Vjeciti derbi Sarajevo-Zeljeznicar,najava,prognoze
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
Gdje ti je 3:2 na Kosevu u ovom nabrajanju???
- denny84
GandalfSivi wrote:Ovo je drugi put da me prenosi za smjeo umjesto smio, hvala na ispravci.
Sto se tice namjestanja, pa nije valjda da smo namjestili da vas 3 puta pobijedimo u 2006. godini. I ono jednom sto smo igrali 0:0 (na Grbavici), navijaci Sarajeva htjeli srusiti upravu...
-
Majstorinho
Zna li iko sta je sa Zekom???Cuo sam da se povrijedio,da je izasao prije vremena...Jel neka teza ili laksa povreda???
- GandalfSivi
3:2 na Kosevu je bilo na jesen 2006, zadnji derbi koji se igrao...stochar wrote:rezultati su tek od 2001. nema ni onih 0:3 na kosevu, ni 4:0 u superkupu, ni 4:1 za sarajevo (odmah poslije zubana)...GandalfSivi wrote:Gdje ti je 3:2 na Kosevu u ovom nabrajanju???
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Jeste bilo ali u 1/4 Kupa 22.11.2006 a ovdje sada pricamo o prvenstvenim utakmicama. Jos malo pa ces poceti pricati i o Bajramskim i Novogodisnjim turnirima u malom fudbalu pa opet ne mozes navuci da Sarajevo ima vise pobjeda. Vama je ova utakmica biti ili ne biti isto kao i Zelji jer ako zijanite ode titula u Lukavicu sto se meni licno ne bi ni malo svidilo i jedino sto bi mi bilo drago je to sto je taj rezultat napravio Odovic kojeg su majmuni otjerali sa Grbavice. Ah da, sto se tice reflektora nema ih FK Sarajevo nego Grad Sarajevo jer je to GRADSKI STADION a Zeljo ima svoje i tu nesrecu da su mu na stadionu bili citavi rat fasisticke horde koji su na stadionu devastirali sve sto se moglo devastirati pa i reflektore. Znas prijatelju Grbavica je bila linija odbrane grada i ako nista pokazi malo postovanja prema tome. Sa 100 metara udaljenosti sam gledao kada je stadion gorio i osjecao sam se kao da mi je poginuo najbolji prijatelj jer je Grbavica najljepsi dio moga zivota. Na iistocnoj tribini pise SARAJEVO a koliko znam to je ime glavnog grada BiH i upravo pravi vlasnik tog objekta koji se FK Sarajevu iznajmljuje za igranje utakmica. Bilo koji klub moze da igra na Kosevu, samo plati i klati. Dakle da zakljucimo sa stadionom: vi ste jos uvijek podstanari na njemu!!!!.GandalfSivi wrote:3:2 na Kosevu je bilo na jesen 2006, zadnji derbi koji se igrao...stochar wrote:rezultati su tek od 2001. nema ni onih 0:3 na kosevu, ni 4:0 u superkupu, ni 4:1 za sarajevo (odmah poslije zubana)...GandalfSivi wrote:Gdje ti je 3:2 na Kosevu u ovom nabrajanju???
Dakle danasnji poraz protiv Posusja govori da je Sarajevo u principu na nivou svih ostalih ligasa a broj postignutih golova sam po sebi govori da su pobjede vecinom bile na guzove. Zeljo je ovu sezonu duplo losiji od Sarajeva mada se u proljece malo probudio tako da moze dati ovom derbiju veliku neizvjesnost jer su veliki ulozi u pitanju. Odavno se nije igrala tako vazna utakmica jer jedan porazom dovodi u pitanje titulu a drugi opstanak medju najboljima ili pobjedom priblizavanje ka vrhu i mirnom privodjenju sezone kraju.
Ja u svemu tome vidim razloge da se napokon Kosevo napuni jer ga FK Sarajevo ne moze napuniti niti u mislima ma s kim da igra jer je jednostavno receno "manji i mladji sarajevski klub".
