Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
mrki62

#26 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

travar wrote:
Jel to ona ne obavlja svoj posao kako treba? :x
Niko nije ni spomenuo da ona provodi šerijatsko vjenčanje!
To što je odlučila da se pokrije (čestitke na tome) i da se ne rukuje sa muškarcima, nije razlog da je se blati po forumu!
Znači ako nije neka bimbo prsata plavuša sa dekolteom do stomaka onda ne treba ni da živi, a kamoli da radi na nekom "državnom" mjestu!

Svaka čast :-?
Zašto se je pokrila ? Jel zbog toga da je ja ne vidim , ma takve meni nisu ni interesantne :-)
Takve jednostavno nemaju mjesta u nevjerskim / državnim institucijama i ne pametuj previše , jer može glava da boli zbog toga ; ona se ne blati po forumu - jer je uzfalilo blata :zzzz:

Niko nije spomenuo to tvoje provokativno sa dekolteom i ostalim nebulozama :run:
trinaesti

#27 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by trinaesti »

da je matricarka kojim slucajem eskim i da se ljubi sa mladencima trljajuci nos o nos, to bi ti bilo zanimljivo.

da je sljedbenica hare krisne i da ti zapjeva mantru to bi bilo jako cool iako ti nemas veze sa mantrama. onako zamotana u narandzaste plahte bila bi jako cool - cak bi imala i desetine fotaka sa njom. ti, tvoj muz i ona.

ali kad je maticarka muslimanka i izabrala je da slijedi pravila islama, uz to po svom zakonima ove zemlje ima to pravo, a nicim ne remeti pravo drugoga - TO JE ODVRATNO, FUJ, BLJAK.

ko si ti uopce da se ona rukuje s tobom.

da ti je maticar monk i da mu se "gadi" da se rukuje s tobom, jer se boji da ce se zaraziti, vjerujem da bi ti i to bilo zanimljivo.

p.s. kad smo vec kod vjere i drzavne sluzbe, zenicki nacelnik je istovremeno i predsjednik sabora islamske zajednice - pa sta. boljeg nacelnika zenica nije imala.
travar

#28 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by travar »

mrki62 wrote:
travar wrote:
Jel to ona ne obavlja svoj posao kako treba? :x
Niko nije ni spomenuo da ona provodi šerijatsko vjenčanje!
To što je odlučila da se pokrije (čestitke na tome) i da se ne rukuje sa muškarcima, nije razlog da je se blati po forumu!
Znači ako nije neka bimbo prsata plavuša sa dekolteom do stomaka onda ne treba ni da živi, a kamoli da radi na nekom "državnom" mjestu!

Svaka čast :-?
Zašto se je pokrila ? Jel zbog toga da je ja ne vidim , ma takve meni nisu ni interesantne :-)
Takve jednostavno nemaju mjesta u nevjerskim / državnim institucijama i ne pametuj previše , jer može glava da boli zbog toga ; ona se ne blati po forumu - jer je uzfalilo blata :zzzz:

Niko nije spomenuo to tvoje provokativno sa dekolteom i ostalim nebulozama :run:
Jel' to neko zabranio da se pokrije?
Gdje to piše da je zabranjeno pokrivanje!!
Ako nađeš takav član u zakonu, javi mi se, u protivnom "ne pametuj previše, jer može glava da boli zbog toga"!
Postoje mjesta gdje možeš otići i vidjeti takve koje su tebi interesantne, osim ako nemaš neki fetiš prema nepokrivenim matičarkama, pa ti sad ova smeta!
A kakve su to "takve"!?

A da se spomenula matičarka koja je imala takav dekolte, onda bi ova rasprava išla u sasvim drugom pravcu (u pravcu djela koje je pohvalno, čak i poželjno)!
Žena nije nikoga ubila, pokrala, slagala i šta ti ja znam šta ne, dok god obavlja svoj posao časno i pošteno, niko nema pravo da joj sudi zbog njene lične odluke da se pokrije!!

