Vizni režim za BH passport

Post Reply
Nogatrans

#26 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Nogatrans »

muha_sa wrote:
kiky wrote:kako god hočete ...
znam kakve su sve srbijanci scene imali po granicama iz početka i šta su im tražili ...
pa rekoh da napomenem, nek zna koga interesuje ...
sretan put i lud provod želim ...
:D
ništa od toga kiky :D

što vozač napisa---imaju pravo procjene--vide klošara i mogu ga jal pustit jal vratit--djaba bezvizni režim :D
a ima klošara i skockanih ko lampa :lol:

nego--sretan put omladino draga--odete,vidite kako se fino i uljudno vecina ponaša pa to ponesete sa sobom ovamo :D
-samo pamet u glavu--nemojte ni pomislit da ostanete i azil tražite--ima da vas u roku 24.sata deportuju nazad i samim tim cete naškodit normalnom svijetu koji želi obic familiju-nešto vidjet--otic u šoping........................da ne duljim :D
Na ovo bi samo dodao da ta osoba koja zatrazi Azil ili uhvacen bude za rad na crno moze dobiti od 5 do 10 godina zabrane ulaska u Schengen zemlje.!!
drndalo

#27 Re: Vizni režim za BH passport

Post by drndalo »

neki wrote:
Joe7 wrote:I konačno da li će viza biti potrebno za UK ili ne ?
Treba za UK i Irsku i trebace jos duuuugo...npr. Hrvatskoj su ukinuli vize za UK tek prije godinu-dvije..
Ovo sa HR je polu-tacno...

Imali su dugi niz godina ulaz bez posebne vize unaprijed (tehnicki, u UK se dobije viza pecatom za ulaz u UK, od Imigration officira, nakon razgovora na salteru, gdje predajes i onaj karton sa podacima... Doduse, i u ostalim zemljama ti je pecat u pasosu u stvari turisticka viza, odakle se vidi kad si usao...), ali onda kada je bila mirna reintegracija Ist. Slavonije, kamara Srba iz tog podrucja je uzela HR dokumente, time i pasose, pa su pozurili bez viza u UK i Norvesku, te tamo poceli podnositi zahtjeve za Azil... Kad su obje ove zemlje vidjele da imaju >500% vise zahtjeva od prosjeka, brze bolje su ukinuli slobodan ulaz u svoje zemlje za HR pasose... To je trajalo mislim oko 2 godine, mozda malo duze, dok nisu ponovo to ukinuli, jer su ocito rijesili taj problem...

Moje misljenje je da ce Irska i UK sacekati oko 3-6 mjeseci da vide kakva je situacija sa Schengenskim rezimom sa BiH, pa bi nakon toga mogli to i ukinuti...

Inace, policija na ulasku u bilo koju zemlju, posebno imigracioni oficiri u UK i USA imaju diskreciono pravo da vrate bilo koga ako sumnjaju i u sta... U stvarnosti bi mogli malo vise provjeravat tvoje podatke, ako im se "svidis"...
kiky

#28 Re: Vizni režim za BH passport

Post by kiky »

zaboravih navest ...
eu je oformila i posebnu komisiju koja če pratit razvoj događaja sa bezviznim režimom za građane balkana ...
vjerovatno poučena iskustvom sa srbijom i makedonijom ...
kao krajnja mjera moguče je i vračanje viznog režima ...
( a kolika je neodgovornost i lakomislenost naših građana, ja predviđam da če nam vratit vize do aprila ) ...
vozač

#29 Re: Vizni režim za BH passport

Post by vozač »

ovo su ublehe i priče onih koji istu priču pričaju kad prelaze hrvatsku granicu, "jebo te onog ustaše na granici, uhvatio me maltretirat, a u mene u gepeku ništa osim po interexa, pa moram nešto jest 10 dana, šta hoće šupak, da mu kupujem hrvatsko, šta se iživljava na meni" ...