-
cpt.picard
Kao sto sam vec jednom rekao. Vi pitari MORATE uzeti titulu. Jer vam je ovo biti ili ne biti. Osjeti se ocaj u ovim postovima. Nije bitno kako, samo da je titula. Kome se treba naguziti? Nema problema.. Da niste toliki smradovi nebi imao nista protiv toga da je osvojite. Jer draze mi je da vi uzmete nego zrinjski ili siroki. Ali ja nikad nisam cuo da neko od vas kaze: E jes, dernuli ste nas tad i tad, svaka vam cast zabili ste 100 golova u jednoj sezoni, itd. itd. A opet to od nas mozete cuti (mirci). Sa vama je besmisleno pricati o necemu, bez obzira na temu i argumente. Uvjek prepotentni. A tako malieni. cucucucucu
Furate se nesto da ste jaki a i sami znate da ste losi. Pa sto vas nema 5000 po utakmici? Jer mnogima vise nema smisla gledati svake godine sve losije i losije... Nije to samo kod vas, al vi se borite za titulu pa je to malo... tuzno. Znate za koliko ste bolji od nas ove sezone? Za stabilnu upravu koja se na sve nacine usredotocila na osvajanje titule. Ali i to je dio, veoma vazan dio procesa stvaranja nekog rezultata. Svaka cast za to
Ko je jedna slavija? Niko i nista. A prisli su vam na 3 boda. Ja ne znam cija je sramota veca. Vjerovatno nasa, sto smo dozvolili da slavija bude tu a ne mi. Eto to posusje niste mogli uzeti a mi ih razvalili nevidjeno. Jedan radnik se bori za opstanak mi se danas peglamo sa njima. Niste im ni vi mogli nista. A otisli ste u Bjeljinu u najjacem sastavu pa nista. Ma ima tih primjera.
Ne znam koliko jos kvalitet lige moze pasti, ali sumnjam da moze biti puno losije. Doci ce te vi za derby. Nalozeni ste da nas razvalite. I to sa razlogom. Ganjate titulu, mi losi a vi kivni.
Kazu: historija je uciteljica zivota. Ko bi rekao. Stavljate se u ulogu izrazitog favorita.. "senilni balavci". Zar nemate dovolno derbija da znate da takvo sto ne postoji u derbiju.
Posteno sudjenje
Mislim da je to postalo smijesno u nasoj ligi. Jedan dio sudija je korumpiran, jedan dio nekvalitetan i nesposoban da sudi (mislim da je ovo veci dio). Nekima se poktradu greske (sto se znaci desiti i u lp). I ono kad sudija odradi posteno i dobro, ekipe najcesce nemaju sta pokazati. Pateticno, jadno, zalosno, smijesno. A niko ne radi sa mladim igracima, ne ulaze se u sport.. Al to nije tema ovog topika.
Sto se tice same utakmice.. Nisam bas upoznat sa tim kako vi igrate. Al ono par utakmica sto sam vidio, sto sam cuo od drugih pitara. Niste ni vi nesto. Al sve to varira od utakmice do utakmice.
Nasu sansu vidim u tome sto smo malo fizicki spremni (Boris Bracunj + mladji igraci) vs vasi metuzalemi. Mali Redzepi, Buba, Jahic i prodana dusha mogu uraditi svasta. Jos da je tu Stilic.. Odbrana nam je rupa, al sreca ni vi nemate neki napad (go razlika govori sve).
I za kraj, nemojmo dozvoliti seljacima da nam upropaste derby. Ovo se odnosi na nafurane balavce i sa jedne i sa druge strane koji misle da su cool, hool, ultra naVijaci.
Prognoza.. 2:3 kao nekad. Navijacki
a mozda i ne..
Furate se nesto da ste jaki a i sami znate da ste losi. Pa sto vas nema 5000 po utakmici? Jer mnogima vise nema smisla gledati svake godine sve losije i losije... Nije to samo kod vas, al vi se borite za titulu pa je to malo... tuzno. Znate za koliko ste bolji od nas ove sezone? Za stabilnu upravu koja se na sve nacine usredotocila na osvajanje titule. Ali i to je dio, veoma vazan dio procesa stvaranja nekog rezultata. Svaka cast za to
Ko je jedna slavija? Niko i nista. A prisli su vam na 3 boda. Ja ne znam cija je sramota veca. Vjerovatno nasa, sto smo dozvolili da slavija bude tu a ne mi. Eto to posusje niste mogli uzeti a mi ih razvalili nevidjeno. Jedan radnik se bori za opstanak mi se danas peglamo sa njima. Niste im ni vi mogli nista. A otisli ste u Bjeljinu u najjacem sastavu pa nista. Ma ima tih primjera.
