Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
fatamorgana

#2651 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:
fatamorgana wrote:
HardcoreMX wrote:Pa evo...recimo da opjevam tvoj nos? Biće to prvi nos u poeziji,nos Fatos! :lol:
More, al'da bude tvojim riječima! :lol:
Skeptik sumnja čak i u svoj vlastiti nos.Nova definicija! :lol:
De ako ne'š zbog mene stavi još jednu pjesmu radi forumskog publikuma! Please! Do it hard! :lol:
Smrcak15

#2652 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

POTR wrote:
Smrcak15 wrote:
POTR wrote:Čega 7?

Nebesa, svemira, atmosfera???
svemira

Poprilično sam siguran da nijedan ajet ne spominje 7 svemira
Bog kaze:

67:3. Onaj koji je sedam nebesa/univerzuma jedna iznad drugih stvorio –

67:3 God is the One Who has created seven universes one engulfing the other.

67:3 He created seven universes in layers.
Smrcak15

#2653 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote: Eh smrle, drugi put nemoj baš postavljati slike sa jeftinih bombonjera ....

Mogu si u ova vremena seljoberi priuštiti Bora Bora, ti kao da ne čitaš vijesti i novine o svim posljeratnim krađama.

Ovo je simptomatično koliko vjernici izbjegavaju da spomenu realnost poslijeratnog društvenog stanja, kao da žive na Marsu, idealizirajući vjeru i njen društveni doprinos kojeg objektivno nema osim privilegija za one povlaštene na vrhu kleropolitičke piramide gdje ne fali seljobera na sve tri strane!

sa slikama samo hocu malo da docaram koliko toliko

razlika izmedju uzivanja ovog svijeta i Dzenneta je

1. U dzennetu je ljepse nego ovdje
2. U dzennetu je vjecno uzivanje bez prestanka , ovdje je prolazno uzivanje

dali se to onda moze sporediti , nemoze nikako.

Bog kaze:

9:38.....Zar vam je draži život na ovom svijetu od onoga svijeta? A uživanje na ovom svijetu, prema onom na onom svijetu, nije ništa.
Last edited by Smrcak15 on 22/09/2016 23:15, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#2654 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

fatamorgana wrote:
De ako ne'š zbog mene stavi još jednu pjesmu radi forumskog publikuma! Please! Do it hard! :lol:
Ne bježi odmah u publiku,zapjevaj sa mnom pa pjevamo u tvoje ime,i daj sve od sebe,jer sa mnom je uvijek hard :lol:
fatamorgana

#2655 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:
fatamorgana wrote:
Ne bježi odmah u publiku,zapjevaj sa mnom pa pjevamo u tvoje ime,i daj sve od sebe,jer sa mnom je uvijek hard :lol:
:serbo: :violina: :pijani:
HardcoreMX

#2656 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Ma jok,nema pijanki,mi nastupamo pred kulturnim svijetom,nos treba kulturno da se uzdiže ;-)
fatamorgana

#2657 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:Ma jok,nema pijanki,mi nastupamo pred kulturnim svijetom,nos treba kulturno da se uzdiže ;-)
Ma ovo je boza! :lol:
HardcoreMX

#2658 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Pala boza Fatosu sa nosa :-D
fatamorgana

#2659 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:Pala boza Fatosu sa nosa :-D
Joj ti pjesme za dječji uzrast, fali ti Crvenkapica! :lol:
HardcoreMX

#2660 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Pa ja tebe drugačijeg uzrasta ne zamišljam L :) L
fatamorgana

#2661 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:Pa ja tebe drugačijeg uzrasta ne zamišljam L :) L
Odavno sumljam da ti mene zamišljaš! :lol:
HardcoreMX

#2662 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Smrcak15 wrote:
POTR wrote:

Poprilično sam siguran da nijedan ajet ne spominje 7 svemira
Bog kaze:

67:3. Onaj koji je sedam nebesa/univerzuma jedna iznad drugih stvorio –

67:3 God is the One Who has created seven universes one engulfing the other.

