Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
bingov buraz

#351 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bingov buraz »

Porodice Foht wrote:''Deen i Hari Mata Hari skinuti s budžeta KS: Vlada im više neće plaćati penziono i zdravstveno osiguranje'' :sretan:

Tako je Forto, Kifla, ministrice... Pravi Vox populi ili Vox klix foruma :mrgreen:
Da više ništa ne urade zaslužuju glas :mrgreen:
JThomas

#352 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

vox klixi vox populi :mrgreen:
Porodice Foht

#353 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Porodice Foht »

bingov buraz wrote:
Porodice Foht wrote:''Deen i Hari Mata Hari skinuti s budžeta KS: Vlada im više neće plaćati penziono i zdravstveno osiguranje'' :sretan:

Tako je Forto, Kifla, ministrice... Pravi Vox populi ili Vox klix foruma :mrgreen:
Vala bas. Ovi gmazovi nemaju obraza i uzimali bi do penzije lovu da nema Forto RapidForce. :)
Hajde Deen, naucen od oca za sadaku, ali Hari me bas iznenadio.
Kako je samo godinama smrad lazno prikazivao prihode da bi uzeo iz budzeta ovu lovu jer nema sanse da on u godini zaradi manje od 20 000 KM. Toliko uzme za 1-2 manja koncerta.
Banksy

#354 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Bosna i Hercegovina će konačno, nakon svih država u regiji, dobiti svoju povorku ponosa koja će se održati 8. septembra u Sarajevu.

Inicijativa da se organizuje Bosanskohercegovačka povorka ponosa dolazi od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banja Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH.

"Povorka predstavlja borbu protiv nasilja, zahtjeva jednak pristup javnom prostoru kao i drugi građani BiH i slogan će biti 'Ima izać''", rekao je član organizacionog odbora Branko Čulibrk.

Članica organizacionog odbora Dajana Bakić rekla je da su najave za održavanje povorke već predate Ministarstvu saobraćaja i MUP-u Kantona Sarajevo.
Predlažem Branku i Bojani da parade naprave prvo u Bijeljini i Banja Luci, da probiju led.

Nakon što su novoj kantonalnoj vladi, u prvoj godini vlasti nakon 25 godina SDA robije, namontirali promjenu imena ulica Sarajeva, i to lansiranu od strane opskurnih ''srpskih'' udruga, sad ide i nova montaža gay pridea, opet od strane ''Branka i Bojane''.

Neko zlonamjeran bi mogao pomisliti da Bake i stranci kojima odgovara tronacionalistička vlast aktiviraju svoje prijatelje, Mićka i društvo iz RS-a, da rovare po KSu, a sve s ciljem rušenja nove sarajevske vlade.
madner

#355 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Sve su to mine koje se vide iz daleka i ispiti koji se moraju poloziti da se zeleni skinu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#356 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

pravo velle u maHalama, četnici, pederi i izdajnici uzHese KS... izdrzi bOkire... selam :bih:
Banksy

#357 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

bingov buraz wrote:

Kad skine Ahmeda Burića, ima i moj.
Banksy

#358 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

madner wrote:Sve su to mine koje se vide iz daleka i ispiti koji se moraju poloziti da se zeleni skinu.
Govorimo o brucošima koji još nisu zapamtili ni kabinete, ni upoznali asistente, a nameće im se diplomski.
pici

#359 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Banksy wrote:
bingov buraz wrote:

Kad skine Ahmeda Burića, ima i moj.
Image
Porodice Foht

#360 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Porodice Foht »

Ljudi, nemojte, Bura je fukara, kud bi on bez ove sadake?
Banksy

#361 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

pici wrote:
Znam kako izgleda, ali ne znam koje su mu zasluge, pa je na spisku.
Umjetnik, nije. Bio u ratu, nije. Socijalni slučaj, nije. Zasluge, nema. Kriteriji, nepoznati.

