Otkud ti iskoči
Nisam ti mogao nigdje odgovoriti,jer se tema zaključala,a ti nisi ako dobro vidim otvorio thread o kojem smo diskutovali.
Dakle otvori thread,rekao sam ti, ako ne otvoriš,onda si samo običan provokator i kukavica.
HardcoreMX wrote:sry,ali dalje nisam stigao...Jeli ovo sad tvoja druga taktika?Osim hvalospjeva počeo si i romane da pišeš...belfy wrote: naravno da ima uslov i to jedan i jedini. i upravo je to ono sto svo vrijeme tvrdim. neznam sta znaci bilijarski elipsoid. dodacemo ga u pitanja da mi pojasnis.
poluprecnik i precnik imaju jednostavan omjer od 1/2. oba se isto mogu koristiti samo sto ce im oznaka biti "R" ili "r". dakle koristili jedan ili drugi je jako precizno o cemu se govori. ako ti ovo nije jasno reci, pa cu pokusati da pojasnim detaljnije.
ne znam sta znaci da soba i stolica imaju afinitet jedno prema drugom, ali to necu dodavati u pitanja. mozda naknadno kada odgovoris barem na jedno.
kako cu nacrtati elipsoid? pa jako tesko ako cemo se drzati tehnickog crteza. ja sam p.....
nigdje nisam rekao da se koordinatama ne mogu projicirati tijela, ali za iste moras imati "mjere", tj vrijednosti koji ih odredjuju. uzmimo, na primjer, jednu kruznicu. ona nikada ne bi mogla biti definisana samo koordinatama, jer ima beskonacno mnogo istih. zato je njen radijus/precnik, a samim tim i poluprecnik osnovna mjera da bi se ista "nacrtala". tako, da - da! koordinatama nikada neces moci projicirati elipsoid. a ose x, y i z su ose koje nam daju detalje koordinatnog sistema u kojem nesto "crtamo/projektujemo i slicno".....
Evo si sad razvio nakon kugle,tj.lopte,drugu sopstvenu protivrječnost.Pa do maloprije,tvrdio si da je svaka kugla elipsoid.Sada samo jedan uslov,da svaka kugla bude elipsoid.Pa ako ima uslov,ne može da bude onda svaka!?To je isto kao kad bi rekao,svaka lopta je bijela,ali samo ako svaku ofarbamo u bijelo.Pa po tvojoj definiciji“svaka kugla je elipsoid“ ,onda ti možeš reći i da su bilijarske kugle bilijarski elipsoidi zar ne?!
Evo razvio si i treću sopstvenu protivrječnost.Nigdje nisi rekao da se ne može u koordinatnom sistemu projicirati tijela,ali za to im trebaju mjere,i nikada se ne mogu koordinatama projicirati elipsoid,a ose x,y,z nam daju detalje?!?!Pa te mjere su ti ništa drugo nego koordinate!a te ose x,y,z su koordinante ose,koje povlačiš na osnovu zadatih koordinata!Ako su sve tri potpuno jednake dobiješ elipsoid,koji se naziva nikako drugačije nego kugla!!To je samo u ovom slučaju elipsoid,a nikako još da je svaka kugla elipsoid,kako si rekao.Ako budeš ovdje znao zašto se u ovom slučaju spominje riječ elipsod,iako je kugla,zna ćeš i odgovor zašto je Zemlja kugla,kao što ja tvrdim,ili evo preciznije,kugla kao najjednostavniji prikaz forme iliti oblika planete Zemlje.
Ako ne znaš,radije reci,nego da potoneš i u četvrtu kontradikciju,ili forsiranje citiranja mudrih izreka,kad znaš da....
„Mudre izreke se, nažalost, pišu za druge, a veoma rijetko za sebe.” Rainer Maria Rilke
I ako ne kažeš 25 puta "Aja jupi jupi je" i ne povučeš se za desni nožni prst 13 puta, onda si obična trolčina...HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
Nisam ti mogao nigdje odgovoriti,jer se tema zaključala,a ti nisi ako dobro vidim otvorio thread o kojem smo diskutovali.
Dakle otvori thread,rekao sam ti, ako ne otvoriš,onda si samo običan provokator i kukavica.
