ako neko zna gdje to mogu pronaci ili ima neku sličicu nek se javi pls
imam mjesec i po do dana D
Moderator: anex
Jesi li probala SVADBENI SALON ili kako se vec zove, onaj u Vitezu?Tesnim wrote:trazim vjencanicu sa nekim tradicionalnim motivima ...
ako neko zna gdje to mogu pronaci ili ima neku sličicu nek se javi pls....
imam mjesec i po do dana D
A je li ti palo na pamet kontaktirati neke od ovih dizajnera, provjerit s njima jel imaju sta? Ja ionako mislim da je vjencanica tj kupovina iste cisto bacanje para...Tesnim wrote:bioa sam u jednoj radnji na carsiji ali nema....rekose mi ima jos negdje jedna pa cu morati potraziti... ma ja kazem hocu nesto sto mi mirise na bosnu iako sam hercegovka
jesi probala preradit neku obicnu bijelu haljinuTesnim wrote:ma neću ništa kičasto i džidžasto ali ni preskupo
Tesnim wrote:ma neću ništa kičasto i džidžasto ali ni preskupo

ma gdje si prije bio s tom slikom....to je bas ono sto trazimtech10 wrote:Valja li ti ovako shta tradicionalno?![]()
nisam jos nista pokusala....skupljam informacije pa cu onda da odaberem ono sto mi najvise paše.mIRCerka wrote:jesi probala preradit neku obicnu bijelu haljinuTesnim wrote:ma neću ništa kičasto i džidžasto ali ni preskupo
Ono oko vrata i preko prsiju je tradicionalni hekleraj sto su nase nane godinama heklale za stolnjake ili prebacivale preko fotelja i kauca.Tesnim wrote: ma gdje si prije bio s tom slikom....to je bas ono sto trazim...vidis sva je prozeta tradicionalnim motivima....
![]()
a to se nosi ispod vjencanice je lima mora da joj je neko stao na haljinu
jadnica sunce ce je sprziti
ma ja kazem ti ja tradicionalno motivi.....tech10 wrote:Ono oko vrata i preko prsiju je tradicionalni hekleraj sto su nase nane godinama heklale za stolnjake ili prebacivale preko fotelja i kauca.Tesnim wrote: ma gdje si prije bio s tom slikom....to je bas ono sto trazim...vidis sva je prozeta tradicionalnim motivima....
![]()
a to se nosi ispod vjencanice je lima mora da joj je neko stao na haljinu
jadnica sunce ce je sprziti
beautyfool wrote:Imas na carsiji radnju koja se bavi uglavnom sivanjem tradicionalne nosnje,dimija, prsluka,kapica itd, uglavnom rade i te vezove po zeljama,jedna mi je zena pricala da su oni radili nekoj curi od beza haljinu sa nekim vezom bas za neku ceremoniju vjencanja...jesu skupo naplatili al kaze da je dobro ispala.
Najbolje ti je da potrazis po netu vjencanicu koja bi ti odgovarala i da nadjes snajdera i da ti sasije po tvojoj zelji i mjeri.Vecinom ove radnje koje prodaju vjencanice bave se i izdavanjem istih...evo otprilike gdje se nalaze neki saloni vjencanica pa otidji i pogledaj sta ima, mozda dobijes neku ideju ili eventualno mozda nadjes ono sto trazis![]()
1.Salon vjencanica kod unitika http://www.vjencanice.ba/ imaju veliki izbor i naravno mozes naruciti ako nesto zelis jer oni to siju,
2.Skenderija, s glavnog ulaza ides lijevo pa tamo negdje na kraju hodnika - vecinom izdaju vjencanice
3.Skenderija , s glavnog ulaza ides lijevo pa tamo negdje blizu ovog salona ima nekoliko salona svecanih haljina tu mozes naci i neku bijelu satensku haljinu i mozda je doraditi po zelji![]()
3.Skenderija, s glavnog ulaza ides desno hodnikom...,salon vjencanica..oni koliko ja znam izdaju i prodaju vjencanice
4.Na D.Malti salon vjencanica ,vecinom izdavanje.
5.Salon vjencanica na carsiji, gore negdje kod Begove djamije
6.Salon vjencanica na carsiji, kod cevabdzinice zeljo
7.Salon vjencanica na ilidzi, to je tamo gdje se oni materijali,dugmadi...prodaju
Ja sam danas bas u skenderiji kupila neke ukrase , a i kontam se da narucim cvjetice za kicenje svatova tamo, pa cu vidjeti da opet svratim do njih ovih dana![]()
BTW Kad smo kod sivanja, imali kakva kvalitetna a povoljna snajdericatrebalo bi mi nekih laneni stvari za ljeta sasiti
Imali ko koga za preporuciti ???
ma gdje me nadje jaranetech10 wrote:Kopiraj ovu Indijku.![]()
bingotech10 wrote:Jel' to ides u Pakistan?
hehehe..... ahaaaa:) evo slusam neke pjesme.....dil to pagal hai...dil deewana haitech10 wrote:Vjezbas li urdu?![]()
beewee

ima na carsiji tih jelekavareshka wrote:Zelim da ubacim neke elemente bosanske tradicionalne nosnje u svoje vjencanje, pa sam skontala uzeti samo prsluk, jelek,kako se vec zove preko haljine.
Skontala sam da cu valjda uspjeti naci kakav-takav prsluk na Bascarsiji... Mislite da ima tamo dobar izbor?
Ovo je moja haljina, i sudeci prema tome kako izgleda sa ovom jaknicom na slici, meni moze bit jos samo ljepsa sa svilenim bosanskim prslucicem...
http://img206.imageshack.us/my.php?imag ... essqs2.jpg
http://img211.imageshack.us/my.php?imag ... ss1yw3.jpg
Onda zaboravi onaj prvi model sto sam ti predlozio.Tesnim wrote:bingotech10 wrote:Jel' to ides u Pakistan?