ja ne doživjeh nikakvu neugodnost na hrvatskoj granici za tolike godine, osim jednom, mojom krivicom, al se i to izgladilo uz par lijepih riječi, tačnije pravu neugodnost sam doživio nekad davno na povratku u bih i to ne svojom krivicom, ako ćemo pravo

dakle, fino normalno na granicu, pasoš, pare i nema problema, pa zar vi stvarno mislite da na granici nemaju sve podatke o vama, ljudi božiji oni ako hoće provjeriće vas za par minuta,

vjerovatno će se problemi javljati u određenom procentu, ali mislim da niko ko je regularan, pogotovo finansijski obezbjeđen i ko dolazi sa poštenim namjerama neće doživljavati neugodnosti
Nogatrans

#30 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Nogatrans »

kiky wrote:zaboravih navest ...
eu je oformila i posebnu komisiju koja če pratit razvoj događaja sa bezviznim režimom za građane balkana ...
( a kolika je neodgovornost i lakomislenost naših građana, ja predviđam da če nam vratit vize do aprila ) ...
Nikako mi se ne svidaju tvoji postovi oko ovih viza kao da tebi ovo smeta,kao da ti je krivo. Prvo kad Srbiji i Makedoniji do sada nisu vratili vize gdje je bukvalno veliki dio iselio vjeruj nece ni nama. Zato sto vecina Hrvata i Srba koji zive u BiH su vec imali mogucnost putovanja.Ova donesena odluka u vecini pogada Bosnjake i siguran sam da nece doci do masovnog trazenje Azila jer je vicina bila u nekim zemljama i zna da tamo nije med i mlijeko. Isto tako ce biti kampanja sta se smije i sta ne smije u zemljama Schengena. A ovo sto EU govori da se mogu vratiti vize,pa naravno da mogu al tesko da moze doci do toga,a vec je to jedan strani gost na FTV potvrdio.
muha_sa

#31 Re: Vizni režim za BH passport

Post by muha_sa »

ja sam doživio niz puta neprijatnosti na HR.ganici u Doljanima--još mi stari ima 40.g.kucu dole.--sve je to od slucaja do slucaja---i da-nikad nisam ništa nosio--posebno ne iz Interexa :lol:
u Štokholmu na aerodromu me prošle godine policajka pitala gdje idem i kad se vracam--valjda licim na klošara-šta li :D --ne znam jezik pa sam jednu gospodju zamolio da joj kaže da se za par dana biciklom vracam--ne znam jel baš tako prevela, al me je pustila.
Zar nije maltretiranje ako mog jarana Mirka-s kojim sam odrasto, a koji ima HR putovnicu,pusti ko gospodina a mene,sa urednom vizom,odvoji u stranu pa po sata provjerava--nije baš po sata al eto--meni dovoljno što me od ostalih odvojili pa i to smatram maltretiranjem.
zato-sve što ovdje napišem napišem licno iskustvo a bogme putovalo se mnogo puta--jal avIjonom jal busom jal autom.
tvile

#32 Re: Vizni režim za BH passport

Post by tvile »

muha_sa wrote:ja sam doživio niz puta neprijatnosti na HR.ganici u Doljanima--još mi stari ima 40.g.kucu dole.--sve je to od slucaja do slucaja---i da-nikad nisam ništa nosio--posebno ne iz Interexa :lol:
u Štokholmu na aerodromu me prošle godine policajka pitala gdje idem i kad se vracam--valjda licim na klošara-šta li :D --ne znam jezik pa sam jednu gospodju zamolio da joj kaže da se za par dana biciklom vracam--ne znam jel baš tako prevela, al me je pustila.
Zar nije maltretiranje ako mog jarana Mirka-s kojim sam odrasto, a koji ima HR putovnicu,pusti ko gospodina a mene,sa urednom vizom,odvoji u stranu pa po sata provjerava--nije baš po sata al eto--meni dovoljno što me od ostalih odvojili pa i to smatram maltretiranjem.
zato-sve što ovdje napišem napišem licno iskustvo a bogme putovalo se mnogo puta--jal avIjonom jal busom jal autom.
E to se zove mobbing na granici :D :bih:
vozač

