Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

dekolte

#1 Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dekolte »

Učenici u Kantonu Sarajevo ne idu u petak u školu povodom Uskrsa i Vaskrsa

Učenici u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u petak, 18. aprila, ne idu na nastavu povodom blagdana Uskrsa i Vaskrsa.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/djaci-u- ... /140417077
Prvo, Bosna je sekularna, a ne svetosavska drzava, drugo u kantonu Sarajevo zivi vecina Bosnjaka, po Daytonu Sarajevo je bosnjacko, a ne multikulturno i zajednicko, sto znaci, bosnjacku vecinu i ne samo njih, nego i djecu ateista i agnostika se prisiljava zakonom da postuju svetosavske vjerske praznike, sto je maltene pokrstavanje, svetosavizacija i katolizacija.

Osim toga, proglasavati dodatne vjerske praznike kao neradne, kosta. Isto tako, da li svetosavska djeca u Bluci ne idu u skolu za vrijeme Bajrama, da li rimokatolicka djeca ne idu u Grudama u skolu za vrijeme Bajrama? Ne, tamo su bosnjacka djeca prisiljena ulaziti na sporedne ulaze i ici iskljucivo u popodnevnu smjenu i biti u ucionicama gdje se krstine stavljaju iznad table.

Klasicna vladavina manjine nad sarajevskom bosnjackom, ateistickom i agnostickom vecinom, sto je skandal velikih razmjera i zbog ovog trebaju letjeti politicke glave u Sarajevu.

Neko je napisao da je Sarajevo okupirano, da se pokusava pretvoriti u zajednicko i ako po Daytonu Bosnjaci kojih je najvise, su dobili najmanje teritorija, tacnije najvise im je teritorija oteto, sad se pokusava oteti i Sarajevo.

Sarajevo je okupirano!
dunkemm3

#2 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dunkemm3 »

dekolte wrote: Klasicna vladavina manjine nad sarajevskom bosnjackom, ateistickom i agnostickom vecinom, sto je skandal velikih razmjera i zbog ovog trebaju letjeti politicke glave u Sarajevu.
Ma samo ubij do totalne etničko-religijske čistoće. :-) Gdje nađe još u isti koš bošnjake i ateiste, agnostike, huh politika stvarno stvara nespojivo...
Hafis

#3 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hafis »

Koliko znam i nebošnjačka djeca ne idu u školu u Sarajevu kad je Bajram.
Tako da ti ga to na isto dođe.
semirizsvemira

#4 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by semirizsvemira »

Tacno tako . Ovo je skandalozno kao 1945 godine kada su sarajevske ulice dobile nazive po nakvim srpskim mitovima , tipa Jug Bogdana i stotine vojvoda . Ovo nam je nasa vlast dala . Jos ce nam sad staviti kantonalnog predsjednika vlade nakvog Pedju koji ce nam mozda uvesti i obavezne liturgije po skolama i posjete patrijarhu i vladikama
dekolte

#5 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dekolte »

Hafis wrote:Koliko znam i nebošnjačka djeca ne idu u školu u Sarajevu kad je Bajram.
Ne dodje to na isto. Bosnjacka djeca u bosnjackim kantonima ne treba da uce nikakav "B/H/S" jezik, nego BOSANSKI JEZIK, a ministar stambene politike KS Čedomir Lukić, koji trenutno koordinira radom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade ne smije biti fakticki ministar za obrazovanje bosnjackog kantona, nego to treba biti Bosnjak.

Zato sto je Čedomir Lukić taj koji je fakticki i ministar za obrazovanje, nauku i mlade, zato se svetosavski praznici namecu Bosnjacima, agnosticima i ateistima u BOSNJACKOM kantonu.

Inace ogledalo i komparacija treba biti kako je to u srpskim odnosno hrvatskim kantonima. Tamo ne postoji nikakav "B/H/S" jezik, nego iskljucivo srpski ili hrvatski jezik. Bosnjacku djecu se potlacuje na svaki moguci nacin, pa do toga da moraju ici iskljucivo u popodnevne smjene i cak da moraju ulaziti na sporedni ulaz u skole, pa ostale gadosti koje Srbin i Hrvat moze samo izmisliti.