A kome se ne sviđa, nek se preseli tamo gdje matičarka nije pokrivena!!
mrki62

#29 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

trinaesti wrote:da je matricarka kojim slucajem eskim i da se ljubi sa mladencima trljajuci nos o nos, to bi ti bilo zanimljivo.

da je sljedbenica hare krisne i da ti zapjeva mantru to bi bilo jako cool iako ti nemas veze sa mantrama. onako zamotana u narandzaste plahte bila bi jako cool - cak bi imala i desetine fotaka sa njom. ti, tvoj muz i ona.

ali kad je maticarka muslimanka i izabrala je da slijedi pravila islama, uz to po svom zakonima ove zemlje ima to pravo, a nicim ne remeti pravo drugoga - TO JE ODVRATNO, FUJ, BLJAK.
Bilo koja vjera da je u pitanju - moj stav se ne mijenja !
Sam naslov teme je jasan ; Vjera i državna služba ,.............. i to je jasno .
trinaesti wrote: ko si ti uopce da se ona rukuje s tobom.
Dobro pitanje , sviđa mi se tvoj način razmišljanja ;)
Ja kad bi se vjenčao kod nje , dao bi joj na znanje KO SAM JA !
Ovako ću samo tebi , ok ?
Zbog mene i meni sličnih ( koji se ženimo a samim tim i vjenčavamo ) MATIČRAI i postoje , nisu matičari na SLUŽBI nekakvoj vjeri , već osobama sa imenom i prezimenom , koji su došli da sklope brak u DRŽAVNU instituciju a ne vjersku ,................. jer da je neko htio vjersku , ne bi ni dolazio kod civilnog matičara !
trinaesti wrote:
da ti je maticar monk i da mu se "gadi" da se rukuje s tobom, jer se boji da ce se zaraziti, vjerujem da bi ti i to bilo zanimljivo.

p.s. kad smo vec kod vjere i drzavne sluzbe, zenicki nacelnik je istovremeno i predsjednik sabora islamske zajednice - pa sta. boljeg nacelnika zenica nije imala.
Matičaru ne smije da se neko gadi , jer nije plaćen za to a to opet nema nikakve v
eze sa načelnikom neke opštine , jer opiši mi funkciju nekakvog načelnika, da vidim u čemu je to on dobar.
Nigdje na svijetu nema uspješne države - gdje je vjera jaka, ako ima , popravi me ; nabroji mi te države :thumbup:
mrki62

#30 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

travar wrote:
Jel' to neko zabranio da se pokrije?
Gdje to piše da je zabranjeno pokrivanje!!
Ako nađeš takav član u zakonu, javi mi se, u protivnom "ne pametuj previše, jer može glava da boli zbog toga"!
Postoje mjesta gdje možeš otići i vidjeti takve koje su tebi interesantne, osim ako nemaš neki fetiš prema nepokrivenim matičarkama, pa ti sad ova smeta!
A kakve su to "takve"!?

A da se spomenula matičarka koja je imala takav dekolte, onda bi ova rasprava išla u sasvim drugom pravcu (u pravcu djela koje je pohvalno, čak i poželjno)!
Žena nije nikoga ubila, pokrala, slagala i šta ti ja znam šta ne, dok god obavlja svoj posao časno i pošteno, niko nema pravo da joj sudi zbog njene lične odluke da se pokrije!!

A kome se ne sviđa, nek se preseli tamo gdje matičarka nije pokrivena!!
Da nije ona kojim slučajem tvoja sestra - ili žena , ha :-)

Ja nju , kao takvu vidim samo kao matičarku po šerijatskom pravilu a nikako kao civilno / državno .
Dok je tako kako je , mene i ne čudi da je država u rasulu , jer se ne zna ni ko pije a ni ko plaća .
Isuse , kisuse :skoljka:
travar

#31 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by travar »

mrki62 wrote:
trinaesti wrote:da je matricarka kojim slucajem eskim i da se ljubi sa mladencima trljajuci nos o nos, to bi ti bilo zanimljivo.