#33 Re: Vizni režim za BH passport

Post by vozač »

ma dobro, da ne idealiziramo, uvijek se može naletjeti na nekog šupka od carinika, bilo da je onako nadrkan ili da te ne podnosi zbog BH pasoša, nekad jednostavno peglaju, otrpiš i gotovo

i mene su znali gnjaviti i svašta pitati, kineskinja me je recimo tjerala da otvaram original zapakovan sok da pomiriše, a burek što sam ga donio u istoj torbi kažem joj da je pita, ona samo odmahnu rukom i pusti me,

u rumuniji me pita ženska gdje idem, pa šta ću raditi, ja joj fino kažem pa dobio sam vizu od vaših, oni su me ispitali, žurim, ode mi terminal u 23.00,
onda je ona polako prešla na to kako ću do hotela, ako ću taksijem da se pazim, da pitam obezbjeđenje da mi pozove taksistu, helem meni terminal pobježe, na kraju ja nju iznerviran upitah do kad je na poslu, da me ona poveze kad je već toliko zanima sve u vezi mene, kaže ona do 6 ujutro je, tek došla na smjenu ... mislim se idi u PM, nek si me zajebala da moram dati 15 eura taksisti

zna nekad biti ružan osjećaj, al daleko od toga da je u pitanju maltretiranje, prije neznanje, a janezi su profesionalci, osim toga znamo i jezik, vjerovatno će mnogo više neugodnosti biti ako prelazite preko mađarske, to su inače poznata đubrad, kad ih se samo sjetim dok se moglo prelaziti bez vize, otvoreno traži da mu platiš, može i poklon, bilo šta ... e dobili su :dance:

u principu, što više ideš istočno, veća su đubrad, na zapad, samo gospodski, uz osmijeh i nema problema, barem ja tako mislim
kiky

#34 Re: Vizni režim za BH passport

Post by kiky »

Nogatrans wrote:
kiky wrote:zaboravih navest ...
Nikako mi se ne svidaju tvoji postovi oko ovih viza kao da tebi ovo smeta,kao da ti je krivo. Prvo kad Srbiji i Makedoniji do sada nisu vratili vize gdje je bukvalno veliki dio iselio vjeruj nece ni nama. Zato sto vecina Hrvata i Srba koji zive u BiH su vec imali mogucnost putovanja.Ova donesena odluka u vecini pogada Bosnjake i siguran sam da nece doci do masovnog trazenje Azila jer je vicina bila u nekim zemljama i zna da tamo nije med i mlijeko. Isto tako ce biti kampanja sta se smije i sta ne smije u zemljama Schengena. A ovo sto EU govori da se mogu vratiti vize,pa naravno da mogu al tesko da moze doci do toga,a vec je to jedan strani gost na FTV potvrdio.
svidjelo se tebi ili ne šta ja pišem, to su realne stvari ...
od ljepote mog posta neče ti bit ni bolje ni gore ...
činjenica je da su nam ukinute vize ali činjenica je i da su stranci više puta upozoravali na posljedice koje nosi neodgovornost bosanskih građana ...
znam šta su drugim tražili na granicama tako da sam to iznjeo i ovdje ... normalno, svako se ponaša za sebe ...
srbiji i makedoniji je malo falilo da ponovo uvedu vize i samo puka sramota eu-a da prizna grešku o ukidanju viza tim zemljama ih je spasila od takvih sankcija ...
zato su nama najavili stroge kontrole ...
ništa to nije ružno ...
Haris.ba

#35 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Haris.ba »

Što mene zanima, mislim da se ne može u Norvešku. Treba viza. Šta ću u Norveškoj? Poželio snijega. :D
Nego, kako regulisati ako se želi tri puta turistički u Evropu? Pošto se praktično ima samo dva puta pravo godišnje na ulaz u šengen. Kako se to premosti? Mora se ići tražiti viza?
vozač

#36 Re: Vizni režim za BH passport

Post by vozač »

Haris.ba wrote:Što mene zanima, mislim da se ne može u Norvešku. Treba viza. Šta ću u Norveškoj? Poželio snijega. :D
Nego, kako regulisati ako se želi tri puta turistički u Evropu? Pošto se praktično ima samo dva puta pravo godišnje na ulaz u šengen. Kako se to premosti? Mora se ići tražiti viza?
nisam znao za to, znači ne možeš tri puta po dan otići recimo u sloveniju, da ne idemo dalje, ne kontam
Prolaznik

#37 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:10, edited 1 time in total.
Nogatrans

#38 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Nogatrans »

Haris.ba wrote:Što mene zanima, mislim da se ne može u Norvešku. Treba viza. Šta ću u Norveškoj? Poželio snijega. :D

