Vjerovali ili ne - lopov stavio BLINDO vrata!
-
putnik
#1 Vjerovali ili ne - lopov stavio BLINDO vrata!
Ovo je, kako neki kažu, pred Sudnji dan. Lopovi se počeli "štititi" protuprovalnim vratima. Moram samo vidjeti koju je marku izabrao, jer to znači da su ta baš dobra. 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Dok sam bio odsutan, moja sestra je imala "bliski susret" sa narko-lopovom R. u rođenom stanu. Popeo se uz gromobran na I kat. Bliski susret se završio bježanjem istog, istim putem nazad. Sada, na oba balkona, uz gromobranske trake imam bodljikavu žicu. Ko nekad, na ček-pointima
. Isto se desilo i komšiji, od strane istog lopova.
Znam da žica ne pomaže kao što ni specijalna vrata ponekad ne pomažu.
Čitao sam u Oslobođenju (Tribina) žalopojku jednog koji je sigurnosna vrata platio oko milju maraka i nakon provale kroz ista, sudi se sa firmom koja ih je ugradila i dala garancije.
Sarajevu slijedi ono što se odavno dešava u Kinšasi. Skoro svaka pismenija zgrada ili kuća ima na ulazu Delta, Mamba, Gama....Sikjuriti. Što veća zgrada, jefitinije je.
Znam da žica ne pomaže kao što ni specijalna vrata ponekad ne pomažu.
Čitao sam u Oslobođenju (Tribina) žalopojku jednog koji je sigurnosna vrata platio oko milju maraka i nakon provale kroz ista, sudi se sa firmom koja ih je ugradila i dala garancije.
Sarajevu slijedi ono što se odavno dešava u Kinšasi. Skoro svaka pismenija zgrada ili kuća ima na ulazu Delta, Mamba, Gama....Sikjuriti. Što veća zgrada, jefitinije je.
-
Coco_Marocco
Meni u sred dana obise stan u kuci, mama bila na drugom spratu, usli u moj stan isprevrtali sve, odnijeli kameru, play station, nesto malo love, a u mahali zivim, sve kuca do kuce, a niko nista nije vidio - misterija . 
-
putnik
Potraži stvari po mahali
Kakvim ušicama!? - oštricom i to po zglobu - šerijat brale, šerijat!
Fair Life wrote: Sjekiru drzati u stanu... pa kad osjetis da se vere uz gromobran ili preskace ogradu balkona... usicama sjekire po prstima, ili gdje vec potrefis.
-
car-x
pa ako se vere uz gromobran, jos nista nije ukro, samo ima u planu.. a bojim se da tu serijat nije bas odredjen.. nego, usicama medju rogove i el fatiha - zagrci..putnik wrote:Potraži stvari po mahali![]()
Fair Life wrote: Sjekiru drzati u stanu... pa kad osjetis da se vere uz gromobran ili preskace ogradu balkona... usicama sjekire po prstima, ili gdje vec potrefis.
-
car-x
vjerovo ili ne, u puno zgrada u madridu ima portir.. a u becu je nekad postojalo zanimanje "hauzmajstor" (ukinuto unazad par godina, zbog kracenja budzeta), koji je bio domar, cistac, popravljac, a i znao je sve gdje ko hoda..PipiDugaDevetka wrote: Sarajevu slijedi ono što se odavno dešava u Kinšasi. Skoro svaka pismenija zgrada ili kuća ima na ulazu Delta, Mamba, Gama....Sikjuriti. Što veća zgrada, jefitinije je.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Ne znam šta da ti kažem. Pola marke na ulici ili neobezbjeđeno ne možeš ostaviti, a da neko ne pokuša...nije tako prije bilo.car-x wrote:vjerovo ili ne, u puno zgrada u madridu ima portir.. a u becu je nekad postojalo zanimanje "hauzmajstor" (ukinuto unazad par godina, zbog kracenja budzeta), koji je bio domar, cistac, popravljac, a i znao je sve gdje ko hoda..
Portir u Madridu i hauzmajstor su odraz visokog standarda (doduše i otuđenosti od ljudi), a sikjuriti je nasušna potreba. Otkup života bijelca u Kinšasi je oko $3000.