Jedno pitanje,kod nas u Sandzaku ovakva vencanja nisu tako obicna,ovako se zene i udaju samo one...vehabije,pobozni.Da li je ovo naredjeno u Kuranu?
Vjerski obred vjencanja kod muslimana
-
sandzak_forever
Meraba 
Jedno pitanje,kod nas u Sandzaku ovakva vencanja nisu tako obicna,ovako se zene i udaju samo one...vehabije,pobozni.Da li je ovo naredjeno u Kuranu?
- NIN
pravi-put,pravi-put wrote:Sestro internet je mac sa dvije ostrice, ako ga znas pravilno koristiti, nastavi, ali Boj se Allaha koji te uvjek vidi sta radis.A je li im zabranjen internet?
Ako primjetis da ti vjerovanje opada, a grijesenje se povecava, prkini , razmisli, napravi samo-kontrolu i onda sama procijeni, mozes li se suprostaviti ovom sejtanluku u dobre i korisne svrhe ili ako ne mozes onda se bolje povuci. Ovo ti je moj savjet !
A ti opat imas svoj stav, ...
da li si ozenjen/udana???
- Bosanac sa dna kace
ne bi bio u kozi onom maldozenji kad ti ponosno pljucnes kolku svotu hoces!Irm@ wrote:eh svasta ispisano...ali meni je najbolji dio kad pita hodza koliko ce zlata mlada ako dodje do rastave braka![]()
![]()
i pihsvaka mlada kaze :"pa eto 2 kg" ono stidljivo (inace to je najmanje) cc
![]()
ih nisu oni jos vidjeli Ovu mladu![]()
![]()
P.S. cestitke @zeni i maldozenji, sve najbolje.....
- vatrogasac
...što ti je sa-x...najprije se ovdje sazna.....hajd' nek je bil hajr....Bosanas jel' to stvarno...?......da otvaramo posebnu temu za čestitanja.....Bosanac sa dna kace wrote:
- Bosanac sa dna kace
uh, mi smo haman pravo zakasnili, to je bilo poodavno...vatrogasac wrote:...što ti je sa-x...najprije se ovdje sazna.....hajd' nek je bil hajr....Bosanas jel' to stvarno...?......da otvaramo posebnu temu za čestitanja.....Bosanac sa dna kace wrote:
-
sultanijica
Postoje šerijatska pravila da bi brak bio ispravan. To su mehr (već ranije pojašnjen) i dva svjedoka (ili svjedok i dvije svjedokinje)... Dakle, ako nema toga, brak po islamu nije valjan... e sad, ja koliko sam cula nekad prije 50 g u BiH je donesena fetva da se opstinski brak priznaje kao validan.. al meni je licno to sumnjivo... jer tu nema dogovora o mehru...sandzak_forever wrote:Meraba
a sto se tice onog dvije kile zlata...
- iceman ze
Da i ja nesto pripitam, ako nisam naporan.....
