vjerovati osjecajima

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

pridearijana

#1 vjerovati osjecajima

Post by pridearijana »

Vjerujem da se svima desilo da u jednom trenutku imate osjecaj da nesto nije uredu u vezi-partner je drugaciji i imate osjecaj da se nesto krije od vas ali partner vam to ne priznaje...sta uciniti?kako smiriti svoje unutrasnje nemire,kazu da osjecaji nikad nevaraju ali koliko treba vjerovati osjecajima i kako znati da ste mozda bas vi pogresni i da pretjerujete i preuvelicavate svoje osjecaje a da je sa partnerom sve uredu?
plejka2

#2 Re: vjerovati osjecajima

Post by plejka2 »

Ako sumnjas u svoje osjecaje pozovi njega i sve ce ti biti mnogo jasnije :lol:
Sto sada da zamaramo svoj mozak i mislimo ovako,onako kada je expert tu? :lol:
shin

#3 Re: vjerovati osjecajima

Post by shin »

Kakva su to osjecanja kada voljenu osobu nazivas partnerom :lol:
Katy

#4 Re: vjerovati osjecajima

Post by Katy »

shin wrote:Kakva su to osjecanja kada voljenu osobu nazivas partnerom :lol:
Pa kako drugacije da nazove?
Da nam kaze pri otvoranju nove teme;znate moja mica,cica,maca,ljubljeni......voljena osoba...moja voljena osoba? :D vasa voljena osoba? 8-)
Ovo partner je meni na mjestu kako se izrazila. :)
Daphna

#5 Re: vjerovati osjecajima

Post by Daphna »

A šta je pogrešno u tome što voljenu osobu naziva partnerom?!

@pridearijana, teško se izboriti sa tim nemirom... Ukoliko već partner (ili da zadovoljimo shin-a, voljena osoba ;-) ) insistira na tome da je sve u redu a ti opet na tome da nije, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da malo dublje analiziraš njegovo/njeno ponašanje. Šta se i u kolikoj mjeri promijenilo. Možda ste duže vrijeme skupa pa se javilo neko zasićenje, možda ste ušli u onu dosadnu kolotečinu gdje vam je skoro svaki dan isti, konverzacija predvidljiva... To ne znači da se manje volite već jednostavno, treba vam malo svježine.

Ne bih rekla da postoji neki veći razlog za brigu, jednostavno prolazite kroz ono kroz šta većina, ako ne i svi, prolaze u jednom trenutku. :)

Sretno!
Katy

#6 Re: vjerovati osjecajima

Post by Katy »

pridearijana wrote:Vjerujem da se svima desilo da u jednom trenutku imate osjecaj da nesto nije uredu u vezi-partner je drugaciji i imate osjecaj da se nesto krije od vas ali partner vam to ne priznaje...sta uciniti?kako smiriti svoje unutrasnje nemire,kazu da osjecaji nikad nevaraju ali koliko treba vjerovati osjecajima i kako znati da ste mozda bas vi pogresni i da pretjerujete i preuvelicavate svoje osjecaje a da je sa partnerom sve uredu?
Svako od nas je bio ko zna koliko puta u ovakvoj situaciji.
Tesko jeste.I ja isto vjerujem najvise svom osjecaju jer nije tu bez razloga.
Ja se pokusavam smiriti svim silama.Prvo se zapitam da nisam mozda ja uzrok takvom ponasanju.
Ako znam,mislim da nisam onda u slijedecem periodu pratim ponasanje,interesovanja,promjene partnera.
Neko ce mozda reci treba direktno pitati i razgovarati.Razgovorom se moze dosta toga rijesiti ali mislim isto da se moze i pogorsati jer se cesto moze desiti da nepravedno postupimo prema partneru osudjujuci ga i sumnjajuci u njega iz nekih nasih 'unutrasjih strahova'.Jos ga vise guramo od sebe.
Ima dosta ljudi koji neke stvari koje prozivljavaju moraju prvo da prerade u sebi sami.Ja sam takva i ne jednom mi se desilo da me partner pogresno ocjeni,cak scene ljubomore su bile prisutne bez konkretnog razloga,znaci samo iz sumnje,a mene su mucile druge stvari.
Polako,smiri se i prati jedno vrijeme ponasanje.Budi njeznija i obazrivija prema njemu,pruzi mu potpunu paznju,podrsku u svemu sto mozes jer najcesce ljudi sami se pocnu otvarati puno bolje nego kad ih neko stavi u situaciju da moraju nekom sad tu objasniti nesto.Pogotovo muskarci.Oni imaju jos jacu i vecu potrebu da imaju svoju 'privatnu sferu' iako su u vezi ili braku.

