Naravno, bio sam u pravu kada sam pretpostavio da neces skontati.Smrcak15 wrote:Tebe sam cekao i tebi sam se nadaoOptimus Prime wrote:To ti je vec vise puta objasnjeno, ali ti nemas intelektualni kapacitet da to shvatis.Smrcak15 wrote: ako si tako ubijedjen u evoluciju, de mi onda objasni
kako to da slucajni dogadjaji kreiraju komplexne strukture koje su u suradnji jedna sa drugom?
ako mi nemozes dati odgovor na ovo jednostavno pitanje, kako onda mozes se pouzdati u evoluciju ,jer evolucija bi trebala da ima odgovor na ovo pitanje, bez odgovora logickog na ovo pitanje nema ni evolucije.
A radi se o vrlo jednostavnom mehanizmu.
Samo su mutacije slucajne. A prirodni odabir je taj koji omogucuje stvaranje kompleksnih, funkcionalnih oblika.
Sve permutacije gena koje vode ka nefunkcionalnm oblicima jedinki, se kroz prirodni odabir unistavaju u startu jer te loze obicno izumiru u roku od nekoliko generacija. Opstaju samo loze sa funkcionalnim oblicima. Taj proces se ponavlja kroz milione generacija i tako dolazi do razlicitih kompleksnih, funkcionalih oblika.![]()
razumijem ja itekako, samo sto taj odgovor ne pije vode basTo ti je vec vise puta objasnjeno, ali ti nemas intelektualni kapacitet da to shvatis.
A radi se o vrlo jednostavnom mehanizmu.
pa upravo to ja i ciljam kad kazem slucajne, jer kontam na mutacijeSamo su mutacije slucajne.
a naucno dokazano da mutacije stete kad se promijene geni ,a dolazi do pogorsanja a ne poboljsanja
recimo kad su radjeni experimenti sa muhama, pa su izlagani bili radioaktivnim i ostalim materijalima da se vidi kako ce mutirati, vecina tih muhama noge su rasle na glavi , itd dozivjele su mutaciju ali u pogorsanju a ne u poboljsanju, tako da ti to odmah pada u vodu.
jer mutacija je kao zemljtres koji srusi kucu, jesi li ikad vidio zemljtres koji ce napraviti kucu. jer mutacijom dolazi do promjene DNK a to ne doprinosi unaprijedjenju nego nazadovanje i smrt.
Znaci mutacija je krivac da imamo nanorobote koji hodaju na dvije noge, imaju dvije ruke sa kojim nose terete u celijama, imaju ugradjen slican gps sistem radi mimoilazenja prepreka, suradjuju jedni sa drugima, napajaju se energijom iz atp sinteze itd
znaci ti ces sve ovo svaliti na mutacije da su oni ispplanirali i dizajnirali i stvorili. kako da covjek vjeruje u evoluciju kako junace kako????
Mutacije se desavaju non-stop, i vecina ih vodi ka nefunkcionalnim oblicima, ali te loze ne prezivljavaju.
Tvoj primjer nema naravno nikakve veze sa onim sto ja govorim. Naravno da se kroz radijaciju moze ciljano unistavati DNA-Struktura i te jedinke u vrlo kratkom vremenu mogu degenerirati.
Sa spontanim mutacijama taj proces je mnogo sporiji, i obicno ne dolazi do degeneracije jer jedinke sa "losim" genima, kao sto sam vise puta spomenuo, ne prezivljavaju to jest ne prenose svoje stetne mutacije, na potomstvo. Samo jedinke sa, za prezivljavanje korisnim mutacijama, mogu prenositi svoje gene.