Ne znam koliko jos kvalitet lige moze pasti, ali sumnjam da moze biti puno losije. Doci ce te vi za derby. Nalozeni ste da nas razvalite. I to sa razlogom. Ganjate titulu, mi losi a vi kivni.
Kazu: historija je uciteljica zivota. Ko bi rekao. Stavljate se u ulogu izrazitog favorita.. "senilni balavci". Zar nemate dovolno derbija da znate da takvo sto ne postoji u derbiju.
Posteno sudjenje
Sto se tice same utakmice.. Nisam bas upoznat sa tim kako vi igrate. Al ono par utakmica sto sam vidio, sto sam cuo od drugih pitara. Niste ni vi nesto. Al sve to varira od utakmice do utakmice.
Nasu sansu vidim u tome sto smo malo fizicki spremni (Boris Bracunj + mladji igraci) vs vasi metuzalemi. Mali Redzepi, Buba, Jahic i prodana dusha mogu uraditi svasta. Jos da je tu Stilic.. Odbrana nam je rupa, al sreca ni vi nemate neki napad (go razlika govori sve).
I za kraj, nemojmo dozvoliti seljacima da nam upropaste derby. Ovo se odnosi na nafurane balavce i sa jedne i sa druge strane koji misle da su cool, hool, ultra naVijaci.
Prognoza.. 2:3 kao nekad. Navijacki
-
Celicna_saka
Bla, bla, bla...., posvetiste vise rijeci FCS-u nego selji ikad, zar je preostalo toliko malo vjere u vas klub?
- hrasno38
Zao mi je sto na argumente ne mozes odgovoriti argumentima. Mozda nekada dodje i to vrijeme.Celicna_saka wrote:Bla, bla, bla...., posvetiste vise rijeci FCS-u nego selji ikad, zar je preostalo toliko malo vjere u vas klub?
-
Celicna_saka
Pa da si ih podastro ja bi ti i odgovorio, kako da odgovorim covjeku koji kaze da FCS ne moze napuniti kosevo kada je i danas rekord koseva FCS - Osijek 82', a ove licne memoare necu ni komentarisati. A sto se tice stadiona, da ste imalo pametni tu pricu ne bi potezali jer u kompletu lici na onu iz nadrealista "a oni imaju svoj voz".hrasno38 wrote:Zao mi je sto na argumente ne mozes odgovoriti argumentima. Mozda nekada dodje i to vrijeme.Celicna_saka wrote:Bla, bla, bla...., posvetiste vise rijeci FCS-u nego selji ikad, zar je preostalo toliko malo vjere u vas klub?
- hrasno38
Ja pricam u sadasnjem vremenu prijatelju a ne necemu sto je bilo prije 20 i kusur godina kada se i igrao dobar fudbal na ovim prostorima i kada se jednu sedmicu gledao Zeljo a drugu Sarajevo. Moja raja je imala clanske i Zelje i Sarajeva i uglavnom smo isli na sve utakmice koje su igrane u nasem gradu. To nisu memoari nego cinjenice koje su odgovor na ono vezano za reflektore. A prica o stadionu je vec ispricana milion puta i odgovorio sam sta pise na istocnoj tribini. Ispravi me ako grijesim.Celicna_saka wrote:Pa da si ih podastro ja bi ti i odgovorio, kako da odgovorim covjeku koji kaze da FCS ne moze napuniti kosevo kada je i danas rekord koseva FCS - Osijek 82', a ove licne memoare necu ni komentarisati. A sto se tice stadiona, da ste imalo pametni tu pricu ne bi potezali jer u kompletu lici na onu iz nadrealista "a oni imaju svoj voz".hrasno38 wrote:Zao mi je sto na argumente ne mozes odgovoriti argumentima. Mozda nekada dodje i to vrijeme.Celicna_saka wrote:Bla, bla, bla...., posvetiste vise rijeci FCS-u nego selji ikad, zar je preostalo toliko malo vjere u vas klub?
