Poštovana kamenispavač
U prvom postu sam jasno navela da mi je Sanja Vlaisavljević bila potpuno nezanimljiva i neinteresantna a da su mi samo njena dva nastupa jasno kazala gotovo sve.
Zaista nemam ni razlog ni motiv na bilo koji način komentarisati sve njene privatne stvari jer su - privatne a to nije nikako tema razgovora i smatram to nekulturnim. Iako je logično u javnom djelovanju biti spreman na ovakve vrste upita i komentara , ponavljam da smatram komentarisanje privatnog života jako degutantnim i neukusnim.
O svemu ostalom (lik i djelo) nikada ali nikada više neću niti sa njom niti sa bilo kojim njenim "advokatom" ili kudiocem.
Sve sam shvatila kad sam čula i vidjela. Bez teksta sam. Baš bez teksta.
Čak i najradikalniji zagovornici destabilizacije sistema i zemlje po svim šavovima, zarad vlastitih imovinskih interesa ne idu toliko daleko da JASNO I JAVNO ne zagovaraju nacionalnu segragaciju. Niko to do sada kod nas nije učinio izuzev Sanje Vlaisavljević. Ne znam njene motive a nikako ne mislim da su ovi iz prvog dijela pasusa.
No.
Ona vrlo suptilno u smislu tobožnjeg "realnog sagledavanja stvari" i u smislu tobožnjeg "poboljšanja komunikacije" poziva na-segragaciju. Ona jasno kaže - grupa građana želi kupovati kruške a druga jabuke. Prva grupa nema ništa protiv onih koji kupuju jabuke - samo nominalno jer je među njima jako mali broj ljudi koji kupuju jabuke !!! Osim što daje za pravo, da na osnovu imena i prezimena, ljude koji kupuju kruške svrsta u kruške ona jasno kaže da su oni neiskreni jer među njima nema ovih drugih !!! Pa koja je to sloboda?! Pa kako ljudi imaju PRAVO razmišljati u MOJE ime i "svrstavati" me negdje iako to nikada nisam rekla SV. Ne samo ja - nego i mnogi moji sugrađani i komšije.
Oni kupuju jabuke su ISKRENI jer ne žele one koji kupuju kruške (otkud pa opet to ona zna ???)
Dakle kruške u kruške (ne folirajte - ne volite jabuke) , jabuke sa jabukama (vi ste super jer kažete da ne volite kruške) i ako se približite oko nekih "realnih pitanja"- eto sreće u Bosni i Hercegovini !!!!
Kad počnemo "statistički" mjeriti raspoloženje u entitetima to možemo učiniti samo ukoliko ima regionalni ili lokalni karakter ! No - nema , sve što dolazi iz entiteta RS koje ima "entitetski karakter" je ustvari promocija istog u političkom smislu. Najčešće , gotovo redovno, a pogotovo kad to čini recimo Kalabić Drago !!! A to Sanja Vlaisavljević vrlo dobro zna i to joj ne smeta - pa koristi takvu vrstu "statističke" odrednice.
Jedina sreća je ta , što je Sanja Vlaisavljević neuticajna u kontekstu ozbiljnijih političkih promjena ili pokreta u BiH. To je jedina sreća inače bi bilo- gusto
Svima vama želim mnogo sreće u daljim "raspravama" a za mene će SV ostati što je i bila - nezanimljiva i anemična.
Možda ću malo više zijevati !!