Vlada Kantona Sarajevo
-
The Realist
#1826 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Je li im plan bio da studij medicine postane najskuplji u regionu? Umjesto da se obračunaju sa bagrom gore, oni im još olakšavaju sve.
-
Innovation
#1827 Re: Fikret Musić - Vlada KS
To je" mudro "osmislila nova Vlada. To su obaveze za iducih 6 mjeseci. 
-
Innovation
#1828 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Sad i Kadic kaze da ste ga izdali. Posto ste preuzeli placanje njihovih kredita , on sad daje ostavku, zbog linija koje dajete Centrotransu. 
-
MUNAFIK
#1829 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Da li ima sanse da se sada izglasa nepovjerenje ovoj Vladi i da se formira nova vecina i da imamo novu Vladu KS u kojoj su SDA, SBIH, Boljitak itd... ?
-
Innovation
#1830 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Sto li se ne zakazuje sjednica SKS?
Po svemu sudeci, tek poslije izbora. 
- Control panel
#1831 Re: Fikret Musić - Vlada KS
koliko ses jecam nikada nije bila u avgustu. tek iza 15 septembra. ako ne bude kakva vanredna, odnosno ako SDA ne potkupi dovoljan broj poslanika za vecinu. bili su uspjesni ovih sedmica.Innovation wrote:Sto li se ne zakazuje sjednica SKS?Po svemu sudeci, tek poslije izbora.
prvo radeljas, pa zekovic, pa vajzovic
-
Innovation
#1832 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Nije bila u avgustu, to je tacno. 12 dana ranije se mora zakazati sjednica, sto znaci da nece biti prije izbora. Da su htjeli mogli su zakazati na vrijeme, tako da ostaje jedino hitna.Evo sad sam cula da bi ipak mogla biti 20.09.
-
StupskaBitanga
#1833 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ako počnu izgradnju Stupske petlje i južne l. nešto su i uradili
Ako ne nek idu
Ako ne nek idu
- Control panel
#1834 Re: Fikret Musić - Vlada KS
a centralni medicinski blok,StupskaBitanga wrote:ako počnu izgradnju Stupske petlje i južne l. nešto su i uradili
Ako ne nek idu
azil,
pruga,
sanacija nekoliko mostova
a bjelasnica,
neki vazni zakoni koji do sada nisu bili
petlja i longitudinala je samo nastavak ovog svega.
da je dovoljno nije, ali nije da se nista nije ni uradilo.
-
StupskaBitanga
#1835 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Cestovna infrastruktura je boljka ovog grada/kantona
Zabolaznicu nismo u stanju završiti a kamo li šta drugo
Azil za pse pa i nema neke koristi od njega jer je pasa svakim danom sve više i više i situacija je haotična. Ljudi su ugroženi i treba se naći neki novi sistem da se ovo popravi
Bjelašnica
Eto Zoi 84 će upravljati žičarom valjda će to bolje raditi nego GRAS
Sanacije mostova i sl. je uobičajena praksa i izgradnja/dogradnja KCUS koji se već deceniju gradi oprema i sl.
Azil za pse pa i nema neke koristi od njega jer je pasa svakim danom sve više i više i situacija je haotična. Ljudi su ugroženi i treba se naći neki novi sistem da se ovo popravi
Bjelašnica
Sanacije mostova i sl. je uobičajena praksa i izgradnja/dogradnja KCUS koji se već deceniju gradi oprema i sl.
- Control panel
#1836 Re: Fikret Musić - Vlada KS
sve sto si nabrojao to do sada, iako je uobicajena praksa, niko nije uradio osim SDP. svi su nesto zapocinjali i tako je stajalo godinama.StupskaBitanga wrote:Cestovna infrastruktura je boljka ovog grada/kantona
BjelašnicaEto Zoi 84 će upravljati žičarom valjda će to bolje raditi nego GRAS
koliko sam cuo imovinski-pravni odnosi na petlji su rijeseni (a SDA-SBIH ih nisu mogli ili htjeli rijesiti) i trebalo bi svaki dan da pocnu
procedure, tenderi, ponudjaci i ta sranja.
sto nisu prije sanirani mostovi nego sada. zato sto je neko trpao pare u svije dzepšove ili nalazio neke druge prioritete. kao recimo uvodjenje plina u elitno nasleje vikendica na bjelasnici. ( navodno potrosene pare od nabavke vozila Grasu).
i ja sam mnogo vise ocekivao. zatekli katastrofalno stanje. razvaljena i opljackana komunalna preduzeca, stare ceste, pruga osim jednog dijela koji je ranije renoviran. hiljade i hiljade viska ne-radnika (glasacke masinerije) koju su zaposljvali 20 godina. i da ne nabarajam. ukratko bojim se da nam spasa nema. i jos se oni bore da ponovo dodju na vlast. dobro je Danis rekao za mogucnost da se SDA-SBIH vrate na vlast to bi bilo isto kao da gasis pozar benzinom.