Mozes u Norvesku bez vize!! A sto se tice ulazaka mozes hiljadu puta uci i izaci iz Schengen prostora to ti ne moze niko zabraniti osim ako si sumljiv naravno :D A ovo kad govore da ima pravo 90 dana u cugu boraviti pa onda moras pola godine odmarato a to pola godine se pika od prvog dana ulaska u Schengen prostor,Znaci na kraju ipak imas samo 3 mjeseca pauze i mozes opet u Schengen prostor. A sada sto se tice da na primjer odes 5 dana u Austriju pa se vratis u Bosnu pa iduci mjesec odem 10 dana u Njemacku pa se vratis. Svaki tvoj ulazak i izlazak bit ce stembiljem na granici obiljezen i kad zbrojis tako ...90 dana onda moras odmarati ti famozni 6mjeseci. Znaci ako se ide uvijek na kratko na neki 10 dana il manje dode ti da ces rijetko odmarati ti 6 mjeseci.
Risto Kuglarić

#39 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Risto Kuglarić »

Prolaznik wrote:Кад већ наводите искуства са граница да напишем и ја коју на ту тему.

У задњих 15 година напутовао сам se свијетом као никада. Обишао сам десетине држава на 4 континента. Имам само БХ пасош који мјењам на двије године јер нестане мјеста за визе и печате. Више је било службених него приватних путовања али и тих је било доста. Знао сам по 20 пута годишње да путујем вани. Никада, али баш никада нисам доживио ни најмању непријатност на границама. Никада ми нико није отворио кофер. Никада ми нико није завиривао у новчаник. Пола путовања је било аутом и укупно 3-4 пута су тражили да отворим пртљажник без да би ровили.

Дакле, ствар је у вама. Ако дођеш прљав и масан на границу у пластичним папучама и флекавој поткошуљи врло вјероватно да ће те почети испитивати. Још ако не знаш ни гдје си пошао ни одакле кренуо, ето шансе да те врате. Тако ће бити и у будуће без обзира на бијели Шенген. Зато памет у главу, обуци нешто чисто и попеглано. Понашај се културно. Гледај га у очи кад разговараш, не терсај већ мирно и сталожено, не млати рукама, не жвачи ријечи и врло вјероватно нећеш имати проблема. Знај да је он увијек у праву и да неће прећи границу овлаштења ако га не испровоцираш.
:thumbup: ništa ni dodat ni oduzet!

@Haris.ba Mislim da to nije slučaj, možeš ulaziti i izlaziti koliko hoćeš, ali ukupan boravak ne smije biti duži od tri mjeseca u pola godine čini mi se.

EDIT: evo iznad čovjek bolje objasni.
osa

#40 Re: Vizni režim za BH passport

Post by osa »

muha_sa wrote:ja sam doživio niz puta neprijatnosti na HR.ganici u Doljanima--još mi stari ima 40.g.kucu dole.--sve je to od slucaja do slucaja---i da-nikad nisam ništa nosio--posebno ne iz Interexa :lol:
možd carinici ;-) a čitaju tvoje postove na netu, pa te cijene kao hrvatomrsca, a nije im ni za zamjeriti
Animal

#41 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Animal »

Problem sa azilantima će vjerovatno biti najviše izražen u prvoj godini bezviznog režima, kao što je to bio slučaj i sa Srbijom i Makedonijom, a da će se vremenom normalizovati stanje. Nije tajna da ima dosta onih koji sada čekaju u redovima za pasoš da bi se 15.12. ispalili trbuhom za kruhom. Problem je što će sve azilante vraćati bez i da im pročitaju i ozbiljno razmotre molbu (kao što je to sada slučaj). Nakon određenog vremena svi će dobro znati šta mogu očekivati pa će i broj potencijalnih azilanata padati. Srbija i Makedonija su prošle kritičnu fazu a ove godine će vjerovatno biti puno manje problema što se ovoga tiče. Rad na crno je puno teže ostvariv nego što je to bilo prije 5, 10 ili pogotovo 20 godina.