Bilo koja vjera da je u pitanju - moj stav se ne mijenja !
Sam naslov teme je jasan ; Vjera i državna služba ,.............. i to je jasno .
trinaesti wrote: ko si ti uopce da se ona rukuje s tobom.
Dobro pitanje , sviđa mi se tvoj način razmišljanja ;)
Ja kad bi se vjenčao kod nje , dao bi joj na znanje KO SAM JA !
Ovako ću samo tebi , ok ?
Zbog mene i meni sličnih ( koji se ženimo a samim tim i vjenčavamo ) MATIČRAI i postoje , nisu matičari na SLUŽBI nekakvoj vjeri , već osobama sa imenom i prezimenom , koji su došli da sklope brak u DRŽAVNU instituciju a ne vjersku ,................. jer da je neko htio vjersku , ne bi ni dolazio kod civilnog matičara !
trinaesti wrote:

Matičaru ne smije da se neko gadi , jer nije plaćen za to a to opet nema nikakve v
eze sa načelnikom neke opštine , jer opiši mi funkciju nekakvog načelnika, da vidim u čemu je to on dobar.
Nigdje na svijetu nema uspješne države - gdje je vjera jaka, ako ima , popravi me ; nabroji mi te države :thumbup:
Evo ti jedne, a ti me pobij argumentima:
Saudijska Arabija!
trinaesti

#32 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by trinaesti »

zemlja nam je u rasulu zato sto maticarka nece da se rukuje :) ma daj!
travar

#33 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by travar »

trinaesti wrote:zemlja nam je u rasulu zato sto maticarka nece da se rukuje :) ma daj!
"Milioni maraka godišnje se izgubi iz državnog budžeta BiH, do sada, razlog je bio nepoznat, ali grupa, osviještenih građana je otkrila prevaru, matičarka koja se odlučila pokriti i time slijediti islamsko pravilo o ne-rukovanju sa muškarcima, je bila uzrok velikom gubitku novca!
Sada kada je uzrok otkriven, dotična matičarka je otpuštena, i država još jednom živi u blagostanju i veselju!"
Prenosi FENA!
trinaesti

#34 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by trinaesti »

predlazem da se u listu zahtjeva grozda i pokreta dosta hitno uvrsti i zahtjev da se sa funkcije smijeni navedena maticarka.
da nam svima bude bolje.
mostary

#35 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mostary »

Da se ukljucim, znaci zabranjeno je dodirivanje suprotnog pola koji nisu u rodu muslimanima i muslimankama,
znaci sto se ovog slucaja tice, vec je navedeno da se ona ne mora rukovati da bi cestitala mladencima, a ako zeli da cestita njemu - dovoljno je rijecima.
Moj slucaj - opcina centar, Sarajevo, ja sam dosao sa zenom, vjencao se, bila je maticarka tj. zena nije pokrivena, cestitala je mojoj zeni, a meni je rekla rijecima, cak je cini mi se rakla da vam bude hairli u braku i tako. Sasvim dovoljno, zavrsno za 10 min., potpisali se mi i svjedoci.
Cak kad je trebala procitati zakone - kaze, jes da ovo vama netreba spominjati - ali potrebno je da procita, tako da smo saslusali i sta-.

Diskriminaciju je neko spomenuo - a zar nije diskriminacija da je ko sto neko kaze izbace s tog posla jer ko nece da se rukuje s muskarcima, pa sta ima veze, cak sta vise, mozda je mlada koju je maticarka vjencala ljubomorna na svog muza, pa ne bi ni volila da mu neke zenske osobe cestitaju na taj nacin - a kod nas ima i ljubljenje u obraz, pa da svisne od ljubomore.
mrki62

#36 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

travar wrote:
Saudijska Arabija!
Došlo neko pleme ( Saudi ), stvorili kraljevinu Arabiju , kupaju se u zlatu a raja živi kao stoka po nekakvim provizorisanim zgradama.
De malo Googlaj o S. Arabiji i vidi kakvi tamo zakoni vladaju , tamo žena niti ima pasoš a niti smije gdje da ide .
Tamo žena ne smije ni vozački da ima .
Nafta čini devedeset posto saudijskih izvoznih prihoda, odnosno oko osamdeset posto državnih te okreće četrdeset posto saudijskog društvenog bruto proizvoda - pa ti sad skontaj od čega je bogata ta država.
Meni nije krivo što ti ne znaš pojedine činjenice , meni je krivo što oni - koji državu vode , ne vode računa o tome .
Evo ti link http://www.nezavisne.com/vijesti.php?meni=22&vijest=317
Pročitaj kakva je jadna situacija u našoj državi a možeš i kakva je u toj Saudskoj Arabiji , ja ću citirati a ti nađi :

Citat : Najmanji procenat djevojčica koje se školuju zabilježen je u Somaliji, gdje se od 1996. do 2004. školovalo samo 11 odsto ženske djece. U istom periodu u Tadžikistanu, Holandiji i Švedskoj školovalo se sto odsto djevojčica, a u Saudijskoj Arabiji 58 odsto. Broj djevojčica koje se školuju u SAD iznosi 95 odsto, isto koliko i u Vijetnamu.

