Vjernici i Nevjernici

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
njonjica

#1 Vjernici i Nevjernici

Post by njonjica »

Haqqani wrote: Njonjice , moras napraviti malu klasifikaciju . Najbitnije ti je da znas su tri monotisticke religije : Judaizam , Krscanstvo i Islam. Znaci ove tri vjere su objavljene covjecanstvu od strane jednoga Boga.

Judaizam je dozivio update kroz Krscanstvo , jer su bili potpuno zastranili u svom vjerovanju , cak su i Poslanike ubijali .

Krscanstvo je dozivjelo isto tako update kroz Islam, jedan od glavnih razloga za update Krscanstva je bio taj sto su govorili , i dan danas govore da je Isus ( Isa a.s. ) Bog , neuzubillah.

Sve ove update-ove je radio Jedan Bog .

Pa sad sama mozes zakljuciti ko je vjernik , a ko nevjernik , mada je malo koplikovano .

Hinduizam , hare krisna , i druge idolopoklonicke sekte se mogu slobodno ,bez ikakvog razmisljanja okarakterisati kao , nevjernicke .

A sto se tice ateista , pa oni se samo deklarisu kao nevjernici , tako da ti tu nemam potrebe nesta crtati.

Svako dobro zelim:)
Vjernici i Nevjernici, pitanje je sad?
Custos Morum

Post by Custos Morum »

kontekst? :-)
ulicar

#3 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by ulicar »

Haqqani je meni Tito. Ja bih njega izucavao, majke mi.

Haqqani, par pitanja

1. Koliko dokaza imas da je Bog jedan? Otkud znas da ih nema milion, ili vise, ili dva, pet?
2. Koliko dokaza imas da je tvoj Bog pravi? Recimo, otkud znas da Isus zaista nije bio sin boziji?
3. Otkud znas da ti licno neces goriti u paklu jer vjerujes da je Islam prava religija? Sta recimo ako si u krivu, pa na sudnji dan dodjes i skontas da su Jevreji bili u pravu citavo vrijeme, ili mozda "hinduizam"?
4. Otkud znas da ce biti sudnji dan? Koje dokaze imas?
5. Otkud znas da ti nisi nevjernik? Koje dokaze imas da ti vjerujes u pravu stvar, a ostali u krivu?
6. Koji "Islam" je pravi, Shiite, ili Suni? Otkud ti ideja da je tvoj pravi? Sta ako su oni drugi u pravu, ti opet u pakao :)
7. Koliko dokaza imas da Bog uopste postoji?

Jednakim autoritetom jevrej moze nazvati muslimana i krscana nevjernikom, jer su skrenuli sa pravog puta, krscani mogu nazivati muslimane i jevreje, muslimani jevreje i krscane, a ono sto Haqqani zove hindu (usput to ne postoji, vec je izmisljotina britanske kolonijalne vlasti da bi lakse objasnila Haqqanom i njemu slicnim indijska vjerovanja), budisti i sta ti ja znam koji sve ne mogu zvati sve ostale nevjernici. Ta rijec samo pokazuje kako je Haqqani isprogramiran da mrzi.
njonjica wrote:
Haqqani wrote: Njonjice , moras napraviti malu klasifikaciju . Najbitnije ti je da znas su tri monotisticke religije : Judaizam , Krscanstvo i Islam. Znaci ove tri vjere su objavljene covjecanstvu od strane jednoga Boga.

Judaizam je dozivio update kroz Krscanstvo , jer su bili potpuno zastranili u svom vjerovanju , cak su i Poslanike ubijali .

Krscanstvo je dozivjelo isto tako update kroz Islam, jedan od glavnih razloga za update Krscanstva je bio taj sto su govorili , i dan danas govore da je Isus ( Isa a.s. ) Bog , neuzubillah.

Pa sad sama mozes zakljuciti ko je vjernik , a ko nevjernik , mada je malo koplikovano .

Hinduizam , hare krisna , i druge idolopoklonicke sekte se mogu slobodno ,bez ikakvog razmisljanja okarakterisati kao , nevjernicke .

A sto se tice ateista , pa oni se samo deklarisu kao nevjernici , tako da ti tu nemam potrebe nesta crtati.

Haqqani

#4 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by Haqqani »

ulicar wrote:Haqqani je meni Tito. Ja bih njega izucavao, majke mi.