Nije problem da dokažembelfy wrote:jesam nevjernik, ali ovo je jedan novi nivo gdje ne mogu da vjerujem... da, svaka kugla je elipsoid i samo je jedan uslov za to. ovo boldano sto si rekao govori da svaka kugla nije okrugla, da li ti to razumijes? s druge strane, beskonacno je mnogo kugli koje spadaju u taj domen iako imaju samo ovaj jedan uslov.HardcoreMX wrote:sry,ali dalje nisam stigao...Jeli ovo sad tvoja druga taktika?Osim hvalospjeva počeo si i romane da pišeš...belfy wrote: naravno da ima uslov i to jedan i jedini. i upravo je to ono sto svo vrijeme tvrdim. neznam sta znaci bilijarski elipsoid. dodacemo ga u pitanja da mi pojasnis.
poluprecnik i precnik imaju jednostavan omjer od 1/2. oba se isto mogu koristiti samo sto ce im oznaka biti "R" ili "r". dakle koristili jedan ili drugi je jako precizno o cemu se govori. ako ti ovo nije jasno reci, pa cu pokusati da pojasnim detaljnije.
ne znam sta znaci da soba i stolica imaju afinitet jedno prema drugom, ali to necu dodavati u pitanja. mozda naknadno kada odgovoris barem na jedno.
kako cu nacrtati elipsoid? pa jako tesko ako cemo se drzati tehnickog crteza. ja sam p.....
nigdje nisam rekao da se koordinatama ne mogu projicirati tijela, ali za iste moras imati "mjere", tj vrijednosti koji ih odredjuju. uzmimo, na primjer, jednu kruznicu. ona nikada ne bi mogla biti definisana samo koordinatama, jer ima beskonacno mnogo istih. zato je njen radijus/precnik, a samim tim i poluprecnik osnovna mjera da bi se ista "nacrtala". tako, da - da! koordinatama nikada neces moci projicirati elipsoid. a ose x, y i z su ose koje nam daju detalje koordinatnog sistema u kojem nesto "crtamo/projektujemo i slicno".....
Evo si sad razvio nakon kugle,tj.lopte,drugu sopstvenu protivrječnost.Pa do maloprije,tvrdio si da je svaka kugla elipsoid.Sada samo jedan uslov,da svaka kugla bude elipsoid.Pa ako ima uslov,ne može da bude onda svaka!?To je isto kao kad bi rekao,svaka lopta je bijela,ali samo ako svaku ofarbamo u bijelo.Pa po tvojoj definiciji“svaka kugla je elipsoid“ ,onda ti možeš reći i da su bilijarske kugle bilijarski elipsoidi zar ne?!
Evo razvio si i treću sopstvenu protivrječnost.Nigdje nisi rekao da se ne može u koordinatnom sistemu projicirati tijela,ali za to im trebaju mjere,i nikada se ne mogu koordinatama projicirati elipsoid,a ose x,y,z nam daju detalje?!?!Pa te mjere su ti ništa drugo nego koordinate!a te ose x,y,z su koordinante ose,koje povlačiš na osnovu zadatih koordinata!Ako su sve tri potpuno jednake dobiješ elipsoid,koji se naziva nikako drugačije nego kugla!!To je samo u ovom slučaju elipsoid,a nikako još da je svaka kugla elipsoid,kako si rekao.Ako budeš ovdje znao zašto se u ovom slučaju spominje riječ elipsod,iako je kugla,zna ćeš i odgovor zašto je Zemlja kugla,kao što ja tvrdim,ili evo preciznije,kugla kao najjednostavniji prikaz forme iliti oblika planete Zemlje.
Ako ne znaš,radije reci,nego da potoneš i u četvrtu kontradikciju,ili forsiranje citiranja mudrih izreka,kad znaš da....
„Mudre izreke se, nažalost, pišu za druge, a veoma rijetko za sebe.” Rainer Maria Rilke
sve ostalo sto si rekao je veliki niz netacnosti za koji je potrebno nekoliko sati intenzivnog objasnjavanja koliko su pogresni. toliko vremena ne mislim posvetiti ovdje. matematka nije intuitivna, nego je suprotno tome najcesce apstraktna. zato se koriste primjeri da bi se priblizila korisniku koji ulazi u nova podrucja. ovo vazi za one koji zele da razumiju ista. meni je jako tesko da samo ovako pravim pristup (koliko god prijateljski pokusavao) jer ovaj vid komunikacije je dosta ogranicen. izvini, ali ja ne mogu bolje od ovoga, jer cemo samo poceti vrtjeti se u krug. i da ti kazem, iskreno mi je zao. ne radi toga sto me nisi razumio, nego sto ne mogu da iskoristim ovaj vid komunikacije, ili jednostavno nemam strpljenja da toliko pisem da bih ukazao na sve greske koje postavljas i svaku pojasnjavao ponaosob.
