Viza za Spaniju

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
landlord

#1 Viza za Spaniju

Post by landlord »

Pozdrav,

trebam da vadim turisticku vizu za Spaniju, i kada sam vidio sta sve traze, kad me srce nije strefilo.
Od M2 obrasca, kopije radne knjizice, prijavnica mjesta boravka, kopija licne, pasosa sa svim vizama, ispunjen njihov formular i sve to prevedeno na engleski ili spanski... Pa ko je tu lud? Skupis sva dokumenta i jos im moras prevoditi. To jos nikad nisam cuo. Jel imo neko iskustva sa vadjenjem ove vize? Jel prevod mora biti od sudskog tumaca?

Hvala.
Šeha

#2 Re: Viza za Spaniju

Post by Šeha »

landlord wrote:Pozdrav,

trebam da vadim turisticku vizu za Spaniju, i kada sam vidio sta sve traze, kad me srce nije strefilo.
Od M2 obrasca, kopije radne knjizice, prijavnica mjesta boravka, kopija licne, pasosa sa svim vizama, ispunjen njihov formular i sve to prevedeno na engleski ili spanski... Pa ko je tu lud? Skupis sva dokumenta i jos im moras prevoditi. To jos nikad nisam cuo. Jel imo neko iskustva sa vadjenjem ove vize? Jel prevod mora biti od sudskog tumaca?

Hvala.
Zar to nije isto kao Sengen viza tj. zar Spanija trazi nesto posebno / drugacije od bilo koje EU zemlje?
landlord

#3 Re: Viza za Spaniju

Post by landlord »

Do sada mi niko nikada nije trazio da imam prevedene dokumente za turisticku vizu..
Ali najgora stvar, pored svega na svakom mjestu navedu kako i pored svih papira koje prikupis, oni imaju pravo da te odbiju za vizu.

Za slovenacku vizu mi je trebalo pozivno pismo od firme kojoj sam isao u posjet na radno usavrsavanje, pasos, slika i dobio vizu bio na 6 mjeseci Sengensku. Zato me iznenadilo da ovi Spanci toliko zezaju. Pa uzeo sam i povratnu avionsku kartu i rezervaciju hotela. Sa ove dvije stvari bi bez problema dobio austrijsku ili njemacku vizu, a sad bi valjda jos trebalo da ganjam sudskog prevodioca, da mi sve ovo prevodi na engleski, na kraju sam viza ce me doci preko 150 Maraka.
I da oni i pored svega mogu da te odbiju za vizu. Uzas.
Brisbane

#4 Re: Viza za Spaniju

Post by Brisbane »

Zajebi to. Vadi se schengenska viza do koje mozes doci , a onda landaras gdje ti hoces. :D
vjesticanametli

#5 Re: Viza za Spaniju

Post by vjesticanametli »

:mrgreen:
Post Reply