Imam i ja komšinicu, raja je, pa ako može, gdje je šalter...?
hadzinicasa

#362 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by hadzinicasa »

Banksy wrote:
pici wrote:
Umjetnik, nije. Bio u ratu, nije. Socijalni slučaj, nije. Zasluge, nema. Kriteriji, nepoznati.

:D
pici

#363 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Banksy wrote:
pici wrote:

Ahmed Burić
Ahmed Burić (1967, Sarajevo), bosanskohercegovački pisac, pesnik i novinar. Objavio je zbirke pesama Bog tranzicije (2004), Posljednje suze nafte i krvi (2010) i Maternji jezik (2014), zbirku priča 9,5 (2016) i knjigu eseja Od Ivana do Azize (2015).

Radi kao novinar i kolumnista u Sarajevu, član je muzičke grupe Kablovi. Objavljivao svoje pesme, priče, reportaže, intervjue, eseje i kolumne u svim najznačajnijim medijima Jugoistočne Evrope, a tekstovi su mu prevođeni na nemački, engleski, češki, slovenački, francuski i španski jezik.
Image
Banksy

#364 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

:lol:
pici

#365 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

sidrana su tako odjebali, nije kinte davo za penziono neg se gulio po kafanama i kad je sve propijo e dze meni peMzija... tako ti je to s umjetnicima... sve gola fHukara na wuiskiju i heroinu :mrgreen:
JThomas

#366 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

wuiski, namjestiš usta za u a kažeš w... :mrgreen:
Banksy

#367 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

pici wrote:sidrana su tako odjebali, nije kinte davo za penziono neg se gulio po kafanama i kad je sve propijo e dze meni peMzija... tako ti je to s umjetnicima... sve gola fHukara na wuiskiju i heroinu :mrgreen:
de, ba, pici, pusti raju iz kafane,
ako je ''istaknuti'' umjetnik, onda ne može svaka futa na spisak,
gdje je Sidran, gdje Zec,
ko su ljudi ispod, i koja su im djela,
znaš pet ljudi, ostalo je niđe veze.

Aktuelna lista je posljednji put ažurirana 15. maja 2018. i na njoj se nalaze: Irfan Hozo, Ibrahim Novalić, Mirsada Baljić, Alma Hrasnica-Dervišević, Izet Perviz, Edin Dervišević, Maja Behmen-Novalić, Muhamed Ćeif, Ata Omerbašić, Emina Husedžinović-Ibrahimović, Enes Halimić, Almin Zrno, Dževdet Nikočević, Muhidin Muharemović, Ljiljana Šaković-Mujan, Sabahudin Hadžialić, Mirsad Smajović, Fuad Backović, Sanja Džeba, Danijela Madacky (od 5. septembra 2017. mirovanje statusa), Ahmed Burić, Hajrudin Varešanović, Jusuf Hadžifejzović, Alena Džebo-Hećo, Miodrag Spasojević, Ljiljana Majkić, Nerdina Abdulić-Osmančević, Rešad Sultanović, Mersiha Merdžanović, Dijan Kalač, Mensura Jahić, Enes Sivac, Asmir Kujović, Ilonka Jasa, Emir Osmić, Nermina Varešanović, Lejla Graho i Nelisa Baždar.
I gnjide Hari i Deen imaju bar nekakva djela, ako ništa, predstavljali su BiH na Eurosongu. Kakvi god da su, za anonimuse iznad su giganti.

To ako je spisak ''istaknutih''.

