Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Locked
sofio

#1 Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

Učenici u Kantonu Sarajevo ne idu u petak u školu povodom Uskrsa i Vaskrsa

Učenici u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u petak, 18. aprila, ne idu na nastavu povodom blagdana Uskrsa i Vaskrsa.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/djaci-u ... /140417077
Prvo, Bosna je sekularna, a ne svetosavska drzava, drugo u kantonu Sarajevo zivi vecina Bosnjaka, po Daytonu Sarajevo je bosnjacko, a ne multikulturno i zajednicko, sto znaci, bosnjacku vecinu i ne samo njih, nego i djecu ateista i agnostika se prisiljava zakonom da postuju svetosavske vjerske praznike, sto je maltene pokrstavanje, svetosavizacija i katolizacija.

Osim toga, proglasavati dodatne vjerske praznike kao neradne, kosta. Isto tako, da li svetosavska djeca u Bluci ne idu u skolu za vrijeme Bajrama, da li rimokatolicka djeca ne idu u Grudama u skolu za vrijeme Bajrama? Ne, tamo su bosnjacka djeca prisiljena ulaziti na sporedne ulaze i ici iskljucivo u popodnevnu smjenu i biti u ucionicama gdje se krstine stavljaju iznad table.

Klasicna vladavina manjine nad sarajevskom bosnjackom, ateistickom i agnostickom vecinom, sto je skandal velikih razmjera i zbog ovog trebaju letjeti politicke glave u Sarajevu.

Neko je napisao da je Sarajevo okupirano, da se pokusava pretvoriti u zajednicko i ako po Daytonu Bosnjaci kojih je najvise, su dobili najmanje teritorija, tacnije najvise im je teritorija oteto, sad se pokusava oteti i Sarajevo.

Sarajevo je okupirano!

Image

Molim cenzora antibosnjackog da ne cenzurise ovu temu. Neka narod raspravlja o pokusaju svetosavizacije Sarajeva. Ja znam da to njemu kao nebosnjaku u Sarajevu izricito odgovara, ali svejedno, to ce se rastabiriti ovdje, a ako ne, na drugim mjestima svakako.

Ne valja cenzurisati tako Chmoljo ili da kazem jedan od brace Simica.
sofio

#2 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

Nije lijepo i nije demokratski cenzurisati ovu raspravu.
Last edited by sofio on 17/04/2014 19:14, edited 2 times in total.
dunkemm3

#3 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dunkemm3 »

Fatmire smiri. :lol:
sofio

#4 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

dunkemm3 wrote:Fatmire smiri. :lol:
Ne nisam Fatmir, ali jesam demokrata koji je spreman o svemu na fin i demokratski nacin raspraviti. Ne trebaju mi nikakvi cenzori kao braca Simic. Ako ne mogu svoju stvar odbraniti politickim argumentima, onda cu priznati da nisam u pravu. Ova cenzura ovdje, ovo je ocajno. Kako je u opste ovaj forum postao jedan od vecih u BiH sa ovakvom teskom cenzurom?
Hajvan

#5 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hajvan »

Zlo i naopako :mrgreen:
agnostic_front

#6 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by agnostic_front »

A izbori su tek u oktobru. Na šta će ovaj forum da liči za par mjeseci :D
Alfons Kauders

#7 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Alfons Kauders »

sofio wrote:
Učenici u Kantonu Sarajevo ne idu u petak u školu povodom Uskrsa i Vaskrsa

Učenici u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u petak, 18. aprila, ne idu na nastavu povodom blagdana Uskrsa i Vaskrsa.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/djaci-u ... /140417077
Prvo, Bosna je sekularna, a ne svetosavska drzava, drugo u kantonu Sarajevo zivi vecina Bosnjaka, po Daytonu Sarajevo je bosnjacko, a ne multikulturno i zajednicko, sto znaci, bosnjacku vecinu i ne samo njih, nego i djecu ateista i agnostika se prisiljava zakonom da postuju svetosavske vjerske praznike, sto je maltene pokrstavanje, svetosavizacija i katolizacija.

Osim toga, proglasavati dodatne vjerske praznike kao neradne, kosta. Isto tako, da li svetosavska djeca u Bluci ne idu u skolu za vrijeme Bajrama, da li rimokatolicka djeca ne idu u Grudama u skolu za vrijeme Bajrama? Ne, tamo su bosnjacka djeca prisiljena ulaziti na sporedne ulaze i ici iskljucivo u popodnevnu smjenu i biti u ucionicama gdje se krstine stavljaju iznad table.