Ja cu uskoro biti Kum-svjedok na svadbi, pa i na serijetskom vjencanju, nemam bas nekog iskustva , sta ce moje biti obaveze, kad se dode kod imama. Ako moze preciznije, od dolaska pa do odlaska iz IZ.....hvala
Ja cu uskoro biti Kum-svjedok na svadbi, pa i na serijetskom vjencanju, nemam bas nekog iskustva , sta ce moje biti obaveze, kad se dode kod imama. Ako moze preciznije, od dolaska pa do odlaska iz IZ.....hvala
- Irm@
piiiih eto jesi cicijaBosanac sa dna kace wrote:ne bi bio u kozi onom maldozenji kad ti ponosno pljucnes kolku svotu hoces!Irm@ wrote:eh svasta ispisano...ali meni je najbolji dio kad pita hodza koliko ce zlata mlada ako dodje do rastave braka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- vatrogasac
....kad smo kod te materijalne strane....šta nosiš u miraz....?...... izvali pa da vidimo reakciju....Irm@ wrote:piiiih eto jesi cicijaBosanac sa dna kace wrote:ne bi bio u kozi onom maldozenji kad ti ponosno pljucnes kolku svotu hoces!Irm@ wrote:eh svasta ispisano...ali meni je najbolji dio kad pita hodza koliko ce zlata mlada ako dodje do rastave braka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja bas mislim sad ce hairlije da se jave da izvale najmanje 10 kg zlata
![]()
- Bosanac sa dna kace
zaboravila si nesto sto je jako bitno, a to je; objaviti brak, nekad je to bilo uz bubnjeve, defove, zurne, a danas uz svirene od auta.....jer u islamu nema tajnog braka.....sultanijica wrote:Postoje šerijatska pravila da bi brak bio ispravan. To su mehr (već ranije pojašnjen) i dva svjedoka (ili svjedok i dvije svjedokinje)... Dakle, ako nema toga, brak po islamu nije valjan... e sad, ja koliko sam cula nekad prije 50 g u BiH je donesena fetva da se opstinski brak priznaje kao validan.. al meni je licno to sumnjivo... jer tu nema dogovora o mehru...sandzak_forever wrote:Meraba
a sto se tice onog dvije kile zlata...e pa ja ne znam nikog ko je trazio vise od 350 grama (vrijednosti, a ne bukvalno) a bila sam na podosta vjencanja....
- Bosanac sa dna kace
ako je konkurs otvoren, ev ja bi da se prijavim!Irm@ wrote:piiiih eto jesi cicijaBosanac sa dna kace wrote:ne bi bio u kozi onom maldozenji kad ti ponosno pljucnes kolku svotu hoces!Irm@ wrote:eh svasta ispisano...ali meni je najbolji dio kad pita hodza koliko ce zlata mlada ako dodje do rastave braka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- vatrogasac
...djeluje mi dobra prilika.....nego zar je dotle došlo da i ti hoćeš na onaj kamen što ga ludim zovu.....Bosanac sa dna kace wrote:ako je konkurs otvoren, ev ja bi da se prijavim!Irm@ wrote:piiiih eto jesi cicijaBosanac sa dna kace wrote: ne bi bio u kozi onom maldozenji kad ti ponosno pljucnes kolku svotu hoces!![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
ma ja otvorio konurs , pa eto bujrum....vatrogasac wrote:...djeluje mi dobra prilika.....nego zar je dotle došlo da i ti hoćeš na onaj kamen što ga ludim zovu.....Bosanac sa dna kace wrote:ako je konkurs otvoren, ev ja bi da se prijavim!Irm@ wrote: piiiih eto jesi cicijaja bas mislim sad ce hairlije da se jave da izvale najmanje 10 kg zlata
![]()
- Irm@
za miraza dostavatrogasac wrote:...djeluje mi dobra prilika.....
a nisam znala da je konkurs otvoren...jos sam ja mladjahna za udaje...
ako hoces mi pod pendzer dolaziti toliko dugo (a bojim se dobit ces prosirenje vena od tolikog stajanja
- vatrogasac
....de ti nama reci koliko je to dosta...dal' će šta za liječenje vena ostati....sad su plastični pendžeri pa i pendžeranje nije kao nekad....Irm@ wrote:za miraza dostavatrogasac wrote:...djeluje mi dobra prilika.....![]()
a nisam znala da je konkurs otvoren...jos sam ja mladjahna za udaje...![]()
ako hoces mi pod pendzer dolaziti toliko dugo (a bojim se dobit ces prosirenje vena od tolikog stajanja) ti izvoli
![]()
- vatrogasac
....znači ništa pod pendžere, nego pod windowse....Irm@ wrote:pa ako zaradis sebi za lijecenje vena et![]()
![]()
a znam da nije kao nekad...to ja samo pjesnicke slike docaravam