Haqqani, par pitanja

1. Koliko dokaza imas da je Bog jedan? Otkud znas da ih nema milion, ili vise, ili dva, pet?
2. Koliko dokaza imas da je tvoj Bog pravi? Recimo, otkud znas da Isus zaista nije bio sin boziji?
3. Otkud znas da ti licno neces goriti u paklu jer vjerujes da je Islam prava religija? Sta recimo ako si u krivu, pa na sudnji dan dodjes i skontas da su Jevreji bili u pravu citavo vrijeme, ili mozda "hinduizam"?
4. Otkud znas da ce biti sudnji dan? Koje dokaze imas?
5. Otkud znas da ti nisi nevjernik? Koje dokaze imas da ti vjerujes u pravu stvar, a ostali u krivu?
6. Koji "Islam" je pravi, Shiite, ili Suni? Otkud ti ideja da je tvoj pravi? Sta ako su oni drugi u pravu, ti opet u pakao :)
7. Koliko dokaza imas da Bog uopste postoji?

Jednakim autoritetom jevrej moze nazvati muslimana i krscana nevjernikom, jer su skrenuli sa pravog puta, krscani mogu nazivati muslimane i jevreje, muslimani jevreje i krscane, a ono sto Haqqani zove hindu (usput to ne postoji, vec je izmisljotina britanske kolonijalne vlasti da bi lakse objasnila Haqqanom i njemu slicnim indijska vjerovanja), budisti i sta ti ja znam koji sve ne mogu zvati sve ostale nevjernici. Ta rijec samo pokazuje kako je Haqqani isprogramiran da mrzi.
njonjica wrote:

Puno pitanja , napravi neki rezime , pa probaj opet :)

Ja isprogramiran da mrzim :):):) Zrtva si svojih predrasuda .

Ja tebi ne zelim da zavrsis u džehennemu , a ti meni ???
ulicar

#5 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by ulicar »

Otkud znas da DZehenem postoji? Otkud znas da nije reinkarnacija ono sto ce ti se desiti? Otkud znas da ti nisi "nevjernik"?
Haqqani wrote: Ja tebi ne zelim da zavrsis u džehennemu , a ti meni ???
Haqqani

#6 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by Haqqani »

ulicar wrote:Otkud znas da DZehenem postoji? Otkud znas da nije reinkarnacija ono sto ce ti se desiti? Otkud znas da ti nisi "nevjernik"?
Haqqani wrote: Ja tebi ne zelim da zavrsis u džehennemu , a ti meni ???

And serve your Lord until there comes to you that which is certain.

(015:099)

Pokoravaj se , pa ce ti insallah stici uvjerenje.
Last edited by Haqqani on 28/07/2006 01:31, edited 1 time in total.
ulicar

#7 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by ulicar »

P.S. Ja nemam predrasuda spram ljudi, ja nisam taj koji je rekao za jevreje da su skrenuli sa pravog puta, te su zato nevjernici, ja nisam rekao da su krscani skrenuli sa pravog puta, te su zato nevjernici, ja nisam strpao u jedan kos veliki broj religija, imenovao ih hinduizam i nazvao ih sektom... Ja vidim mrznju, jer samo tako mogu objasniti tvoje postupke. Da li si ti svjestan da mrzis, to je druga prica, ali da mrzis, to nije moja predrasuda, to je fakt.
Haqqani wrote:Ja isprogramiran da mrzim :):):) Zrtva si svojih predrasuda .
ulicar

#8 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by ulicar »

Jednako tako ti ja mogu citirati "hindu" knjige, jel' to dokaz da sam ja u pravu :)
Haqqani wrote:Pokoravaj se , pa ce ti insallah stici uvjerenje.
Haqqani

#9 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by Haqqani »

ulicar wrote:P.S. Ja nemam predrasuda spram ljudi, ja nisam taj koji je rekao za jevreje da su skrenuli sa pravog puta, te su zato nevjernici, ja nisam rekao da su krscani skrenuli sa pravog puta, te su zato nevjernici, ja nisam strpao u jedan kos veliki broj religija, imenovao ih hinduizam i nazvao ih sektom... Ja vidim mrznju, jer samo tako mogu objasniti tvoje postupke. Da li si ti svjestan da mrzis, to je druga prica, ali da mrzis, to nije moja predrasuda, to je fakt.
Haqqani wrote:Ja isprogramiran da mrzim :):):) Zrtva si svojih predrasuda .

Pa nisam ni ja to rekao !!!

To je rekao Bog jedini , koji je i njihov Bog.
Haqqani

#10 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by Haqqani »

ulicar wrote:Jednako tako ti ja mogu citirati "hindu" knjige, jel' to dokaz da sam ja u pravu :)
Haqqani wrote:Pokoravaj se , pa ce ti insallah stici uvjerenje.