Klasicna vladavina manjine nad sarajevskom bosnjackom, ateistickom i agnostickom vecinom, sto je skandal velikih razmjera i zbog ovog trebaju letjeti politicke glave u Sarajevu.

Neko je napisao da je Sarajevo okupirano, da se pokusava pretvoriti u zajednicko i ako po Daytonu Bosnjaci kojih je najvise, su dobili najmanje teritorija, tacnije najvise im je teritorija oteto, sad se pokusava oteti i Sarajevo.

Sarajevo je okupirano!

Image

Molim cenzora antibosnjackog da ne cenzurise ovu temu. Neka narod raspravlja o pokusaju svetosavizacije Sarajeva. Ja znam da to njemu kao nebosnjaku u Sarajevu izricito odgovara, ali svejedno, to ce se rastabiriti ovdje, a ako ne, na drugim mjestima svakako.

Ne valja cenzurisati tako Chmoljo ili da kazem jedan od brace Simica.
chmoljo, otkriven si, javi ostalim ilegalcima :D
sofio

#8 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

Hajvan wrote:Zlo i naopako :mrgreen:
Pa jeste, sta sad oni snimili besplatni forum i oni sad zbog toga toliko pametniji od nas sviju, da nama treba jedan ili vise cenzora koji ce nas stititi od losih stvari u zivotu, a oni ce odredjivati sta su to lose stvari, a sta dobre, sta mi mozemo raspravljati, a sta ne? Sramota.
sofio

#9 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

agnostic_front wrote:A izbori su tek u oktobru. Na šta će ovaj forum da liči za par mjeseci :D
Da, nama treba par njih koji ce nam odredjivati sta je za nas dobro, a sta lose, tako da trebaju oni koji su se prodavali godinama kao ateisti, nam sad odrediti da ovaj pokusaj svetosavizacije Sarajeva od strane Cedomira Lukica nije za nase lijepe okice i treba temu zatvarati?

BOSNA JE SEKULARNA DRZAVA TO ZAPAMTITE I KAKO SU MNOGI PROTIV ISLAMIZACIJE BOSNE, TAKO ISTO TREBAJU BITI I PROTIV SVETOSAVIZACIJE I KATOLIZACIJE BOSNE!

Medjutim oni koji su zarki protivnici islamizacije, oni nemaju nista protiv svetosavizacije i katolizacije Bosne, kao u "dobra" stara vremena "komunista" sa krstenicima, kokardama i sahovnicam u djepovima.
Last edited by sofio on 17/04/2014 19:04, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#10 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Cherry-Cherry »

Čuj "svetosavizacija" :lol: :lol: Kako napraviti glagol: svetosavizovati ili svetosavizirati? :lol:
dunkemm3

#11 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dunkemm3 »

sofio wrote:
Ne nisam Fatmir, ali jesam demokrata
Neka, nemoj... :lol:

sofio

#12 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

Cherry-Cherry wrote:Čuj "svetosavizacija" :lol: :lol: Kako napraviti glagol: svetosavizovati ili svetosavizirati? :lol:
Jok, prisiljavanje, djece vecinskih Muslimana, Jevreja, Budista, agnostika i ateista da ne idu na dan Isusovog uskrsnuca u skole od strane Cedomira Lukica, ministra KS, je zajebancija? Djeci ce biti drago. :lol:

Image
agnostic_front

#13 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by agnostic_front »

dunkemm3 wrote:
sofio wrote:
Ne nisam Fatmir, ali jesam demokrata
Neka, nemoj... :lol:

Haaaardkooor je iz Tuzleee!!!!
It_is_a_Leclerc

#14 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by It_is_a_Leclerc »

Ništa od para za tebe... Nisi mi pokazao gdje piše da je Sarajevo bošnjački kanton.

Koliko para mi daješ kad ti dokažem da je Sarajevo multietničko ?
sahovko

#15 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sahovko »

It_is_a_Leclerc wrote:Ništa od para za tebe... Nisi mi pokazao gdje piše da je Sarajevo bošnjački kanton.

Nego vidim da si na staroj temi nešto spomenio Čitluk i krš.
Reci koliko je Bošnjaka tamo pobijeno, to mi nešto novo??!
It_is_a_Leclerc

#16 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by It_is_a_Leclerc »

sahovko wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ništa od para za tebe... Nisi mi pokazao gdje piše da je Sarajevo bošnjački kanton.

Pa neću ti ništa reći, jer si nepismen i lažeš da nešto piše u Dejtonu što uopšte ne postoji.
Kad se izviniš što izmišljaš i što si fašista, možeda i budem...
sahovko

#17 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sahovko »

It_is_a_Leclerc wrote:
sahovko wrote:

Pa neću ti ništa reći, jer si nepismen i lažeš da nešto piše u Dejtonu što uopšte ne postoji.
Kad se izviniš što izmišljaš i što si fašista, možeda i budem...
Ma nisam ja taj.

