Vjerujete li u raj/dzenet & pakao/dzehenem??

Rasprave o vjerskim temama.

Vjerujete li u raj/dzenet & pakao/deznet?

Poll ended at 13/09/2007 01:29

Da
19
53%
Ne
15
42%
ja nemam nista s tim...
2
6%

Total votes: 36

amrino

Post by amrino »

pinkzelena wrote:Ode i ova tema u Mp3 :-) .. svaka cast!
otisla je davno- da izvines... :roll:
Treba se navici da ovdje nema normalne komunikacije. Cilj je valjda ismijati, uvrijediti i sprdati se....'nako...Tobe Jarrabi
a kad im jednog dana Azrail pocne dusu cupat...imat ce par sekundi da skontaju kako IPAK nisu bili u pravu...
Selam svima- tj. neka je mir s vama
Phia

Post by Phia »

pinkzelena wrote:@Phia, ma eto..citam i ja Kur'an,a i dosta sam ugnjavila sa raznim pitanjima o ovome jednog poznanika,koji je zavrsio Teologiju.U svakom sl. bit Dzeneta izmedju ostalog je i sto ces u njemu biti zajedno sa svima,koje si u ovom zivotu voljela... misli se na porodicu.
Sto pozelis,to ces i da dobijes;).
Pa čuj..ja ne sporim ono što piše već naprotiv zasmetalo mi je kad je rečeno da je to samo slikovito prikazano i da neće biti tako..tek toliko..
amrino

Post by amrino »

Phia wrote:
pinkzelena wrote:@Phia, ma eto..citam i ja Kur'an,a i dosta sam ugnjavila sa raznim pitanjima o ovome jednog poznanika,koji je zavrsio Teologiju.U svakom sl. bit Dzeneta izmedju ostalog je i sto ces u njemu biti zajedno sa svima,koje si u ovom zivotu voljela... misli se na porodicu.
Sto pozelis,to ces i da dobijes;).
Pa čuj..ja ne sporim ono što piše već naprotiv zasmetalo mi je kad je rečeno da je to samo slikovito prikazano i da neće biti tako..tek toliko..
Kur'an obiluje metaforama...eto toliko :roll:
pinkzelena

Post by pinkzelena »

amrino wrote:
Treba se navici da ovdje nema normalne komunikacije. Cilj je valjda ismijati, uvrijediti i sprdati se....'nako...Tobe Jarrabi
a kad im jednog dana Azrail pocne dusu cupat...imat ce par sekundi da skontaju kako IPAK nisu bili u pravu...
Ma ja.. da nema toga,forum ne bi ni opstao.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Phia wrote:
ztluhcs wrote:Kako se svaka tema na kraju pretvori u Èija je choona veæa© takmièenje... Fascinantno... :-)
I uvijek se naðe primjeren pajac da nam svima to na komièan naèin prika¾e. :oops:
Po¹to te ni¹ta nisam pitao, niti ti se tebi obratio:

sja¹i s .... u pajaca i u laganim skokovima produ¾i dalje...
Last edited by ztluhcs on 30/08/2007 12:15, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

@Phia,niko se još nije vratio,pa da nam kaže kako je tačno gore..ali u Kur'anu piše sve što bi nas moglo zanimati..samo treba čitati i ne donositi zaključke unaprijed.
Po onom kako je Dženet opisan,ja bih sad u njega :)
Phia

Post by Phia »

pinkzelena wrote:@Phia,niko se još nije vratio,pa da nam kaže kako je tačno gore..ali u Kur'anu piše sve što bi nas moglo zanimati..samo treba čitati i ne donositi zaključke unaprijed.
A gdje sam ja rekla bilo šta od toga što tebe navodi da kažeš to što kažeš?Šta ti misliš šta ja mislim o izgledu tog 'tamo' života?
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Phia wrote:
pinkzelena wrote:@Phia,niko se još nije vratio,pa da nam kaže kako je tačno gore..ali u Kur'anu piše sve što bi nas moglo zanimati..samo treba čitati i ne donositi zaključke unaprijed.
A gdje sam ja rekla bilo šta od toga što tebe navodi da kažeš to što kažeš?Šta ti misliš šta ja mislim o izgledu tog 'tamo' života?
Pa tu se još nisi izjasnila..dosad si samo komentarisala tuđe postove..
Peace 8-)
A šta misliš?
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Trebas prvo napravit rezervaciju i uplatit unaprijed :D
Phia

Post by Phia »

ztluhcs wrote:
Phia wrote:
ztluhcs wrote:Kako se svaka tema na kraju pretvori u Čija je choona veća© takmičenje... Fascinantno... :-)
I uvijek se nađe primjeren pajac da nam svima to na komičan način prikaže. :oops:
Pošto te ništa nisam pitao, niti ti se tebi obratio:

sjaši s .... u pajaca i u laganim skokovima produži dalje...
Pa u krajnjem slučaju si mi se sad obratio, a ako već smatraš citiranje tvojih postova na forumu svojim monopolom onda to riješi sa vlasnicima foruma.Koliko ja znam meni je dozvoljeno da citiram koga hoću.I nisam se uopšte tebi obratila već ostatku 'publike'.Nisam ja kriva što teško podnosiš aluzije koje bi se možda mogle ticati tvog ega.I nema potrebe da koristiš ružne riječi tipa sjahavanje i produžavanje u skokovima jer nismo na farmi konja.Ćil aut što bi rekli.. :D
Neelix

Post by Neelix »

amrino wrote:
a ne mislis da ces se ti zajebat, kontajuci "pa dje to svjetlo nestalo u pm, na sta ja protracih zivot" :D :D
Phia