-
StupskaBitanga
#1837 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ne znam drug samo znam da ovi moraju krenuti sa gradnjom ova dva važna infrastrukturna objekta i to gradnjom kako treba jer to im je poen za dalje. Prvi ja sam ih zadužio za to
Priča o Stupskoj petlji je aktuelna skoro 10godina i evo tek sada dolazi do implementacije
Iako je tender raspisan dok ne vidim radove i da je Dallas srušen ne vjerujem ni u šta
Priča o Stupskoj petlji je aktuelna skoro 10godina i evo tek sada dolazi do implementacije
Iako je tender raspisan dok ne vidim radove i da je Dallas srušen ne vjerujem ni u šta
- Control panel
#1838 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ja se mogu kladiti da ce taj projekat poceti, nisam siguran da ce ga zavrsiti za ovog mandata ali se toplo nadam da hoce. jeste da je ogroman projekat, ostaje da vidimo.
do sada kako su poceli-rade ostale gradjevinske radove SDP po meni ima prolaz.
-
StupskaBitanga
#1839 Re: Fikret Musić - Vlada KS
imaju veliki minus jer se ne nazire trakavica oko zaoblilaznice za čiju je eksproprijaciju bio upravo zadužen SDPovac Damir Hadžić koji je sada gle ironije ministar p.i.kControl panel wrote:ja se mogu kladiti da ce taj projekat poceti, nisam siguran da ce ga zavrsiti za ovog mandata ali se toplo nadam da hoce. jeste da je ogroman projekat, ostaje da vidimo.
Kako god rade i vidi se da rade ali posložiti prioritete moraju
Onaj dio koji je skoro gotov je beskoristan bez ovog na Stupu koji je cirkus sa i.p odnosima
Ako ništa pohvale direktoru Ensadu Kariću što su otvoreni radovi na autocesti na ulazu u Kanton jer sadašnje stanje odgovara Ruandi nego evropskom gradu wanna be metropoli Sarajevu
- Control panel
#1840 Re: Fikret Musić - Vlada KS
mislim da na zaobilaznici nije bio toliki problem IP odnosi nego ono sa slovenackim firmama sto su otisle u stecaj a uz to nisu nasim firmama podizvodjacima platili ni marku. ja nikada necu shvatiti te tendere prodje strana firma kao najpovoljnija, a onda oni unajme nase firme.StupskaBitanga wrote:imaju veliki minus jer se ne nazire trakavica oko zaoblilaznice za čiju je eksproprijaciju bio upravo zadužen SDPovac Damir Hadžić koji je sada gle ironije ministar p.i.kControl panel wrote:ja se mogu kladiti da ce taj projekat poceti, nisam siguran da ce ga zavrsiti za ovog mandata ali se toplo nadam da hoce. jeste da je ogroman projekat, ostaje da vidimo.
Kako god rade i vidi se da rade ali posložiti prioritete moraju
Onaj dio koji je skoro gotov je beskoristan bez ovog na Stupu koji je cirkus sa i.p odnosima
Ako ništa pohvale direktoru Ensadu Kariću što su otvoreni radovi na autocesti na ulazu u Kanton jer sadašnje stanje odgovara Ruandi nego evropskom gradu wanna be metropoli Sarajevu
-
StupskaBitanga
#1841 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Kakva je ovo opet igra rekonstrukcije vlast
Pobogu dragog ovo je cirkus
-
sinergija
#1842 Re: Fikret Musić - Vlada KS
fotelja je cudo. kad se jednom naviknes tesko je pustas.StupskaBitanga wrote:Kakva je ovo opet igra rekonstrukcije vlast
-
StupskaBitanga
#1843 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ovo sada apsolutno nije potrebno
-
Innovation
#1844 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Kako ide ona uzrecica? Pravda je spora, ali dostizna.
Da su se pridrzavali Ustava i poslovnika SKS,a ne silom i misicima, ignorisuci sve oko sebe,ovo se ne bi desavalo. Sto su trazili,to su i dobili. Ovo nije borba za fotelje, nego pravda. Zasto niste govorili da je borba za fotelje, kad su SDP i SBB bukvalno pokusavali napraviti drzavni udar, ali su se previse zaletili i zaboravili ono "sve se vraca,sve se placa" i to debelo.