Da ponovim pitanje, o kojim ubijenim i raseljenim Bošnjacima iz Čitluka govoriš?
I još važnije, na koga sumnjaš da je odgovoran?
sofio

#18 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

Pa kolika ti je plata, je li bar 300 eura? Kakav Washingtonski sporazum kad je on napravljen 1994 godine, kad niko i nije znao kako ce Bosna izgledati.

Inace kantonima je odredjen broj delagata iz svakog kantona za dom naroda, koji se odredjivao prema popisu i time je naznaceno cije je kanton, tacnije koji narod je vecinski, s izuzetkom Hercegovacko-Neretvanskog gdje su i Bosnjaci i Hrvati dobili isti broj delagata za dom naroda i samo je taj kanton multietnicki, svi ostali su monetnicki u vlasti i takvi su bas i napravljeni kao monoetnicki. Isto tako kad su se pravile granice, gledalo se da ili Bosnjaci ili Hrvati budu vecina u tim kantonima.

Osim toga, nebitno je cak i kako pise u ustavu FBIH, ako drugi ne postuju taj ustav i krse ljudska i svakakva prava u Bosnjaka tamo gdje su vecina, onda isti standardi sa drugim polom trebaju vrijediti u Sarajevu. U tom slucaju, ostali tamo gdje su vecina, kao recimo Bosnjaci, mogu praviti isti sistem kako se u drugim kantonima odnosi prema njima i TREBAJU!

Ako sva djeca u skolama u Bluci i Grudama idu za Bajram u skole, onda ne vidim potrebe da Uskrs/Vaskrs bude neradni za svu djecu u Sarajevu.

Sarajevo nije nikakva oaza u fasistickoj pustinji Bosni, gdje fasisti Srba i Hrvata krse sva moguca ljudska prava Bosnjaka i ne samo to, u mnogim sredinama prema njima se odnose veoma lose. Prema tome u Sarajevu trebaju vladati standardi kao i u ostatku Bosne.

Ako se to zeli mjenjati, onda se treba mjenjati odmah i na cijelom prostoru BiH, sa istim standardima i u Sarajevu i u Grudama i u Bluci.

Medjutim ovo sad sto se radi u Sarajevu, zato najvise snose krivicu Bosnjaci Sarajeva. Na izborima trebaju znati koga zaokruziti. Jednom su vjerovali Kecmanovicima pa su se banane po brdima pretvorile u artiljerska oruzja. Ako su glupi, neka nastave tako pa ce im se desiti opet isto.
sahovko

#19 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sahovko »

sofio wrote:

Pa kolika ti je plata, je li bar 300 eura? Kakav Washingtonski sporazum kad je on napravljen 1994 godine, kad niko i nije znao kako ce Bosna izgledati.

Inace kantonima je odredjen broj delagata iz svakog kantona za dom naroda, koji se odredjivao prema popisu i time je naznaceno cije je kanton, tacnije koji narod je vecinski, s izuzetkom Hercegovacko-Neretvanskog gdje su i Bosnjaci i Hrvati dobili isti broj delagata za dom naroda i samo je taj kanton multietnicki, svi ostali su monetnicki u vlasti i takvi su bas i napravljeni kao monoetnicki. Isto tako kad su se pravile granice, gledalo se da ili Bosnjaci ili Hrvati budu vecina u tim kantonima.

Osim toga, nebitno je cak i kako pise u ustavu FBIH, ako drugi ne postuju taj ustav i krse ljudska i svakakva prava u Bosnjaka tamo gdje su vecina, onda isti standardi sa drugim polom trebaju vrijediti u Sarajevu. U tom slucaju, ostali tamo gdje su vecina, kao recimo Bosnjaci, mogu praviti isti sistem kako se u drugim kantonima odnosi prema njima i TREBAJU!

Ako sva djeca u skolama u Bluci i Grudama idu za Bajram u skole, onda ne vidim potrebe da Uskrs/Vaskrs bude neradni za svu djecu u Sarajevu.

Sarajevo nije nikakva oaza u fasistickoj pustinji Bosni, gdje fasisti Srba i Hrvata krse sva moguca ljudska prava Bosnjaka i ne samo to, u mnogim sredinama prema njima se odnose veoma lose. Prema tome u Sarajevu trebaju vladati standardi kao i u ostatku Bosne.