Post by Phia »

pinkzelena wrote:
Phia wrote:
Pa tu se još nisi izjasnila..dosad si samo komentarisala tuđe postove..
Peace 8-)
A šta misliš?
E vidiš..nisam se izjasnila a već sam dobila tonu savjeta kako jest a kako nije. :roll:
Ko god malo bolje poznaje način na koji je Kur'an napisan zna da arapski jezik obiluje riječima višeslojnog značenja.Ono što je tamo napisano ne sporim kao što ne sporim činjenicu da je jezik mnogo više od puke ograničenosti na stvari koje su njime imenovane.
amrino

Post by amrino »

Neelix wrote:
amrino wrote:
a ne mislis da ces se ti zajebat, kontajuci "pa dje to svjetlo nestalo u pm, na sta ja protracih zivot" :D :D
Pa ako nas poslije smrti ceka jedno veliko NISTA- nemam sta izgubiti- zar ne? :kravata: 8-)
Nikada- ni u jednom trenutku- i ni pod kakvim uslovima- ne bih pomislila da sam protracila svoj zivot. Oduvijek sam ga zivjela onako kako sam zeljela- i hvala dragom Bogu- sretna sam... :D
supersonic

Post by supersonic »

Phia wrote:
supersonic wrote:kod sviju ista prica, kao da ste svi tamo bili, malo razgledali sta vas ceka, pa sad prepricavate. da naravno, to pise u svetim knjigama. ali kad skontas,bez obzira ko je diktirao, sve te knjige su napisali ljudi. jos kad pogledas da su neki bili i nepismeni, pa nakon predavanja,prepricavali drugima... pa ti drugi trecima... i sta na kraju ispadne? sveta knjiga lol
Dobro ti sad ulaziš u vjerodostojnost svetih knjiga..ipak previše olako zaključuješ.Kad neko prepiše jednu božanstvanu komediju od alighieria to ne znači da je nije napisao dante. :)
kad smo kod dantea, u koji ono krug pakla ode muhamed (zajedno sa papama i ostalim vjerskim sluzbenicima) i zasto? :D
Neelix

Post by Neelix »

amrino wrote:
Neelix wrote:
amrino wrote: otisla je davno- da izvines... :roll:
Pa ako nas poslije smrti ceka jedno veliko NISTA- nemam sta izgubiti- zar ne? :kravata: 8-)
Nikada- ni u jednom trenutku- i ni pod kakvim uslovima- ne bih pomislila da sam protracila svoj zivot. Oduvijek sam ga zivjela onako kako sam zeljela- i hvala dragom Bogu- sretna sam... :D
to "nemam sta izgubit" ces moc govorit pred smrt. a sad imas izgubit dobar dio zivota klanjajuci, posteci, moleci se i sl... :)
amrino

Post by amrino »

Neelix wrote:
amrino wrote:
Neelix wrote: a ne mislis da ces se ti zajebat, kontajuci "pa dje to svjetlo nestalo u pm, na sta ja protracih zivot" :D :D
to "nemam sta izgubit" ces moc govorit pred smrt. a sad imas izgubit dobar dio zivota klanjajuci, posteci, moleci se i sl... :)
Da, bolje bi mi bilo da se umjesto toga rokam u venu, postanem alkoholicar, kurvam s kim stignem...i uzivam u ostalim ovozemaljskim blagodatima... :roll: Tada bi mi bas zivot imao smisla...Ovako, sto odvojim dnevno 15-20 min na klanjanje, postim jedan mjesec u godini, i molim se dok...radim bilo sta drugo....bas gubim dragocijeno vrijeme... :roll: :D
Hvala dragom Bogu sto me uputio na pravi put... :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

amrino wrote:
Neelix wrote:
amrino wrote: Pa ako nas poslije smrti ceka jedno veliko NISTA- nemam sta izgubiti- zar ne? :kravata: 8-)
Da, bolje bi mi bilo da se umjesto toga rokam u venu, postanem alkoholicar, kurvam s kim stignem...i uzivam u ostalim ovozemaljskim blagodatima... :roll: Tada bi mi bas zivot imao smisla...Ovako, sto odvojim dnevno 15-20 min na klanjanje, postim jedan mjesec u godini, i molim se dok...radim bilo sta drugo....bas gubim dragocijeno vrijeme... :roll: :D
Hvala dragom Bogu sto me uputio na pravi put... :
D
:kiss: :faraon1:
amrino

Post by amrino »

pinkzelena :kiss:
BHG

Post by BHG »

amrino wrote: Da, bolje bi mi bilo da se umjesto toga rokam u venu,
sta fali ovome????? :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

amrino wrote: Da, bolje bi mi bilo da se umjesto toga rokam...

Ovo je jos bolje :D
emina_22

Post by emina_22 »

.
Last edited by emina_22 on 28/11/2008 10:24, edited 1 time in total.
BHG

Post by BHG »

Lucy01 wrote:
amrino wrote: Da, bolje bi mi bilo da se umjesto toga rokam...

Ovo je jos bolje :D
svasta...nisam se bas tome nadao od nje.... :D
emina_22

Post by emina_22 »

.
Last edited by emina_22 on 28/11/2008 10:24, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

emina_22 wrote:poslije smrti ---- zemlja

ne vjerujem ni u sudnji dan- Zamisli da se svi ustanu na sudnji dan - pa gdje bi toliki ljudi stali :-) :lol:

Jao,kako si oštroumna *ebo te život.. :-) :-)
Neelix

Post by Neelix »

emina_22 wrote:poslije smrti ---- zemlja

ne vjerujem ni u sudnji dan- Zamisli da se svi ustanu na sudnji dan - pa gdje bi toliki ljudi stali :-) :lol:
kako mozes sumnjat u to, pa bog ce napravit modernu konferencijsku salu 8-) :D
Post Reply