Pa ja postavljam pitanje ; hoćemo li i na našim prostorima ženske tretirati kao u S. Arabiji ?
trinaesti

#37 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by trinaesti »

odoste daleko.

sta uradi jedna maticarka.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#38 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by dr.gog »

Matičarka...školovanje,,,saudijska arabija....nije li malo daleko :? .mislim možda je post iznad za posebnu temu :? Na volju vam,ali se meni čini da je ovako razvodnjeno..
travar

#39 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by travar »

mrki62 wrote:
travar wrote:
Saudijska Arabija!
Došlo neko pleme ( Saudi ), stvorili kraljevinu Arabiju , kupaju se u zlatu a raja živi kao stoka po nekakvim provizorisanim zgradama.
De malo Googlaj o S. Arabiji i vidi kakvi tamo zakoni vladaju , tamo žena niti ima pasoš a niti smije gdje da ide .
Nafta čini devedeset posto saudijskih izvoznih prihoda, odnosno oko osamdeset posto državnih te okreće četrdeset posto saudijskog društvenog bruto proizvoda - pa ti sad skontaj od čega je bogata ta država.
Meni nije krivo što ti ne znaš pojedine činjenice , meni je krivo što oni - koji državu vode , ne vode računa o tome .
Pročitaj kakva je jadna situacija u našoj državi a možeš i kakva je u toj Saudskoj Arabiji , ja ću citirati a ti nađi :

Citat : Najmanji procenat djevojčica koje se školuju zabilježen je u Somaliji, gdje se od 1996. do 2004. školovalo samo 11 odsto ženske djece. U istom periodu u Tadžikistanu, Holandiji i Švedskoj školovalo se sto odsto djevojčica, a u Saudijskoj Arabiji 58 odsto. Broj djevojčica koje se školuju u SAD iznosi 95 odsto, isto koliko i u Vijetnamu.

Pa ja postavljam pitanje ; hoćemo li i na našim prostorima ženske tretirati kao u S. Arabiji ?
Tražio si uspješnu državu sa jakom vjerom, dao sam ti je, a mislim da imaš temu o pravima žena, iako time kontriraš samom sebi, jer prvo svim snagama želiš dokazati da njoj nije mjesto u "državnoj" instituciji, a onda u postu ili dva poslije kobajagi braniš neka prava žena!

A evo ti još jedna pa se malo pozabavi:
Malezija!

Ja nju , kao takvu vidim samo kao matičarku po šerijatskom pravilu a nikako kao civilno / državno .
Dok je tako kako je , mene i ne čudi da je država u rasulu , jer se ne zna ni ko pije a ni ko plaća .
Nit mi je sestra, a ni žena, i da jeste, šta sad?!
Po čemu je to ona matičar po šerijatskom pravilu, njeno je samo da upita, potpiše i to je to, i na kraju samo kao izraz kulture ČESTITA, ona ovo sve ispunjava , ali eto neko se našao uvrijeđen time što je pokrivena i što se ne rukuje!
Eh sad, ti bi radije neku nesposobnu "ljepoticu" ili nekoga ko je sposoban da obavi svoj posao kako treba, a pokrivena je?
I opet, ako ti se ne sviđa, ti se brate nemoj ni ženit', barem nećemo morati slušati tvoje Demokratske pripovjetke o tome kako ženu treba izbaciti sa posla zato što je pokrivena!
dr.gog wrote:Matičarka...školovanje,,,saudijska arabija....nije li malo daleko :? .mislim možda je post iznad za posebnu temu :? Na volju vam,ali se meni čini da je ovako razvodnjeno..
Ovakve teme su inače osuđene da završe na isti način!
I najgore je što onaj ko otvori temu, "zakuha" i onda pobjegne, ostavljajući raspravu zagovornicima dva različita stava!