EU je i bez Balkana imala dosta problema sa azilantima, samo je poenta to smanjiti na neki, u njihovim okvirima, prihvatljiv nivo.
Nogatrans

#42 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Nogatrans »

Animal wrote:Problem sa azilantima će vjerovatno biti najviše izražen u prvoj godini bezviznog režima, kao što je to bio slučaj i sa Srbijom i Makedonijom, a da će se vremenom normalizovati stanje. Nije tajna da ima dosta onih koji sada čekaju u redovima za pasoš da bi se 15.12. ispalili trbuhom za kruhom. Problem je što će sve azilante vraćati bez i da im pročitaju i ozbiljno razmotre molbu (kao što je to sada slučaj). Nakon određenog vremena svi će dobro znati šta mogu očekivati pa će i broj potencijalnih azilanata padati. Srbija i Makedonija su prošle kritičnu fazu a ove godine će vjerovatno biti puno manje problema što se ovoga tiče. Rad na crno je puno teže ostvariv nego što je to bilo prije 5, 10 ili pogotovo 20 godina.

EU je i bez Balkana imala dosta problema sa azilantima, samo je poenta to smanjiti na neki, u njihovim okvirima, prihvatljiv nivo.

I ja se slazem da ce biti opet oni glupih i neupucenih ljudi koji ce pokusati dobiti Azil,al iskreno ne vjerujem da ce to biti neki veliki val.
addem

#43 Re: Vizni režim za BH passport

Post by addem »

Moze se i u Norvesku, i u Svicarsku i u Bugarsku i u Rumuniju. Samo Velika Britanija i Irska nisu na spisku sve ostale zemlje je bezvizni rezim.
Haris.ba

#44 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Haris.ba »

addem wrote:
Moze se i u Norvesku, i u Svicarsku i u Bugarsku i u Rumuniju. Samo Velika Britanija i Irska nisu na spisku sve ostale zemlje je bezvizni rezim.
Meni ispričali kao da je teže sada preći granicu nego prije sa vizom. :lol:
Last edited by Haris.ba on 10/11/2010 16:54, edited 1 time in total.
poznanik

#45 Re: Vizni režim za BH passport

Post by poznanik »

Nogatrans wrote:
Mozes u Norvesku bez vize!! A sto se tice ulazaka mozes hiljadu puta uci i izaci iz Schengen prostora to ti ne moze niko zabraniti osim ako si sumljiv naravno :D A ovo kad govore da ima pravo 90 dana u cugu boraviti pa onda moras pola godine odmarato a to pola godine se pika od prvog dana ulaska u Schengen prostor,Znaci na kraju ipak imas samo 3 mjeseca pauze i mozes opet u Schengen prostor. A sada sto se tice da na primjer odes 5 dana u Austriju pa se vratis u Bosnu pa iduci mjesec odem 10 dana u Njemacku pa se vratis. Svaki tvoj ulazak i izlazak bit ce stembiljem na granici obiljezen i kad zbrojis tako ...90 dana onda moras odmarati ti famozni 6mjeseci. Znaci ako se ide uvijek na kratko na neki 10 dana il manje dode ti da ces rijetko odmarati ti 6 mjeseci.[/size]
Konačna i kompletna Odluka o ukidanju viza građanima BiH će biti objavljena u Službenom Glasniku EU 14.12.2010.
Nije mi jasno kako svi sve znate prije objave zvaničnog teksta :-)
photo

#46 Re: Vizni režim za BH passport

Post by photo »