67:3 He created seven universes in layers.
God is the One Who created seven universes and many planets similar to earth [inhabited by living species]. Your Lord’s laws govern alike in all His realm of creation. This is let you know that God is the most powerful and that He is fully aware of everything.(Kur'an 65:12)
HardcoreMX

#2663 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

fatamorgana wrote:
Odavno sumljam da ti mene zamišljaš! :lol:
Pa nisi ti djabe skeptLJik jel? ...pa pjesme za tebe i malu raju?! :lol:
aurora313

#2664 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote:...Postojanje Boga postojanje svega zahvaljujući Njemu kao Stvoritelju , nije najbolje objašnjeno ali ipak vjerujem da iza svega stoji ON!
Zašto?
Iz jednostavnog razloga ,kad sam VIKAO :"Ako te ima ,objavi mi se,daj mi znak,dokaz i ja ću vjerovati"
Odtad vjerujem,dobio sam ,ma ne znak nego mnogo znakova i dokaza!
Viđao sam osobu na ulici koji je svima tvrdio da je Isus. Kontam, čo'jek dobio neki signal ili znak čim se tako ponaša.
Da li je to dokaz?
mousstapha

#2665 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by mousstapha »

patriot_1 wrote: Iz jednostavnog razloga ,kad sam VIKAO :"Ako te ima ,objavi mi se,daj mi znak,dokaz i ja ću vjerovati"
Koji ti se Bog javio od njih nekoliko hiljada koliko ih ima?
Smrcak15

#2666 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ovaj naziv teme je po mom misljenju cista suprotnost samnom, jer toliko je u meni vjera islam ojacana upravo zbog nauke da mozda nikad tako jako vjerovanje nisam imao prije kao sto sad imam, i to upravo zbog nauke koja je doprinijela mom vjerskom naucnom razvoju.

Znanost moze samo da podkopa lazne vjere, koja su bazirane na lazima, ali istinski vjeru od BOga, jer ako je vjera zaista od Boga onda je nelogicno da Bog daje vjeru koja se kosi sa naukom i zdravom logikom, vjera mora da bude u korak sa naukom ali onom naukom koja se empirijski dokaze , ne govorim teorijskom naukom, gdje se razbacuju razne teoriju na stol pa se bira kao sa svedskog stola.
patriot_1

#2667 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by patriot_1 »

mousstapha wrote:
patriot_1 wrote: Iz jednostavnog razloga ,kad sam VIKAO :"Ako te ima ,objavi mi se,daj mi znak,dokaz i ja ću vjerovati"
Koji ti se Bog javio od njih nekoliko hiljada koliko ih ima?
Hiljada? ja mislio da je samo jedan!
Otkud tebi informacija di ih ima nekoliko tisuća?
Postoji samo jedan Bog ali ljudi imaju različite percepcije istog!Tko pročita pomno bar jedno Evanđelje,spoznat će tko je Bog i kakav je!
Jesi li to ikad učinio?
I još nešto,Bog se ne sakriva od ljudi,piše lijepo u Bibliji:"Nalaze ga oni kojiga (iskreno) traže".
Dobro reče na ovoj temi jedan pametni forumaš(Dozer mislim),:"Ako ga ima ,što se sakrio".
Nije skriven,"Zazovi me i odazvat ću ti se" piše u Bibliji!Dakle:"Bože ako postojiš,objavi mi se" reci mu.Jel to teško?
patriot_1