Ne!!!

Ja ti govorim o uvjerenju , koje vjernik dobije u srce , i koje je za tebe nevidljivo ... Znaci vjernik vidi stvari , koje nevjernik ne vidi.

006:050. Reci: "Ja vam ne kažem: ’U mene su Allahove riznice’ , niti: ’Meni je poznat nevidljivi svijet’ , niti vam kažem: ’Ja sam melek’ - ja slijedim samo ono što mi se objavljuje." Reci: "Zar su isto slijepac i onaj koji vidi? Zašto ne razmislite?"
Helem

Post by Helem »

Haggani,buraz moze li sam ili da priletim upomoc?

Nije cafir kriv sto sjedi do tebe,nego si ti kriv sto sjedis do cafira.
ulicar

#12 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by ulicar »

Ne, ne, ne, ne, ne. To pise u KNJIZI za koju ti VJERUJES da je dosla od Boga. To nije rekao Bog, to si rekao TI, a sebi uzimas za pravo da kazes da je to rekao Bog, za koji ti nemas pojma, niti dokaza da uopste postoji. Otkud znas da je Kur'an prava knjiga, a nije "Batlefield Earth", osnova Scientology http://www.scientology.org/ ?
Haqqani wrote:Pa nisam ni ja to rekao !!!

Haqqani

#13 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by Haqqani »

ulicar wrote:Ne, ne, ne, ne, ne. To pise u KNJIZI za koju ti VJERUJES da je dosla od Boga. To nije rekao Bog, to si rekao TI, a sebi uzimas za pravo da kazes da je to rekao Bog, za koji ti nemas pojma, niti dokaza da uopste postoji. Otkud znas da je Kur'an prava knjiga, a nije "Batlefield Earth", osnova Scientology http://www.scientology.org/ ?
Haqqani wrote:Pa nisam ni ja to rekao !!!

Eh sad je do tebe , da krenes hronoloski i ekspeditivno . Cinjenice i historijski fakti ce ti potvrditi da je Qur`an Allahova objava , bas kao sto su to , Biblija i Tora .

Moras uciti .
ulicar

#14 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by ulicar »

Jel' to hoces da kazes da milijarde ljudi koji citaju druge knjige su nevjernici, jer samo haman ti osjecas neki fol kada citas "svoju KNJIGU"? Hehehehehe :) Jednako tako neko moze reci da ce se tebi otvoriti oci kada se probudis u tijelu krave koja ce biti pretvorena u pljeskavicu :)

Nevjernik je rijec kojom ti odredjujes ko je "pogresan". Ti mrzis "nevjernike", kijafire, clanove sekti. Nevjernik ne postoji. Postoje oni koji vjeruju, samo sto vjeruju u razlicite stvari (cak i ateisti vjeruju u nepostojanje Boga). "Nevjernik" odredjuje ko je "pogresan". Otkud ti znas da ti nisi pogresan? Milijarda Indijaca kaze da jesi :)
Haqqani wrote: Ne!!!

Ja ti govorim o uvjerenju , koje vjernik dobije u srce , i koje je za tebe nevidljivo ... Znaci vjernik vidi stvari , koje nevjernik ne vidi.

006:050. Reci: "Ja vam ne kažem: ’U mene su Allahove riznice’ , niti: ’Meni je poznat nevidljivi svijet’ , niti vam kažem: ’Ja sam melek’ - ja slijedim samo ono što mi se objavljuje." Reci: "Zar su isto slijepac i onaj koji vidi? Zašto ne razmislite?"
Haqqani

#15 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by Haqqani »

ulicar wrote:Jel' to hoces da kazes da milijarde ljudi koji citaju druge knjige su nevjernici, jer samo haman ti osjecas neki fol kada citas "svoju KNJIGU"? Hehehehehe :) Jednako tako neko moze reci da ce se tebi otvoriti oci kada se probudis u tijelu krave koja ce biti pretvorena u pljeskavicu :)

Nevjernik je rijec kojom ti odredjujes ko je "pogresan". Ti mrzis "nevjernike", kijafire, clanove sekti. Nevjernik ne postoji. Postoje oni koji vjeruju, samo sto vjeruju u razlicite stvari (cak i ateisti vjeruju u nepostojanje Boga). "Nevjernik" odredjuje ko je "pogresan". Otkud ti znas da ti nisi pogresan? Milijarda Indijaca kaze da jesi :)
Haqqani wrote: Ne!!!

