Vjeverice, kako sta?
Moderator: anex
- Sarayman
#1 Re: Vjeverice, kako sta?
Ima nas jos koje intersuje vjeverica. Ja sam prosle godine bio u Zoo Centru u Sarajevu (Dervisa Numica) i za oko mi zapala kanadska vjeverica, medjutim cijena me ohladila (250 KM bez kaveza i ostale opreme). Ono sto sam saznao je da se mogu pripitomiti toliko da vlasnikovo rame (ili glavu) ne tretiraju drugacije od omiljenog drveta. Cak i dolaze na poziv. Ono sto ne valja je da znaju biti destruktivne prema namjestaju, a pustati ih van kaveza se mora, pa je fakat veliko pitanje da li se trebaju drzati u stanu. Ako je neko imao vjevericu, i ja molim za savjete.
-
argentaria
#2 Re: Vjeverice, kako sta?
Nekada davno imala sam vjevericu za ljubimca.Bila je jako mala kad smo je nasli u sumi,vjerovatno je ispala iz gnijezda.Hranili smo je pipetom kap po kap mlijeka.Jako zivahna i divlja zivotinja.Mozes zaboraviti na zavjese na prozorima,ali nikako ne i mreze (nama je pobjegla kroz otvoren prozor).Nas u kuci je sve voljela i okretala se na dozivanje njenog imena.Omiljeno mjesto joj je bilo na ramenu ili u kosi.Voljela je spavati u lusterskoj kugli.Pobjegla je nakon 2,5 godine kada se druga vjeverica pocela pojavljivati na obliznjem drvetu.Mislim da je to bio zov prirode,tj.zov partnera.Redovno je dolazila da pojede hranu koju smo ostavljali,ali nikada se vise nije dala uhvatiti.Toliko o pripitomljavanju divljih zivotinja.
- Prolaznik
#3 Re: Vjeverice, kako sta?
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 21:00, edited 1 time in total.
- minjonja
#4 Re: Vjeverice, kako sta?
ma mace i tigrice su najbolje 
-
Shoshana
#5 Re: Vjeverice, kako sta?
Vjeverice se najbolje odrzavaju u sumi.annabel wrote:Kontam sebi nabavit vjevericu, da li ko zna vishe o odrzavanju tog stvorenja, imate neka iskustva?
- illuminated
#6 Re: Vjeverice, kako sta?
razmotri i patuljaste kunice..koji su isto mali i pitomi i slatki..

ili hrcka

ili hrcka