U isto vrijeme ovakve stvari se desavaju u bosnjackim kantonima, sto je sramotno, dok roditelji djece iz Konjevic polja mjesecima uzaludno strajkaju za svoja elementarna prava jer su potlaceni u Republici Ausvic.

Po Daytonu, Sarajevo nije nikakvo multietnicko, nego BOSNJACKO, KANTON SARAJEVO JE BOSNJACKI KANTON PO DAYTONU, praznici se odredjuju iskljucivo po svjetonazoru vecine, a ne manjine.
Last edited by dekolte on 17/04/2014 18:20, edited 2 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by _BataZiv_0809 »

:-) :-) :-)
Hafis

#7 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hafis »

Stvarno gdje to još ima da za Uskrs ne rade škole? :shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by _BataZiv_0809 »

Hafis wrote:Stvarno gdje to još ima da za Uskrs ne rade škole? :shock:
Ja mislio frajer se šali :D
Hafis

#9 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hafis »

dekolte wrote:
Inace ogledalo i komparacija treba biti kako je to u srpskim odnosno hrvatskim kantonima. Tamo ne postoji nikakav "B/H/S" jezik, nego iskljucivo srpski ili hrvatski jezik. Bosnjacku djecu se potlacuje na svaki moguci nacin, pa do toga da moraju ici iskljucivo u popodnevne smjene i cak da moraju ulaziti na sporedni ulaz u skole, pa ostale gadosti koje Srbin i Hrvat moze samo izmisliti.
Nema šta, mudro zboriš.
dekolte

#10 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dekolte »

_BataZiv_0809 wrote:
Hajde smrdo cetnicki ne seri, ako imas sta pametno dodati, dodaj, da te razvalim argumentima, ako nemas, mrs. Jebo te smajli.
arslanbey

#11 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by arslanbey »

ovo je uveo onaj besposlicar damir,da je uveo na citavom nivou BIH bilo bi za pohvalu,ovako ne
jefferson

#12 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by jefferson »

dekolte wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Hajde smrdo cetnicki ne seri, ako imas sta pametno dodati, dodaj, da te razvalim argumentima, ako nemas, mrs. Jebo te smajli.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jbt, u BiH je pod hitno potrebna psihijatrisjka ustanova velicine Kosevskog stadiona.
dekolte

#13 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dekolte »

Hafis wrote:
dekolte wrote:
Nema šta, mudro zboriš.
Naravno, u zapadnoj Hercegovini i republici Ausvic bosnjacka djeca su prisiljena ulaziti na sporedne ulaze, prisiljena su ici iskljucivo u popodnevne smjene, prisiljena su boraviti u ucionicama gdje su iznad table krstine, prisiljena su uciti lovacke fasisticke price Srba i Hrvata, prisiljena su ici cak i na svetosasvke casove, a ovdje neki Cedomir Lukic nam prodaje pricu o "multikulti" kantonu Sarajevu? Ne, kanton Sarajevo je po daytonskom sporazumu BOSNJACKI kanton, praznici se trebaju odlredjivati po bosnjackoj vecini i iskljucivo njoj, a ne da nam Cedomir Lukic odredjuje to po svetosavlju.

Ako se niste slagali s tim, ah zasto ste podrzavali Tudjmana i Milosevica, to je njihova ideja.
It_is_a_Leclerc

#14 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by It_is_a_Leclerc »

dekolte wrote:
Učenici u Kantonu Sarajevo ne idu u petak u školu povodom Uskrsa i Vaskrsa

Učenici u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u petak, 18. aprila, ne idu na nastavu povodom blagdana Uskrsa i Vaskrsa.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/djaci-u- ... /140417077
Prvo, Bosna je sekularna, a ne svetosavska drzava, drugo u kantonu Sarajevo zivi vecina Bosnjaka, po Daytonu Sarajevo je bosnjacko, a ne multikulturno i zajednicko, sto znaci, bosnjacku vecinu i ne samo njih, nego i djecu ateista i agnostika se prisiljava zakonom da postuju svetosavske vjerske praznike, sto je maltene pokrstavanje, svetosavizacija i katolizacija.