- ultima_palabra
#1845 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Innovation wrote:Kako ide ona uzrecica? Pravda je spora, ali dostizna.Da su se pridrzavali Ustava i poslovnika SKS,a ne silom i misicima, ignorisuci sve oko sebe,ovo se ne bi desavalo. Sto su trazili,to su i dobili. Ovo nije borba za fotelje, nego pravda. Zasto niste govorili da je borba za fotelje, kad su SDP i SBB bukvalno pokusavali napraviti drzavni udar, ali su se previse zaletili i zaboravili ono "sve se vraca,sve se placa" i to debelo.
Amir Zukich & Dino Konakovich--- coming to your cinema this fall:
Die hard with the vengeance
Pravda je možda slijepa, ali vidi u mraku... pogotovo kad imash kljuch & iftarish na Hayaaaaaaaatu
- Control panel
#1846 Re: Fikret Musić - Vlada KS
hahahahahahInnovation wrote:Kako ide ona uzrecica? Pravda je spora, ali dostizna.Da su se pridrzavali Ustava i poslovnika SKS,a ne silom i misicima, ignorisuci sve oko sebe,ovo se ne bi desavalo. Sto su trazili,to su i dobili. Ovo nije borba za fotelje, nego pravda. Zasto niste govorili da je borba za fotelje, kad su SDP i SBB bukvalno pokusavali napraviti drzavni udar, ali su se previse zaletili i zaboravili ono "sve se vraca,sve se placa" i to debelo.
cuj ovo rade zato sto se ovi nisu prdrzavali ustava i poslovnika.
uljepsao si mi dan.
ovo je samo zahtjev. treba imati vecinu i to uraditi. a javna tajna je kako se te vecine obezbjedjuju. vidjet cemo hoceli SDA imati toliko para da plati sve ispostavljene fakture. ako budu imali 18 ruku onda im je jako stalo do fotelja i da su na sve spremni i sve zelje platiti.
- Control panel
#1847 Re: Fikret Musić - Vlada KS
elmedin-dino ce uskoro imati kljuc ali od vile na poljinama.ultima_palabra wrote:Innovation wrote:Kako ide ona uzrecica? Pravda je spora, ali dostizna.Da su se pridrzavali Ustava i poslovnika SKS,a ne silom i misicima, ignorisuci sve oko sebe,ovo se ne bi desavalo. Sto su trazili,to su i dobili. Ovo nije borba za fotelje, nego pravda. Zasto niste govorili da je borba za fotelje, kad su SDP i SBB bukvalno pokusavali napraviti drzavni udar, ali su se previse zaletili i zaboravili ono "sve se vraca,sve se placa" i to debelo.
![]()
Amir Zukich & Dino Konakovich--- coming to your cinema this fall:
Die hard with the vengeance![]()
Pravda je možda slijepa, ali vidi u mraku... pogotovo kad imash kljuch & iftarish na Hayaaaaaaaatu
-
Innovation
#1848 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Prvo da Vas pohvalim. Veoma lijepo pisete engleski, ali slabo razumijete Bosanski. Prezentacija sile 4.o6.2012.g. na nelegalno zakazanoj sjednici SKS uz placene ruke je smijenila tadasnju vladu,ali sada kada ih napustaju clanovi /SDP, SBB/i gube glasove, najbolje napasti na g.Dinu i g.Zukica i uopste na SDA. Vidjecemo sta ce se desavati dalje, samo gdja. Malic nikako da zakaze sjednicu SKS. Sto li? 
- Prpa.ba
#1849 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Vjerovatno je ta moralna vertikala zauzeta komunikacijom sa svojim sinčinom, poznatim negatorom genocida kojeg su u Istocnoj Bosni pocinili pravoslavni teroristi:Innovation wrote:Vidjecemo sta ce se desavati dalje, samo gdja. Malic nikako da zakaze sjednicu SKS. Sto li?
http://original.antiwar.com/malic/2004/ ... revisited/
- ultima_palabra
#1850 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Malo sam bio, hm inspirisan sinoć
A kako su kupljene ruke na toj sjednici? Ja sam mislio da su SDP i SBB imali dovoljno glasova za rekonstrukciju.
Ma kurve su i jedni i drugi, nije čudo da SDP napuštaju poslanici... ali ako su ih napustili iz principijelnih razloga, onda bi trebali biti neutralni a ne da podržavaju povratak SDA na vlast
Neka se ugledaju na držanje Peđe Kojovića. A govoriti o nekoj pravdi od strane Zukića i Konakovića je komično...
Ma kurve su i jedni i drugi, nije čudo da SDP napuštaju poslanici... ali ako su ih napustili iz principijelnih razloga, onda bi trebali biti neutralni a ne da podržavaju povratak SDA na vlast