Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
mojgrad

#101 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mojgrad »

travar wrote:Pitanje:
Jesil ti spremna opovrgnuti svoje vjerovanje (recimo postojanje Boga), (iako te niko ne tjera na to) zarad ostanka na radnom mjestu ili da bi nekome udovoljila!??
Jednostavno pitanje, jednostavan odgovor!
Ovdje se uopste ne radi o tome da li bi neko opovrgnuo svoje vjerovanje u Boga radi ostanka na radnom mjestu niti da li treba ili ne treba biti pokriven. Problem je tu tome sto sve vise i vise vjera utice na izvrsavanje funkcije u drzavnim sluzbama. Ovo po ko zna koji put PONAVLJAM al ti ne kotnas :D
Za koju godinu ce biti necu kod ginekologa zato sto je doktor (ne do bog muskarac) on ne smije da me pregleda.. Mi smo narod poznat po tome da idemo iz krajnosti u krajnost.
Ovim zavrsavam diskusiju sa tobom, jer vidim da ne vodi nicemu, samo se ponavljam a ti me ubjedjujes kako je najnormalnija stvar ne rukovati se, izvini ali meni nije (bez obzira sta je tome razlog).. Vjera je vjera a drzavna sluzba je drzavna sluzba. To dvoje ne smije da ima uticaja jedno na drugo.
sabanss

#102 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by sabanss »

mojgrad wrote: Ovim zavrsavam diskusiju sa tobom, jer vidim da ne vodi nicemu, samo se ponavljam a ti me ubjedjujes kako je najnormalnija stvar ne rukovati se, izvini ali meni nije (bez obzira sta je tome razlog).. Vjera je vjera a drzavna sluzba je drzavna sluzba. To dvoje ne smije da ima uticaja jedno na drugo.
Vi stalno izvrcete teze... U opisu posla nema rukovanja niti cestitanja, to je licna stvar maticara. ONA SE NE MORA RUKOVATI JER JOJ TO NE PISE U UGOVORU O RADNOM ODNOSU!

Druga je stvar sto vama smeta Islam cak i pri samoj pomisli na isti.
mojgrad

#103 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mojgrad »

Ne moze mi smetati vjera kojoj i sama pripadam. Ali mi jako smeta nekulturno ponasanje. Trebala je prije sklapanja braka reci da se ne rukuje, a ne dovela ljude na svrsen cin. Mozda bi oni izabrali drugu opstinu.
trinaesti

#104 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by trinaesti »

jedno je pripadati vjeri, a drugo je drzati se njenih pravila.

ja znam mnogo "muslimana" koji piju alkohol i jedu svinjetinu :) i dalje tvrde da su muslimani.
mojgrad

#105 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mojgrad »

trinaesti wrote:jedno je pripadati vjeri, a drugo je drzati se njenih pravila.

ja znam mnogo "muslimana" koji piju alkohol i jedu svinjetinu :) i dalje tvrde da su muslimani.
U te stvari ne ulazim, da li piju alkohol i sta jedu to je njihova licna stvar.
sabanss

#106 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by sabanss »

mojgrad wrote:Ne moze mi smetati vjera kojoj i sama pripadam. Ali mi jako smeta nekulturno ponasanje. Trebala je prije sklapanja braka reci da se ne rukuje, a ne dovela ljude na svrsen cin. Mozda bi oni izabrali drugu opstinu.
Mene bi jako tangiralo sto se nece maticarka rukovati sa mnom, vidjecu je tad i nikad. Evo ja trazim maticara koji se ne rukuje sa zenama, svadba je blizu pa ako znate takvog javite.

Dokon pop i prasad krsti.
SL67

#107 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by SL67 »

trinaesti wrote:jedno je pripadati vjeri, a drugo je drzati se njenih pravila.