-
PITARKA_SA
halo ljudi ba,sega,sala ,posalica
u subotu ujutru,malo iz kafica ukafic pa put AFH
nakon tekme mis ko pobjegne sa foruma
kao sto vec rekoh rezultat ce biti
2:0 (hajde eto 2:1
)
ja sad gledala u kasike

u subotu ujutru,malo iz kafica ukafic pa put AFH
nakon tekme mis ko pobjegne sa foruma
kao sto vec rekoh rezultat ce biti
2:0 (hajde eto 2:1
ja sad gledala u kasike
-
PITARKA_SA
koju realnost bolan?Edin H. wrote:Kao sto vec rekoh ocekujem rutinsku pobjedu plave momcadia danasnji rezultati su pokazali realnost moje tvrdnje
Cuj Posusje![]()
![]()
radnik i jedva jedan nula na DOMACEM??
idi umij se ,popij kafu pa dodji mova:D
-
PITARKA_SA
sve ce biti isto kao i proslu tekmu ..karanana wrote:Hoce li horde biti i na sjeveru i na zapadu?
znaci dio na zapadu,dio na sjeveru
- GandalfSivi
@Hrasno, da ti ne citiram kompletan text, obraticu paznju samo na par nebuloza koje si lupio. Prvo, normalno da racunam kup utakmice, jer ako obratis paznju na ono sto je @stochar napisao (kad je nabrajao utakmice), vidjet ces da smo racunali i kup utakmice. Uopste ne znam otkud ti pade s neba i poce nebuloze valjati.
Dalje, sto se tice stadiona Grbavica. Tvoja recenica "Znas prijatelju Grbavica je bila linija odbrane grada i ako nista pokazi malo postovanja prema tome. " je nesta najpateticnije sto sam procitao poodavno. Prvo rat je zavrsen prije 11 godina, mogli su se reflektori napraviti do sada, a drugo i ja sam zivio na tacno prvoj liniji odbrane i moja zgrada je bila totalno razvaljena, pa ne skacem okolo i ne pricam kako ljudi trebaju imati postovanja prema meni samo zbog toga.
A @Stochara jos uvijek cekam da se izvine i prizna da ne zna brojati, s obzirom da je on nas optuzio da odmah pretjeramo sa brojem pobjeda.
Dalje, sto se tice stadiona Grbavica. Tvoja recenica "Znas prijatelju Grbavica je bila linija odbrane grada i ako nista pokazi malo postovanja prema tome. " je nesta najpateticnije sto sam procitao poodavno. Prvo rat je zavrsen prije 11 godina, mogli su se reflektori napraviti do sada, a drugo i ja sam zivio na tacno prvoj liniji odbrane i moja zgrada je bila totalno razvaljena, pa ne skacem okolo i ne pricam kako ljudi trebaju imati postovanja prema meni samo zbog toga.
A @Stochara jos uvijek cekam da se izvine i prizna da ne zna brojati, s obzirom da je on nas optuzio da odmah pretjeramo sa brojem pobjeda.
- hrasno38
A da u pravu si ja sam zaboravio da vi brojite uvijek onako kako vam vise odgovara. E vidis ja nisam pao sa neba veca sam veoma dugo na ovom nebu foruma sto se vidi po datumu, samo sto ne pisem budalastine ili se bar trudim da ne pisem i ne spamujem sto se vidi u odnosu tvojih i mojih postova. Nema tu nikakve patetike nego je samo odgovor nekome tko je pisao vezano za to da Kosevo ima reflektore za razliku od Grbavice. E pa naravno da ima kada je grad i neznam ti vec ko obnovio Kosevo sto je i normalno jer je to gradski stadion a Grbavica je stadion FK Zeljeznicara koji ne zna ni sam kako da se izvuce iz dugova a ne da pravi reflektore. Ne zaboravi da ste vi zamalo zavrsili upravo radi dugova prema Kosevu na stadionu Hakija Mrso sto samo po sebi govori o vasem statusu na stadionu kojeg smatrate svojim. Dakle ako zivis u ubjedjenju da imas mudrost Gandalfa iz Gospodara Prstenova onda cu te i razumjete jer ipak je u pitanju bajka a nikome nije zabranjeno da masta. I moja je zgrada imala isti status kao i tvoja ali nisam spominjao nju nego stadion jer ovdje govorimo o dva sarajevska tima. Mozda da promjenis ipak svoj nick u "GandalfBijeli" jer koliko mi je klinjo objasnio igrajuci igru taj je mnogo jaci i pametniji od tog sto si ti napisao.GandalfSivi wrote:@Hrasno, da ti ne citiram kompletan text, obraticu paznju samo na par nebuloza koje si lupio. Prvo, normalno da racunam kup utakmice, jer ako obratis paznju na ono sto je @stochar napisao (kad je nabrajao utakmice), vidjet ces da smo racunali i kup utakmice. Uopste ne znam otkud ti pade s neba i poce nebuloze valjati.
