vjencanje ludom radovanje

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

sadeta

#1 vjencanje ludom radovanje

Post by sadeta »

gdje da kupim ili sijem vjencanicu? :? osjecam se ko krme u teheranu! kad udjem u one wannabe salone vjencanica i ugledam one neke balske halje, pa jebo te ja ne bih iz kuce mogla izac u onom (zivim u jednoj od onih komunistickih kutijetina pd zgrada, kao i vecina vas, mislim).
ja bih neku finu haljinicu (boje lila, ti si draga oblacila...) do koljena, neke fine neutralne boje, onako jednostavnu i sa stilom, a nakon onog sto sam vidjela do sada cini mi se da je necu nac po nasim "salonima".
pomagajte!
Lace

#2 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by Lace »

sadeta wrote:gdje da kupim ili sijem vjencanicu? :? osjecam se ko krme u teheranu! kad udjem u one wannabe salone vjencanica i ugledam one neke balske halje, pa jebo te ja ne bih iz kuce mogla izac u onom (zivim u jednoj od onih komunistickih kutijetina pd zgrada, kao i vecina vas, mislim).
ja bih neku finu haljinicu (boje lila, ti si draga oblacila...) do koljena, neke fine neutralne boje, onako jednostavnu i sa stilom, a nakon onog sto sam vidjela do sada cini mi se da je necu nac po nasim "salonima".
pomagajte!
imas tako tih nekih haljinica u bezistanu...u bojama :D ...a mislim i da siju...raspitaj se...mislim da je 2-3 radnja s lijeve strane od ulaza s ferhadije
sadeta

Post by sadeta »

Hvala Lace!
Skyfox

Post by Skyfox »

Image

sorry... Good luck :)
sadeta

#5 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by sadeta »

:lol: hvala!!! tu sam mislila muzu dati da obuce! uglavnom sve dobro proslo, kupila super odlicnu prelijepu koktel haljinicu na sniyenju za ludu cijenu, rekla da, rekao da...i living happily ever since :o
sadeta

#6 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by sadeta »

i btw, ako nekome treba savjet za kupovinu haljine/odijela postala sam skoro pa strucnjak, sto zbog sebe sto zbog drugih kojima sam kasnije pomagala da nadju za svoja "vjesanja"
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by Truba »

do kojeg broja ljudi je skromna svadba...
mamica papucarka

#8 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by mamica papucarka »

komi wrote:do kojeg broja ljudi je skromna svadba...
kod nas bilo osmero i sekunde se nismo pokajali :D i kad vidim slike muz u odjelu i sa rukasakom na ledjima, a j a u nekoj haljini i sa stom na ruci, crkavam od smijeha :lol:

nego Komi, hoces li to stati na najludji kamen
:D
nesreco, ne srljaj :mrgreen: :lol:
semmy

#9 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by semmy »

nas ce biti oko 70-80 i meni je to previse al' nije moglo manje...meni je najbolje mladenci, kum, kuma..potpises i ufatis se aviona na malidive 8)
mrs. zurbrigen

#10 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by mrs. zurbrigen »

ja bi se najradje udavala u las vegasu. ono ja ko marilyn a on kao elvis. :D ili obrnuto. :D
Qler

#11 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by Qler »

Image

odlicne cipele za mladozenju :D
sadeta

#12 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by sadeta »

mi smo imali oko 40-ak ljudi, taman! bilo nam je ludo, nikog glava nije zabolila (pogotovo nas jer stvarno nismo previse izdvojili za sve) a opet je sve bilo stvarno super. poceli smo u 3 popodne i zavrsili u 3 ujutru :lol:
meni nema nista gluplje nego kad ljudi potrose bruku para samo da bi na svadbi imali 200 zvanica od kojih vecinu u ne znaju... nije mi jasan taj poriv nikako...a sto je najgore obicno se uvale s parama do guse, ili se grebu od roditelja fuj
mamica papucarka

#13 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by mamica papucarka »

sadeta wrote:mi smo imali oko 40-ak ljudi, taman! bilo nam je ludo, nikog glava nije zabolila (pogotovo nas jer stvarno nismo previse izdvojili za sve) a opet je sve bilo stvarno super. poceli smo u 3 popodne i zavrsili u 3 ujutru :lol:
meni nema nista gluplje nego kad ljudi potrose bruku para samo da bi na svadbi imali 200 zvanica od kojih vecinu u ne znaju... nije mi jasan taj poriv nikako...a sto je najgore obicno se uvale s parama do guse, ili se grebu od roditelja fuj
auu sadeta, znaci okoncala se gungula :) cestitam :) kakvu si na kraju haljinu kupila???
pustopoljina

