vjencanica

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Tesnim

#1 vjencanica

Post by Tesnim »

trazim vjencanicu sa nekim tradicionalnim motivima ...
ako neko zna gdje to mogu pronaci ili ima neku sličicu nek se javi pls :) ....

imam mjesec i po do dana D :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: vjencanica

Post by mIRCerka »

Tesnim wrote:trazim vjencanicu sa nekim tradicionalnim motivima ...
ako neko zna gdje to mogu pronaci ili ima neku sličicu nek se javi pls :) ....

imam mjesec i po do dana D :)
Jesi li probala SVADBENI SALON ili kako se vec zove, onaj u Vitezu?
Imas prodavnicu vjencanica na Carsiji, kao i na pocetku Kineske cetvrti u Rajlovcu, pored KANBERA mesnice, restorana, sta li je.
Tesnim

#3 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

bila sam u jednoj radnji na carsiji ali nema :)....rekose mi ima jos negdje jedna pa cu morati potraziti... ma ja kazem hocu nesto sto mi mirise na bosnu iako sam hercegovka :)
mIRCerka

#4 Re: vjencanica

Post by mIRCerka »

Tesnim wrote:bioa sam u jednoj radnji na carsiji ali nema :)....rekose mi ima jos negdje jedna pa cu morati potraziti... ma ja kazem hocu nesto sto mi mirise na bosnu iako sam hercegovka :)
A je li ti palo na pamet kontaktirati neke od ovih dizajnera, provjerit s njima jel imaju sta? Ja ionako mislim da je vjencanica tj kupovina iste cisto bacanje para...
:D
Tesnim

#5 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

ma neću ništa kičasto i džidžasto ali ni preskupo :)
mIRCerka

#6 Re: vjencanica

Post by mIRCerka »

Tesnim wrote:ma neću ništa kičasto i džidžasto ali ni preskupo :)
jesi probala preradit neku obicnu bijelu haljinu
suncica24

#7 Re: vjencanica

Post by suncica24 »

Mozda zaista da pokusas vidjeti sa nekiom od dizajnerica, one ce ti najbolje pomoci da definises svoju ideju :)
Tesnim

#8 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

uh :)....
nedavno je bila gosca neka gospodja u ARDUANI...tema je bila nesto u vezi vjencanja.... mislim da se radi o nekom udruženju...oni su negdje na carsiji..ali pojma nemam kako se zovu...imaju i neke vjencanice, pa ako neko slucajno zna nek se javi :)
Sheikha

#9 Re: vjencanica

Post by Sheikha »

mozes sasiti neku bijelu jednostavnu haljinu... a onda pronadji neke starije gospodje koje se bave vezenjem.. cak mislim da postoji neko drustvo u sarajevu koje radi bas bosanske motive po platnu... pa pitaj njih za savjet... :D
svidja mi se tvoja ideja :)
tech10

#10 Re: vjencanica

Post by tech10 »

Valja li ti ovako shta tradicionalno? :D

Image
Tesnim

#11 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

tech10 wrote:Valja li ti ovako shta tradicionalno? :D

Image
ma gdje si prije bio s tom slikom....to je bas ono sto trazim :D ...vidis sva je prozeta tradicionalnim motivima.... :-)
a to se nosi ispod vjencanice je li :lol: ma mora da joj je neko stao na haljinu :mrgreen: jadnica sunce ce je sprziti
Tesnim

#12 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

mIRCerka wrote:
jesi probala preradit neku obicnu bijelu haljinu
nisam jos nista pokusala....skupljam informacije pa cu onda da odaberem ono sto mi najvise paše.
jucer sam usla prvi put u salon vjencanica zbog sebe i ne mogu vjerovati da sebi trazim vjencanicu :-D

sviđa mi se onaj prsluk sto nosi onda djevjoka u spotu harija za pjesmu "sta je to jos od nas ostalo"... na pocetku spota je .. pa bi i to moglo doci u obzir... ma valjda cu nesto iskombinovati.... :)

joj vidi me samo se smijem, hehhe
beautyfool

#13 Re: vjencanica

Post by beautyfool »

