SkyLimit wrote:Nekad sam u trenutku isnpiracije napisao ovo, vizionarski sto se tice ovog dogadjaja![]()
Toliko Bosnjaka kaze mi da im je najdraza televizijska serija "Bela Ladja" i da je Srecko Sojic kojeg glumi Milan Gutovic "najveca faca". Ne smeta im sto taj Milan Gutovic redovno daje izjave u kojima velica Republiku Srpsku i u kojima osporava teritorijalni integritet BiH. To mu ne smeta da s vremena na vrijeme glumeci u predstavama "odusevi sarajevsku publiku".
Toliko Bosnjaka su veliki fanova pjesama koje izvodi Arkanova udovica Ceca i Lepa Brena, Bosnjakinja porjeklom koja se u sred rata slikavala u uniformi VRS. Vidjevsi svu onu masu u Zenici na njenom koncertu koja je klicala dok je ona mahala zastavom Jugoslavije i govorila kako je to jedina drzava koja je u njenom srcu, osjetio sam muku u stomaku.
U sportu je to malo manje izrazeno,ali ipak postoji solidan broj Bosnjaka koji simpatisu Zvezdu i Partizan, klubovima na cijim se tribinama redovno vide zastave i parole koje velicaju cetnistvo, Ratka Mladica, genocid u Srebrenici, Republiku Srpsku...Dule Savic je Bosnjacima simpaticni stari igrac, nikom ne smeta sto covjek redovno velica Ratka Mladica.
Kod Bosnjaka raste nova, "Zvezde Granda" generacija, koja imitira, prihvata i primjenjuju tu uzasnu srbijansku kic i sund kulturu, tu uzasnu turbo folk muziku, polugole pjevacice, dzinovske silikone i nemoral svake vrste...Ako odete u diskoteku koju posjecuju mladi Srbijanci i diskoteku koju posjecuju mladi Bosnjaci, nikakvu razliku necete uociti, od muzike do izgleda posjetitelja. Samo pogledajte koliko Bosnjaka se pojavljuje u audicijama spomenute emisije, ima ih vise nego Srbijanaca.
A jucer ovoSkyLimit wrote:Bosnjaci ce ga bojkotovati tako sto ce se masovno prijavljivati u neko pjevacko takmicenje gdje ce on opet biti u ziriju![]()
Evo kako su Bosnjaci pokazali svoje gnusanje prema Mariji Serifovic koju u emisiji "Zvezde Granda" moraju opominjati da ne koristi izraz "kandidat iz Republike Srpske", vec "kandidat iz Bosne i Hercegovine"
Ponukan ranijim iskustvima, ovaj Vladin postupak je uvod pred ludi koncert u Sarajevu