Cak ako sumnjas na prevaru.Cak ako to i stvarno jeste to.Budi svjesna mali je postotak onih koji bi priznali to u razgovoru.Takve stvari prije vidjamo u filmovima nego u privatnom zivotu.Znaci polako.Istina izadje kad tad na vidjelo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: vjerovati osjecajima

Post by Truba »

počni piti
shin

#8 Re: vjerovati osjecajima

Post by shin »

Naziv partner je bas onaj izraz iz ljubav&sex casopisa.
Ghost_Rider_XXX

#9 Re: vjerovati osjecajima

Post by Ghost_Rider_XXX »

A koliko ste dugo u vezi?
Neena

#10 Re: vjerovati osjecajima

Post by Neena »

Vjeruj osjecaju, a kako ces provjeriti je li tacan zavisi od tebe i tvog partnera. Ti najbolje znas da li ce ti se povjeriti ako razgovaras s njim o tome (smireno i bez napadanja, vike, placa) ili ako mu pruzis podrsku i das vremena da se sam otvori. :)

Katy wrote: Polako,smiri se i prati jedno vrijeme ponasanje.Budi njeznija i obazrivija prema njemu,pruzi mu potpunu paznju,podrsku u svemu sto mozes jer najcesce ljudi sami se pocnu otvarati puno bolje nego kad ih neko stavi u situaciju da moraju nekom sad tu objasniti nesto.Pogotovo muskarci.Oni imaju jos jacu i vecu potrebu da imaju svoju 'privatnu sferu' iako su u vezi ili braku.

Cak ako sumnjas na prevaru.Cak ako to i stvarno jeste to.Budi svjesna mali je postotak onih koji bi priznali to u razgovoru.Takve stvari prije vidjamo u filmovima nego u privatnom zivotu.Znaci polako.Istina izadje kad tad na vidjelo.
:thumbup:
Gospoda Ministarka

#11 Re: vjerovati osjecajima

Post by Gospoda Ministarka »

Cim osjetis i posumnjas da nesto nije uredu sjedni i sa njim otvoreno porazgovaraj. Nema smisla sad nagadat sta bi moglo biti ali cim si osjetila promjenu nesto tu nije uredu.
inspire_me

#12 Re: vjerovati osjecajima

Post by inspire_me »

Dobro bi bilo kad bi nam prvo odogovorila na par pitanja, pa da onda nastavimo....
Koliko dugo se poznajete, tj. koliko dugo ste u vezi???
U cemu si primjetila tu promjenu, tj. iz kojeg razloga ti se javio taj osjecaj, ili kako je mi volimo nazvati, ta zenska intuicija??
Jesi li uopste pokusala razgovarati sa njim na tu temu? Kako se on tada ponasa? Je l' blokira razgovor, je l' se brani, je l' te ubjedjuje i tjesi kako je sve ok??
hadzinicasa

#13 Re: vjerovati osjecajima

Post by hadzinicasa »

priupitaj ga, ali obazrivo i s puno podršk, titrajući.
i ugodi glas da mu frekvencija slučajno ne zasmeta.
Komšinica

#14 Re: vjerovati osjecajima

Post by Komšinica »

S obzirom da si navela kako je rekao da ne priznaje da je drugačiji i da nešto krije, očigledno ste pokušali razgovarati i tako je završilo.

Moja savjet ti je, iako lakše reći nego uraditi, pusti da vrijeme pokaže da li zaista nešto krije, da li se promijenio, ili je do tebe. Forsiranjem razgovora o tome, ništa nećeš postići, samo možeš gore napraviti prvenstveno sebi.

