kako se boriti protiv toga? postoji li neko instant rješenje
postoje predispozicije za to zbog brojnih poplava od komšinice odozgo s krova i s oluka u prošlosti te sve ove kiše i sjeverna je strana dakle manje sunca ima...
Ovo sa tabletama ne moze da pomogne kad imas vlagu,upije tableta nesto vlage ali to je vrlo malo,daj boze 1 dl dnevno.Black swan wrote:Vidim po stripovima i knjigama da je vlaga u stanu iskrive se
kako se boriti protiv toga? postoji li neko instant rješenjenije u zidovima ili u plafonu/podu nego jednostavno kao da u zraku "visi"
postoje predispozicije za to zbog brojnih poplava od komšinice odozgo s krova i s oluka u prošlosti te sve ove kiše i sjeverna je strana dakle manje sunca ima...

Black swan wrote:tog luftena nigdje nisam mogao naći
a ovo gore je skupo jbt konvektor platim 200 maraka sad da kupujem neka sokoćala
Imam 2 klime u stanu i to dobre pa se grijem cijelu zimu na njih.Istina je da mozes stavit da radi odvlazivanje ali to je ok preko ljeta.Preko zime ako stavis na odvlazivanje on hladi prostoriju tako da to ne pije vode u zimi.A vlaga se uglavnom pojavljuje zimi,vani hladno unutra toplo na staklu zna rosit zbog tih razlika i slicno.mayab wrote:Imam slican od prosle godine, kupljen u Conradu, mislim bio oko 400 KM, i odlicno radi svoj posao.Ako imas u kuci klima uredjaj, on radi istu stvar, jer ovi odvlazivaci i jesu na principu, klime, tj. toplotne pumpe
Ali konvektor te nece rijesit vlage,cak moze bit jos vise vlage.Black swan wrote:tog luftena nigdje nisam mogao naći
a ovo gore je skupo jbt konvektor platim 200 maraka sad da kupujem neka sokoćala
arman1 wrote:U conradu je oko 115 KM. Imam 2 u stanu i zaprepastiš se kad ujutro osvan 2dl u posudi
Meni je 2 dl strašno za 6-7 sati.rovac13 wrote:arman1 wrote:U conradu je oko 115 KM. Imam 2 u stanu i zaprepastiš se kad ujutro osvan 2dl u posudi![]()
![]()
![]()
![]()
Zaprepastis se kad vidis 2 dl u posudi a ostalih 3 litre ostalo u zraku![]()
![]()
![]()
Fin je taj za oko,sabere dec ili dva dnevno.
Ali ako neko hoce da ukloni vlagu iz stana onda mora kupit odvlazivac,od tog malog nema nista.
Ustvari ako neko hoce ja cu mu prodat taj mali za 100KM,samo donesen iz trgovine,upaljen vidio da ne moze,i spakovan u ormar
Ti bi onda dozivio šok kad bi vidio kako pravi odvlazivac nakupi 3 litre vode dok taj mali 2 dl.arman1 wrote: Meni je 2 dl strašno za 6-7 sati.

Ne mogu da se slozim sa ovim.Jer upravo je grijanje maskiranje problema.Keiko wrote:Grijanje i ventilacija naizmjenicno. Sve drugo je maskiranje problema.
OK.rovac13 wrote:@keiko
Pogresno si me shvatila,ja sam uredjaj kupio zbog decembra i januara da mi malo pomogne oko moguce pojave kondenza u dnu stakla na prozorima,to skoro svi imaju,i pomoglo mi je.
Nedavno sam ugradio roletne na prozore pa nesto kontam da mi vise nece ni trebat.
Trenutno je vlaznost u kuci 55% sto uopce nije vlazno ni malo.I stalno je takva vlaznost 40-60% jer se grijem na toplotne pumpe zrak-zrak.
Znaci ne treba meni on da meni izbacuje vlagu.
Ali od kako imam ovaj uredjaj posudjivao sam ga prijateljima koji imaju vlagu.Ljudi su prozracivali pa nista nisu napravili,grijanje moze da pomogne tako sto grijes vise nego sto treba pa topliji zrak moze u sebi da drzi vodu,ali voda je jos tu u sobi.
Nisu to veliki ruzni industrijski odvlazivaci,nego ovi fino izgledaju bas za u stanu su i radjeni,prilicno su necujni,i jako ugodan je osjecaj kad rade,znaci navijes sebi idealnu vlaznost uvijek.Pa ne moras brinut jesi li nesto kuhala a zaboravila provjetrit ili slicno,ili imati obavezu prozracivati svako malo radi toga.
Evo kako izgleda to.
Dragi komi, posto velis da je sjeverna strana, kad upekne "zvizdan" otvaraj sve sto se moze otvorit'.Black swan wrote:onaj luft ne nadjoh nigdje
mislim da provjetravanje pomaže
ali nedovoljno
bojim se kakvih bolesti
a knjige mi se iskriviše
čim ih prenesem u drugu sobu isprave se
al naravno soba u kojoj spavam je vlažna