Jedno je pripadati vjeri, a drugo je drzati se njenih pravila. E tu se slažem u potpunosti sa tobom, i danas poimanje vjere kod nekih instant vjernika je prešlo u javno, komercijalno i ne po pravilima kako nalaže Kuran (izvinjavam se ako nisam ispravno napisala).
Npr:
A)mjesec dana Ramazana mnogi poste i to je u skladu sa vjerom ali se užasavam kada prvi dan bajrama slave po kafanama i mrtvi pijani dođu kući - to nije po Kuranu!
B)vjernici islamske vjeroispovjesti se između sebe pozdravljaju sa Selam... a kada se pozdravljaju sa drugima , trebali bi reći dobro jutro, dobar dan ili dobro veče - po pravilu jer tako piše u udžbeniku VJERONAUKE za prvi razred osnovne škole . Međutim, mnogo puta sam doživila da pojedini vjernici kada uđu u kancelariju pozdravljaju sa KAKO STE . A ja na ovaj pozdrav odnosno pitanje odgovaram doktoru kada me pita ili ljudima koji me prvo uljudno pozdrave pa me tek onda pitaju kako sam.
Zato sada postavljam pitanje : " Po kojem običaju ili pravilu je pozdrav KAKO STE ? "
trinaesti

#108 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by trinaesti »

to nam nista ne govori o islamu kao vjeri i muslimanima kao vjernicima.

niti svi piju za bajram, niti se svi pozdravljaju sa kako ste.

ja o ovim prvim i ne mislim kao o muslimanima. a ovi drugi, ocito nisu vaspitani.
amrica

#109 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by amrica »

travar wrote: Tebi niko ne brani da izađeš gola i hodaš gradom koliko ti volja, jer očito ti moral nije jača strana, ali ako ćeš već takve nebuloze pričati, onda bar pročitaj knjigu tipa "Basics of Islam, for Dummies", pa se onda javi i onda vazi kako bi se muškarci i žene trebali ponašati u Islamu (u druge vjere ne zalazim), jer ti očito neke stvari ne idu u glavu!
Sa tim postom sam pokušao objasniti, zašto se žene pokrivaju i ne rukuju, na šta ih NIKO NE TJERA, to je njihov lični izbor, znači ako je zabranjeno, one su izabrale da poštuju tu zabranu!
ko je tu dummie, ti sto predlazes ili neko ko bi trebao to procitati, i ko si ti da odredjujes ko je dummie, i, uostalom samo prepotentni glupan moze napisati neste za "glupane".
Zamisli knjiga ili udzbenik Osnove engleskog jezika za tupane?
trinaesti

#110 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by trinaesti »

pa ima takvih knjiga. a bogami i ljudi koji bi ih mogli citati.
SL67

#111 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by SL67 »

trinaesti wrote:to nam nista ne govori o islamu kao vjeri i muslimanima kao vjernicima.

niti svi piju za bajram, niti se svi pozdravljaju sa kako ste.

ja o ovim prvim i ne mislim kao o muslimanima. a ovi drugi, ocito nisu vaspitani.
Dakle slažemo se , jer istinski i pravi vjernik prvo poštuje sebe, zatim vjeru u koju istinski vjeruje a i drugog i drugačije. I za mene takvi pravi muslimani i vjernici zaslužuju izuzetno Veliko poštovanje i uvažavanje sa moje strane. Svi ostali koji zloupotrebljavaju i skrnave pravu vjeru i vjerovanje u nekog boga, na bilo kojoj strani nisu vrijedni diskusije i trošenja riječi i pisanja. Oni mogu jedino biti sramota svoga naroda, nacije i vjere. Toliko od mene :bih:
Ereinion

#112 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by Ereinion »

OPĆA DEKLARACIJA O PRAVIMA ČOVJEKA

USVOJENA U OPĆOJ SKUPŠTINI UJEDINJENIH NACIJA 10. DECEMBRA

Član 18.

Svako ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; to pravo uključuje slobodu promijeniti svoju vjeru ili vjerovanje i slobodu da se, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, ispoljava vjera ili vjerovanje učenjem, vršenjem, obredima i održavanjem.

Član 21.

