Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote:Budimo realni, vecina normalnih muskaraca nije u vjeri. Dok bi normalna djevojaka trebala biti.
Inace ne petljam se u ovakve teme ali ovo mi bode oci, ta tvoja realnost je smjesna, i vecina budala misle da su pametni i tesko ih je ubjediti da ustvari nisu i to je njihova realnost
Za razliku od tebe ja smatram i tvrdim da je vecina normalnih muskaraca u vjeri, odnosno s moje tacke gledista svi normalni ljudi su u vjeri, a evo zasto to tvrdim:
- ako si normalan bice ti jasno da nisi nastao od majmuna, evolucijom, slucajno, nego da postoji neka visa sila
- ako si normalan tvoj razum ce traziti dokaze vise sile i naci ce ih kroz istoriju, kroz brojne dokaze u onom sto danas zovemo vjerske knjige
- ako si normalan shvatit ces da je vjera jedini ispravni i pravi put
- ako si normalan bices u vjeri.
Sad da se vratim direktno na temu, islam je prije skoro hiljadu i po godina dao odgovor na ovu temu i u islamu stoji da bludniku pripada bludnica a vjerniku vjernica. S tim se zeli reci da dvije osobe koje dolaze iz 2 razlicita okruzenja nikad ne mogu uspjeti zajedno.
Vjernik zeni vjernicu i njemu ne smeta sto ona nece stati iza njega ako se desi neki slucaj koji se kosi s vjerom, ne moze mu ni smetati jer takvo nesto nebi ni trazio ni ocekivao od nje, cak naprotiv, zeni je sto zna da je takva jer je i on sam takav.
Isto vrijedi i za ove druge, zenis sebi slicnu i ne ljuti se (ne budi licemjeran) kad sutra ili prekosutra nadjes komsiju u ormaru jer bi i sam ti ponekad preskocio kod komsinice. Sve po zasluzi. Sto posijes posteno je da to i uberes.
Sta tebe to zaboli..
ti si normalan..jebo nas nenormalne..
Ne vidim da si se pobunio kad je doticni napisao da vecina normalnih nisu u vjeri, ali ti smeta kad sam ja samo obrnuo redosljed njegovih rijeci, prilicno licemjerno ha?
Sta je za nekog normalno ili nenormalno zavisi od pojedinca do pojedinca ali napisati budimo realni je nesto sasvim drugo, zato me i ponukalo da mu odgovorim njegovom taktikom i samo obrnem njegove rijeci da vidi da postoje i druge realnosti
Op3r4t0r wrote:
- ako si normalan bice ti jasno da nisi nastao od majmuna, evolucijom, slucajno, nego da postoji neka visa sila
- ako si normalan tvoj razum ce traziti dokaze vise sile i naci ce ih kroz istoriju, kroz brojne dokaze u onom sto danas zovemo vjerske knjige
Evo sta se desi kad se neko i ne potrudi da razumije teoriju evolucije. Al' je zato sasvim logicno i razumljivo da je zena napravljena od muskarcevog rebra, a muskarac od ilovace ...
Eh, a sada, da ti se obratim i kao moderator. Da li ti, u gornjem pasusu, tvrdis da su svi nevjernici ... nenormalni, i da li takvu tvrdnju smatras:
a. normalnom
b. prihvatljivom
c. da li bi je smatrao/la normalnom i prihvatljivom kada bi se ista odnosila na sve vjernike?
Ne tvrdim ni jedno ni drugo ni trece, samo sam se zelio poigrati njegovim rijecima i pokazati kako napisati svoje misljenje je jedno ali napisati budimo realni je sasvim drugo, jer po njegovom ispade da budimo realni vecina vjernika nisu normalni jer oni normalni nisu u vjeri, ja sam samo okrenuo pricu, a vidim moja vas pogodila a njegova vam ne smeta
Op3r4t0r wrote:
Ne tvrdim ni jedno ni drugo ni trece, samo sam se zelio poigrati njegovim rijecima i pokazati kako napisati svoje misljenje je jedno ali napisati budimo realni je sasvim drugo, jer po njegovom ispade da budimo realni vecina vjernika nisu normalni jer oni normalni nisu u vjeri, ja sam samo okrenuo pricu, a vidim moja vas pogodila a njegova vam ne smeta
Madnera na ovom forumu vecina ljudi zna, vecina ljudi poznaje i njegov stil - i ne shvata ga ozbiljno, jer on u 95% svojih komentara nije ozbiljan. Glede ostatka, malo vise otvorenosti, tolerancije i postovanja prema drugome nikome od nas ne bi skodilo.
mostarka_90 wrote:al ovaj mi je najbolji oglas: DJEVOJKA izuzetno lijepog izgleda zeli upoznati momka africkog porijekla koji se nalazi u BiH
preferiram vjernike
Nevjernica zbog mog stila života
Garant bi me vjernica gledala polupijanog kako otresam pepeo kraj pepeljare, piva mi kaplje iz usta po potkošulji i psujem nekom sportisti na TV-u jer nije uradio ono što bi ja uradio na njegovom mjestu dok svira toma "o ciganko moja"
sve se bojim da bi te i jedna takvog gledala i trpila
Op3r4t0r wrote:
Madnera na ovom forumu vecina ljudi zna, vecina ljudi poznaje i njegov stil - i ne shvata ga ozbiljno, jer on u 95% svojih komentara nije ozbiljan. Glede ostatka, malo vise otvorenosti, tolerancije i postovanja prema drugome nikome od nas ne bi skodilo.