#2668 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:
patriot_1 wrote:...Postojanje Boga postojanje svega zahvaljujući Njemu kao Stvoritelju , nije najbolje objašnjeno ali ipak vjerujem da iza svega stoji ON!
Zašto?
Iz jednostavnog razloga ,kad sam VIKAO :"Ako te ima ,objavi mi se,daj mi znak,dokaz i ja ću vjerovati"
Viđao sam osobu na ulici koji je svima tvrdio da je Isus. Kontam, čo'jek dobio neki signal ili znak čim se tako ponaša.
Da li je to dokaz?
Pa ti mu vjeruje da je!Ako si tako glup i naivan!
Isus u kog ja vjerujem(piše o njemu dosta u Evanđeljima) je uskršavao mrtve(nekoliko njih),liječio sakate,hranio gladne sa par kruhova i dvije ribe(5 tisuća njih),ozdravljao gubavce dodirom i slijepe i gluhe,oslobađao ljude od demona,hodao po vodi,,USKRSNUO od mrtvih ,opraštao grešnicima grijehe,,,TO je Isus a ne ovo tvoje laprdalo!
E sad,ti možeš reći:"Ja u to ne vjerujem,sve je to laž".A što ako nije?Ja vjerujem da je istina jer svjedoci toga skoro svi bijahu ubijeni za svjedočenja o tome ali se tog svjedočanstva nisu odrekli!Umrli su za istinu!Nisam vjerovao u Boga i tada sam se obratio Bogu ne bogovima.rekao sam "Bože ako postojiš,objavi mi se".Onaj koji se objavio meni,Bog je.Može i tebi ako ga zamoliš!Nije to samo moje iskustvo.Znammnoge koji su na isti način spoznali Boga!
aurora313

#2669 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by aurora313 »

HardcoreMX wrote:God is the One Who created seven universes and many planets similar to earth [inhabited by living species]. Your Lord’s laws govern alike in all His realm of creation. This is let you know that God is the most powerful and that He is fully aware of everything.(Kur'an 65:12)
Which one of those earths you came from?!
Dozer

#2670 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

RNG_25 wrote:
aurora313 wrote:
RNG_25 wrote:... Evolucija je laž, toliko od mene.
Interesuje me, da li si ponosan kada ovako nešto javno izneseš?
Da li imaš bar malo sumnje u svoja gledišta, znanje, i vlastitu širinu pogleda?
Ponos ovdje je nebitan, a sumnje nemam. Evolucija je dobro objašnjen... fiktivni fenomen. Dobro objašnjen jer je naizgled moguć i "ima smisla", ali nedostaje "samo" jedna stvar - dokaz da se zaista i desila, ili dešava. Bez čega sam slobodan da istu odbacim.
Ja ti fino dadoh primjere evolucije koji se desavaju, ali jok...

A, nadamo se da ces nam dati i neko pojasnjenje ovoga sto tvrdis. Znas, ono - Evolucija je laz radi toga i toga, sto se moze potvrditi na tome i tome.
Do tad, ovo sto ispaljujes nije nista vise od trabunjanja nekoga zaludjenog vjerskim knjigama. Nazalost, ali je tako.
Smrcak15

#2671 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote: Ja ti fino dadoh primjere evolucije koji se desavaju, ali jok...

A, nadamo se da ces nam dati i neko pojasnjenje ovoga sto tvrdis. Znas, ono - Evolucija je laz radi toga i toga, sto se moze potvrditi na tome i tome.
Do tad, ovo sto ispaljujes nije nista vise od trabunjanja nekoga zaludjenog vjerskim knjigama. Nazalost, ali je tako.

Nisi mi jos objasnio ovo

Kako to da slucajni dogadjaji(bez ucestvovanja inteligencije) kreiraju komplexne strukture(djela inteligentog bica), kao motore, robote, masine, pomagala ziotinjama i ljudima za laksi zivot?

Odgovor nije, to se desava malo pomalo, kroz milione godine kroz evoluciju, to nikakv nije odgovor.
mousstapha

#2672 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by mousstapha »

patriot_1 wrote:[

Isus u kog ja vjerujem(piše o njemu dosta u Evanđeljima) je uskršavao mrtve(nekoliko njih),liječio sakate,hranio gladne sa par kruhova i dvije ribe(5 tisuća njih),ozdravljao gubavce dodirom i slijepe i gluhe,oslobađao ljude od demona,hodao po vodi,,USKRSNUO od mrtvih ,opraštao grešnicima grijehe
Sve to radio, a nije se mogao osloboditi od dva eksera. :D
Dozer