evo, za kraj, kugla nije najjednostavniji opis za Zemlju. ako zelis jos jednostavniji onda je to krug, a ti se oko toga sporis sa mango bobom. eh, koliko je zemlja krug, bas toliko je i kugla. sada neka odahnu i ostali koji su zeljeli kraj nase prepiske, jer sada ni ja vise ne vidim smisao za nastavkom iste.
ma ko se to raspojasao od kako je ban istekao...Zaitsev wrote:I ako ne kažeš 25 puta "Aja jupi jupi je" i ne povučeš se za desni nožni prst 13 puta, onda si obična trolčina...HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
Dakle otvori thread,rekao sam ti, ako ne otvoriš,onda si samo običan provokator i kukavica.Čuj ako ne otvoriš onda si provokator i kukavica. Pa čovjek ti secira sve fino i otvara diskusiju, ti ni mukajet
Odgovori čovjeku fino inače si prljavi hipi i vođa svih ateista, ko voli Boga i Allaha od neba do zemlje!
Šuti, 12 puta čitam post prije nego kliknem submit. Moramo se paziti. They're everywhere. Ne znam koliko barataš stranim jezicima pa ću prevesti - posvuda su...belfy wrote:ma ko se to raspojasao od kako je ban istekao...Zaitsev wrote:I ako ne kažeš 25 puta "Aja jupi jupi je" i ne povučeš se za desni nožni prst 13 puta, onda si obična trolčina...HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
Dakle otvori thread,rekao sam ti, ako ne otvoriš,onda si samo običan provokator i kukavica.Čuj ako ne otvoriš onda si provokator i kukavica. Pa čovjek ti secira sve fino i otvara diskusiju, ti ni mukajet
Odgovori čovjeku fino inače si prljavi hipi i vođa svih ateista, ko voli Boga i Allaha od neba do zemlje!
cuj, vec rekoh, za mene je ovdje kraj diskusije, jer ne mislim trositi toliko vremena na istu, samo da bi ti postavio neka nova pitanja samo zato sto znas ista ukucati na google. baratam jezicima jako dobro. ako mi je maternji 5 onda mi je engleski takodjer 5, a njemacki 3 - ako te bas zanima. eto, da ti dam odgovor i na to pitanje. i ne postoji matematika na domacem i stranom jeziku. matematika je univerzalna.HardcoreMX wrote: Nije problem da dokažem
https://en.wikipedia.org/wiki/Figure_of_the_Earth
https://de.wikipedia.org/wiki/Erdfigur
ne znam koliko barataš stranim jezicima,zato ću ti ovdje jer je još matematika,staviti na domaćem
https://bs.wikipedia.org/wiki/Koordinatni_sistem
Pa vidim da nešto kobejagi proziva,pa kad proziva i kaže izvoli.Pa neka izvoli,ako traži.Zaitsev wrote:I ako ne kažeš 25 puta "Aja jupi jupi je" i ne povučeš se za desni nožni prst 13 puta, onda si obična trolčina...HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
vidi i ovaj se dovezao jezika. pa znas da maternji govorim duze od tebe, a da ne kazem i bolje. na stranu sto na engleskom ne znas reci ni paralelogram.Zaitsev wrote: Šuti, 12 puta čitam post prije nego kliknem submit. Moramo se paziti. They're everywhere. Ne znam koliko barataš stranim jezicima pa ću prevesti - posvuda su...
Što šta meni nije jasno prijatelju. A s tobom head to head ne smijem, eto iskreno da ti kažem.HardcoreMX wrote:Pa vidim da nešto kobejagi proziva,pa kad proziva i kaže izvoli.Pa neka izvoli,ako traži.Zaitsev wrote:I ako ne kažeš 25 puta "Aja jupi jupi je" i ne povučeš se za desni nožni prst 13 puta, onda si obična trolčina...HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
A vidi nešto,ako ti šta nije jasno možeš i ti takodjer.Head to Head.
