Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

dekolte

#26 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dekolte »

It_is_a_Leclerc wrote:
dekolte wrote:
Učenici u Kantonu Sarajevo ne idu u petak u školu povodom Uskrsa i Vaskrsa

Učenici u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u petak, 18. aprila, ne idu na nastavu povodom blagdana Uskrsa i Vaskrsa.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/djaci-u- ... /140417077
Prvo, Bosna je sekularna, a ne svetosavska drzava, drugo u kantonu Sarajevo zivi vecina Bosnjaka, po Daytonu Sarajevo je bosnjacko, a ne multikulturno i zajednicko, sto znaci, bosnjacku vecinu i ne samo njih, nego i djecu ateista i agnostika se prisiljava zakonom da postuju svetosavske vjerske praznike, sto je maltene pokrstavanje, svetosavizacija i katolizacija.

Osim toga, proglasavati dodatne vjerske praznike kao neradne, kosta. Isto tako, da li svetosavska djeca u Bluci ne idu u skolu za vrijeme Bajrama, da li rimokatolicka djeca ne idu u Grudama u skolu za vrijeme Bajrama? Ne, tamo su bosnjacka djeca prisiljena ulaziti na sporedne ulaze i ici iskljucivo u popodnevnu smjenu i biti u ucionicama gdje se krstine stavljaju iznad table.

Klasicna vladavina manjine nad sarajevskom bosnjackom, ateistickom i agnostickom vecinom, sto je skandal velikih razmjera i zbog ovog trebaju letjeti politicke glave u Sarajevu.

Neko je napisao da je Sarajevo okupirano, da se pokusava pretvoriti u zajednicko i ako po Daytonu Bosnjaci kojih je najvise, su dobili najmanje teritorija, tacnije najvise im je teritorija oteto, sad se pokusava oteti i Sarajevo.

Sarajevo je okupirano!

Pa dobro čovječe, jesi li ti normalan ?! Iskreno ljudsi te pitam ?! Dokle ćeš porediti Sarajevo, metropolu, vijekovno sjecište civilizacija sa nekim pripizdinama po kršu i kamenu Hercegovine ?! Mi nismo fašisti (a ti si samo izuzetak koji potvrđuje pravilo), mi nismo zatucani počinioci genocida kojih se svijet grozi, mi smoe evropski narod koji poštuje evropske vrijednosti, koji unatoč svemu pokazuje svoju veličinu, mi smo veliki narod, i džaba ti sve, ali nas nećeš uniziti s tim odurnim, ogavnim fašizmom... A takvi ko ti su samo jedna manjina, totalno nebitna, koja je dokusala bog te pita otkud i soli pamet ljudima.

Ti želiš da lete političke glave zato što smo omogućili djeci da slave svoje blagdane ? O čovječe, pokaj se dok još imaš vremena.

A ako mi nađeš u Dejtonu (Valjda u Washingtonskom sporazumu ?! ) gdje piše da je Sarajevo i da je bilo koji kanton bošnjački ili hrvatski, ja ću ti na račun uplatiti svoju mjesečnu platu. A ako ne nađeš, to će samo znatčiti da nisi ništa više od jednog osrednjeg trolla koji Dejton nije vidio ni u prolazu. Evo, dajem ti zadatak, pa bujrum ...
Nadji ti meni gdje to u Daytonu ili Washingtonskom sporazumu da je kanton Sarajevo "multietnicki" sto je glavna baza CEDOmira Lukica da prisili Bosnjake, ateiste i agnostike da slave svetosavske praznike?

Samo je jedan kanton u FBIH multietnicki, a to je Zapadno-Hercegovacki sa sjedistem u Mostaru. Svi ostali su napravljeni da imaju vecinu jednog naroda.
Last edited by dekolte on 17/04/2014 18:44, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#27 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Ajatolah_ »

semirizsvemira wrote:Ovo nam je nasa vlast dala . Jos ce nam sad staviti kantonalnog predsjednika vlade nakvog Pedju koji ce nam mozda uvesti i obavezne liturgije po skolama i posjete patrijarhu i vladikama
:facepalm: na komentar.

Ma radi se o toj ludoj opterećenosti multikulturalnošću...
U principu, neko pravilo bi trebalo biti da se obustavlja nastava ako neće doći, šta ja znam, 35% učenika ili osoblja. U drugim kantonima je pošteno, praznik većine neradan za sve, pojedincima druge vjeroispovijesti će biti opravdan izostanak i to je to... Ali eto, nije neki problem, učenicima drago, nadoknadit će se na kraju i ništa...
Last edited by Ajatolah_ on 17/04/2014 18:46, edited 2 times in total.
salik79

#28 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by salik79 »

Basvod wrote:
salik79 wrote:Nego, zar nije u nedjelju i ponedjeljak Uskrs? Zasto petak?
Veliki petak.
Imam daleko boljih nacina da Sarajevo pokaze toleranciju. Ovo je smijesno.
Ma znam ja da je to Veliki petak, ali se navodi kao Uskrs. Kao kada bi, recimo, kao Bajram bio obiljezavan dan Arefata.
Hafis

#29 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hafis »

salik79 wrote:Nego, zar nije u nedjelju i ponedjeljak Uskrs? Zasto petak?
Zato što je u petak Isus razapet, a u nedelju je uskrsnuo.
iz toga i slijedi: Petak je sveti dan u kršćanskoj religiji i dan kada se posti u spomen na Isusovu muku.
Nedelja je u kršćanstvu dan uskrsnuća, dan rađanja novog života (otud i jaja), dan druženja s bližnjim i na taj dan je ''grijeh'' raditi i zato i jeste neradni dan (barem u zapadnoj civilizaciji).
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» dekolte, semirizsvemira

zamolio bih uvažene dijasporaše da popuši joint i širi ljubav. to zbog vas...
Locked