Imas na carsiji radnju koja se bavi uglavnom sivanjem tradicionalne nosnje,dimija, prsluka,kapica itd, uglavnom rade i te vezove po zeljama,jedna mi je zena pricala da su oni radili nekoj curi od beza haljinu sa nekim vezom bas za neku ceremoniju vjencanja...jesu skupo naplatili al kaze da je dobro ispala.
Najbolje ti je da potrazis po netu vjencanicu koja bi ti odgovarala i da nadjes snajdera i da ti sasije po tvojoj zelji i mjeri.Vecinom ove radnje koje prodaju vjencanice bave se i izdavanjem istih...evo otprilike gdje se nalaze neki saloni vjencanica pa otidji i pogledaj sta ima, mozda dobijes neku ideju ili eventualno mozda nadjes ono sto trazis :)
1.Salon vjencanica kod unitika http://www.vjencanice.ba/ imaju veliki izbor i naravno mozes naruciti ako nesto zelis jer oni to siju,
2.Skenderija, s glavnog ulaza ides lijevo pa tamo negdje na kraju hodnika - vecinom izdaju vjencanice
3.Skenderija , s glavnog ulaza ides lijevo pa tamo negdje blizu ovog salona ima nekoliko salona svecanih haljina tu mozes naci i neku bijelu satensku haljinu i mozda je doraditi po zelji :)
3.Skenderija, s glavnog ulaza ides desno hodnikom...,salon vjencanica..oni koliko ja znam izdaju i prodaju vjencanice
4.Na D.Malti salon vjencanica ,vecinom izdavanje.
5.Salon vjencanica na carsiji, gore negdje kod Begove djamije
6.Salon vjencanica na carsiji, kod cevabdzinice zeljo
7.Salon vjencanica na ilidzi, to je tamo gdje se oni materijali,dugmadi...prodaju

Ja sam danas bas u skenderiji kupila neke ukrase , a i kontam se da narucim cvjetice za kicenje svatova tamo, pa cu vidjeti da opet svratim do njih ovih dana :)

BTW Kad smo kod sivanja, imali kakva kvalitetna a povoljna snajderica 8-) trebalo bi mi nekih laneni stvari za ljeta sasiti :-D Imali ko koga za preporuciti ???
tech10

#14 Re: vjencanica

Post by tech10 »

Tesnim wrote: ma gdje si prije bio s tom slikom....to je bas ono sto trazim :D ...vidis sva je prozeta tradicionalnim motivima.... :-)
a to se nosi ispod vjencanice je li :lol: ma mora da joj je neko stao na haljinu :mrgreen: jadnica sunce ce je sprziti
Ono oko vrata i preko prsiju je tradicionalni hekleraj sto su nase nane godinama heklale za stolnjake ili prebacivale preko fotelja i kauca.
Tesnim

#15 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

tech10 wrote:
Tesnim wrote: ma gdje si prije bio s tom slikom....to je bas ono sto trazim :D ...vidis sva je prozeta tradicionalnim motivima.... :-)
Ono oko vrata i preko prsiju je tradicionalni hekleraj sto su nase nane godinama heklale za stolnjake ili prebacivale preko fotelja i kauca.
ma ja kazem ti ja tradicionalno motivi.....
thanks for helping me , heheheh
Tesnim

#16 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

beautyfool wrote:Imas na carsiji radnju koja se bavi uglavnom sivanjem tradicionalne nosnje,dimija, prsluka,kapica itd, uglavnom rade i te vezove po zeljama,jedna mi je zena pricala da su oni radili nekoj curi od beza haljinu sa nekim vezom bas za neku ceremoniju vjencanja...jesu skupo naplatili al kaze da je dobro ispala.
Najbolje ti je da potrazis po netu vjencanicu koja bi ti odgovarala i da nadjes snajdera i da ti sasije po tvojoj zelji i mjeri.Vecinom ove radnje koje prodaju vjencanice bave se i izdavanjem istih...evo otprilike gdje se nalaze neki saloni vjencanica pa otidji i pogledaj sta ima, mozda dobijes neku ideju ili eventualno mozda nadjes ono sto trazis :)
1.Salon vjencanica kod unitika http://www.vjencanice.ba/ imaju veliki izbor i naravno mozes naruciti ako nesto zelis jer oni to siju,
2.Skenderija, s glavnog ulaza ides lijevo pa tamo negdje na kraju hodnika - vecinom izdaju vjencanice
3.Skenderija , s glavnog ulaza ides lijevo pa tamo negdje blizu ovog salona ima nekoliko salona svecanih haljina tu mozes naci i neku bijelu satensku haljinu i mozda je doraditi po zelji :)
3.Skenderija, s glavnog ulaza ides desno hodnikom...,salon vjencanica..oni koliko ja znam izdaju i prodaju vjencanice
4.Na D.Malti salon vjencanica ,vecinom izdavanje.
5.Salon vjencanica na carsiji, gore negdje kod Begove djamije
6.Salon vjencanica na carsiji, kod cevabdzinice zeljo
7.Salon vjencanica na ilidzi, to je tamo gdje se oni materijali,dugmadi...prodaju