Ako se to zeli mjenjati, onda se treba mjenjati odmah i na cijelom prostoru BiH, sa istim standardima i u Sarajevu i u Grudama i u Bluci.

Medjutim ovo sad sto se radi u Sarajevu, zato najvise snose krivicu Bosnjaci Sarajeva. Na izborima trebaju znati koga zaokruziti. Jednom su vjerovali Kecmanovicima pa su se banane po brdima pretvorile u artiljerska oruzja. Ako su glupi, neka nastave tako pa ce im se desiti opet isto.
Već dugo primjećujem da većina vas nema pojma ni o povijesti, ni o zemljopisu.
U Grudama živi 99% Hrvata, a u zap. Hercegovini 98%. S tim da je se postotak stranaca nešto povećao u odnosu na stanje prije rata, a gledajući čitavu zap. Hercegovinu tu je negdje.

Grude nemaju razloga slaviti Bajram. Zar bi trebali zatvoriti čitavu školu zbog dvoje-troje muslimana koji tu privremeno žive jer su im roditelji zaposleni na granici?
sofio

#20 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

sahovko wrote:
Grude nemaju razloga slaviti Bajram. Zar bi trebali zatvoriti čitavu školu zbog dvoje-troje muslimana koji tu privremeno žive jer su im roditelji zaposleni na granici?
Bravo, moja poenta sto se tice Sarajeva i Hrvata, zar Sarajevo da zatvara citavu skolu zbog dvoje troje katolika koji tu zive? Inace, kakvo je stanje u Stolcu gdje su Bosnjaci po popisu 1991 godine bili vecina? Je li tamo Bosnjaci jos uvijek ulaze na sporedne ulaze u skole?
Last edited by sofio on 17/04/2014 20:57, edited 2 times in total.
sahovko

#21 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sahovko »

sofio wrote:
sahovko wrote:
Bravo, moja poenta sto se tice Sarajeva i Hrvata, zar Sarajevo da zatvara citavu skolu zbog dvoje troje katolika koji tu zive?
Bravo.
Samo nemoj spominjati isključivo katolike, ima nešto i pravoslavaca.
Nego šta ti misliš o ovom igranju brojkama.
Grude su danas više multi-kulti nego 1991., a u Sarajevu se istopi broj Hrvata?
sofio

#22 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by sofio »

sahovko wrote:
sofio wrote:
sahovko wrote:
Bravo, moja poenta sto se tice Sarajeva i Hrvata, zar Sarajevo da zatvara citavu skolu zbog dvoje troje katolika koji tu zive?
Bravo.
Samo nemoj spominjati isključivo katolike, ima nešto i pravoslavaca.
Nego šta ti misliš o ovom igranju brojkama.
Grude su danas više multi-kulti nego 1991., a u Sarajevu se istopi broj Hrvata?
Ne znam, znam da je recimo Stolac po popisu iz 1991 godine imao 8,393 Bosnjaka i 6,113 Hrvata.

Kakva je danas situacija tamo? Je li jos uvijek bosnjacka djeca moraju na sporedne ulaze ulaziti u skole i imati nastavu u ucionicama iznad kojih stoje krstovi? Sta inace Puljic kaze na tu praksu potlacivanja?
Hafis

#23 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hafis »

sofio wrote: Kakva je danas situacija tamo? Je li jos uvijek bosnjacka djeca moraju na sporedne ulaze ulaziti u skole i imati nastavu u ucionicama iznad kojih stoje krstovi? Sta inace Puljic kaze na tu praksu potlacivanja?
Situacija je po Bošnjake u Stocu je bolja nego za povratnike u cijeloj FBiH, pa i BiH. Imaju svoju školu, uče isključivo na svom maternjem jeziku (ništa BSH i špice), i predaje im čistokrvni bošnjački nastavni kadar. Kud ćeš bolje, jer toga nema čak ni u KS ni u TZ.
A da...i koliko znam nemaju nikakvih križeva u učionicama. Jedino ako su lavove u Pionirskoj dolini hranili srpskom nejači, onda i oni imaju križeve u svojim učionicama...otprilike su te dve tvrdnje slične.

Po tvojoj teoriji koju ovdje zastupaš, Stočani su čak i u povoljnijoj situaciji nego Bošnjaci u Sarajevu: za razliku od bošnjačke djece u KS koja nemaju nastavu za Uskrs, bošnjačka djeca u Stocu imaju nastavu za Uskrs, i to još udarnički jer im se primiče tromjesečje.

Znači, malo namjesti optički nišan. Stalno nekako preko ili ispod...nikako u suru.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Chmoljo »

:D
Locked