- GandalfSivi
Kad sam rekao "pao s neba", tu sam samo mislio na konkretno ovaj razgovor izmedju mene i stochara, i to iz razloga sto je on vec nabrajao kup utakmice, a ti pak nisi upratio cijeli razgovor. Znam ja da si ti stari clan ovog foruma, tako da ti bas i ne bih rekao nesta takvo za forum u kompletu.
Sto se tice mog nicka, mogao sam se zvati i ljubicica ako je meni bilo cejf, i fakat ne vidim u cemu je tu problem? Ili ti je to mozda najjaci "sportski" argument koji imas u ovim godinama agonije za male plave

Sto se tice mog nicka, mogao sam se zvati i ljubicica ako je meni bilo cejf, i fakat ne vidim u cemu je tu problem? Ili ti je to mozda najjaci "sportski" argument koji imas u ovim godinama agonije za male plave
-
cpt.picard
Koga ste to vi razvaliliPITARKA_SA wrote:koju realnost bolan?Edin H. wrote:Kao sto vec rekoh ocekujem rutinsku pobjedu plave momcadia danasnji rezultati su pokazali realnost moje tvrdnje
Cuj Posusje![]()
![]()
radnik i jedva jedan nula na DOMACEM??
![]()
![]()
idi umij se ,popij kafu pa dodji mova:D![]()
Nemojte se sikirati. Lagano sa tim kaficama. Pa razvalicete nas
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
joj agonije i go*ana, utakmica ko utakmica, iz derbija u derbi sve manje navijaca na sve 4 tribine...odo ja turpijat nokte, eto koliko sam se nasekirala 
I da, ima da vam guzove oderemo!
(cisto u duhu rasprave)
I da, ima da vam guzove oderemo!
(cisto u duhu rasprave)
-
cpt.picard
Drugo vi ste osnovani '46., mogli ste do sad napraviti bar reflektoreGandalfSivi wrote:...Prvo rat je zavrsen prije 11 godina, mogli su se reflektori napraviti do sada...
@hrasno38 Stipu ih, najjaci im je argument i svaka druga: seljo... Mislim.. vrhunac
- hrasno38
I u cemu je problem ja sam potvrdio da si ti u pravu ali da se to odnosi na kup a da je Stocar pobrojao samo prvenstvene utakmice. I nisu "godine" agonije nego godina agonije, tacnije od 05.Aprila.2006 dakle u pitanju je jednina. A prije toga su bile godine u pitanju od 15.10.2000- 06.04.2006, samo godine agonije za Sarajevo. Ali dobro, bolje da dalje ne kvarimo temu jer te godine agonije su cas na jednoj cas na drugoj strani tako da se ne vrijedi raspravljati.GandalfSivi wrote:Kad sam rekao "pao s neba", tu sam samo mislio na konkretno ovaj razgovor izmedju mene i stochara, i to iz razloga sto je on vec nabrajao kup utakmice, a ti pak nisi upratio cijeli razgovor. Znam ja da si ti stari clan ovog foruma, tako da ti bas i ne bih rekao nesta takvo za forum u kompletu.
Sto se tice mog nicka, mogao sam se zvati i ljubicica ako je meni bilo cejf, i fakat ne vidim u cemu je tu problem? Ili ti je to mozda najjaci "sportski" argument koji imas u ovim godinama agonije za male plave![]()
![]()