Za toleranciju i postovanje se u potpunosti slazem , sto se tice tog madnera, ja ga ne znam niti njegov stil i nisam njemu odgovorio kao personi, odgovorio sam samo na tekst koji je napisao tamo neko.
Tek sad vidim da je ova tema na podforumu na koji nikad ne zalazim, slucajno sam je vidio na glavnoj stranici, niti sam neko ko ucestvuje u temama o ljubavi i seksu, ja sam ozenjen porodican covjek i takve me stvari po forumu ne zanimaju, niti ucestvujem i raspravljam u podforumu o religijama i cak sam kao i u vecini slucajeva kad sam procitao madnerov post preskocio ga i otisao dalje ali eto vratih se jer nisam mogao presutiti da namjerno ili ne vjernike naziva nenormalnim, mozda on to uopste tako nije mislio ali u mojim ocima je tako bilo.
Ja se trudim vecinu stvari ignorisati, kad neko napise normalnu repliku poput ove tvoje rado cu i odgovoriti ali kad neko u svom postu vjeru povezuje odmah sa raznoraznim ekstremnostima poput odlaska u siriju taj je vec u startu pokazao koliko zna sta je vjera a sta ekstremizam bilo koje vrste i takve postove kulturno preskacem
madner wrote:Svaka cast kako si slucajno naletio bas na post iz 2012. Vidi se da si totalno opusten po ovom pitanju.
Nego kako se bradom deveras ljeti?
da nisi napisao nikad nebi ni skontao da je post vec toliko star , na forum inace ulazim po principu da odem na dno glavne stranice i kliknem na neku od onih 5-6 tema i ovaj put je bila ova tema, u vecini slucajeva se vec nakon procitanog prvog posta odatle prebacim na moje postove ili na nove postove ali posto mi se tema ucinila zanimljivom onako bacih oko na svaki treci post i tako naletih i na tvoj ne gledajuci ni na kojem je podforumu tema niti kad su postovi pisani jer posto sam je nasao na glavnoj stranici nekako sam valjda zakljucio da je i citava tema nova , nebitno, iako se ne slazem sa onom repliciranom izjavom sa ovim si me postom nasmijao
I ja sad vidim da ispade ko pravdanje , ma ne pravdam se nego me slatko nasmijao iako znam da mu nije bila namjera i ako vjerovatno nikom drugom u onom postu ne izgleda nista smjesno, meni je bas leglo ko samar budali
madner wrote:Budimo realni, vecina normalnih muskaraca nije u vjeri. Dok bi normalna djevojaka trebala biti.
Inace ne petljam se u ovakve teme ali ovo mi bode oci, ta tvoja realnost je smjesna, i vecina budala misle da su pametni i tesko ih je ubjediti da ustvari nisu i to je njihova realnost
Za razliku od tebe ja smatram i tvrdim da je vecina normalnih muskaraca u vjeri, odnosno s moje tacke gledista svi normalni ljudi su u vjeri, a evo zasto to tvrdim:
zbog ovakvog shvacanja vjere, normalni/nenormalni, stigmatiziraju vjernike kao nenormalne! Aferim! Vjera i dokazi? Takva notorna kontradikcija je u potpznosti nenormalna! Misli glavom, ne uci knjige i predavanja napamet. Ne parafraziraj, ne obrci, ne meci se kad nisi. Vjera nije znanost da se dokazuje. Ili vjerujes ili ne vjerujes. Druga stvar, kao vjernik trebas da siris nauk vjere, svojim primjerom. Ne ici okolo i osudjivati. Kao vjernik znas da smo Bogu svi jednaki i da je oholost grijeh. Jel tako? Jeste! Kao vjernik imas razumjevanja i strpljenja za druge, ljubavi i poniznosti. Ne uzdizes sebe i ne mislis da si bolji od drugih jer si RELIGIOZAN i znas knjige i pravila. Kao RAZBORIT covjek u vjeri, razlikujes VJERU, RELIGIOZNOST I IDOLOPOKLONSTVO.
Pozdrav od vjernice
Vjernice hvala tebi na savjetima, svi su ovi savjeti divni i krasni, bez sale, ali de bogati i ti uradi kakvog korisnijeg posla umjesto da u prosjeku pises ovdje 20 postova svaki dan.
S4mpion wrote:
To da je vjeronauka indoktrinacija. Vjeronauka pruža moralne norme i principe ponašanja, a moralne norme i principe ponašanja mora usvojiti svako dijete. Jedina je razlika u tome što jedni, između ostalog, usvajaju moralne norme iz vjerskih knjiga, a drugi samo iz nekih x knjiga.
