Volio bih da svi gosti saznaju nesto o nama i da njezina porodica vidi neki interesantan obicaj iz BiH.
Hvala
Moderator: anex
kako ste zamislili vjencanje?masline01 wrote:Ove godine cemo imati vjencanje u Americi i htio bih da ubacim sto vise detalja i obicaja iz BiH. Ima li ikakvih ukusnih prijedloga?
Volio bih da svi gosti saznaju nesto o nama i da njezina porodica vidi neki interesantan obicaj iz BiH.
Hvala
ima, abida sakalašaanais_nin wrote:kako ste zamislili vjencanje?masline01 wrote:Ove godine cemo imati vjencanje u Americi i htio bih da ubacim sto vise detalja i obicaja iz BiH. Ima li ikakvih ukusnih prijedloga?
Hvalamalo? veliko? ceremonija?
mozes ukomponovat nasu muziku u programima li nesto "nase" sto mlada gotivi?
Najbolji ti je potez da vjencanje organizujes u Sarajevu ili negdje drugo u Bosni.Eto ti taman detalja koliko hoces, ne moras ih pripremati, sami su od sebe tu.Njezina porodica ce onda sve vidjeti, a i saznati o Bosni i Hercegovini.A mislim da i finansijski nije neka razlika koliko cuh od djevojke koja je to uradila, dovela buduceg muza i nejgove prijatelje i rodbinu i vjencala se u Sarajevu.Ima tome i vise od godina, ali mi tada rece da im je to cak bilo isplatnije, kako - ne znam.masline01 wrote:Ove godine cemo imati vjencanje u Americi i htio bih da ubacim sto vise detalja i obicaja iz BiH. Ima li ikakvih ukusnih prijedloga?
Hvala
a gdje je njegov "carsaf" ???basta sljezove boje wrote:pa ima nekih zanimljivih obicaja iz nasih istocnijih krajeva
kada mlada dolazi u kucu mladozenje treba da poljubi prag kuce, onda treba skuhati bosansku kafu za familiju mladozenje, a kad posluzi kafu treba da stoji sve dok svekrva nije ispila kafu iz fildzana. Nakon prve bracne noci treba carsaf izbaciti na prozor koji gleda na ulicu, a carsaf ne smije biti bijel ...![]()
inace u Sarajevu postoje agencije koje organiziraju "bosanska vjencanja" i poznanici koji su ih angazirali su jako zadovoljni, jer nisu imali stres, agencija je isplanirala svaki detalj
Hahahahahaha!!!chuchumbamayumbe wrote:Ne zaboravite zastavu SDA i onu Saudijske Arabije, to ti je sada IN!
ali nije na vjencanjima, IN je Zeljina zastava, a mladozenja treba biti obucen u Zeljin dres, maticar kao fudbalski sudija, a mlada po izboruchuchumbamayumbe wrote:Ne zaboravite zastavu SDA i onu Saudijske Arabije, to ti je sada IN!
Ova dijaspora samo nesto kuka u vezi para!masline01 wrote:Hvala na prijedlozima!
Imat cemo neku ceremoniju u Sarajevu za moju rodbinu (posto nece moci doci u Ameriku). Trebalo bi biti oko 30% Bosanaca na ceremoniji u Americi, a oko 10% Amerikanaca na ceremoniji u Sarajevu.
Definitivno cemo imati muziku iz Bih nesto Sevdaha i onda Kemal Monteno, Hari M.H...
Bilo bi dobro imati nekoga ko svira harmoniku, ali to nije bas lako naci.
Moram priznati da ni Bosni nije tako jeftino kao prije nekoliko godina ali mora se nesto i dole uraditi.
Samo nastavite sa prijedlozima...