pa da objavim i tu famoznu slicicu, koja datira od 04.03.2016.
Eh, prije toga vrijedi i nesto napisati o tome. Znaci objavljena je slika vozaca GRASA, trolejbus koji saobraca na liniji 103 kako klanja, obavlja svoju vjerski obred, tako da nazovem, dok trolejbus stoji na okretaljci na Jezeru.
Zar sam ja duzan, kao putnik, da trpim samovolju vozaca, kojem je njegova religijska obaveza, vaznija od obaveze da obavlja posao za koji je placen.
A placen je da bude za volanom, i da vozi.
Je li ovo pogresno, ili? Jos i samo mjesto gdje se klanja?!? prljavo, ljudi gaze cipelama, razni neugodni mirisi, znoj, prljavstina, generalno, mjesto nije primjereno za obavljanje namaza.
Je li se to kosi sa vjerskim propisima o cistoci tijela i mjesta gdje ce se klanjati? Cemu onda slikanje, i postavljanje na naslovnici gdje je ova slika skupila preko 7 hiljada lajkova? Promocija, nametanje nekih svojih ideja? Ili?
Jos, kaze se da je bio na pauzi, pa nikog nije ugrozio. Sve da je i istina, da je bio na pauzi, ugrozio je saobracaj jer druge trole nisu mogle voziti dok je on stajao tu, a ja kao korisnik usluga javnog prijevoza, ocekujem da me trolejbus sto prije preveze, od tacke A do tacke B. Valjda zbog toga placamo svi mjesecne kupone.
Kad bi tako svi vozaci, ili ljudi koji rade odgovorne i bitne poslove za gradjane, tako koristili svaku priliku da stave prakticiranje religije ispred obaveze da obavljaju posao za koji su placeni da rade, sta bi se onda desilo?
A klanjati se ne moze bas za 5 minuta, ipak je to procedura.
Vase misljenje o ovome, opravdano ili ne? Cudno ili ne? Smijesno ili ne? ipak je Sarajevo u pitanju, a balavurdije sa Spotteda i ne uzimam suvise ozbiljno kao diskutante.
Jasno je da nama nedostaje mnogo toga, ali izgleda da me mnoge stvari, dakako mogu nanovo iznenaditi.