Danas nedelja..vratili se raja s rostilja pa "omeksali"trcicu trceci wrote:opet tema o ratu...ja sta vam je ljudi, jebemu vise
Vjerujete li da ce opet biti rata?
- vivaldi
#51 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
- Skijaš
#52 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Nemaš ti pojma šta je rat.zli_hordas wrote:Ja sam nekako nostalgican za ratom,jest da se ginulo za nista ali se raja vise druzila,ne moras trazit posla,nema skole,ne debljas se.
- @mba
#53 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
ako dodje do neke vece ekonomske krize u svijetu, eto recimo da euro izgubi svoju vrijednost to bi odma znacila veca ekonomska kriza, jer vidjeli smo kako london gori za malo vremena, ako bi u jos nekim europskim gradovima doslo do velikin nemira, srbi ce 100% krenuti u rat jer imaju rusiju iza sebe i uvjereni su da mogu i kosovo vratiti i bosnu dokrajciti, od stare kurve europe se nemamo sta mnogo nadatto svima treba da nam bude jasno, sta nam preostaje je jaka turska.
mislim da je turcima i jasno sta se moze desiti, i zato je u zadnje vrijeme pojacana njihova diplomatija na ovim prostorima...
mislim da je turcima i jasno sta se moze desiti, i zato je u zadnje vrijeme pojacana njihova diplomatija na ovim prostorima...
- zateznistub
#54 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Ko zelio rat-u sobi mu bio!
A ako ned'o bog bude
A ako ned'o bog bude
-
jefferson
#55 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
I prosli rat je izazvan prvo ekonomskom krizom u ex-Yu pa onda geopolitickim kretanjima. To se moze desiti, ali opet ako tak kriza i geopoliticka kretanja zaprijete bogatstvu novokomponovane elite. Ipak, stanje je drugacije jer "nebeski narod" nema podrsku silne mehanizacije kao u proslom ratu!@mba wrote:ako dodje do neke vece ekonomske krize u svijetu, eto recimo da euro izgubi svoju vrijednost to bi odma znacila veca ekonomska kriza, jer vidjeli smo kako london gori za malo vremena, ako bi u jos nekim europskim gradovima doslo do velikin nemira, srbi ce 100% krenuti u rat jer imaju rusiju iza sebe i uvjereni su da mogu i kosovo vratiti i bosnu dokrajciti, od stare kurve europe se nemamo sta mnogo nadatto svima treba da nam bude jasno, sta nam preostaje je jaka turska.
- karanana
#56 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
i iduci, kao i prosli rat, bi vrlo lako mogao poceti na fudbalskim tribinama.
- Šef
#57 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Mehanizaciju je najlakše nabaviti.jefferson wrote:I prosli rat je izazvan prvo ekonomskom krizom u ex-Yu pa onda geopolitickim kretanjima. To se moze desiti, ali opet ako tak kriza i geopoliticka kretanja zaprijete bogatstvu novokomponovane elite. Ipak, stanje je drugacije jer "nebeski narod" nema podrsku silne mehanizacije kao u proslom ratu!@mba wrote:ako dodje do neke vece ekonomske krize u svijetu, eto recimo da euro izgubi svoju vrijednost to bi odma znacila veca ekonomska kriza, jer vidjeli smo kako london gori za malo vremena, ako bi u jos nekim europskim gradovima doslo do velikin nemira, srbi ce 100% krenuti u rat jer imaju rusiju iza sebe i uvjereni su da mogu i kosovo vratiti i bosnu dokrajciti, od stare kurve europe se nemamo sta mnogo nadatto svima treba da nam bude jasno, sta nam preostaje je jaka turska.
-
jefferson
#58 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
u to mislim i artiljeriju itd, itd. A to je sad tesko u onakvom broju.Šef wrote:Mehanizaciju je najlakše nabaviti.jefferson wrote:I prosli rat je izazvan prvo ekonomskom krizom u ex-Yu pa onda geopolitickim kretanjima. To se moze desiti, ali opet ako tak kriza i geopoliticka kretanja zaprijete bogatstvu novokomponovane elite. Ipak, stanje je drugacije jer "nebeski narod" nema podrsku silne mehanizacije kao u proslom ratu!@mba wrote:ako dodje do neke vece ekonomske krize u svijetu, eto recimo da euro izgubi svoju vrijednost to bi odma znacila veca ekonomska kriza, jer vidjeli smo kako london gori za malo vremena, ako bi u jos nekim europskim gradovima doslo do velikin nemira, srbi ce 100% krenuti u rat jer imaju rusiju iza sebe i uvjereni su da mogu i kosovo vratiti i bosnu dokrajciti, od stare kurve europe se nemamo sta mnogo nadatto svima treba da nam bude jasno, sta nam preostaje je jaka turska.
Puno stavri se mora desiti da bi se rat ponovo desi, ali nije nemoguce.
-
samo pitam
#59 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
a evo to današnja divljanja četničkih vojvoda po mezarju u Memićima kod Kalesije i dokazuju...karanana wrote:i iduci, kao i prosli rat, bi vrlo lako mogao poceti na fudbalskim tribinama.