Slazem se da nije indoktrinacija, ali samo zbog toga sto bih ja to licno nazvao "ispiranjem mozga", djeluje mi slikovitije od suhoparnog naziva indoktrinacija . Ali opet, mislio sam da se mozda osvrces na neke druge stvari pa sam zato pitao. Koliko se sjecam ja i ti smo vec nekad prije pisali o ovome, a sad da opet ponavljamo iste argumente...
Ja bih to nazvao "oblikovanjem", ispiranje nekako negativno zvuči.
Op3r4t0r wrote:
- ako si normalan bices u vjeri
[bez komentara, samo da ostane slika intelektuanih dometa "normalnih"]
Op3r4t0r wrote:
- ako si normalan bices u vjeri
logika ljudi koji su u vjeri... (i taj izraz uopce, to biti u vjeri, tako je iritantan)
a nikad sa ljudima koji se upravo ovako deklariraju- zbog uskogrudnosti, bezumlja/nesklonosti da se kriticki propitaju postulati odredjene vjere (i zestokih napada ako to ti pokusas), zbog rigidnih, beskompromisnih stavova i sektaskog mentaliteta i ergo, sklonosti ka fanatizmu.
Op3r4t0r wrote:
A brada je naravno tu, sve duza i duza, samo s njom ne deveram nego mi uzivancija, zadovoljan?
operater, sorry, ali mozes li mi objasniti to s bradom? zasto se mora nositi? smatra li se neko nemuslimanom ili losijim muslimanom ko ne nosi bradu, a inace prakticira sve rituale religije? ovo ozbiljno sad pitam.
_BataZiv_0809 wrote:Je li to ima jos neko da se smatra ozbiljnim a da teoriju evolucije percipira kao "nastanak od majmuna"
Naravno da ne, ljudi su nastali od druge vrste primata ali, kao uostalom i sav zivot na zemlji, imamo zajednicke pretke. Na osnovu analize do sada pronadjenih arheoloskih ostataka procjenjuje se da je posljednji zajednicki predak chimpanze i modernog covjeka zivio prije 6-8 miliona godina. Genetska razlika izmedju covjeka i nasih najblizih srodnika, chimpanzi i gorila je 1.2-1.6.% dok je medju ljudima ta razlika zanemarljivih 0.1%
Steta je samo da ni 6-8 miliona godina nije bilo dovoljno da evolucija iz genetskog materijala izbaci ostecene i deformisane gene koji stvaraju religiozne fanatike.
A, da se ipak vratimo temi? Koja je ... mogucnost dobre veze izmedju dvoje ljudi razlicitih svjetonazora - u ovom slucaju vjernika i ateiste. Izazovi? Problemi? Kojim putem dalje ... pred nama su konkretni problemi ...
Op3r4t0r wrote:
A brada je naravno tu, sve duza i duza, samo s njom ne deveram nego mi uzivancija, zadovoljan?
operater, sorry, ali mozes li mi objasniti to s bradom? zasto se mora nositi? smatra li se neko nemuslimanom ili losijim muslimanom ko ne nosi bradu, a inace prakticira sve rituale religije? ovo ozbiljno sad pitam.
Brada je sunet, odnosno nesto sto je u vjeri lijepo imati ali nije obaveza, samim tim brada ne pravi od covjeka boljeg muslimana, niti obrnuto. Tako da ces muslimana i sa bradom i bez brade naci i medju onima koji su tek usli u vjeru kao i medju daijama (ucenim ljudima). Primjer nasih ucenih ljudi sa bradom i bez bi bili npr: Dr Hfz Safet Kuduzovic (ima bradu) i Hfz Kenan Music (nema bradu), da ih Allah dz.s.obojicu nagradi za trud koji ulazu.
Moj prijatelj bi ti to ovako ukratko objasnio, kada te neko pozove na svadbu ti sam biras hoces li otici u farmerkama i majici ili ces obuci odijelo, zna se sta je ljepse mada sta god obukao to te ne cini boljim ili losijim gostom.
Op3r4t0r wrote:
Brada je sunet, odnosno nesto sto je u vjeri lijepo imati ali nije obaveza, samim tim brada ne pravi od covjeka boljeg muslimana, niti obrnuto. Tako da ces muslimana i sa bradom i bez brade naci i medju onima koji su tek usli u vjeru kao i medju daijama (ucenim ljudima). Primjer nasih ucenih ljudi sa bradom i bez bi bili npr: Dr Hfz Safet Kuduzovic (ima bradu) i Hfz Kenan Music (nema bradu), da ih Allah dz.s.obojicu nagradi za trud koji ulazu.
Moj prijatelj bi ti to ovako ukratko objasnio, kada te neko pozove na svadbu ti sam biras hoces li otici u farmerkama i majici ili ces obuci odijelo, zna se sta je ljepse mada sta god obukao to te ne cini boljim ili losijim gostom.
Svaka čast za pojašnjenje. Kao da čujem svog dedu rahmetli, i on je ovako mudro zborio.