1. Svako ima pravo da sudjeluje u upravi svoje zemlje, neposredno ili preko slobodno izabranih predstavnika.
2. Svako ima pravo na jednak pristup javnim službama u svojoj zemlji.
3. Volja naroda treba da bude osnova vladine vlasti; ta volja treba da se izražava u povremenim i istinskim izborima, koji treba da se provode općim i jednakim pravom glasa, tajnim glasanjem ili odgovarajućim postupcima slobodnog glasanja.
travar

#113 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by travar »

amrica wrote:
travar wrote: Tebi niko ne brani da izađeš gola i hodaš gradom koliko ti volja, jer očito ti moral nije jača strana, ali ako ćeš već takve nebuloze pričati, onda bar pročitaj knjigu tipa "Basics of Islam, for Dummies", pa se onda javi i onda vazi kako bi se muškarci i žene trebali ponašati u Islamu (u druge vjere ne zalazim), jer ti očito neke stvari ne idu u glavu!
Sa tim postom sam pokušao objasniti, zašto se žene pokrivaju i ne rukuju, na šta ih NIKO NE TJERA, to je njihov lični izbor, znači ako je zabranjeno, one su izabrale da poštuju tu zabranu!
ko je tu dummie, ti sto predlazes ili neko ko bi trebao to procitati, i ko si ti da odredjujes ko je dummie, i, uostalom samo prepotentni glupan moze napisati neste za "glupane".
Zamisli knjiga ili udzbenik Osnove engleskog jezika za tupane?
Pa vjerovatno neko ko bi to trebao pročitati, duuuh, :roll:
Što se tiče "dummies" pošto očito nisi upoznata sa tim, postoji niz knjiga pod nazivom "XXXXX for dummies"
Dakle, "for dummies" ne mora obavezno značiti za glupane, već u ovom slučaju označava, osnove na temu te knjige!

A što se tiče engleskog jezika za, kako ti to nazivaš, tupane:

Imaš li želju za citiranjem josh jednog posta :P
chuchumbamayumbe

#114 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by chuchumbamayumbe »

sabanss wrote:
mojgrad wrote: Ovim zavrsavam diskusiju sa tobom, jer vidim da ne vodi nicemu, samo se ponavljam a ti me ubjedjujes kako je najnormalnija stvar ne rukovati se, izvini ali meni nije (bez obzira sta je tome razlog).. Vjera je vjera a drzavna sluzba je drzavna sluzba. To dvoje ne smije da ima uticaja jedno na drugo.
Vi stalno izvrcete teze... U opisu posla nema rukovanja niti cestitanja, to je licna stvar maticara. ONA SE NE MORA RUKOVATI JER JOJ TO NE PISE U UGOVORU O RADNOM ODNOSU!

U opisu posla joj vjerovatno ne pise niti da se treba nasmijesiti, pa opet postoji neki red i opsta kultura ovih prostora. Da smo u Iranu, donekle bih i razumio, ali ovako, u multi-kulti Sarajevu prosipati ovakve shuplje nekome...? Ovi sto podrzavaju ovakve postupke spadaju u red onih kojima je normalno da i djeca u jaslicama imaju vjeronauku.
Ne smeta mi Islam na bilo koji nacin (pola mene pripada tom istom Islamu), ali mi smetaju muslimani tipa M92.
Eto, oni mi smetaju.
buba

#115 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by buba »

Muslimani M92 izgleda smetaju svakome..pa da..nazovimo to vjera na zor, jelta'. Medjutim, javno upraznjavanje vjerskih propisa i drzanja, je bilo itekako ograniceno i hendikepirano prije tih M92, tako da mozemo diskutovati o toj iritantnosti drugih zbog sadasnjeg slobodnijeg ispoljavanja.
Helem neise,..ovu zenu uopste ne vidim kao M92 muslimanku, niti u jednom prikazanom segmentu price.
Ako nema veze sto je pokrivena (marama i rukavice), onda ne vidim ni razlog zasto je to spomenuto u prici?!
Ali ima veze, jer se namece teza da su njena vjerska ubjedjenja u kontradiktornosti sa nekom ''osnovnom kulturom'', redom i obicajima?!?
Kakvom kulturom, cijom kulturom?? Tvojom, njegovom, mojom, komsijinom, bosanskom, hrvatskom, srpskom, jugoslavenskom, balkanskom, evropskom? Kojom osnovnom kulturom?! Pretpostavljam da ce se reci, kulturom evropskog zivljenja. Zaboravljate da se pod kulturom podrazumijeva postivanje tudjih vjerskih ubjedjenja i nediskriminativno ponasanje. Sta to znaci?? Neuskracivanje osnovnih ljudskih sloboda i prava. Sve religije u svojoj biti podrazumijevaju ''chednost'' zene, u ma kakvom kontekstu to sada bilo. Pa bi se na istom mjestu mogla naci i religiozna zena druge vjeroispovjesti pa uciniti isto iz razloga sto bi joj bilo neprijatno doci u fizicki kontakt sa drugim muskarcem. A zaista mislim da njeno radno mjesto ne podrazumijeva ''fizicki kontakt'' pa ni iz neke osnovne ''kulture''.
A kakva je to ''diskriminacija'' koju spominjete zbog nerukovanja??! Olako baratate rijecju diskriminacija.
Hipoteticki..da se radi o maticaru, koji se po zavrsenom cinu vjencanja rukuje sa mladozenjom a mladoj se nasmijesi i kaze: Cestitam gospodjo. To je vama DISKRIMINATIVNO?! Nekulturno? Neprosvijeceno? Uvredljivo?