- SanskiBiser
#60 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?

Ako moze ko da provjeri jel ponovo pocela proizvodnja ovih konzervi, ako jeste - bice opet rata kod nas, cista logika
- karanana
#61 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
...kao i danasnje ovacije lesinara u travniku, kao i vecerasnje paljenje drzavne zastave u mostaru.samo pitam wrote:a evo to današnja divljanja četničkih vojvoda po mezarju u Memićima kod Kalesije i dokazuju...karanana wrote:i iduci, kao i prosli rat, bi vrlo lako mogao poceti na fudbalskim tribinama.
jednostavno ce tu prvo nekome da prekipi jer se mijesaju fudbalske i nacionalne emocije i adrenalin raste mnogo brze.
- Šef
#62 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Od ubistva Vedrana Puljića nema većeg povoda pa se ništa nije desilo. Varaju se i oni koji misle da je prošli rat počeo na Maksimiru.karanana wrote:...kao i danasnje ovacije lesinara u travniku, kao i vecerasnje paljenje drzavne zastave u mostaru.samo pitam wrote:a evo to današnja divljanja četničkih vojvoda po mezarju u Memićima kod Kalesije i dokazuju...karanana wrote:i iduci, kao i prosli rat, bi vrlo lako mogao poceti na fudbalskim tribinama.
jednostavno ce tu prvo nekome da prekipi jer se mijesaju fudbalske i nacionalne emocije i adrenalin raste mnogo brze.
Nema za sada potencijala, ni u ljudstvu, ni u oružju. Jedino ako će se rat voditi vilama.
-
AS_sa
#63 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Ovo sto rade cetnici i ustase sa ovim provociranjima je preslo svaku mjeru davnooo ... ali oni imaju podrsku Srbije, tj. Hrvatske ... mogu oni svi pricat kako se ne mjesaju u stvari BiH, ali to je samo zamazivanje ociju ... rata ne do Bog da bude, jer u njemu kako god nema pobjednika, na kraju krajeva svi pate, sta su dobili srbi u RS-u ---- NISTA .... najveca bijeda ... al zato njima tata Dodik filuje pricu i oni od toga zive, a Mile stari lafac grabi milione ... zaostali smo kao nacija punooo ... a i u slucaju rata (koji nece biti u skorije vrijeme, jer ni Srbiji ni Hrvatskoj trenutno nije do toga, a ovi domaci ne mogu sami) pitanje je ko bi bio na strani Bosnjaka ... NATO ???
Kao sto neko rece, srbi imaju Srbiju preko Drine, hrvati Hrvatsku, a Bosna nema nikoga blizu ... to se vec jednom pokazalao ...
Kao sto neko rece, srbi imaju Srbiju preko Drine, hrvati Hrvatsku, a Bosna nema nikoga blizu ... to se vec jednom pokazalao ...
-
samo pitam
#64 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
to nije razlog da dozvolimo da seru i pišaju po nam i živima i mrtvima !dokle trpjeti tolike uvrede ? dok opet četnici ne počnu čistiti selo po selo,grad po grad, puniti nove masovne grobnice, otvarati nove konclogore, a sada će mlađi Izetbegović umjesto starog, kojeg hvala Bogu više nema, govoriti kako ne treba da nasjedamo na provokacije, da trebamo pružati ruku pomirenja i da rata neće sigurno biti !AS_sa wrote:Kao sto neko rece, srbi imaju Srbiju preko Drine, hrvati Hrvatsku, a Bosna nema nikoga blizu ... to se vec jednom pokazalao
-
udrch
#65 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Kao što sam uvijek i mislio..svi ratovi su počinjali u Zvorničkom srezu..tako će biti i ovaj put, samo mislim da će se ovaj put tu i završiti..Bosnolog wrote:Rat koji je prekinut Daytonom nikada nije prestao on je samo promijenio oblik i metod,.Bojim se da bi se taj metod opet mogao promijeniti,...... http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... sepka.html
Hare samo da znaš nisi sam, ima nas još koji su odavno spremni..
Ja ba ne znam šta bih bez Bosne..
- Skijaš
#66 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Objasni kako a ja ću ti objasniti zašto je to nemoguće.Šef wrote:ako bi krenuli ka otcjepljenju to se radi mirnim putem
- nezavisni
#67 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Moze li neko od 'zagovornika' nasilnih metoda, objasniti moguce ishode tog eventualnog rata? Ko sta moze dobiti, a sta izgubiti tim ratom?
-
udrch
#68 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Jedna jako bitna stvar jeste da HDZ izgubi izbore u Hrvatskoj, treba nam jeftiniji koridor za naoružavanje, iako mislim da bi nam i braća Crnogorci pomogli, svakako bi ovaj dio istočne Hercegovine od Foče do Trebinja bio pod našom kontrolom nakon mjesec dana, jer bi četnici pobjegli da ne bi ostali u okruženju..
Ne vjerujem da će Hrvati srednje Bosne da se priklone četnicima ni u najgorem scenariju..