Dobro si rekao, nemoj reći "i bolje"belfy wrote:vidi i ovaj se dovezao jezika. pa znas da maternji govorim duze od tebe, a da ne kazem i bolje. na stranu sto na engleskom ne znas reci ni paralelogram.Zaitsev wrote: Šuti, 12 puta čitam post prije nego kliknem submit. Moramo se paziti. They're everywhere. Ne znam koliko barataš stranim jezicima pa ću prevesti - posvuda su...
ko je rekao bosnjacki?Zaitsev wrote:Dobro si rekao, nemoj reći "i bolje"belfy wrote:vidi i ovaj se dovezao jezika. pa znas da maternji govorim duze od tebe, a da ne kazem i bolje. na stranu sto na engleskom ne znas reci ni paralelogram.Zaitsev wrote: Šuti, 12 puta čitam post prije nego kliknem submit. Moramo se paziti. They're everywhere. Ne znam koliko barataš stranim jezicima pa ću prevesti - posvuda su...Dovoljno mi je da znam na jeziku bošnjačkog naroda reći palal... Parlale... Palareog... Paralelogram...
A ne reče, šta si imao iz matematike?belfy wrote:cuj, vec rekoh, za mene je ovdje kraj diskusije, jer ne mislim trositi toliko vremena na istu, samo da bi ti postavio neka nova pitanja samo zato sto znas ista ukucati na google. baratam jezicima jako dobro. ako mi je maternji 5 onda mi je engleski takodjer 5, a njemacki 3 - ako te bas zanima. eto, da ti dam odgovor i na to pitanje. i ne postoji matematika na domacem i stranom jeziku. matematika je univerzalna.HardcoreMX wrote: Nije problem da dokažem
ne znam koliko barataš stranim jezicima,zato ću ti ovdje jer je još matematika,staviti na domaćem
u gornjem postu sam dodao edit koji nije u tvom, pa cu ga ovdje postaviti ponovo:
P.S. zao mi je sto u 21. vijeku jos uvijek nismo uspjeli dokazati stvarni oblik planete na kojoj zivimo...
Nisi ti nikome ništa rekao nego si mi postavio pitanje da li te to pozivam na dvoboj, na šta sam ti odgovorio. I ti mi nisi rekao da otvorim thread nego si predložio AKO CE MODERACIJA DOPUSTITI JEDAN TOPIC, SAMO NAS DVOJICA. Sam si napisao:HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
Nažalost, moderacija takve stvari ne dopušta javno, i ti to dobro znaš, samo se praviš lud. Želiš da ja otvorim takav thread i da dobijem ban, jer te bode činjenica da ja nikad nisam imao problema s moderacijom, a ti jesi i to mnogo puta. Mogu s tobom na privatne, ali džaba kad se to javno ne vidi.HardcoreMX wrote:To me ti pozivaš na neki duel-dvoboj?Nije problem,ako će moderacija dopustiti jedan topic,samo nas dvojica,nešto kao Islam vs.Ateizam,jeli može?
Druže, odvadi malo. Stvarno ispadaš smiješan... Previše... Belfy je išao u medresu, tamo nema matematike...HardcoreMX wrote:A ne reče, šta si imao iz matematike?belfy wrote:cuj, vec rekoh, za mene je ovdje kraj diskusije, jer ne mislim trositi toliko vremena na istu, samo da bi ti postavio neka nova pitanja samo zato sto znas ista ukucati na google. baratam jezicima jako dobro. ako mi je maternji 5 onda mi je engleski takodjer 5, a njemacki 3 - ako te bas zanima. eto, da ti dam odgovor i na to pitanje. i ne postoji matematika na domacem i stranom jeziku. matematika je univerzalna.HardcoreMX wrote: Nije problem da dokažem
u gornjem postu sam dodao edit koji nije u tvom, pa cu ga ovdje postaviti ponovo:
P.S. zao mi je sto u 21. vijeku jos uvijek nismo uspjeli dokazati stvarni oblik planete na kojoj zivimo...Iz priloženog neka mršava dvičica jelde?