Ne znam koliko ste dugo u vezi, i koliko se dobro poznajete, ali možda se zaista ništa drugačije ne dešava, bar ne toliko drugačije da je za zabrinuti... i možda zaista tebe osjećaji varaju. I to se dešava. Ne treba se uvijek oslanjati na žensku intuiciju. :wink:
Neena

#15 Re: vjerovati osjecajima

Post by Neena »

hadzinicasa wrote: i ugodi glas da mu frekvencija slučajno ne zasmeta.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Karabaja

#16 Re: vjerovati osjecajima

Post by Karabaja »

hadzinicasa wrote:priupitaj ga, ali obazrivo i s puno podršk, titrajući.
ti nemaš momka, jel de? :)
hadzinicasa

#17 Re: vjerovati osjecajima

Post by hadzinicasa »

Karabaja wrote:
hadzinicasa wrote:priupitaj ga, ali obazrivo i s puno podršk, titrajući.
ti nemaš momka, jel de? :)
ja imam godina :-D
Zlata M.

#18 Re: vjerovati osjecajima

Post by Zlata M. »

pridearijana wrote:Vjerujem da se svima desilo da u jednom trenutku imate osjecaj da nesto nije uredu u vezi-partner je drugaciji i imate osjecaj da se nesto krije od vas ali partner vam to ne priznaje...sta uciniti?kako smiriti svoje unutrasnje nemire,kazu da osjecaji nikad nevaraju ali koliko treba vjerovati osjecajima i kako znati da ste mozda bas vi pogresni i da pretjerujete i preuvelicavate svoje osjecaje a da je sa partnerom sve uredu?
Pojavi se pri slijedecem izlasku dotjerana k'o nikad, budi draga i pazljiva i sa zaljenjem mu reci da mozes ostati tek toliko da popijete kaficu, ali da zuris do prijateljice koja ima nekih problema. :wink: :wink:
... i sto manje razgovora o njegovim misterioznim problemima zbog kojih se, eto, promijenio. :-)
Ti mu nisi ni psiholog ni mama, nego - zena ! :) :wink:
jexy

#19 Re: vjerovati osjecajima

Post by jexy »

sanabe wrote:
tita mi PMS :lol: :lol: :lol:
:lol: Garant, bar se kod mene uvijek to desava :oops:
jazzer

#20 Re: vjerovati osjecajima

Post by jazzer »

Ko zna, mozda je gad, pored tebe zive, nasao i momka :) .

Zlatno pravilo kaze - ne vjeruj muskarcu koji laze :) .
Neena

#21 Re: vjerovati osjecajima

Post by Neena »

A svaki laze :D
Karabaja

#22 Re: vjerovati osjecajima

Post by Karabaja »

Neena wrote:A svaki laze :D
au, jesi iskusna :D mašala :D
Neena

#23 Re: vjerovati osjecajima

Post by Neena »

e bas nisam :D ali imam oci i usi, pa vidim i cujem svasta :D
blufonka

#24 Re: vjerovati osjecajima

Post by blufonka »

Problem mozda postoji (cim osjetis neku promjenu), ali ne mora biti da si ti u pitanju ili vasa veza. Mozda je u finansijskoj gabuli a srami se da ti prizna ( kad nemam para uvijek sam lose volje sa svima), mozda ima problem u porodici, otac i majka se svadjaju, on se svadja sa roditeljima, bratom, sestrom, mozda mu konstantne kise i nedostatak sunca prouzrokuju neraspolozenje, depresiju, bezvoljnost, problemi na poslu o kojima mu se ne da raspravlja cak ni sa tobom, razloga je milion i ne mora uvijek biti da laze, ima neku drugu, tebe vise ne voli itd.
Ako ne zeli da prica o tome ne preostaje ti nista drugo nego da budes strpljiva neko vrijeme, pustis ga da se "organizuje" , na kraju ces sta god da je u pitanju znati!
PapakizSarajeva

#25 Re: vjerovati osjecajima

Post by PapakizSarajeva »

komi wrote:počni piti
:thumbup:
Post Reply