Osim toga, proglasavati dodatne vjerske praznike kao neradne, kosta. Isto tako, da li svetosavska djeca u Bluci ne idu u skolu za vrijeme Bajrama, da li rimokatolicka djeca ne idu u Grudama u skolu za vrijeme Bajrama? Ne, tamo su bosnjacka djeca prisiljena ulaziti na sporedne ulaze i ici iskljucivo u popodnevnu smjenu i biti u ucionicama gdje se krstine stavljaju iznad table.

Klasicna vladavina manjine nad sarajevskom bosnjackom, ateistickom i agnostickom vecinom, sto je skandal velikih razmjera i zbog ovog trebaju letjeti politicke glave u Sarajevu.

Neko je napisao da je Sarajevo okupirano, da se pokusava pretvoriti u zajednicko i ako po Daytonu Bosnjaci kojih je najvise, su dobili najmanje teritorija, tacnije najvise im je teritorija oteto, sad se pokusava oteti i Sarajevo.

Sarajevo je okupirano!

Pa dobro čovječe, jesi li ti normalan ?! Iskreno ljudsi te pitam ?! Dokle ćeš porediti Sarajevo, metropolu, vijekovno sjecište civilizacija sa nekim pripizdinama po kršu i kamenu Hercegovine ?! Mi nismo fašisti (a ti si samo izuzetak koji potvrđuje pravilo), mi nismo zatucani počinioci genocida kojih se svijet grozi, mi smoe evropski narod koji poštuje evropske vrijednosti, koji unatoč svemu pokazuje svoju veličinu, mi smo veliki narod, i džaba ti sve, ali nas nećeš uniziti s tim odurnim, ogavnim fašizmom... A takvi ko ti su samo jedna manjina, totalno nebitna, koja je dokusala bog te pita otkud i soli pamet ljudima.

Ti želiš da lete političke glave zato što smo omogućili djeci da slave svoje blagdane ? O čovječe, pokaj se dok još imaš vremena.

A ako mi nađeš u Dejtonu (Valjda u Washingtonskom sporazumu ?! ) gdje piše da je Sarajevo i da je bilo koji kanton bošnjački ili hrvatski, ja ću ti na račun uplatiti svoju mjesečnu platu. A ako ne nađeš, to će samo znatčiti da nisi ništa više od jednog osrednjeg trolla koji Dejton nije vidio ni u prolazu. Evo, dajem ti zadatak, pa bujrum ...
Last edited by It_is_a_Leclerc on 17/04/2014 18:27, edited 1 time in total.
Hafis

#15 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hafis »

dekolte wrote: Naravno, u zapadnoj Hercegovini i republici Ausvic bosnjacka djeca su prisiljena ulaziti na sporedne ulaze, prisiljena su ici iskljucivo u popodnevne smjene, prisiljena su boraviti u ucionicama gdje su iznad table krstine, prisiljena su uciti lovacke fasisticke price Srba i Hrvata, a ovdje neki Cedomir nam prodaje pricu o "multikulti" kantonu Sarajevu? Ne, kanton Sarajevo je po daytonskom sporazumu BOSNJACKI kanton, praznici se trebaju odlredjivati po bosnjackoj vecini, a ne da nam Cedomir Lukic odredjuje to po svetosavlju.
I ja stvarno ne znam što se više čeka. Je li ljepo rekao efendija Cerić: dosta smo se mi njima prilagođavali.
Izgleda nema niko muda za prvi potez...sve su to uhljupi i izdajnici na vlasti.
Sarajevkica

#16 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Sarajevkica »

Koliko treba covjek biti retardiran da ne shvati da se radi o trolu?
Hafis

#17 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hafis »