par stvari:
- turisticki boravak u sengenskoj zoni do 90 dana u toku 6 mjeseci koji se racunaju od datuma prvog ulaska,
- treba ti PPK - pare (moze i kreditna ili par joja eura), pasos (biometrijski), karta (ako ne ides autom da pokazes da ces se vratiti i koja bi trebala imati datum povratka)
- lijepo je neko gore napisao: do vas je. lijepo obucen, da ne smrdis, osmijeh, mirni odgovori na pitanja, bez pogovora uraditi ono sto ti carinik kaze i uci ces bez problema,
- prilikom odlaska u irsku, iako sam imao njihovu vizu, granicni policajac je sa mnom na salteru pricao ukupno 30 sekundi. za tih 30 sekundi me je ispitao razlog dolaska, gdje idem, odakle sam dosao (presjedanje, ne porijeklo koje vidi iz pasosa), koga imam u irskoj, koliko cu ostati (iako mu pise na vizi) i to sve s osmijehom a da nisam ni skontao u tih 30 sekundi da me je ispitao sve sto mu treba da odluci treba li me pustiti ili ne. oni dobro znaju sta rade i kako se to radi.
- najvecu neugodnost sam dozivio prilikom odlaska u i povratka iz USA. u dolasku, odvojili su nas na poseban salter i razgovor sa nekim policajcem gdje smo proveli pola sata objasnjavajuci ko smo, sta smo, zbog cega dolazimo i slicno. ipak smo usli. pri izlazku, samo su pogledali pasose i odvojili nas u poseban dio-kavez gdje smo cekali da dodje neko po nas, odvoji nas u stranu i onda detaljan pretres prtljaga, uzimanje brisa za eksploziv i opet gdje sam bio, sta sam radio, zbog cega sam dolazio i slicno.
- i jos jedna stvar, svi granicni policajci, ukljucujuci i nase, imaju diskreciono pravo da vrate bilo koga s granice. to treba shvatiti i prihvatiti
Nogatrans

#47 Re: Vizni režim za BH passport

Post by Nogatrans »

poznanik wrote:
Nogatrans wrote:
Mozes u Norvesku bez vize!! A sto se tice ulazaka mozes hiljadu puta uci i izaci iz Schengen prostora to ti ne moze niko zabraniti osim ako si sumljiv naravno :D A ovo kad govore da ima pravo 90 dana u cugu boraviti pa onda moras pola godine odmarato a to pola godine se pika od prvog dana ulaska u Schengen prostor,Znaci na kraju ipak imas samo 3 mjeseca pauze i mozes opet u Schengen prostor. A sada sto se tice da na primjer odes 5 dana u Austriju pa se vratis u Bosnu pa iduci mjesec odem 10 dana u Njemacku pa se vratis. Svaki tvoj ulazak i izlazak bit ce stembiljem na granici obiljezen i kad zbrojis tako ...90 dana onda moras odmarati ti famozni 6mjeseci. Znaci ako se ide uvijek na kratko na neki 10 dana il manje dode ti da ces rijetko odmarati ti 6 mjeseci.[/size]
Konačna i kompletna Odluka o ukidanju viza građanima BiH će biti objavljena u Službenom Glasniku EU 14.12.2010.
Nije mi jasno kako svi sve znate prije objave zvaničnog teksta :-)
Zato stu su pravila za sviju ista koji se nalaze na Bijeloj Schengen listi a to su do sada kao sto je poznato Hrvati vec duze vrijem pa Srbi ,Makedonci i Crnogorci. Jedan clan uze familije ima putovnicu i zato znam kako to ide. :bih:
muha_sa

#48 Re: Vizni režim za BH passport

Post by muha_sa »

osa wrote:
možd carinici ;-) a čitaju tvoje postove na netu, pa te cijene kao hrvatomrsca, a nije im ni za zamjeriti
jebaji ga--osa se šalio a ja plano :-) :D
Last edited by muha_sa on 10/11/2010 20:50, edited 1 time in total.
osa

#49 Re: Vizni režim za BH passport

Post by osa »

muha_sa wrote:
osa wrote:
sinak,meni je tebe fakat zao/koji si ti bolesnik :-) jedan balavac koji sjedi po vas dan na netu i suplje prosipa :-)
e muha, muha, zar ni malo smisla za humor nema kod tebe, pa zar si mogao i pomisliti da je ovo ozbiljno...
muha_sa

#50 Re: Vizni režim za BH passport

Post by muha_sa »

osa wrote:
muha_sa wrote:
osa wrote:
sinak,meni je tebe fakat zao/koji si ti bolesnik :-) jedan balavac koji sjedi po vas dan na netu i suplje prosipa :-)
e muha, muha, zar ni malo smisla za humor nema kod tebe, pa zar si mogao i pomisliti da je ovo ozbiljno...
ima al fakat meni spocitat da nekog mrzim :-) uh,gluho i daleko bilo :-)

izvini ako sam pogrešno protumacio al si me fakat nasekiro.
citav život uspravno hodam i uzdignuta cela i našo se osa da mi kaže da sam hrvatomrzac :-)

još jednom--izvini al fakat si me uspio iz cipela izbacit--uh,sad je dobro :D
Post Reply