Od 1. siječnja vizne olakšice
SARAJEVO - Od 1. siječnja 2008. godine počinje primjena viznih olakšica za 20 kategorija građana BiH, što je prvi korak ka konačnom cilju - uspostavljanju potpunog bezviznog režima.
Tajnik Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić kaže kako će procedura izdavanja viza za osobe na koja se olakšice odnose biti znatno skraćena, kao i da će uz zahtjev biti potrebno priložiti mnogo manje dokumenata nego što je do sada bio slučaj, prenosi Srna.
Razgovori o bezviznom režimu s EU-om trebali bi početi u ožujku, najavio je Dautbašić.
ako moze molim vas samo bez politike.
cisto me zanima, posto sam na studiju vani kako idu te vizne olaksice. kome ( nadam se da se i studenti porazumjevaju).
koliko ce se odrazit na nase depove i sta se podrazumjeva da ce nam trebat manje dokumenata???
eto ako ima neko upucen u ove detalje da mi odgovori.
unaprijed zahvalan.
vizne olaksice
- Bosanac sa dna kace
men je najgore men se cini u bugarskom konuzlatu....
allahu dragi...pa oni kodar su ti ne znam kakva zemlja....
-
Umjetnik a
sigurno su se ufuraliBosanac sa dna kace wrote:men je najgore men se cini u bugarskom konuzlatu....
-
FaceOff
Odi na website svedske ambasade u Sarajevu, tamo imas cijeli sporazum o viznim olaksicama na engleskom. Ima 20-ak kategorija.
http://www.swedenabroad.com/News____368 ... veid=69101
U desnom uglu imas Visa agreement.
Kao student imat ces niz pogodnosti u smislu da ces cini mi se odmah moci dobiti vizu na godinu dana, a ne kao ranije na 3 mj. i besplatna je, a od dokumenata ti treba samo potvrda fakulteta da studiras kod njih.
http://www.swedenabroad.com/News____368 ... veid=69101
U desnom uglu imas Visa agreement.
Kao student imat ces niz pogodnosti u smislu da ces cini mi se odmah moci dobiti vizu na godinu dana, a ne kao ranije na 3 mj. i besplatna je, a od dokumenata ti treba samo potvrda fakulteta da studiras kod njih.
Last edited by FaceOff on 31/12/2007 15:24, edited 1 time in total.
-
FaceOff
Bugari jos nisu obuhvaceni viznim olaksicama. Mislim da se treba tek u narednom periodu potpisati bilateralni sporazum sa njima i Rumunima, kao i Danskom, Norveskom, Svicarskom, Velikom Britanijom i Irskom.Bosanac sa dna kace wrote:men je najgore men se cini u bugarskom konuzlatu....