Mi smo to u Mostaru najbolje riješili, na europski način: kad je Bajram u pola grada ne rade škole ni fakulteti, a kad je Uskrs u drugoj polovici grada ne rade škole i fakulteti.
Što se tiče federalnih, županijskih i gradskih institucija oni su pravi multietničari - ne rade kolektivno ni za Bajram ni za Božić.
I svi sretni i zadovoljni.
O'zone
Globalni moderator

#18 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by O'zone »

Ja ovih likova što vole srat po forumu i tražit naku pravdu, busat se u prsa junačka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeda u Subotu puhne ovaj Jugo, ima svi da pošandrcaju :mrgreen:
deer_hunter

#19 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by deer_hunter »

dekolte wrote:
Hafis wrote:Koliko znam i nebošnjačka djeca ne idu u školu u Sarajevu kad je Bajram.
Ne dodje to na isto. Bosnjacka djeca u bosnjackim kantonima ne treba da uce nikakav "B/H/S" jezik, nego BOSANSKI JEZIK, a ministar stambene politike KS Čedomir Lukić, koji trenutno koordinira radom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade ne smije biti fakticki ministar za obrazovanje bosnjackog kantona, nego to treba biti Bosnjak.

Zato sto je Čedomir Lukić taj koji je fakticki i ministar za obrazovanje, nauku i mlade, zato se svetosavski praznici namecu Bosnjacima, agnosticima i ateistima u BOSNJACKOM kantonu.

U isto vrijeme ovakve stvari se desavaju u bosnjackim kantonima, sto je sramotno, dok roditelji djece iz Konjevic polja mjesecima uzaludno strajkaju za svoja elementarna prava jer su potlaceni u Republici Ausvic.

Po Daytonu, Sarajevo nije nikakvo multietnicko, nego BOSNJACKO, KANTON SARAJEVO JE BOSNJACKI KANTON PO DAYTONU, praznici se odredjuju iskljucivo po svjetonazoru vecine, a ne manjine.
gdje ovo pise??? :shock:
Hafis

#20 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Hafis »

A što se tiče Bošnjaka recimo u mojoj ustanovi: kad je Uskrs i hvala Bogu ustanova je prazna i nitko živ ne radi - normalno ne rade ni oni.
Kad je Bajram mi radimo sasvim normalno, a oni dobiju slobodne dane na koje imaju pravo.
I onda mi kažu mi fašisti, nacisti, kamenjari, kockoglavi, separatisti, bobanisti i salonaši. Nigdje veze.
fatamorgana

#21 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by fatamorgana »

Sarajevkica wrote:Koliko treba covjek biti retardiran da ne shvati da se radi o trolu?
I to obično iz dijaspore su ovako nabrijani i odlučni za huškanje .... Ima ih par njih, nerijetko i u dogovoru a kad ih provale, kao onog truepatha/empirers/elma98 iz sveCke onda samo promijene nick. :roll:
dunkemm3

#22 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by dunkemm3 »

dekolte wrote:
Fatmire jesil to ti. :lol:

Image
salik79

#23 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by salik79 »

Nego, zar nije u nedjelju i ponedjeljak Uskrs? Zasto petak?
salik79

#24 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by salik79 »

Hafis wrote:A što se tiče Bošnjaka recimo u mojoj ustanovi: kad je Uskrs i hvala Bogu ustanova je prazna i nitko živ ne radi - normalno ne rade ni oni.
Kad je Bajram mi radimo sasvim normalno, a oni dobiju slobodne dane na koje imaju pravo.
I onda mi kažu mi fašisti, nacisti, kamenjari, kockoglavi, separatisti, bobanisti i salonaši. Nigdje veze.
Ovako je bilo i u SA do sada, zasto je izmjenjeno ostaje nepoznanica. I to bas na petak?!
Basvod

#25 Re: Vladavina nebosnjacke manjine nad Bosnjacima Sarajeva!

Post by Basvod »

salik79 wrote:Nego, zar nije u nedjelju i ponedjeljak Uskrs? Zasto petak?
Veliki petak. :-D
Imam daleko boljih nacina da Sarajevo pokaze toleranciju. Ovo je smijesno.
Last edited by Basvod on 17/04/2014 18:46, edited 1 time in total.
Locked