Što se mene tiče, ovo može slobodno pod lock!
mrki62

#40 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

travar
Miješaš lončiće , matičarka je dobila školovanje sa arapskim - vehabijskim prizvukom . Nije školovanje uspješno kroz vjeru , jer ako si imalo upoznat sa ostalim svijetom - znat ćeš i da je u mnogim kršćanskim državama zabranjen križ u državnim ustanovama a prije svega u školama.
Ne treba da se sikiraš zbog drugačijeg stava na način da se teme koje se tebi ne sviđaju stavljaju pod ključ.
O Maleziji ti ja mogu romane pisati i nećeš shvatiti da je prozapadno usmjerena država.
Najbliža ti je Turska, od kojih smo i islam preuzeli i malo razmisli o njoj - pa će ti biti sve jasno :dance:
Lincoln-Burrows

#41 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by Lincoln-Burrows »

Ne vidim nikakav problem ako se vjenčanje obavlja u crkvi,
tada oni sve dalje predaju matičaru. Ovdje se problem vjerojatno javlja
ako dolaze dvoje ljudi na vjenčanje a oni su ateisti ili
nemaju pravo vjenčanja u crkvi jer su rastavljeni.
Sad kad već imamo takav profil ljudi bilo bi u redu da takav
profil ljudi budu i matičari, ili ajde bar da se tome prilagode.
Naravno da vrijedi ovo i za muslimane a ne samo za kršćane.
Ivy

#42 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by Ivy »

travar wrote:
mrki62 wrote:
travar wrote:
Saudijska Arabija!

Tražio si uspješnu državu sa jakom vjerom, dao sam ti je, a mislim da imaš temu o pravima žena, iako time kontriraš samom sebi, jer prvo svim snagama želiš dokazati da njoj nije mjesto u "državnoj" instituciji, a onda u postu ili dva poslije kobajagi braniš neka prava žena!

A evo ti još jedna pa se malo pozabavi:
Malezija!

Nit mi je sestra, a ni žena, i da jeste, šta sad?!
Po čemu je to ona matičar po šerijatskom pravilu, njeno je samo da upita, potpiše i to je to, i na kraju samo kao izraz kulture ČESTITA, ona ovo sve ispunjava , ali eto neko se našao uvrijeđen time što je pokrivena i što se ne rukuje!
Eh sad, ti bi radije neku nesposobnu "ljepoticu" ili nekoga ko je sposoban da obavi svoj posao kako treba, a pokrivena je?
I opet, ako ti se ne sviđa, ti se brate nemoj ni ženit', barem nećemo morati slušati tvoje Demokratske pripovjetke o tome kako ženu treba izbaciti sa posla zato što je pokrivena!
dr.gog wrote:Matičarka...školovanje,,,saudijska arabija....nije li malo daleko :? .mislim možda je post iznad za posebnu temu :? Na volju vam,ali se meni čini da je ovako razvodnjeno..
Ovakve teme su inače osuđene da završe na isti način!
I najgore je što onaj ko otvori temu, "zakuha" i onda pobjegne, ostavljajući raspravu zagovornicima dva različita stava!

Što se mene tiče, ovo može slobodno pod lock!
Samo zato sto neko nece da se svadja s tobom znaci da je "pobjegao"...a ono o zakuhavanju necu ni komentarisati. Sasvim validna tema i sasvim validan razlog za raspravu i zabrinutost.
a.basko

#43 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by a.basko »

meni je pomenuta maticarka pomogla, nisam se morao "revansirati"... to mi je, nekako, vaznije... nego se rukovati i biti uljudan na taj nacin, a kulturno zavrtati raju... :)
mrki62

#44 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

a.basko wrote:meni je pomenuta maticarka pomogla, nisam se morao "revansirati"... to mi je, nekako, vaznije... nego se rukovati i biti uljudan na taj nacin, a kulturno zavrtati raju... :)
Stvarno ?
Jel ti pomogla iz vjerskog aspekta ( zato što si pripadnik njene opcije vjere ) ili ti je pomogla INSTITUCIJONALNO ?
Jer ako je PROFESIONALNO obavila svoj posao, za koji je plaćen i ako ti nije pomogla zbog pripadnosti NJEZINOJ vjeri , onda je ok a ako ti je pomogla zbog vjere ,................. hebeš onda i nju i takvu instituciju !
a.basko