Ja sam danas bas u skenderiji kupila neke ukrase , a i kontam se da narucim cvjetice za kicenje svatova tamo, pa cu vidjeti da opet svratim do njih ovih dana :)

BTW Kad smo kod sivanja, imali kakva kvalitetna a povoljna snajderica 8-) trebalo bi mi nekih laneni stvari za ljeta sasiti :-D Imali ko koga za preporuciti ???

hvala puuuuunooooo i sve najljepse...........

joj ne znam ti bas neku dobru snajdericu u sarajevu...ja sam s juga sa privremenim boravkom u sarajevu tako da nisam bas najbolje upucena, mada mi je nesto sila jedna zena koja zivi u buca potoku....ne znam gdje stanujes....ja sam je jedva nasla :)..... ako treba javi pa da ti dam njen broj tel. ...
tech10

#17 Re: vjencanica

Post by tech10 »

Kopiraj ovu Indijku. :D

Image
Tesnim

#18 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

tech10 wrote:Kopiraj ovu Indijku. :D

Image
ma gdje me nadje jarane :)....
u bosni cu bosansko vjencanje a tamo gdje idem drugo :) i vjerovatno ce biti slicna haljina toj :))
tech10

#19 Re: vjencanica

Post by tech10 »

Jel' to ides u Pakistan? :D
Tesnim

#20 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

tech10 wrote:Jel' to ides u Pakistan? :D
bingo :)
tech10

#21 Re: vjencanica

Post by tech10 »

Vjezbas li urdu? :D
beewee
Tesnim

#22 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

tech10 wrote:Vjezbas li urdu? :D
beewee
hehehe..... ahaaaa:) evo slusam neke pjesme.....dil to pagal hai...dil deewana hai :).. ma youtube zakon :)
vareshka

#23 Re: vjencanica

Post by vareshka »

Zelim da ubacim neke elemente bosanske tradicionalne nosnje u svoje vjencanje, pa sam skontala uzeti samo prsluk, jelek,kako se vec zove preko haljine.
Skontala sam da cu valjda uspjeti naci kakav-takav prsluk na Bascarsiji... Mislite da ima tamo dobar izbor?
Ovo je moja haljina, i sudeci prema tome kako izgleda sa ovom jaknicom na slici, meni moze bit jos samo ljepsa sa svilenim bosanskim prslucicem...
Image
http://img206.imageshack.us/my.php?imag ... essqs2.jpg
http://img211.imageshack.us/my.php?imag ... ss1yw3.jpg
Tesnim

#24 Re: vjencanica

Post by Tesnim »

vareshka wrote:Zelim da ubacim neke elemente bosanske tradicionalne nosnje u svoje vjencanje, pa sam skontala uzeti samo prsluk, jelek,kako se vec zove preko haljine.
Skontala sam da cu valjda uspjeti naci kakav-takav prsluk na Bascarsiji... Mislite da ima tamo dobar izbor?
Ovo je moja haljina, i sudeci prema tome kako izgleda sa ovom jaknicom na slici, meni moze bit jos samo ljepsa sa svilenim bosanskim prslucicem...
Image
http://img206.imageshack.us/my.php?imag ... essqs2.jpg
http://img211.imageshack.us/my.php?imag ... ss1yw3.jpg
ima na carsiji tih jeleka :)...gledala sam i ja
lijepa vjencanica :)
tech10

#25 Re: vjencanica

Post by tech10 »

Tesnim wrote:
tech10 wrote:Jel' to ides u Pakistan? :D
bingo :)
Onda zaboravi onaj prvi model sto sam ti predlozio. :D