El Mumin
Nemam ništa protiv Kršćana koji vjeruju da je Bog samo jedan i da je Isus stvoren od strane Boga da prenese Njegovu riječ ljudima i da je i sam Isus bio obični čovjek.
Dakle,po tebi su samo Jehovni Svjedoci pravi kršćani!Imaš nešto protiv Katolika,Pravoslavaca i Protestanata!Oni svi to vjeruju!Zašto?Jer je nama mjerodavan Novi Zavjet!
Kur'an misli na te kršćane kada piše o njima u pozitivnom kontekstu.
Tih kršćana nema,osim J.Svjedoka koji gore spomenuti ne smatrajukršćanima!
Nemam ništa ni protiv Kršćanstva u vrijeme Isusa , jer tada je kršćanstvo bilo ispravna vjera, dok ga ljudi nisu iskvarili.
To kaže Kuran.A on je tebi mjerilo istine kao i nama Novi Zavjet.Dakle,nama je naša knjiga Božja objava a vama Kuran.E sad , ako jeIsus Bog,vaša knjiga laže,a ako nije ,,,naša laže!Tko laže?Kako znati?Naša je pisana u kratko vrijeme iza Isusa,vaša nekoliko stotina godina poslije!Realno,tko bolje pozna Isusa?Očevidci ili Muhamed?
Ali, itekako se kao musliman ne mogu složiti da je Isus bog iz jednostavnog razloga , jer nas je pravi Bog putem Kur'ana obavijestio da nije.
Bog?Jesi li siguran?U Starom Zavjetu ima dovoljno zapisa u kojima jasno piše da je Isus Bog!U Novom pogotovo!Mogu ih navesti!
dž.š.Niti se mogu složiti iz istih razloga da je Isus bogočovjek ili Božiji sin, jer bih time proturječio Allahu
Očevidci i slušači pišu daje to On sam rekao,ne jednom.Mažda se time proturječio Allahu ali Jahvi NIJE!"To je laž N.Zavjeta" reći ćeš.Jer misliš da je crkva sve iskrivila!Prva crkva je bila jako dobra.Nebi se usudili lagati!
Kršćanstvo jeste danas krnjava i komplikovana religija , sa tim se moraš složiti.
A Islam nije!Hejjj!Jesi li slijepac!Muslimani su savršeni ljudi,ne ratuju međusobno.Ne čine zlodjela.Ma savršenstvo do daske!BTW sramim se kršćana koji nekršćanski žive!Dali ti Muslimana koji su neljudi?Šijiti dižu u zrak Sunitske džamije!ISIL!Ubiju rođakinju neki muslimani jer se udala za Kaurina,i to oni iz bliske rodbine!Jeli to vjera? !Isprali mu mozak.Bilo da su Muslimani ili Kršćani!Mi vjerujemo u ono što nam je rečeno!Meni kao Katoliku od rođenja je u školi rečeno da Bog ne postoji!Povjerovah im sa 17 g.Isprali mi mozak.Oni i neautentični kršćani!Pomolih se Bogu,"Ako postojiš,objavi mi se"I postah Kršćanin ,opet!
Dakle, ako neki čovjek traži čisti monoteizam i vjeru koja je u praktičnom i originalnom smislu bliža Bogu, naći će da je to ipak Islam.
Kako znaš,po čemu,da je čisti monoteizam istina a ne TROJSTVO?Pa i mi vjerujemo u jednog Boga ali u TROJEDNOG!
Tko zna kakav je Bog?Jedan ili trojedan?Što mi znamo o Bogu?Malo!Isus(koga vi smatrate Božjim Poslanikom nam objavi"Ja i Otac smo jedno!
Vi kažete da to nije rekao ,jer da to laže crkva!O Isusu znamo i mi i vi samo ono što je zapisano u Novom Zavjetu!Ili je sve laž ili sve istina.
To je lično moj razlog zašto sam odabrao Islam pored Kršćanstva.voli čovjeka!Muslimana i Kršćanina!Ne odbacuje ga jer je "krivovjerac",jer on,jadan nije zato kriv!Isprali mu mozak.Bilo da su Muslimani ili Kršćani!Mi vjerujemo u ono što nam je rečeno!Meni kao Katoliku od rođenja je u školi rečeno da Bog ne postoji!Povjerovah im sa 17 g.Isprali mi mozak.Oni i neautentični kršćani!Pomolih se Bogu,"Ako postojiš,objavi mi se"I postah Kršćanin ,opet!
A trebao bi se i složiti da su generalno muslimani bolji vjernici od kršćana , bar u praktičnom smislu.
Jesu li bolji ljudi?Klanjaju češće!Pa poklonit se može svatko,ali biti čovjek prema drugim ljudima,voljeti Boga i činiti dobra djela,to je Božja volja!
Jučer sam slušao priče osobe koja je bila volonter na "Koridoru" izbjeglica!Mnogi Muslimani su rekli:"Vi ste nas prihvatili kao ljude,naši Muslimani od nas uzeše pare i ostaviše nas gladne!"
Čitao sam Bibliju i nažalost na mene nema duhovni uticaj kao Kur'an.
I sad bi ti nama trebao biti vjesnik istine!To je tvoj osobni doživljaj,čitaj Kuran i uživaj!Meni je Biblija bila Božja objava!
Sent from my D5103 using Tapatalk[/quote]