Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
aurora313

#3276 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote:A Ivan kaže za njega"Svjetlo istinito dođe na svijet".
ISUS U STAROM ZAVJETU?!? ISUS?

I 'svjetlo istinito' znači sunce i valjda Isus?!?

Gornje buncanje nema veze sa diskusijama o vjeri. Neko sa IQ 50 ne bi se usudio da ovo javno iznese.
Dozer

#3277 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

@HCMX
Prijatelju... Nadam se da si bar jednom procitao sve ovo gore sto si napisao... :D
Ali, mislim da ti nije cak ni na pamet palo takvo nesto, da procitas sve sto sinapisao, jer da jesi onda bi, bar se nadam da je tako, iskreno, shvatio da si neprevazidjeni spinner na ovom svijetu. Pardon - dunjaluku :D

Pa, covjece... Zaista treba imati poseban, cak unikatan mentalni sklop pa onako perfidno izbjegavati davanje direktnih odgovora na svako moguce postavljeno pitanje, a istovremeno sve automatski izvrtati, izokretati i pretvarati u kontra pitanje, po pravilu besmisleno i irelevantno za bilo sta :lol:

E, vidis - upravo TO se naziva vrhunska demagogija. :D

Predkazem da se rename i da uzmes novi nick - XXL_Demagog :lol:

P.S. Ako mi ne vjerujes, samo procitaj svoje zadnje pisanje koje je toliko nepovezano i besmisleno, da je tesko povjerovati da neko potrosio toliko vremena da bi takvo nesto uopste napisao. Da ne pricamo o tome da je sve ono trebalo uopste smisliti :lol:
Smrcak15

#3278 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Svakome onome koji nevjeruje da postoji Bog/Kreator, nek pogleda ovaj nanorobot koji trenutno hoda u tvom tijelu i raznosi terete u celijama i nek se zapita jeli taj robot slucajno nastao , znaci da slucajni dogadjaji kreiraju ovako komplexnu strukturu
Image
Kinesin protein robot

zapitajte se ko ga je uopste naucio da hoda na dvije noge, da nista drugo, a da nepricam kako je opskrbljen re-route sistemom poput GPS sa kojim mimoilazi prepreke na putu do destinacije.
asurbanipal

#3279 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by asurbanipal »

:lol: :lol: :lol:

Image
dadinjo33

#3280 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

Image
HardcoreMX

#3281 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Pa jaro, kad ostaviš slikovnice,dodji da pričamo o nauci,znanju i vjerovanju :lol:
Image
dadinjo33

#3282 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

HardcoreMX wrote:Pa jaro, kad ostaviš slikovnice,dodji da pričamo o nauci,znanju i vjerovanju :lol:
Image

Može, ali ćemo ih vratiti kao obavezno štivo ako Crvenkapica počne klanjati :D
HardcoreMX

#3283 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote:@HCMX
Prijatelju... Nadam se da si bar jednom procitao sve ovo gore sto si napisao... :D
Ali, mislim da ti nije cak ni na pamet palo takvo nesto, da procitas sve sto sinapisao, jer da jesi onda bi, bar se nadam da je tako, iskreno, shvatio da si neprevazidjeni spinner na ovom svijetu. Pardon - dunjaluku :D
- HaHa mislim da ti se digla kosa na glavi.Ma ustvari,čini ti se,ovo je neki lik @belfy uduplir'o dva moja posta pa ti se čini da je sve tebi.Mora da si mi se umorio od čitanja,a ako je tako, onda krivi njega. :D
-Nego,šta je ovo,samo 6 ikonica?! Razočar'o si me! :roll: Doduše nešto si ipak promijenio,sad se sa BK prebacuješ na kojekakve spinove,mada je to monotono,hoćemo ikonice! :sax:
Dozer wrote:Pa, covjece... Zaista treba imati poseban, cak unikatan mentalni sklop pa onako perfidno izbjegavati davanje direktnih odgovora na svako moguce postavljeno pitanje, a istovremeno sve automatski izvrtati, izokretati i pretvarati u kontra pitanje, po pravilu besmisleno i irelevantno za bilo sta :lol:
-Da ja tebe tebi objasnim.Nema šanse. Sa iznošenjem činjenica, redovno imaš probleme.E tu onda dolazi redovno etiketiranje.A etiketiraš,u dobrom dijelu i iz predrasuda.Dijelom te i razumijem,jer sa ateističkog stava nemaš mnogo izbora u kreiranju dijaloga.Pogotovo ako bi se uhvatio nauke,onda su ateistički argumetni na nuli.Na to moraš paziti.E,ostaje jedino izbledjeli sarkazam,odnosno blasfemija.To bi kao trebalo da naljuti vjernike. :lol: :lol:
Dozer wrote:E, vidis - upravo TO se naziva vrhunska demagogija. :D
Predkazem da se rename i da uzmes novi nick - XXL_Demagog :lol:
- Predlog se usvaja,hvala za ideju,to je drugi naslov treće knjige,Dožerovo prezentiranje XXL demagogije ili samo skraćeno D-XXL Demagogija. :)
Ja sam rekao, da će se pitanja koja postavljam u slučaju tvoje demagogije sigurno namnožiti.Sad je već preraslo u enciklopediju.Tako da doista naziv XXL Dozer Demagogija paše u potpunosti.
Dozer wrote:P.S. Ako mi ne vjerujes, samo procitaj svoje zadnje pisanje koje je toliko nepovezano i besmisleno, da je tesko povjerovati da neko potrosio toliko vremena da bi takvo nesto uopste napisao. Da ne pricamo o tome da je sve ono trebalo uopste smisliti :lol:
- Druže moj,tebi treba više vremena da pročitaš,nego meni da to isto napišem.
:D
HardcoreMX

#3284 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

@darinjo33
Nema prisile u vjeri pa ne bi trebalo biti ni u znanstvenoj diskusiji uslova.
Last edited by HardcoreMX on 30/10/2016 00:33, edited 1 time in total.
dadinjo33

#3285 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

HardcoreMX wrote:@darinjo33
Nema prisile u vjeri pa ne bi trebalo biti ni u znanstvenoj diskusiji.
U vjer-U, a u vjeri ima i prisile i nasilja.

