VIZA ZA USA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

danas

Post by danas »

buhtelj wrote:Mozda je to zbilja stereotip ali za za tri tjedan, dok sam bio u USA nisam upoznao amerikanku sa EU standarom kilaze :lol: :lol: :lol:

Sreo sam nekog lika i djevojku iz Bosne koji su vecinu casa pricali o kvalitetnom bosanskom loncu..... uglavnom anti-macdonaldovo raspolozenje :roll: :roll: :roll: i veseli da u Bosni nemate Macdonald :P :P i nemate pustinje ...Kaj se mogu misliti nakon toga???? :? :?
pa gdje si to isao, *ebo te? mozda da si obisao kakvog grada, a ne po selendrama i pustinjama... hahahahahaaa
List

Post by List »

A koji ce mu qurac McDonalds? Eno Ameri jedu u McDonalds pa im ne moze guzica stat na stolicu. :-) :D
Najveci procenat debelih je u Americi. :roll: :D
Tsunami

Post by Tsunami »

MBA wrote:
buhtelj wrote:Da kuzim zasto je bed Bosancima u Americi, bez cevapcica, rakije, narodnjaka.... a bosanska brda je zamjenila pustinja :-) :-) :-)

Znate zakaj je meni bila bedara... svijet bez duhovnih vriiednost.... i mi radimokao stoka (u SLO) ali jos uvjek imas frendova istina ne ful ali ima jih :P :P

Debeli amerikanci to ne poznaju samo jim u ocima igraju dolari

Stereotip i neistina! Ja nisam debeo, dolari mi ne igraju u ocima, a zivim super! Ti ocigledno imas neke ine komplekse koji te cine da nastupas sa debilnim komentarima.
ma zivis super al u kurcu :lol:
Priznaj od kad do kad radis svaki dan, gdje ljetujes, gdje zimujes, imas li nekog koga volis i ko tebe voli, imas li prijatelja :?

pusti mi se te americke suplje bolan :x
AenemA

Post by AenemA »

nineac wrote:Pa što s eonda nevratite iz USA ako je tamo tako loše???
Ja sam bio i evo opet idem ako bog da 12 avgusta da nastavim školu.
Nije to ni blizu kao na filmu, ali mislim da je problem veći što mi očekujemo holivud tamo!
U potpunosti tacno, svi se zale a niko se nigdje ne mice...naravno da je Amerika losa za sminkere sto su naucili da ispijaju kafe i sepure se po ulici cijeli dan...ko hoce nesto truda uloziti (citaj na faks otici) moze vrlo lako uspjeti....
buhtelj

Post by buhtelj »

Da kaj ste uvrjedjeni...za onog tipa ili tipicu.... ne jedem krafne, tak da ne mogu ni 'guglati' :) :)

I ti sto nisi debeo i sto si sreten..mozda imas srece kao kila pa ne kuzis da izvan EU standarda :-) :-)

Bio sam na ful razlicitim mjestama of Californije do New Mexica.... nisam bio samo u americkim vukojebini
water

Post by water »

Šeha wrote:A sto nevjerujete kad ljudi kazu da im je dobro u Americi...
Ja isto kazem da mi je dobro ali ne pada mi na pamet da nekome dokazujem i obrazlazem zasto mi je dobro.
Svakome svoje, ako kazes da ti je dobro, super, drago mi je za tebe.
Seha,
I meni je pravo lose ovdje; da sam te bogdo upitao prije deset godina, kad sam dosao... Ovako danas bih bio hadzija u sarajevu; svaki dan kafica po cijeli dan, suplja svaku vecer, derneci sa pravom rajom, (sta je ono jos pravi zivot), sad vidis moram da radim osam sati svaki dan, jest da zato dobijam sest cifara, ali jebo to. Ljeto je ovdje poseban supljak, moras ici malo u Mexico, malo u Atlantic City, svaki vikend dosadni koncerti, sve u svemu nema tu "duse". Kad se samo sjetim gluvarenja od BB do SOS ma to je bilo nesto. Jebaji ga.
ovejaraS

Post by ovejaraS »

water wrote:
Ja isto kazem da mi je dobro ali ne pada mi na pamet da nekome dokazujem i obrazlazem zasto mi je dobro.
Seha,
I meni je pravo lose ovdje; da sam te bogdo upitao prije deset godina, kad sam dosao... Ovako danas bih bio hadzija u sarajevu; svaki dan kafica po cijeli dan, suplja svaku vecer, derneci sa pravom rajom, (sta je ono jos pravi zivot), sad vidis moram da radim osam sati svaki dan, jest da zato dobijam sest cifara, ali jebo to. Ljeto je ovdje poseban supljak, moras ici malo u Mexico, malo u Atlantic City, svaki vikend dosadni koncerti, sve u svemu nema tu "duse". Kad se samo sjetim gluvarenja od BB do SOS ma to je bilo nesto. Jebaji ga.

jednostavno receno, postao si programirana masina, bljak.

ps. vracaj se da obnovimo bb...
nineac

Post by nineac »

Ja sam silom prilika morao tražiti sebi put u 14 država! Svega sam se nagledao, od Alabame do Chicaga, ali nikako mi neulaze u glavu naši bosanci koji su silom prilika (izbjeglice) završile gore. Upoznao sam tipa uDetroitu koji je bio cijeli rat u njemačkoj pa završio u USA. Ima platu 3.750 $ mjesečno, žena 2.000 , imaju malo djete. I kada god smo sjeli malo popit on žali za tim što više nemože okretati janje u kamionu na pijaci na kojoj je radio!!! To što će mu dijete ići na College ili univerzitet je izgleda njemu sasvim svejedno po njegovim postupcima. Za njega govorim jer je on prototip prosječnog bosanca.
Većina naših koji su otišli i završili škole nepada im na pamet da se vrate.
Jednostavno žive u normalnoj državi sa normalnom platom. Treba s evratiti vamo te čekati tablice, pa nema pasoša, pa vlada nepostoji već godinu, pa još malo i hrvatska će nam uvesti vize itd,itd.
Amerika jeste obećana zemlja, ali treba zapeti i škole završiti.
Mislim da su naši bosanci previše očekivali!
ovejaraS