Ta zena je trebala preskociti rukovanje u potpunosti i to je sve..ovako i heravom kur*u svaka dlaka smeta.

Svi ste vi za jednog dobrog tora i chobana.
buba

#116 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by buba »

chuchumbamayumbe wrote:
sabanss wrote:

U opisu posla joj vjerovatno ne pise niti da se treba nasmijesiti, pa opet postoji neki red i opsta kultura ovih prostora. Da smo u Iranu, donekle bih i razumio, ali ovako, u multi-kulti Sarajevu prosipati ovakve shuplje nekome...? Ovi sto podrzavaju ovakve postupke spadaju u red onih kojima je normalno da i djeca u jaslicama imaju vjeronauku.Ne smeta mi Islam na bilo koji nacin (pola mene pripada tom istom Islamu), ali mi smetaju muslimani tipa M92.
Eto, oni mi smetaju.
Ne spadam! Kategoricki sam protiv toga.
I sta cemo sad s tom tezom da spadam u taj red :D :D
Ivy

#117 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by Ivy »

Ereinion wrote:OPĆA DEKLARACIJA O PRAVIMA ČOVJEKA

USVOJENA U OPĆOJ SKUPŠTINI UJEDINJENIH NACIJA 10. DECEMBRA

Član 18.

Svako ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; to pravo uključuje slobodu promijeniti svoju vjeru ili vjerovanje i slobodu da se, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, ispoljava vjera ili vjerovanje učenjem, vršenjem, obredima i održavanjem.

Član 21.

1. Svako ima pravo da sudjeluje u upravi svoje zemlje, neposredno ili preko slobodno izabranih predstavnika.
2. Svako ima pravo na jednak pristup javnim službama u svojoj zemlji.
3. Volja naroda treba da bude osnova vladine vlasti; ta volja treba da se izražava u povremenim i istinskim izborima, koji treba da se provode općim i jednakim pravom glasa, tajnim glasanjem ili odgovarajućim postupcima slobodnog glasanja.

ZAKON
O SUKOBU INTERESA U INSTITUCIJAMA VLASTI BOSNE I HERCEGOVINE

Član 1.
Opće odredbe
1. Ovim zakonom uređuju se posebne obaveze izabranih zvaničnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti BiH u obavljanju dužnosti.
2. Izabrani zvaničnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici koji obavljaju javne funkcije trebaju se ponašati savjesno i odgovorno, da ne ugrožavaju povjerenje i pouzdanje građana, te da poštuju kako zakonske tako i druge propise kojima se određuju prava, obaveze i odgovornosti u obavljanju javnih funkcija.
3. U obavljanju javne dužnosti izabrani zvaničnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici se moraju pridržavati etike poziva i funkcije koju obavljaju.
4. U obavljanju javne funkcije izabrani zvaničnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici ne smiju svoj privatni interes stavljati iznad javnog interesa.
5. Sukob interesa postoji u situacijama u kojima izabrani zvaničnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici imaju privatni interes koji utiče ili može uticati na zakonitost, otvorenost, objektivnost i nepristranost u obavljanju javnih funkcija.
Ereinion

#118 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by Ereinion »

To stoji, a ona je u krivu ako je suprotna javnom interesu njena odluka da se rukuje s mladom, ali ne i s mladoženjom. Ne vidim kako je to u sukobu s javnim interesom, može biti samo u sukobu s privatnim interesom mlade i/ili mladoženje.
globalbih

#119 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by globalbih »

Ivy wrote:
Ereinion wrote:OPĆA DEKLARACIJA O PRAVIMA ČOVJEKA

4. U obavljanju javne funkcije izabrani zvaničnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici ne smiju svoj privatni interes stavljati iznad javnog interesa.
5. Sukob interesa postoji u situacijama u kojima izabrani zvaničnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici imaju privatni interes koji utiče ili može uticati na zakonitost, otvorenost, objektivnost i nepristranost u obavljanju javnih funkcija.
Ovdje su mnogi ISLAMOFOBISTI i sa raznim PREDRASUDAMA oko mješanja države i vjere.

