Vjerovali ili ne - lopov stavio BLINDO vrata!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
putnik

#1 Vjerovali ili ne - lopov stavio BLINDO vrata!

Post by putnik »

Ovo je, kako neki kažu, pred Sudnji dan. Lopovi se počeli "štititi" protuprovalnim vratima. Moram samo vidjeti koju je marku izabrao, jer to znači da su ta baš dobra. :D
digger

Post by digger »

Minnela wrote:Lako je vidjeti koja marka, ali treba imati para za tu marku :D
Mislis maraka za marku! :)
putnik

Post by putnik »

Mislim na marku - tip, a za valutu ćemo se lako dogovoriti. Pa ljudi smo nismo ... :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Dok sam bio odsutan, moja sestra je imala "bliski susret" sa narko-lopovom R. u rođenom stanu. Popeo se uz gromobran na I kat. Bliski susret se završio bježanjem istog, istim putem nazad. Sada, na oba balkona, uz gromobranske trake imam bodljikavu žicu. Ko nekad, na ček-pointima :roll: . Isto se desilo i komšiji, od strane istog lopova.

Znam da žica ne pomaže kao što ni specijalna vrata ponekad ne pomažu.
Čitao sam u Oslobođenju (Tribina) žalopojku jednog koji je sigurnosna vrata platio oko milju maraka i nakon provale kroz ista, sudi se sa firmom koja ih je ugradila i dala garancije.

Sarajevu slijedi ono što se odavno dešava u Kinšasi. Skoro svaka pismenija zgrada ili kuća ima na ulazu Delta, Mamba, Gama....Sikjuriti. Što veća zgrada, jefitinije je.
Fair Life

Post by Fair Life »

Sjekiru drzati u stanu... pa kad osjetis da se vere uz gromobran ili preskace ogradu balkona... usicama sjekire po prstima, ili gdje vec potrefis.
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

Meni u sred dana obise stan u kuci, mama bila na drugom spratu, usli u moj stan isprevrtali sve, odnijeli kameru, play station, nesto malo love, a u mahali zivim, sve kuca do kuce, a niko nista nije vidio - misterija . :shock:
putnik

Post by putnik »

Potraži stvari po mahali :D
Fair Life wrote: Sjekiru drzati u stanu... pa kad osjetis da se vere uz gromobran ili preskace ogradu balkona... usicama sjekire po prstima, ili gdje vec potrefis.

Kakvim ušicama!? - oštricom i to po zglobu - šerijat brale, šerijat!
car-x

Post by car-x »

putnik wrote:Potraži stvari po mahali :D
Fair Life wrote: Sjekiru drzati u stanu... pa kad osjetis da se vere uz gromobran ili preskace ogradu balkona... usicama sjekire po prstima, ili gdje vec potrefis.

Kakvim ušicama!? - oštricom i to po zglobu - šerijat brale, šerijat!
pa ako se vere uz gromobran, jos nista nije ukro, samo ima u planu.. a bojim se da tu serijat nije bas odredjen.. nego, usicama medju rogove i el fatiha - zagrci..
car-x

Post by car-x »

PipiDugaDevetka wrote: Sarajevu slijedi ono što se odavno dešava u Kinšasi. Skoro svaka pismenija zgrada ili kuća ima na ulazu Delta, Mamba, Gama....Sikjuriti. Što veća zgrada, jefitinije je.
vjerovo ili ne, u puno zgrada u madridu ima portir.. a u becu je nekad postojalo zanimanje "hauzmajstor" (ukinuto unazad par godina, zbog kracenja budzeta), koji je bio domar, cistac, popravljac, a i znao je sve gdje ko hoda..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

car-x wrote:vjerovo ili ne, u puno zgrada u madridu ima portir.. a u becu je nekad postojalo zanimanje "hauzmajstor" (ukinuto unazad par godina, zbog kracenja budzeta), koji je bio domar, cistac, popravljac, a i znao je sve gdje ko hoda..
Ne znam šta da ti kažem. Pola marke na ulici ili neobezbjeđeno ne možeš ostaviti, a da neko ne pokuša...nije tako prije bilo.

Portir u Madridu i hauzmajstor su odraz visokog standarda (doduše i otuđenosti od ljudi), a sikjuriti je nasušna potreba. Otkup života bijelca u Kinšasi je oko $3000.
Post Reply