Hercegovački Hrvati su već druga priča, oni su ipak samo profiteri..
Ne vjerujem da će Hrvati srednje Bosne da se priklone četnicima ni u najgorem scenariju..
- Ronnie O'Sullivan
#69 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Ako mislis na pravoslavne Crnogorce onda si u teskoj zabludi....pa ti isti su milion puta poharali istocnu Hercegovinu, ubjedljivo najveci cetnici.udrch wrote:Jedna jako bitna stvar jeste da HDZ izgubi izbore u Hrvatskoj, treba nam jeftiniji koridor za naoružavanje, iako mislim da bi nam i braća Crnogorci pomogli, svakako bi ovaj dio istočne Hercegovine od Foče do Trebinja bio pod našom kontrolom nakon mjesec dana, jer bi četnici pobjegli da ne bi ostali u okruženju..
-
udrch
#70 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
U najmanju ruku Srbi će izgubiti Zvornik, Bratunac i Srebrenicu, vojno ili kasnijim mirovnim pregovorima..osim ovog dijela, izgubiće kompletnu Istočnu Hercegovinu, Doboj vjerovatno..nezavisni wrote:Moze li neko od 'zagovornika' nasilnih metoda, objasniti moguce ishode tog eventualnog rata? Ko sta moze dobiti, a sta izgubiti tim ratom?
Hrvati će se svesti samo na Hercegovački pašaluk ako budu neovisna strana u sukobu..
Ono što je neko dobro primjetio, a što i mene plaši jeste da bi sutrašnji borci bili mnogo krvožedniji od prošlih..vjeruje i da bi među probosanskim snagama bilo kapitalnih zločinaca..
- Skijaš
#71 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Ne mislim da ima zagovornika rata, o oružanom sukobu se govori samo u kontekstu pobune, kad više nemamo drugu opciju osim oružjem braniti državu.nezavisni wrote:Moze li neko od 'zagovornika' nasilnih metoda, objasniti moguce ishode tog eventualnog rata? Ko sta moze dobiti, a sta izgubiti tim ratom?
-
udrch
#72 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Promjenila su se vremena..pomažući nama ustvari bi pomagali sebi..Ronnie O'Sullivan wrote:Ako mislis na pravoslavne Crnogorce onda si u teskoj zabludi....pa ti isti su milion puta poharali istocnu Hercegovinu, ubjedljivo najveci cetnici.udrch wrote:Jedna jako bitna stvar jeste da HDZ izgubi izbore u Hrvatskoj, treba nam jeftiniji koridor za naoružavanje, iako mislim da bi nam i braća Crnogorci pomogli, svakako bi ovaj dio istočne Hercegovine od Foče do Trebinja bio pod našom kontrolom nakon mjesec dana, jer bi četnici pobjegli da ne bi ostali u okruženju..
Ako krene u Bosni, proširiće se na Kosovo i Crnu Goru 100%..
Kao što Hare reče, mi smo ti ba ko parket..
- Šef
#73 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
Pa fino, ako dobiju mig da mogu oni će to uraditi. Referendumom ili bilo kako već.Skijaš wrote:Objasni kako a ja ću ti objasniti zašto je to nemoguće.Šef wrote:ako bi krenuli ka otcjepljenju to se radi mirnim putem
- karanana
#74 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
kako ce to srbi vojno izgubiti istocnu bosnu?udrch wrote:U najmanju ruku Srbi će izgubiti Zvornik, Bratunac i Srebrenicu, vojno ili kasnijim mirovnim pregovorima..osim ovog dijela, izgubiće kompletnu Istočnu Hercegovinu, Doboj vjerovatno..nezavisni wrote:Moze li neko od 'zagovornika' nasilnih metoda, objasniti moguce ishode tog eventualnog rata? Ko sta moze dobiti, a sta izgubiti tim ratom?
Hrvati će se svesti samo na Hercegovački pašaluk ako budu neovisna strana u sukobu..
Ono što je neko dobro primjetio, a što i mene plaši jeste da bi sutrašnji borci bili mnogo krvožedniji od prošlih..vjeruje i da bi među probosanskim snagama bilo kapitalnih zločinaca..
ja bih prije rekao da bi prvi veci grad koji bi u novom ratu pao ustvari bilo gorazde.
-
seshat
#75 Re: Vjerujete li da ce opet biti rata?
može li meni neko obajsniti što će Srbima rat? dobili državu u državi i donekle su najbliži cilju kojeg su postavili na početku rata (barem u BiH). BiH priznaju tek toliko koliko moraju. Puno frustiranija su druga dva narodaudrch wrote:U najmanju ruku Srbi će izgubiti Zvornik, Bratunac i Srebrenicu, vojno ili kasnijim mirovnim pregovorima..osim ovog dijela, izgubiće kompletnu Istočnu Hercegovinu, Doboj vjerovatno..nezavisni wrote:Moze li neko od 'zagovornika' nasilnih metoda, objasniti moguce ishode tog eventualnog rata? Ko sta moze dobiti, a sta izgubiti tim ratom?