Erinion, ja ovdje ne vidim da je u pitanju sukob interesa kod ove žene. Ona nije ništa uradila što nije u skladu sa Zakonom. Po meni to nije ništa veliko da li će matičar RUKOVATI I/ILI ČESTITATI. To je njihov posao i ništa više.
Običaji, tradicije i dr. (kao npr: da se "kese i koverte") pored uplaćenog iznosa za vjenčanje daju matičarima je fuj.
To im je posao i za to su plaćeni.

Da li će se neko rukovati ili ne, i razne druge TRIVIJALNE stvari, to se unaprijed, ako je potrebno, dogovore obje strane (matičar i mladenci). Ja ovdje ne vidim nešto drastično.
Primjetio sam da se na forumu uveličavaju stvari i od muhe se pravi slon 8-)

Neko je spomenuo da tu treba da radi neko ko nije religiozan jer eto on i drugi nisu. Onda bi po toj logici također trebalo za one koji to jesu tražiti također osobu koja to jeste i ne samo ovdje u Sarajevu nego u čitavoj BiH što je jedno veliko S. glupost :shock:

Zbog toga su te "stvari " oko različitosti kultura, tradicija, i običaja izbačeni iz standardnog protokola da bi se ostavilo mjesta prema potrebama šire zajednice i različitosti.

:bih:
ProS

#120 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by ProS »

mah,samo previse nametanja bosnjastva medju masama i proglasenja bosne "njihovom",barem u manjim sredinama,zatvorenijim,ili pak naseljenim masama iz tih sredina :) ali nije krivo mjesto,nego obrazovanje...
meni smeta svako nametanje svoje religije,smeta mi sto pomislim da je pokrivena,jer je tako samo odgojena,pomislim da je plakala onda kad je babo htio pokriti,pomislim da ce biti religijom podredjena muskarcu i gadi mi se... :oops:
nije nista lose uradila i ne treba biti odbacena s radnog mjesta,ali ima tu nesto,smeta vise od nje... :D

sabanss

#121 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by sabanss »

ProS wrote:mah,samo previse nametanja bosnjastva medju masama i proglasenja bosne "njihovom",barem u manjim sredinama,zatvorenijim,ili pak naseljenim masama iz tih sredina :) ali nije krivo mjesto,nego obrazovanje...
meni smeta svako nametanje svoje religije,smeta mi sto pomislim da je pokrivena,jer je tako samo odgojena,pomislim da je plakala onda kad je babo htio pokriti,pomislim da ce biti religijom podredjena muskarcu i gadi mi se... :oops:
nije nista lose uradila i ne treba biti odbacena s radnog mjesta,ali ima tu nesto,smeta vise od nje... :D

Iskreno priznanje islamofobije. Svaka cast!
mrki62

#122 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by mrki62 »

globalbih wrote:
Ovdje su mnogi ISLAMOFOBISTI i sa raznim PREDRASUDAMA oko mješanja države i vjere.
Pita profesor Hasu koliko je dva i dva . Haso kaže 3 , opet pita profesor ( ponovi pitanje ) a haso opet tri .
Profesor već nervozan i ponavlja polako ; koooliiikooo je dva i dvaaaa ,................................Haso : PA TRIIIIIII - HEBEM TE GLUUUUUHHAAAAAA !
Tako i tebi ,nije riječ o strahu , stvar je da je bilo vjenčanje CIVILNO i u službi DRŽAVE a ne VJERE .
Ljudi koji se odluče za takvo vjenčanje , normalno je da žele da su opušteni i neopterećeni sa nekakvim pravilima bilo kakve vjere .
globalbih wrote: Erinion, ja ovdje ne vidim da je u pitanju sukob interesa kod ove žene. Ona nije ništa uradila što nije u skladu sa Zakonom. Po meni to nije ništa veliko da li će matičar RUKOVATI I/ILI ČESTITATI. To je njihov posao i ništa više.
Običaji, tradicije i dr. (kao npr: da se "kese i koverte") pored uplaćenog iznosa za vjenčanje daju matičarima je fuj.
To im je posao i za to su plaćeni.

