branimo? Evo forum pa nek se jave ti predstavnici gradjanske opcije pa nek kazu svoje misljenje.... A sad ako je neko iz te "gradjanske opcije" tvoj rod ili blizak prijatelj eto mu prilike da kaze sta on misli o tome osim ako ne mislis da si to ti?
Ta gradjanska opcija? Pa rijeci S.V shvatas kao licnu uvredu?
- KatarinaKosaca
#1748 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ja pod građanska opcija podrazumjevam sve ljude koji se osjećaju prvenstveno građanima, pa tek onda pripadnicima nacija, religija, itd... Ne mislim ni na koju formalnu socijalnu grupu, nego individualno. U tom kontekstu se pronalazim. Dakle, sve one koje beskrajno nervira zaokruživanje BHS ili ostali na raznim formularima i papirima ili popunjavanje kvota.. Ukratko. Bilo da je to iz "konstitutivnih" (kako kaže SV) pobuda ili idejnih.
A o gradu.. koliko god ne bio selo tipa Pale ne može ostati imun na granate sa Pala 4 godine i sistematsko ratno i poratno etničko čišćenje..
A o gradu.. koliko god ne bio selo tipa Pale ne može ostati imun na granate sa Pala 4 godine i sistematsko ratno i poratno etničko čišćenje..
-
Anonimka
#1749 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ne razumijem kako se ovo i ostali komentari koje nisam citirala odnose na mene. Mi klonovi, Katarina, ujedinjeni smo oko idolopoklonstva Sanji V., a ne svakog stava i izjave. Mene, za razliku od mackicemijau, ni najmanje ne interesuje jesi li ti neka Dunja ili nisi. Nadam se da to nece biti problemmackicamijau wrote:Uh, i da
@Katarina, ne znam da je iko od nas plakao jer Sanja nije dobila posao (još!), niti ima namjeru plakati, jer u principu od plača nema koristi... Ali i da ima, i da smo plakali za sanju, zar je tvoj problem? Ako ti možeš za dijete, mogu vala i ja za Sanju. Plaho mi je draga. I da... Dunja, jes' to ti?
Ovo ce potvrditi svako ko je iole srodne struke sa navedenim terminima. To sto izjava dolazi od naseg idola samo joj daje dodatnu carne biti nedorecen wrote:nisam sigurna da rijeci histerija i paranoidni nastup ide zajedno ili ne ovoliko blisko zajedno, a pogotovo kada time zelimo dati opis nekoga. to djeluje u najmanju ruku neozbiljno, povrsno i uvredljivo. znate da javno davanje dijagnoza nije nacin komuniciranja koji je uljudan, zar ne? hm, pa cak je i kaznjiv, zar ne?
Da, ja ovdje isticem iste ljude koje je naveo uvazeni uglavnomja, jer nisam primijetila da ste ti i Madner procijenili moju "mentalnu snagu, logiku, obrazovanje, iskustvo, godine, elokventnost, sposobnost zakljucivanja, kontriranja, argumentiranja..." na osnovu mojih postova na ovom forumu. Svakako da svi mi imamo misljenja jedni o drugima, ali za ovako kompletnu sliku potreban je vrstan psihoanaliticar, u suprotnom je ovo veoma pausalan i nekulturan komentar. Moja je procjena bila da si ti iznad toga, ali ako ti tvrdis suprotno, tko sam ja da ti sudim...Anonimka wrote:Katarini i Madneru svaka cast u ovom kontekstu, ti definitivno nisi na njihovom nivou, to cu rado podrzati.
Da, i meni, vec dugo mi paraju oci. Dobro je da nisi bolesno sujetna, zamisli na sta bi nam forum licio da vas je dvijeKatarinaKosaca wrote:”… nekako mi opet dvojni standardi paraju oči. Pošto ja nisam bolesno sujetna, neću slati pozdrave želje I čestitke na komplimentima, nego opet ukazati da sebi netko daje za pravo ono što drugom uskraćuje. Sa velikom razlikom das u jedno javni nastupi za pare, a drugo forumsko piskaranje sa davanjem para (plaćanjem interneta).
Last edited by Anonimka on 09/11/2012 20:38, edited 4 times in total.
- KatarinaKosaca
#1750 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Hajd, popravi ovaj citati, stavila si pod moje ime nešto što nije napisano. Kad sam dobronamjerno objasnila kako se citira , bila si sarkastična, sad se vidi kako pogrešno citiranje potpuno napravi zbrku... da ne kažem podmetanje. Tako, živa bila, iz mog nika izvadi ono što nisu moje riječi