anyway...
u zadnje vrijeme sve neka sudbina se spominje...
šta vi mislite? ako ti je suđeno zaposlićeš se...
ako ti je suđeno udaćeš se....
ako ti je suđeno imaćeš djecu....
ako ti je suđeno neznam ni ja više
Ko biva ženski krojač sudbine, šijemo po narudžbi.bez_ideje wrote:vjerujem u sudbinu,isto tako vjerujem da smo mi ti koji je krojimo
Ne vjerujem da je negdje nesto zapisano. Mislim da je vrijeme i mjesto ono sto odredjuje stvari koje nam se dogadjaju. Znaci nadjes se u odredjeno vrijeme na odredjenom mjestu i stvari krenu. Na zalost na puno toga ne mozemo utjecati, niti nesto mozemo promijeniti.jedna tamo wrote:nekad se čovjek zapita zašto se ovo desilo ili ono?
a kad skontaš tako je trebalo biti...
nemam pojma ja sve nešto imam osjećaj da je jednostavno negdje nešto zapisano
kao ono kad kažu kolika ti je nafaka tako će ti biti...
jer kako to da ja nemogu ništa promijeniti?
kažu ljudi sam sebi krojiš sudbinu...ja u to nevjerujem...
jer evo ja sam sebi krojila pa pola toga nije kako ja hoću...pola toga bih izmijenila ali nemožeš....
ima tu nešto ...prije i nisam razmišljala o tome, al sad nešto me spopalo...
BSn wrote:Nekad davno sam promisljao o sudbini i dosao do zakljucka:
Sudbina je scenarij, a mi smo reziseri.
A je li bila sudbina de ces prouciti dovu ?pure_love wrote:vjerujem u sudbinu ali vjerujem i da je mozemo promjeniti dovom
e mozemo mi o tome filozofirati do jutraate wrote:A je li bila sudbina de ces prouciti dovu ?pure_love wrote:vjerujem u sudbinu ali vjerujem i da je mozemo promjeniti dovom
Vjerujem li u sudbinu?Margita81 wrote:BSn wrote:Nekad davno sam promisljao o sudbini i dosao do zakljucka:
Sudbina je scenarij, a mi smo reziseri.
Ja bih rekla da si ti suviše opterećena...jedna tamo wrote:sigurno je tema bila pa eto ako je problem neka moderatori obrišu....
anyway...
u zadnje vrijeme sve neka sudbina se spominje...
šta vi mislite? ako ti je suđeno zaposlićeš se...
ako ti je suđeno udaćeš se....
ako ti je suđeno imaćeš djecu....
ako ti je suđeno neznam ni ja više
dr. Joseph Murphy...?daleko wrote:Ja vjerujem da su oko nas znakovi, koji nam pokazuju put. Moze to biti u formi pogleda, pitanja od blizih ili drugih osoba oko nas, sitnica u supermarketu, reklame na zidu zgrade pored koje prolazimo svaki dan, recenice iz filma, stiha iz pjesme koju nam je neko preporucio…….itd….itd....
Sve to nas zna odvesti do sljedeceg desavanja u zivotu, do male ili velike odluke. Treba to sagledati, treba malo i treninga ali onaj ko se malo fokusira na te detalje otkrije cijelu mrezu stvari povezanih, ne bas tako slucajno.
Vjerujem da je svako od nas probao da pomisli na nekoga i za dvije minute covjek ispred tebe. Jedni kazu slucajnost, ja se ne slazem.
A tek kod velikih odluka u zivotu, hoces ili neces, stomak kaze jedno a glava drugo. Sta izabrati![]()
![]()
Ne vjerujem da se stvari oko nas desavaju slucajno.