Ako si ti imao takodjer lošu iz geografije,to ne znači da ostatak svijeta nije uspio dokazati oblik Zemlje.
ma iz matematike neka bijedna takmicenja i to. a iz geografije nastavnicu k'o bomba. valjda i ona mene gledala kao i ja nju, pa nisam mogao biti los. nego, godine me mozda hvataju, pa se ne sjecam... sta je dokazao ostatak svijeta? kojeg je oblika Zemlja?HardcoreMX wrote:A ne reče, šta si imao iz matematike?belfy wrote:cuj, vec rekoh, za mene je ovdje kraj diskusije, jer ne mislim trositi toliko vremena na istu, samo da bi ti postavio neka nova pitanja samo zato sto znas ista ukucati na google. baratam jezicima jako dobro. ako mi je maternji 5 onda mi je engleski takodjer 5, a njemacki 3 - ako te bas zanima. eto, da ti dam odgovor i na to pitanje. i ne postoji matematika na domacem i stranom jeziku. matematika je univerzalna.HardcoreMX wrote: Nije problem da dokažem
P.S. zao mi je sto u 21. vijeku jos uvijek nismo uspjeli dokazati stvarni oblik planete na kojoj zivimo...Iz priloženog neka mršava dvičica jelde?
Ako si ti imao takodjer lošu iz geografije,to ne znači da ostatak svijeta nije uspio dokazati oblik Zemlje.
nemoj se sada izvlaciti od jezika. evo jedan novi-stari za prevesti:Zaitsev wrote: Druže, odvadi malo. Stvarno ispadaš smiješan... Previše... Belfy je išao u medresu, tamo nema matematike...![]()
![]()

belfy wrote:nemoj se sada izvlaciti od jezika. evo jedan novi-stari za prevesti:Zaitsev wrote: Druže, odvadi malo. Stvarno ispadaš smiješan... Previše... Belfy je išao u medresu, tamo nema matematike...![]()
![]()
.
Sad će ti još reći da smo ja (@Lopov-eliminator) i ti (@Zaitsev) ista osoba, kao što je pokušao prije zadnjeg bana s @belfyjem.Zaitsev wrote:I ako ne kažeš 25 puta "Aja jupi jupi je" i ne povučeš se za desni nožni prst 13 puta, onda si obična trolčina...HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
a cuj, realno ti si tu sumnjiv, jer se nisi javljao od tada. a ne moze nas valjda sva tri biti ista osoba. ja sam banovan na skromnih 7 dana, dok je Zaitsev dobio mjesec i to ispod ruke, a ti - ti se nisi upristojio ni zaraditi ban. kada se sve ovo sabere - nisu tu cista posla...Lopov-eliminator wrote:Sad će ti još reći da smo ja (@Lopov-eliminator) i ti (@Zaitsev) ista osoba, kao što je pokušao prije zadnjeg bana s @belfyjem.Zaitsev wrote:I ako ne kažeš 25 puta "Aja jupi jupi je" i ne povučeš se za desni nožni prst 13 puta, onda si obična trolčina...HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
![]()
Nemojte mi Tvrdokornog. Brat moj banovani!Lopov-eliminator wrote:Sad će ti još reći da smo ja (@Lopov-eliminator) i ti (@Zaitsev) ista osoba, kao što je pokušao prije zadnjeg bana s @belfyjem.Zaitsev wrote:I ako ne kažeš 25 puta "Aja jupi jupi je" i ne povučeš se za desni nožni prst 13 puta, onda si obična trolčina...HardcoreMX wrote:@lopov
Otkud ti iskoči![]()
![]()
pa ja, mogu i ja lagati...al' ne ide...Zaitsev wrote: P.S. Samo da se zna, ja se nikad ne uvlačim nikome i ban sam zaslužio 100% !![]()
Eto te k'o Bake, svega mi !!!HardcoreMX wrote:@lopov
Pa to može biti jedan thread sa nekim uopćenim nazivom,gdje ćemo nas dvojica prvo nastupiti, a kad završimo onda mogu drugi nastaviti,a ja ću dokazati da ti lažeš,i da klevećeš,i to teološki,filozofski,a takodjer ću pobiti tvoj ateistički stav sa pozicije Islama i nauke.Meni je to lako.Naravno iznjećeš i ti argumentovane dokaze.Tu ti neće biti pomagača,niti mogučnosti bacanja šuplje.Dokaži da si karakterna ličnost !
Joj svašta bih napisao sad, al' i žena mi počela čitati forum pa ne smijem...belfy wrote:pa ja, mogu i ja lagati...al' ne ide...Zaitsev wrote: P.S. Samo da se zna, ja se nikad ne uvlačim nikome i ban sam zaslužio 100% !![]()