Post by ovejaraS »

nineac wrote:Ja sam silom prilika morao tražiti sebi put u 14 država! Svega sam se nagledao, od Alabame do Chicaga, ali nikako mi neulaze u glavu naši bosanci koji su silom prilika (izbjeglice) završile gore. Upoznao sam tipa uDetroitu koji je bio cijeli rat u njemačkoj pa završio u USA. Ima platu 3.750 $ mjesečno, žena 2.000 , imaju malo djete. I kada god smo sjeli malo popit on žali za tim što više nemože okretati janje u kamionu na pijaci na kojoj je radio!!! To što će mu dijete ići na College ili univerzitet je izgleda njemu sasvim svejedno po njegovim postupcima. Za njega govorim jer je on prototip prosječnog bosanca.
Većina naših koji su otišli i završili škole nepada im na pamet da se vrate.
Jednostavno žive u normalnoj državi sa normalnom platom. Treba s evratiti vamo te čekati tablice, pa nema pasoša, pa vlada nepostoji već godinu, pa još malo i hrvatska će nam uvesti vize itd,itd.
Amerika jeste obećana zemlja, ali treba zapeti i škole završiti.
Mislim da su naši bosanci previše očekivali!

izvini ninaec, ali shvati vec jednom, u americi je plata 100.000 godisnje ili mozda i 200.000 ili 300.000, ali SRETNA DUSA nema cijene - to ni Bill Gates ne moze priustiti.
nineac

Post by nineac »

Makontam ja to. I meni je bilo jebeno, nostalgija i sve to. Ali kada sad pogledam kako je ovdje i šta mi je amerika dala, neznam, isplati se nešto žrtvovati!
davis.ba

Post by davis.ba »

ovejaraS wrote:
water wrote:
Seha,

jednostavno receno, postao si programirana masina, bljak.

ps. vracaj se da obnovimo bb...

Ah koliko znate srati gluposti, nevjerovatno. Čuj radi se 8 sati, svugdje u svijetu je normalno raditi 8 sati samo eto kod nas je to malo previše. Pa ovdje ko ima posao isto tako mora raditi 8 sati ili čak i više jer eto šef tako zahtjeva, samo je problem što ovdje ti nije sigurna plata radio ti 10 ili 12 sati dnevno! A tebi je teško raditi 8 sati i dobivati sigurne fine pare. Glupi ste do bola. Čuj dosadni koncerti, pa kod nas toga maltene nema, pravih koncerata, kod nas ovi narodni pjevači kad nastupi u nekom restoranu pored ljudi što jedu, to nazivaju koncertom :lol:

Hoćemo li to sad upoređivati našu turističku ponudu i Las Vegas, Floridu i ostale njihove stvari :shock:

Ne mogu vam opisati koliko ste smiješni. :roll: . Da samo znate detaljnije neke stvari o Bosni ne bi razmišljali o Bosni kroz neke prijeratne mitove i
istinite stvari. Jer sve to je prošlo. :roll:
privremeni

Post by privremeni »

Primam trojicu visokoobrazovanih u radni odnos. Minimalac zagarantovan i na njega placene sve obaveze. Prva plata sa tri mjeseca zakasnjenja (nije da ne moze redovno, ali da se ne bi navikavali na normalne stvari). Ostali dio place po dogovoru. Prekovremeni (samo vise od 12 sati dnevno) se placa slobodnim danima. Da ne zaboravim, jedna Nedjelja u mjesecu slobodna. Godisnji odmor po dogovoru, moze da ide cak do 7 radnih dana. Ima cak i topli obrok, frtalj pite kod komsije i poslovnog partnera.
Molim da apliciraju svi koji ispunjavaju uslove a pate se po zapadnom svijetu, prednost imaju oni sa boravkom u Americi. :D :P
buhtelj

Post by buhtelj »

Evo i ja pozivam sve koji znaju VHDL i Verilog, C/C++ i imaju iskustva sa designom hardware-a u telekomunikacijam i akceleratorima neka se jave i ful dobra je placa....za europski standard.
Himera

Post by Himera »

buhtelj wrote:Da kaj ste uvrjedjeni...za onog tipa ili tipicu.... ne jedem krafne, tak da ne mogu ni 'guglati' :) :)

I ti sto nisi debeo i sto si sreten..mozda imas srece kao kila pa ne kuzis da izvan EU standarda :-) :-)

Bio sam na ful razlicitim mjestama of Californije do New Mexica.... nisam bio samo u americkim vukojebini

zemo dok se čojk makne iz kaliforinje prema istoku uz rio bravo to ti je vukojebina
buhtelj

Post by buhtelj »

Nitko nece job VHDL/VERILOG programera.... Mozete i vi iz Amerike... Ova ponudba je ful ozbiljna, Opcenito u EU je ful malo ovog kadra.
Jos ako ti je jasan digitalni design i TK (ADC, DAC, FPGA, TDM, SONET, Wimax...)
potom ste dobrodosli....www.iskratel.si

To pisem tu jer znam, da je Americi ful rulje sto su jim je digitalni design i VHDL blize....
reaktor

Post by reaktor »

water wrote: Seha,
jadna majko svoja... :-)
Post Reply