A ako je spisak socijale, onda je to druga priča.
JThomas

#368 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ja znam ovu ilonku, predavala mi je u šestom osnovne likovno na zamjeni :mrgreen:
Roccohljup

#369 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

joj odoše nam kultura i umjetnost u helać.....takve gromade skinuti sa budžeta sramota prava.....pravda za Deena i HMH :-) :D :D :-)

De malo zarovite u poticaje i tendere.....pa da vidite tu šta sve ima.....za ginisa :)
Banksy

#370 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

JThomas wrote:ja znam ovu ilonku, predavala mi je u šestom osnovne likovno na zamjeni :mrgreen:
:lol:
JThomas

#371 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ozbiljno.
Banksy

#372 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

pa znam :mrgreen:

to i jeste poenta, ili su istaknuti, dakle sidran, zec, žalica, žbanić, danis, itd - kako je u svim zemljama, ili si socijala, ili, k'o kod nas, raja iz kafane.
pici

#373 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Banksy wrote:
pici wrote:sidrana su tako odjebali, nije kinte davo za penziono neg se gulio po kafanama i kad je sve propijo e dze meni peMzija... tako ti je to s umjetnicima... sve gola fHukara na wuiskiju i heroinu :mrgreen:
de, ba, pici, pusti raju iz kafane,
ako je ''istaknuti'' umjetnik, onda ne može svaka futa na spisak,
gdje je Sidran, gdje Zec,
ko su ljudi ispod, i koja su im djela,
znaš pet ljudi, ostalo je niđe veze.

Aktuelna lista je posljednji put ažurirana 15. maja 2018. i na njoj se nalaze: Irfan Hozo, Ibrahim Novalić, Mirsada Baljić, Alma Hrasnica-Dervišević, Izet Perviz, Edin Dervišević, Maja Behmen-Novalić, Muhamed Ćeif, Ata Omerbašić, Emina Husedžinović-Ibrahimović, Enes Halimić, Almin Zrno, Dževdet Nikočević, Muhidin Muharemović, Ljiljana Šaković-Mujan, Sabahudin Hadžialić, Mirsad Smajović, Fuad Backović, Sanja Džeba, Danijela Madacky (od 5. septembra 2017. mirovanje statusa), Ahmed Burić, Hajrudin Varešanović, Jusuf Hadžifejzović, Alena Džebo-Hećo, Miodrag Spasojević, Ljiljana Majkić, Nerdina Abdulić-Osmančević, Rešad Sultanović, Mersiha Merdžanović, Dijan Kalač, Mensura Jahić, Enes Sivac, Asmir Kujović, Ilonka Jasa, Emir Osmić, Nermina Varešanović, Lejla Graho i Nelisa Baždar.
I gnjide Hari i Deen imaju bar nekakva djela, ako ništa, predstavljali su BiH na Eurosongu. Kakvi god da su, za anonimuse iznad su giganti.

To ako je spisak ''istaknutih''.

A ako je spisak socijale, onda je to druga priča.

postHovana i mnogoizritirana gospojice banksy... u svjetlu medju kulturoloskijeH odnosa moram da izrazim negodovanje vasHim pisanjem o mnogopostHovanim samoumjetnicima... sanja dzebo moja nekadasnja poznanica i mentorica u u ljudskom i duHovnom stvaralastvu pariske skole je visHe nego zasluzna za ovu top listu, u duHu svijetonazora nasHijeh odnosa moljem da preispitate vasHa razmisljanja o umjenickoj doktrinizaciji nasHijeh umjetnika... mnogopostovanoj s postovanjem i naklonom pici.
madner

#374 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:Sve su to mine koje se vide iz daleka i ispiti koji se moraju poloziti da se zeleni skinu.
Govorimo o brucošima koji još nisu zapamtili ni kabinete, ni upoznali asistente, a nameće im se diplomski.
Pa nece ih pustiti da im pokvare sve. Bilo bi losije da nista ne rade, onda nisu problem novi.
Styling

#375 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Porodice Foht wrote:Ljudi, nemojte, Bura je fukara, kud bi on bez ove sadake?
Ma ja, on fukara koja obigra pola Evrope hodajuci po nekakvim promocijama. Za to vrijeme, ratne majke koje su djecu u ratu radjale nikakve beneficije od drzave, cak ni ratnog staza. U amanet im ostao vjecni PTSP-a.
Locked