#14 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by pustopoljina »

hajde kad neka ima 19 godina,pa obuce pepeljuga bijelu vjencanicu...ja ako/kad budem...kontam haljinu...jedino bih duzu,ali nista slep,nista obruci...
semmy

#15 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by semmy »

pustopoljina wrote:hajde kad neka ima 19 godina,pa obuce pepeljuga bijelu vjencanicu...ja ako/kad budem...kontam haljinu...jedino bih duzu,ali nista slep,nista obruci...
sasijes sebi haljinu po zelji koju mozes uvijek poslije obuci za bilo koju svecanu priliku...imam super snjadericu, kome treba nek se javina pp
pustopoljina

#16 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by pustopoljina »

nije meni hica...ali evo gledam-sad da mi treba,ne bih cini mi se,mogla naci :lol:
nasla sam nesto bas ekstravagantno:
Image

pa:Image
Image

uh,nasla sam i dizajnerske haljine (vera wang :) )
Image
Truba

#17 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by Truba »

mamica papucarka wrote:
kod nas bilo osmero i sekunde se nismo pokajali :D i kad vidim slike muz u odjelu i sa rukasakom na ledjima, a j a u nekoj haljini i sa stom na ruci, crkavam od smijeha :lol:

nego Komi, hoces li to stati na najludji kamen
nesreco, ne srljaj :mrgreen: :lol:
:D de ba ne plasi me samo razmisljam i planiram :D

ja skonto 7 ljudi :D i to mi previse :twisted:

pustopoljina

#18 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by pustopoljina »

Image

da skratim:http://www.onewed.com/dresses/
pa da imamo sta gledati :)
nisam bas toliko prakticna da smatram da bih vjencanicu jos koji put trebala obuci...ali ne svidjaju mi se balske haljine,i "slikanje" gacicama kad ulazis u auto,ili zaglavis se na vratima kad izlasis iz kuce :lol:
mislim da se daju sasiti jednostavne stvari-poput ovih jednostavnijih na linkovima...bez da se izletis besmisleno puno para. samo fin materijal,i fin kroj i to je to.
pustopoljina

#19 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by pustopoljina »

evo jos malo slikica :
http://www.onewed.com/dresses/
vidim ja da cu ja kupiti materijal za zavjese,pa siti haljinu :D
pustopoljina

#20 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by pustopoljina »

Truba

#21 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by Truba »

zašto nema online vjenčanje

pa kad više nema kočija i konja na kojima su mladenci
zašto se ne uvede ONLINE SVADBA barem interneta imamo :D

sumbiting mariage...

error :lol: try again
too many users :lol:
aminchev2

#22 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by aminchev2 »

simplistika je majka

bila sam na 4 svadbe ove godine (aman jarabi. ovi ljudi ne prestaju se zeniti/udavati!), i sve 4 su bile one haljine vrsta 1800tih.
to jedva kroz vrata ulaze
nemam POJMA kako mogu u auto uci da bi ih doveli do mjesta za ceremoniju

kad/ako (aBd) se ja budem udavala, haljina ce biti nesta poput
Image

Image

samo da ce aBd biti u boji. nesta sa crvenom. to mi je ekstra boja.
pustopoljina

#23 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by pustopoljina »

Image
evo jedne, mozda bi mogla i za serijatsko vjencanje...
p.s. koliko se vas muslimana ( i ja sam,ali nisam udana) odlucuje i za serijatsko vjencanje...meni se cini da se puno parova na to odlucuje...a prije,cini mi se,to i nije bilo bas popularno. kako se obuci za takvo vjencanje?
aminchev2

#24 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by aminchev2 »

serijatsko zavisi od tebe, partnera ti, i naravno familije
ja mislim da je prije bilo teze izvesti serijatsko - mada dan danas dole se ne priznaje serijatsko kao "vjecnanje"
sadeta

#25 Re: vjencanje ludom radovanje

Post by sadeta »

auu sadeta, znaci okoncala se gungula :) cestitam :) kakvu si na kraju haljinu kupila???[/quote]

okoncala jashta :-)
haljinu kupila u happeningu za jaaako malo para, toliko malo da mi neki nisu vjerovali hihihi ali jako lijepu, jednostavnu elegantnu i sta sve ne. bas je bila sa onako stilom (kroj dosta podsjeca na haljinice iz 50-ih, bez bretela, pa se nesto siri u gloknu, ako se tako kaze a boja je jako neobicna kao staro zlato...) i sad je spakovana u ormaru, sve sa onim mrljama od vina i Jaggera :lol: bila je to luda svadba! i ima da ostane upravo takva - pokapana, za uspomenu!
i ja sam mislila da cu je nekad ponovo obuci, ali ne, zaista to vise nije to. a bas mi je drago sto je sad mogu sacuvati upravo u tom stanju u kakvom je :-D
Post Reply