trinaesti wrote:da je matricarka kojim slucajem eskim i da se ljubi sa mladencima trljajuci nos o nos, to bi ti bilo zanimljivo.
da je sljedbenica hare krisne i da ti zapjeva mantru to bi bilo jako cool iako ti nemas veze sa mantrama. onako zamotana u narandzaste plahte bila bi jako cool - cak bi imala i desetine fotaka sa njom. ti, tvoj muz i ona.
ali kad je maticarka muslimanka i izabrala je da slijedi pravila islama, uz to po svom zakonima ove zemlje ima to pravo, a nicim ne remeti pravo drugoga - TO JE ODVRATNO, FUJ, BLJAK.
Bilo koja vjera da je u pitanju - moj stav se ne mijenja !
Sam naslov teme je jasan ; Vjera i državna služba ,.............. i to je jasno .
trinaesti wrote:
ko si ti uopce da se ona rukuje s tobom.
Dobro pitanje , sviđa mi se tvoj način razmišljanja

Ja kad bi se vjenčao kod nje , dao bi joj na znanje KO SAM JA !
Ovako ću samo tebi , ok ?
Zbog mene i meni sličnih ( koji se ženimo a samim tim i vjenčavamo ) MATIČRAI i postoje , nisu matičari na SLUŽBI nekakvoj vjeri , već osobama sa imenom i prezimenom , koji su došli da sklope brak u DRŽAVNU instituciju a ne vjersku ,................. jer da je neko htio vjersku , ne bi ni dolazio kod civilnog matičara !
trinaesti wrote:
da ti je maticar monk i da mu se "gadi" da se rukuje s tobom, jer se boji da ce se zaraziti, vjerujem da bi ti i to bilo zanimljivo.
p.s. kad smo vec kod vjere i drzavne sluzbe, zenicki nacelnik je istovremeno i predsjednik sabora islamske zajednice - pa sta. boljeg nacelnika zenica nije imala.
Matičaru ne smije da se neko gadi , jer nije plaćen za to a to opet nema nikakve v
eze sa načelnikom neke opštine , jer opiši mi funkciju nekakvog načelnika, da vidim u čemu je to on dobar.
Nigdje na svijetu nema uspješne države - gdje je vjera jaka, ako ima , popravi me ; nabroji mi te države