belfy wrote:
ti cim "zaglavis" u nauku ti se samo prosipas. prvo je bila fizika, pa onda jezik, a sada i matematika (ukljucujuci geometriju, naravno).
sada opet ides na ad hominem procjenjujuci mene...
idemo dalje sa znanjem. reci mi kako se zove elipsoid koji ima tri iste poluosi a, b i c na slici ispod (dakle a=b=c):
onda da sumiramo pitanja da ti bude lakse:
1. da li je Zemlja kugla?
2. definiciju (a ne tvoje misljenje) koja ce reci sta je to vizualitet.
3. kako se zove elipsoid koji ima tri iste poluosi a, b i c na datoj slici?
P.S. evo i nagradno podpitanje (da ti olaksa pitanje 3): 3.a) da li je svaki krug ujdedno i elipsa?
P.P.S. jedan fin primjer ignorancije na ove (zasada) tri stranice.
Govoriš da se "zaglavim" u nauku,da se prosipam,itd.,i još mene optužuješ za navodni ad hominem?!(Pa haman ne znaš ni šta je to),i to gdje sam se pozitivno izrazio o tebi,rekao sam da mislim, da ti ipak možeš doći do racionalnog zaključka?!i eto, to mi je hvala.
Apropo,stara izreka kaže:“ne slušaj šta ti govori,nego gledaj ko ti govori“.Ako se vratiš postepeno unazad diskusiji, može se i praktično uvjeriti u tačnost te izreke.

A ja ću te vratiti da se podsjetiš.
Ako se ne varam,prvobitno si rekao da Zemlja nije kugla,odnosno lopta.
belfy wrote:
Zemlja je kugla taman koliko je elipsa = krug. dakle nije kugla. sfericni oblik =/= sfera.
belfy wrote:
Zemlja nije ni kugla ni lopta. nije to kako hoces
I sad se vadiš crtanjem,i to baš gdje ti,sam sebe direktno pobijaš,još lafo ti nekog podučavaš
Idemo još malo dalje.Znači rekao si da je elipsoid kugla,i zaključio si da je svaka kugla elipsoid.Pa si onda nacrtao kuglu i zadao te koordinate.Jeli znaš šta si ucrtao,i šta bi bilo to tijelo ako ne ucrtaš?Zašto se zove kugla,a ne elipsoid i obrnuto?Pošto ovdje u citatu spominješ sferu,da te pitam još.. jeli Zemlja sfera,jeli sferoid?