Da li će se neko rukovati ili ne, i razne druge TRIVIJALNE stvari, to se unaprijed, ako je potrebno, dogovore obje strane (matičar i mladenci). Ja ovdje ne vidim nešto drastično.
Primjetio sam da se na forumu uveličavaju stvari i od muhe se pravi slon 8-)
Da , to je tvoje mišljenje a sam poglavar IZ reis Cerić se rukuje sa Dodikom , jer je to nepisano pravilo - koje se u javnosti MORA ispoštovati ,......... u suprotnom si ispostavljen RUGLU .
Image
Dakle, vjerski poglavar sa krvnikom mora biti u javnim ustanovama civilizovan a nikako predstavnik nekakvih vjerskih pravila .
globalbih wrote:
Neko je spomenuo da tu treba da radi neko ko nije religiozan jer eto on i drugi nisu. Onda bi po toj logici također trebalo za one koji to jesu tražiti također osobu koja to jeste i ne samo ovdje u Sarajevu nego u čitavoj BiH što je jedno veliko S. glupost :shock:
Kako možeš tako emocijonalno opisivati neka područja, kojim nisi vičan i koje su za tebe haman nepoznanica.
Onaj ko je vjernik , on i ne ide na CIVILNO vjenčanje , za te vjernike su dovoljni vjerski poglavari - kao na ovim slikama .( šerijatsko vjenčanje ) .

Image

Image

Image

Image

globalbih wrote: Zbog toga su te "stvari " oko različitosti kultura, tradicija, i običaja izbačeni iz standardnog protokola da bi se ostavilo mjesta prema potrebama šire zajednice i različitosti.

Dragi moj , vjera u civilnoj - državnoj ustanovi nema šta tražiti . Vjera je privatna - individualna stvar a ne institucionalna stvar i potrebe šire zajednice i civilne ustanove jesu da se služi masi a ne manjinama. Neko ko želi vjersko vjenčanje , on nek ide u vjerske objekte a ne u državne službe :dance:
trinaesti

#123 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by trinaesti »

samo vi kakite. islam ce vas sve nadzivjeti :)
turquoise

#124 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by turquoise »

Hajmo malo cinjenicno stanje...

Zena se ne rukuje s muskarcima...
Ne postoji zakon koji kaze da se mora rukovati...
Zena ima slobodu da se rukuje s kim god zeli...
Niko tu zenu ne moze izbaciti s posla zato sto ni na koji nacin ne krsi zakon...
Kome se ne svidja moze da sjede i da place...
A ako hoce da bude anarhican i da silu prosipa van zakona jer mu se nesto ne svidja, sigurno da i druga strana ima adekvatan odgovor...

Koliko god vi drobili maticarka ce i dalje raditi i nece se rukovati i niko joj ne moze nista...A ako je neko pokusa ugorozit van zakona sigurno da ce biti adekvatan odgovor...
THE END :D
bogoljub

#125 Re: Vjera i državna služba - slučaj matičarke u SA

Post by bogoljub »

GOSPODO!
Zena koja se nije rukovala na vjencanju kao sto vidimo nije prekrsila zakon! Maticarka je! E sta je sad problem? Uopste netreba da znamo koje je vjere ta maticarka bila, nije prekrsila zakon drzave! Tema koja je otvorena pod ovim naslovom VJERA I DRZAVNA SLUZBA! je apsulutno neprikladna za ovu zenu!
ali ako pak pogledate ostale teme koje su vrte na forumu na ovaj fazon, uglavnom se radi o neosnovanim optuzbama, na racun Islama.
Vjera ISLAM nalaze da se covjek i zena sa onima koji mu nisu dozvojeni ne rukuje i sta sad. Treba neko pogaziti svoje da bi tamo nekom udovoljio, MA NEMOJ!
MA DAJ! MA SAD CUJEM! DA SAM JUCE UMRO NEBIH ZNAO!
Post Reply