#45 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by a.basko »

mrki62 wrote:
a.basko wrote:meni je pomenuta maticarka pomogla, nisam se morao "revansirati"... to mi je, nekako, vaznije... nego se rukovati i biti uljudan na taj nacin, a kulturno zavrtati raju... :)
Stvarno ?
Jel ti pomogla iz vjerskog aspekta ( zato što si pripadnik njene opcije vjere ) ili ti je pomogla INSTITUCIJONALNO ?
Jer ako je PROFESIONALNO obavila svoj posao, za koji je plaćen i ako ti nije pomogla zbog pripadnosti NJEZINOJ vjeri , onda je ok a ako ti je pomogla zbog vjere ,................. hebeš onda i nju i takvu instituciju !
...pa ne znam, mrki, tada sam je prvi put u svom zivotu vidio,doduse, procitala je moje ime... :D bila je profesionalna, ali ja sam zelio naglasiti jednu drugu osobinu ove maticarke mu'minke, postenje !
o nasim institucijama i sluzbenicima... bolje ne zapocinjati... :roll: :D
mrki62

#46 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

a.basko wrote:
mrki62 wrote:
Stvarno ?
...pa ne znam, mrki, tada sam je prvi put u svom zivotu vidio,doduse, procitala je moje ime... :D bila je profesionalna, ali ja sam zelio naglasiti jednu drugu osobinu ove maticarke mu'minke, postenje !
o nasim institucijama i sluzbenicima... bolje ne zapocinjati... :roll: :D
Opet se rađa pitanje , jel ona tebi zaista pomogla ili je odradila svoj posao ?
Da ja tebi malo objasnim , da bolje shvatiš :-D
Dođeš u nepoznati grad i tražiš neku ulicu a nikako da je nađeš , usput sretneš policajca i pitaš ga za ulicu i on ti OBJASNI gdje se nalazi i ti po njegovim uputama nađeš tu ulicu ,............
Sad , jel on tebi POMOGAO , ili je obavio svoju dužnost - pitanje je sad :thumbup:
a.basko

#47 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by a.basko »

mrki... u detalje necu zalaziti da se ne bi nasladjivao :wink: , ali vidim da citas isuvise izmedju redova :shock: , ziv bio, jos se jednom vrati pa protabiri o svemu sta nas dvojica tvrdimo i zelimo (do)kazati, niti ja tebi, a ti meni jos manje, mozes objasniti ili promjeniti misljenje... pogotovo ne na primjerima koje ti navodis :D
mrki62

#48 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

a.basko wrote:mrki... u detalje necu zalaziti da se ne bi nasladjivao :wink: , ali vidim da citas isuvise izmedju redova :shock: , ziv bio, jos se jednom vrati pa protabiri o svemu sta nas dvojica tvrdimo i zelimo (do)kazati, niti ja tebi, a ti meni jos manje, mozes objasniti ili promjeniti misljenje... pogotovo ne na primjerima koje ti navodis :D
Stvar je da vjera nema šta da traži u državnim institucijama , a dokle god se to dešava - daleko bilo od mene :thumbup:
sabanss

#49 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by sabanss »

mrki62 wrote:
travar wrote:Jadna žena ni kriva ni dužna se našla u ovakvoj temi! :-?
Fujj :-?
U čemu je jadna ?
U neobavljanju svog posla ili čega već ?
Zanimljivo je kako ti zamisljas posao maticara? Hipoteticki oglas:

"Opsti uslovi:

- Zenska osoba

Opis poslova:

- Rukovanje sa mladozenjom"

Ne mogu da vjerujem...
beautyfool

#50 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by beautyfool »

Stvarno je zalosno o cemu se diskusija vodi
Pa kako vas nije stid uopste otvoriti ovakvu temu??
Ocito da je sramota ispoljavati postenje, cednost i neku duhovnu ljepotu u ovom drustvu!
Pa zar nije "mladoj" draze vidjeti posteno obucenu maticarku koja ispoljava svoju duznost na propisani nacin a ne neku dekoltiranu,plasticnu "ljepoticu" koja je jedva docekala da proglasi brak izmedju supruznika i nakon toga "safatala " jadnog mladozenju pri tom mu "cestitajuci" brak!?!?

I jos nesto, sto se tice pokrivanja, marama je samo komad platna koji dali ce se staviti oko vrata ili oko glave je potpuno svejedno, jer sama marama nemoze ometati u obavljanju posla a pogotovo ne posla kao maticar!

Pozdrav!
Post Reply