Naravno . Zato cemo se uvjeriti kada umremo ko je bio u pravu.

"... Za mene je Islam neuporedivo uzvišeniji od hrišćanstva. Da je imao pravo izbora, svaki razuman pravoslavac i svaki čovjek, bez ikakve sumnje, prihvatio bi Islam, jednog Boga i Njegovog Poslanika..."

Tolstoj.
ulicar

#16 Re: Vjernici i Nevjernici

Post by ulicar »

Koji historijski fakti? Gdje u historiji postoji i jedan dokaz da je Kur'an Alahova objava, ili jos jednostavnije, gdje postoji i jedan dokaz da Alah postoji? Nema nicega. Ti vjerujes u nesto i druge deklarises kao "pogresne", na osnovu cega? Jer si procitao knjigu? Pa i "hindui" citaju knjige? Otkud znas da ti nisi pogresan?
Haqqani wrote: Eh sad je do tebe , da krenes hronoloski i ekspeditivno . Cinjenice i historijski fakti ce ti potvrditi da je Qur`an Allahova objava , bas kao sto su to , Biblija i Tora .

Moras uciti .
stickitout

Post by stickitout »

Helem wrote:Haggani,buraz moze li sam ili da priletim upomoc?

Nije cafir kriv sto sjedi do tebe,nego si ti kriv sto sjedis do cafira.
Ti si na Indijkama polozio, ne moras se vise dokazivat :D :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Kol'ko ja shvatam ovaj Haqqanijev citat iz prvog posta, Haqqani govori o muslimanima i ostalim, a ne o vjernicima i nevjernicima.
ulicar

Post by ulicar »

NJemu je nevjernik "pogresan", jer je "skrenuo sa pravog puta", a to je procitao u knjizi za koju vjeruje da je napisao Bog. Otkud zna da on nije skrenuo sa pravog puta? Ima jednak broj dokaza da je on na pravom putu, kao sto ima dokaza da su oni sto se pobise u kultu Nebeske Kapije http://www.cnn.com/US/9803/25/heavens.gate/ na "krivom putu". Nula bodeva za "dokaze" i jednim i drugim, samo sto on sebi dade za pravo da nazove neciju religiju "skretanje sa pravog puta"
Shoshana wrote:Kol'ko ja shvatam ovaj Haqqanijev citat iz prvog posta, Haqqani govori o muslimanima i ostalim, a ne o vjernicima i nevjernicima.
danas

Post by danas »

ja moram da citiram uvazenog kolegu ztluhcs-a :D :D :D

Image
Shoshana

Post by Shoshana »

Ocito je da je za Haqqanija vjernik = musliman.

E, sad, ne znam ko je tu lud, il' on sto cini (po islamu) neoprostivi grijeh prisvajajuci sebi bozje atribute (pa proglasava ko je vjernik a ko ne) il' ti sto se na te budalastine palis :P
Shoshana

Post by Shoshana »

danas wrote:ja moram da citiram uvazenog kolegu ztluhcs-a :D :D :D

Image
Ima Schultzika dobrih :D
ulicar

Post by ulicar »

Ja sam bio u vojsci godinama jer je neka budala sa Pala odlucila da sam ja "nevjernik" i "pogresan". Zato se upalim, jer znam sta su spremni uraditi oni koji su spremni tako dijeliti osude, ko je na pravom putu, a ko nije.
Shoshana wrote:Ocito je da je za Haqqanija vjernik = musliman.

E, sad, ne znam ko je tu lud, il' on sto cini (po islamu) neoprostivi grijeh prisvajajuci sebi bozje atribute (pa proglasava ko je vjernik a ko ne) il' ti sto se na te budalastine palis :P
danas

Post by danas »

ulicar wrote:Ja sam bio u vojsci godinama jer je neka budala sa Pala odlucila da sam ja "nevjernik" i "pogresan". Zato se upalim, jer znam sta su spremni uraditi oni koji su spremni tako dijeliti osude, ko je na pravom putu, a ko nije.
pa vidis da haqqani zna sve, osim da je jedini i pravi bog zeus :D :D :D
animal3000

Post by animal3000 »

bas me zanima ko je i kad zapoceo igru "cija je vjera bolja", a i zbog cega??
vjera je vjera i nije nesto o cemu mi laici trebamo raspravljati. postoje ljudi koji izucajavu skole i citav zivot su posvjetili tome da budu adekvatni za tako nesto. mi trebamo nositi vjeru u sebi tako da koristi nasem licnom boljitku, a ne nekom opštem.
Post Reply