Ako se nekome to desilo, kako se sve zavrsilo???
Dali su te pozvali za mjesec dana i jesi li dobio vizu???
Na koji način si ti dobila useljeničku vizu, i kada je to bilo?Suza wrote:Ako te interesuje turisticka viza e za nju ne znam ali znam za useljenicku.Aplicirala u SA,dobila termin za ljekarsko i vizu iz ZA,doduse tek za 2 mjeseca i evo jos cekam taj datum.Mislim da ces sigurno dobiti odgovor..sad pozitivan ili negativan to ovisi o tvojim argumentima iz aplikacije.Sretno ti jer ce ti trebati...belaj je sve to izganjati...
Pa dobro su valjda placeni, pa sto vise vremena bolje za njih. Sigurno ces dobiti vizu. Moji rodjaci i prijatelji kada su dolazili ovamo, moja familija im je slala papire, dobili bi vizu u roku 3 mjeseca. Je li ti sama zelis da ides u Ameriku ili je neko poslao pismo garatno za tebe?Ali mi nije jasno kako odmah na licu mjesta nemogu da to sve usporede, i zasto im je potrebno 30 dana ?
ako dolazis iz BiH, trebaju ti ovi dokumenti za vizu:No_Comment wrote:Koje dokumente treba imati da bi se izvadilo garantno pismo...?
Hvala na informacijama...samo malo pojashnjenje... ja bih zelio poslati garantno pismo u Bih...danas wrote:ako dolazis iz BiH, trebaju ti ovi dokumenti za vizu:No_Comment wrote:Koje dokumente treba imati da bi se izvadilo garantno pismo...?
http://sarajevo.usembassy.gov/consular/consular.htm
nije zgoreg da ti prijatelji ili rodbina koje posljecujes u USA napisu i posalju pismo poziva, kao i garanciju (affidavit of support). oni ovu garanciju trebaju ovjeriti u banci ili kod notara, a inace je to forumular I-134 ( http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-134.htm ). popunjen I-134 ti oni mogu poslati fed-exom, i onda ti prilozis ovaj formular sa svojom aplikacijom.
ako ides poslovno, onda treba predati i poziv koji si dobio od firme, ili organizatora sajma/konferencije ili slicno iz USA...
ipak mislim da je mnogo vaznije da u USA ambasadi vide da se imate zasto vratiti (znaci, imovina, zaposlenje, i slicno, u BiH). i naravno, da niste na kakvoj "crnoj" listi terorista -- na*ebali su svi sa arapskim imenima, njih posebno maltretiraju glede ovih stvari...
ovejaraS wrote:hej ljudi, zna li iko moze li se ici u ameriku ako se vec ima zeleni karton, iako je "istekao".
Ma ja imam zelenu kartu i mislim da ne bi trebalo da imam problema...ili?danas wrote:OK, pa onda ti isprintaj fino i popuni ovaj I-134 (uglavnom traze finansijske informacije) i ovjeri ga kod notara (svaka bankovna podruznica bi trebala da ima i notara) i posalji joj, da ona preda sa svojom aplikacijom za vizu. eto.
samo mislim da moras imati ili boravisnu dozvolu ili drzavljanstvo da bi mogao da garantujes; te ako si na studentskoj vizi ili cekas za status, ova tvoja garancija nece biti bas bitna.
PS nije ime toliko bitno, nego sto provjeravaju po ovim "teroristickim" listama, a tamo sve sami abdullah, hassan, muhammed, suleyman... pa onda oni kao "provjeravaju" da nisi ti jedan od njih?!? ma pusti.
sa zelenom kartom ne bi trebalo da ima problema. nista drugo ti ne treba, ti napises ime osobe za koju garantujes na datom mjestu na i-134 formularu, i onda ona tamo u USA ambasadi podnosi zahtjev za vizu. ti ovdje (tom notaru koji ce ti ovjeriti affidavit) treba da podneses dokaze da je tacno ono sto tvrdis u affidavitu; da ti je plata tolika, da imas toliko ustedjevine, tapiju za kucu, life insurance i slicno (pogledaj formular pa ces vidjeti sta se trazi)... to je sve.No_Comment wrote:
Ma ja imam zelenu kartu i mislim da ne bi trebalo da imam problema...ili?
Shto se tice ostalih dokumenata cuo sam da mi je i njezin rodni list potreban da li i to traze ili...
?
danas wrote:ovejaraS wrote:hej ljudi, zna li iko moze li se ici u ameriku ako se vec ima zeleni karton, iako je "istekao".
kako ti je istekla green card, one su na 10 godina (sto znaci da si u medjuvremenu mogao i aplicirati za drzavljanstvo)? i sto bolan nisi produzio na vrijeme, to ide automatski (samo platis fee)? nece ti dati uci sa isteklom kartom, a ne znam moze li se produziti u ambasadi negdje vani (van USA). inace se to standardno produzava u USA: http://uscis.gov/graphics/fieldoffices/greencard.htm
Da to mi je poznato o troshkovima...rizik uvjek postoji...danas wrote:sa zelenom kartom ne bi trebalo da ima problema. nista drugo ti ne treba, ti napises ime osobe za koju garantujes na datom mjestu na i-134 formularu, i onda ona tamo u USA ambasadi podnosi zahtjev za vizu. ti ovdje (tom notaru koji ce ti ovjeriti affidavit) treba da podneses dokaze da je tacno ono sto tvrdis u affidavitu; da ti je plata tolika, da imas toliko ustedjevine, tapiju za kucu, life insurance i slicno (pogledaj formular pa ces vidjeti sta se trazi)... to je sve.No_Comment wrote:
Ma ja imam zelenu kartu i mislim da ne bi trebalo da imam problema...ili?
Shto se tice ostalih dokumenata cuo sam da mi je i njezin rodni list potreban da li i to traze ili...
?
samo da napomenem -- osoba nije obavezna priloziti ovaj affidavit kada trazi vizu (kao sto vidis, ovo nije na listi obaveznih dokumenata koje navodi US konzularni odsjek). ali ti se ovim affidavitom obavezujes da ces ovu osobu da "support" dok je ona ovdje, znaci da ces pokriti sve troskove zivota dok je ona u posjeti, a to nije mala zezancija. ako nju zdrma auto, ti mozes lako da zaglavis sa $50K bolnickih racuna jer si se ovime legalno obevezao da pokrivas njene troskove... pa skontaj...
hahhahahaaaa... pa sta si mislio da ces ovdje naci, majke ti?buhtelj wrote:SLO drzavljanima nije potrebna VIZA za Ameriku, pa sam bio znatizeljan i pa sam prekocio preko oceana. Kao sto Edo Maajka kaze i slazem se njim u potpunosti Amerika je K***C.
Radije trazi VIZU za Obalu Slonovace!!!!!
Odgovor nem veze sa VIZOM.... ali ima veze sa USA
buhtelj wrote:SLO drzavljanima nije potrebna VIZA za Ameriku, pa sam bio znatizeljan i pa sam prekocio preko oceana. Kao sto Edo Maajka kaze i slazem se njim u potpunosti Amerika je K***C.
Radije trazi VIZU za Obalu Slonovace!!!!!
Odgovor nem veze sa VIZOM.... ali ima veze sa USA