#2673 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

jasko_ba wrote: Realno, nema sta. Logicno. Kraj price.
Image
:oops:
A po tim "predanjima" i "cinjenicama", ispada da smo svi mi, zapravo, rezultat incesta. A, paradoksalno, sve vjere su protiv incesta :lol: :lol: :lol:
Dozer

#2674 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: Bog kaze:

9:38.....Zar vam je draži život na ovom svijetu od onoga svijeta? A uživanje na ovom svijetu, prema onom na onom svijetu, nije ništa.
Pa sta cekate, ljudi dragi...? Sto ne idete njemu? Sto ste se uopste radjali, ako vam je jedina svrha zivota da zavrsite u raju, bezgrijesni...?
Zar djeca nisu bezgrijesna? Zasto odmah svoju ne posaljete u vjecna lovista raja, da ne dodju u iskusenje da se pokvare kroz ovozemaljski, ionako bezvrijedni i privremeni zivot?

Mati mila...zar stvarno ima ljudi koji mogu vjerovati u sve ovo... :roll:
Dozer

#2675 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Dozer wrote: Ja ti fino dadoh primjere evolucije koji se desavaju, ali jok...

Nisi mi jos objasnio ovo

Kako to da slucajni dogadjaji(bez ucestvovanja inteligencije) kreiraju komplexne strukture(djela inteligentog bica), kao motore, robote, masine, pomagala ziotinjama i ljudima za laksi zivot?

Odgovor nije, to se desava malo pomalo, kroz milione godine kroz evoluciju, to nikakv nije odgovor.
1. Ne znam na sta tacno mislis pod tim "motorima, robotima, masinama i pomagalima zivotinjama i ljudima"...?
2. Da, to jeste pravi odgovor, jer se to jeste desavalo upravo tako.
3. Ljudi, kao vrsta Homo Sapiens, postoje par stotina hiljada godina, ako nisi znao. Prije Sapiensa su bili mnogi drugi 'Homo" predaci.

Pitanje je - zasto nam se bog "obratio" tek prije oko 5000, odnosno 2000, odnosno 1500, kroz religijske knjige v.1, v.2 i v.3?
Zasto nam se bog nije obratio prije 10.000 godina? 20? 50? 200.000? Zasto nam tada nije "poslao" sve ove vjerske knjige, nego je to "uradio" puno kasnije?

A, ako vec tvrdite da nema dokaza o nasoj evoluciji i da se ona nije desila, onda nam pojasnite sve ovo - Lista fosila ljudske evolucije
Pretpostavljam da znate sta su fosili, i nadam se da necete reci da ni fosili ne postoje i da su i oni izmisljotina... :roll:

A direktan odgovor na tvoje pitanje o slucajnom kreiranju necega kompleksnog, glasi - to jos niko ne zna kako se desilo.
Vjernici govore da je to neki imaginarni bog, sto vidimo ovdje, dok u realnom svijetu i u nauci ljudi se trude da to otkriju. Zadnje naucno otkrice vodi zakljucku da 2 ljudska hromozoma unutar nase DNK, a koji nas cine ovime sto jesmo, nikako nisu mogli mutirati slucajno.
Sljedeca spekulacija na osnovu toga vodi tome da smo mi geneticki modificirani.

Pitanja za tebe - ako ovo jeste istina, a vrlo vjerovatno jeste, da li je bog geneticki inzinjer? Zasto nam nista o tome nije ni natuknuo u vjerskim knjigama?
Zasto nam je mijenjao genetiku, ako je vec toliko svemocan, i zasto nas je morao praviti od necega drugog, a ne direktno ovakve kakvi jesmo?
Da li je moguce da u nasoj genetskoj modifikaciji bog nema nikakvog ucesca, nego da se radi o nekome drugom, sto je jedna od validnih naucnih pretpostavki?

Mozes li nam objasniti sta je ovo, cije je ovo, zasto je tu (ako ne za nadzor nas samih)...?

Black Knight 2014
Black Knight 1998
Black Knight sa Zemlje
Last edited by Dozer on 23/09/2016 10:37, edited 2 times in total.
Locked