Poješće te mrak, vuk ili velika riba :D
Last edited by dadinjo33 on 30/10/2016 00:38, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#3286 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Nasilje nema religioznu pripadnost.Ili možda potenciraš i na militantni ateizam?
dadinjo33

#3287 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

HardcoreMX wrote:Nasilje nema religioznu pripadnost.
Areligioznost je nenasilna, za razliku od religija? :D
Towelie

#3288 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Towelie »

dadinjo33 wrote:Image
Kakav je ovo musliman kad se selami sa ovom necisti? :-D
dadinjo33

#3289 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

HardcoreMX wrote:Nasilje nema religioznu pripadnost.Ili možda potenciraš i na militantni ateizam?
Bogovi sa Olimpa su ako ne jači, onda brojniji od militantnih ateista, pa bi ih svakako pobijedili i donijeli pobjedu teizmu :D
HardcoreMX

#3290 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

A religioznost je neka nova religija?
dadinjo33

#3291 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

Towelie wrote: Kakav je ovo musliman kad se selami sa ovom necisti? :-D
Pravovjerni. Vuk koji klanja bude nagrađen tako što pojede Crvenkapicu koju mu je Bog poslao. Crvenkapica koja ne klanja bude kažnjena tako što ju pojede vuk. Baš ti se svaka slikovnica mora crtati :D
dadinjo33

#3292 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

HardcoreMX wrote:A religioznost je neka nova religija?
Ma ko će znati, kad je religija koliko i bogova, svakog dana nastaju nove i svaka donosi jedinu pravu istinu.
HardcoreMX

#3293 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

dadinjo33 wrote:
HardcoreMX wrote:Nasilje nema religioznu pripadnost.Ili možda potenciraš i na militantni ateizam?
Bogovi sa Olimpa su ako ne jači, onda brojniji od militantnih ateista, pa bi ih svakako pobijedili i donijeli pobjedu teizmu :D
Bogove sa Olimpa ne poznajem ali militantne ateiste poznajem. :D
Osim toga opet se vraćaš na slikovnice,a rekao sam,kad ih ostaviš onda da te vidim u nauci,a i na topicu smo takvom.Eno ti ateizam pa tamo lijepi slikovnice.Doduše niste tamo nikom zanimljivi. :D :lol:
Towelie

#3294 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Towelie »

dadinjo33 wrote:
Towelie wrote: Kakav je ovo musliman kad se selami sa ovom necisti? :-D
Pravovjerni. Vuk koji klanja bude nagrađen tako što pojede Crvenkapicu koju mu je Bog poslao. Crvenkapica koja ne klanja bude kažnjena tako što ju pojede vuk. Baš ti se svaka slikovnica mora crtati :D
Ali zasto vuk-vernik nije oborio pogled kad je prolazila redhead, oskudno obucena Crvenkapica? :mrgreen:
dadinjo33

#3295 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

HardcoreMX wrote:
dadinjo33 wrote:
Osim toga opet se vraćaš na slikovnice,a rekao sam,kad ih ostaviš onda da te vidim u nauci,a i na topicu smo takvom.Eno ti ateizam pa tamo lijepi slikovnice.Doduše niste tamo nikom zanimljivi. :D :lol:
Kažu da je Zeus toliko moćan da može stvoriti Allaha ;)
HardcoreMX

#3296 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Smrcak15 wrote:Svakome onome koji nevjeruje da postoji Bog/Kreator, nek pogleda ovaj nanorobot koji trenutno hoda u tvom tijelu i raznosi terete u celijama i nek se zapita jeli taj robot slucajno nastao , znaci da slucajni dogadjaji kreiraju ovako komplexnu strukturu
Image
Kinesin protein robot

zapitajte se ko ga je uopste naucio da hoda na dvije noge, da nista drugo, a da nepricam kako je opskrbljen re-route sistemom poput GPS sa kojim mimoilazi prepreke na putu do destinacije.
:thumbup:
dadinjo33

#3297 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

Towelie wrote: Ali zasto vuk-vernik nije oborio pogled kad je prolazila redhead, oskudno obucena Crvenkapica? :mrgreen:
Vuk je bio viši od nje, pa jeste oborio pogled :D
Towelie

#3298 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Towelie »

dadinjo33 wrote:
Towelie wrote: Ali zasto vuk-vernik nije oborio pogled kad je prolazila redhead, oskudno obucena Crvenkapica? :mrgreen:
Vuk je bio viši od nje, pa jeste oborio pogled :D
Umesto da se pokori, on trazi rupe u zakonu. A zene su zakon.
HardcoreMX

#3299 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

dadinjo33 wrote:
HardcoreMX wrote:
dadinjo33 wrote: Bogovi sa Olimpa su ako ne jači, onda brojniji od militantnih ateista, pa bi ih svakako pobijedili i donijeli pobjedu teizmu :D
Kažu da je Zeus toliko moća
Ko kaže?
Last edited by HardcoreMX on 30/10/2016 00:52, edited 1 time in total.
dadinjo33

#3300 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by dadinjo33 »

Kad smo kod slikovnica, koji furkan koristiš da bi razlikovao Pinokija od poslanika Junusa u stomaku velike ribe?

Image

Je li ono tebe fatamorgana proziva nešto za Pinokija?
Locked