GOLFER wrote:e moj Fikrete, dobio si malo podrske svojih (stvarnih ideoloskih pristalica radi njima stvarnih ideoloskih protivnika) i sad poceo lupat glavom u zid...
Znam da ove poteze SLAVE vjeciti protivnici VJERE i u velikoj mjeri protivnici vjeronauke u skolama (koji, ruku na srce da stavim, nisu svi i protivnici vjere), naravno ti su glasni kroz raznorazne medije, kroz koje su vjek i bili glasni, pa puno prije nego su i dobili ''svog'' ministra koji ce sad sa njihovim ''aplauzima'' udarat glavom u zid...
pojedini SDP-ovski kadrovi nikad da skontaj da VJERU ostave na miru (prvo na redu im je ''obracun'' sa vjerom), i da su ta vremena davno prosla, puno bolje bi bilo da se okrenu stvarnim problemima (sada mislim na sve ministre i vladu kantona) i rijese ovaj SMRTNI STRAH koji je zavladao gradom, a da budemo posteni NASILJE se u zadnjih nekoliko mjeseci uvecalo...
I na kraju sto se vjeronauke tice, ministar ce ili dati ostavku ili ce odluku povuci, e sta ce biti, to ce vjerovatno mudro odluciti sef Zlaja, nakon sto ga odredjeni ljudi nazovu i sa njim popricaju... Ne mogu da vjerujem kakvo uzaludno trosenje energije a i skidanje glasova, velikog broja bosnjaka muslimana koji su zaista glasali za SDP na ovim izborima... nekako mi je ovo izrazito glupo da je smijesno...
Nisam SDP-ovac, vjernik sam, vjeronauk pohađao u crkvi
u vrijeme Juge iako mnogi se sad mnogi pravdaju da je zabranjivan.
Znači nisam protivnik vjere, ali jesam vjeronauka u školi.
Nisam ga ni ja završio u školi pa sam i sad vjernik, idem redovito
u crkvu, a djeca će sigurno ići samo na vjeronauku u crkvi.
A ministar neće dati ostavku, niti će povući odluku
I donijet će ovako puno glasova.
P.S.
Znam da nije ukinuta vjeronauka u školama, nego ne ulazi ocjena u prosjek.
Ali "mozgonje" stalno na tu temu tjeraju. Pa da se pojasni